Frissíti a Samsung a Galaxy A10-et, jön az A10s

A Galaxy A10 a Samsung belépő szintre lőtt ajánlata, itthon is ez a legolcsóbb új okostelefon a cég kínálatában. Nemrég mi is teszteltük a modellt, de nem voltunk elájulva tőle, aminek oka elsősorban az, hogy a 2 GB RAM a 9.0-s Androidra épülő One UI-nak sajnos karcsú. Ezért reménykedésre adhat okot, hogy hamarosan érkezik az A10s, amely viszont az eddigi információk szerint pont olyan dolgokon javít, amelyek fontosak lennének.

A chipsetet a korábbi Exynos 7884-ről egy MediaTek megoldásra cserélik, a Helio P22 egy nyolcmagos megoldás, de manapság ez is belépő szintűnek látszik, olyan óriási különbséget ez nem hoz, talán a GPU kapcsán tekinthető némi előrelépés. A fájó pont inkább az, hogy a szűköcske, 2 GB méretű RAM-on nem bővítenek, pedig ez sokat számíthatna az A10s produkciója kapcsán.

A hátlap alatt egy kicsivel nagyobb az akkumulátor, 3500 mAh-s telepről beszélhetünk, valamint duplázódik a hátlapi kamerák száma is, az A10s-ben már két modult fogunk itt találni, de nagyon valószínű, hogy a másodlagos szenzor inkább csak a mélységélesség kapcsán segít majd be. A hírek szerint az A10s hamarosan megérkezhet, de valószínűleg nem fogja fenekestől felforgatni a belépő szintű modellek piacát.

Előzmények

  • Samsung Galaxy A10 – lelépőszint

    Plasztik ház, 2 GB RAM, HD kijelző, régi USB port és zéró ujjlenyomat-olvasó – ez a belépőszint definíciója, a legolcsóbb Galaxy A mégis eggyel feljebb próbál vásárlót halászni.

Hirdetés