Franciaországban kötelező a fülhallgató

Mármint a gyártóknak az új készülék mellé biztosítani egyet, így ott az Apple is kénytelen így eljárni, ha folytatni óhajtja az értékesítést.

Az Apple környezetvédelmi megfontolásokra hivatkozva idén kihagyta a fülhallgatót és a töltőfejet az iPhone 12 széria dobozaiból, és a jövőben (illetve visszamenőleges hatállyal) is így szándékozik eljárni. Az érvelés alapja, hogy aki iPhone-t vesz, annak már amúgy is biztosan vannak otthon esszenciális tartozékai, másrészt a dobozok így sokkal kisebbek, ennek köszönhetően pedig jelentősen több fér el egy raklapon, ami csökkenti a szállítási költségeket. Ezzel együtt egyébként az Apple a külön megvásárolható alaptartozékok árát is csökkentette valamelyest.


(forrás: Apple)

Franciaországban viszont törvény kötelezi az Apple-t, meg nyilván minden gyártót, hogy biztosítson kéz nélküli használatot lehetővé tévő kiegészítőt vezetékes fülhallgató formájában. A törvény a 14 éven aluli felhasználók elektromágneses rádióhullámokkal szembeni védelme érdekében született, noha a fejlődésben lévő agyra gyakorolt hatásuk egyelőre nem bizonyított; a törvény célja a megelőzés, a büntetés pedig 75 ezer euró (27 millió forint), illetve az értékesítés betiltása.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés