IFA 2014: Interjú a Lenovo mobilos üzletágának elnökével

A Lenovo az IFA alkalmával két új terméket is bejelentett, ezt pedig nem véletlenül időzítették a berlini kiállításra. A kínai cég ugyanis megkezdi az európai terjeszkedést, s ebből nem marad ki a magyar piac sem. Colin Giles a vállalat stratégiájáról, a Motorola akvizíciójáról és a hazai indulásról is beszélt.

Úgy éreztük, hogy Magyarország fontos a Lenovo számára, nem csak Colin, hanem két másik, a mi régiónkért is felelős munkatárs is bekapcsolódott a beszélgetésbe. Elmondták, hogy nagyon fontos számukra, hogy a frissítések időben érkezzenek, ugyanakkor úgy látják, hogy még az árérzékeny piacokon is egy átlagos telefont kilenc hónapig használ egy vásárló, ha kivonjuk a képletből az iPhone-t, amit tulajdonosaik általában legalább egy évig megtartanak.

A Vibe X2 bambusz hátlapja
A Vibe X2 bambusz hátlapja [+]

Volt alkalmunk megnézni a bambusz hátlappal felszerelt X2-t is, de ez nem lesz elérhető a készülék piaci bevezetésével egyidőben, ezért árat sem tudtak hozzá mondani. Ugyanakkor viszont sokat megtudtunk a hátlapra csatolható akkumulátorról, ami 2300 mAh többletteljesítményt nyújt, kvázi megduplázva az X2-ben gyárilag levő telep produkcióját. Az energia nem a microUSB interfészen keresztül kerül át a készülékbe, hanem a telefon hátlapján látható három érintkező szolgál erre.

Az IFA 2013-ra való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

Előzmények

Hirdetés