Komoly növekedés várható a vezetékmentes fülhallgatók piacán

A hordható okoseszközök piaca szignifikáns növekedést mutatott a tavalyi évben 2017-hez képest, ami főleg annak köszönhető, hogy az IDC integrálta a valóban vezetékmentes, kvázi okosfülhallgatókat. A kritérium annyi volt, hogy minimum egy programmal vagy asszisztenssel képesek legyenek együttműködni anélkül, hogy a felhasználó elővenné a csatlakoztatott készüléket. A tavalyi évben az egy évvel korábbi adatokkal összevetve ezek az eszközök 66,4%-ot erősödtek a piacon.


[+]

A Counterpoint kizárólag ilyen eszközökre vonatkozó összevetése már most komoly növekedést mutat, 2020-ra pedig 46 millió eladott füles helyett 149 millióra számítanak, ami nem kis eltérés. Az elemzők hozzáteszik, az Applenek nagy szerepe van ebben, az AirPods kénytelen kompenzálni a visszaeső készülékeladásokat, így fokozott energiákat fektetnek a termékkategória promótálásába.


[+]

A piac ezen szegmensét nem meglepő módon az Apple vezeti, amit a Sony és a Samsung követ a második és harmadik helyen. A márkapreferenciát viszont olyan tényezők is befolyásolják, mint a hangminőség, a kényelem és a zajszűrés, amiben a Bose például magasan az Apple felett teljesít. Az Apple terméke mellett jellemzően a kényelem, a hordozhatóság és az egyszerű használat kerül elő mint érv.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés