Elindult az új portálunk bétatesztje

Kedves Olvasóink! Már többször utaltunk rá, hogy dolgozunk egy új portálon, amit a Mobilarena jelenlegi szerkesztői fognak a hátukon vinni, kiegészülve néhány (egyelőre egy) új szerkesztővel. Aki lány, s ez nem véletlen. Megmagyarázzuk.

Azt látjuk, hogy a Mobilarena az utóbbi időben hatalmasat nőtt, ma már az első számú hazai telekommunikációs (és technikával foglalkozó) oldal. Ugyanakkor látjuk a látogatók demográfiai összetételét, s a mai napig a férfiak vannak igen jelentős túlsúlyban. Mindezek mellett azt is észre kellett vennünk, hogy bármennyire is igyekszünk egyensúlyozni a szakmai és a közérthető képzeletbeli határvonalon, a Mobilarena mindig is inkább az előbbi kategóriába tartozott. S terveink szerint ez így is fog maradni.

Az új oldal neve Veletech. Nem biztos, hogy ez a végleges neve, de egyelőre megteszi. A Veletech tök más, mint a Mobilarena, sokkal kevésbé szakmai, inkább színes, olvasmányos, érdekes. Nem tesztek lesznek rajta, hanem az IT világ újdonságai, különlegességei, érdekességei, néha kicsit csajos, de inkább laza, könnyed, valamennyire szubjektív szeretne lenni. A Veletech azoknak szól, akiket érdekel ugyan a technika világa, de nem értik, vagy nem érdekli őket a megahertzek röpködése, a spéci kijelzőtechnológiák működése. Azoknak szól, akiket hidegen hagynak a piaci elemzések, akiknek nem számít, hogy öt vagy nyolc megapixeles fotókat lő a telefonjuk, akiknél a notebook nem munkaeszköz, hanem egy gép, amivel tudnak netezni, de akik mégis felkapják a fejüket arra, ha egy telefonnal vezet valaki autót, vagy a Nagykörútról egy olyan telefonfülkéből indít Skype hívásokat, ahol pár éve még MATÁV logó figyelt. Olyanoknak készítjük az oldalt, akik szívesen olvasgatnak technikai híreket, de nem a processzorok csíkszélességéről szeretnének elemző cikket látni, hanem az érdekli őket, hogy az újdonságok miben segíthetik a mindennapi életüket, hova halad a világ, miképp alakul át a környezetünk.

Most megnyitjuk az oldalt a nagyközönség előtt. Látni fogjátok, hogy a veletech.hu - annak ellenére, hogy egyébként a Prohardver égisze alatt jelenik meg - nincs összedrótozva a RIOS rendszerrel, teljesen más a design, a fórum, a megjelenés és a szemlélet. Ez egy különálló sziget, amit csupán az köt össze velünk, hogy ezt is mi írjuk. Lesznek persze a témában átfedések (például a Mobile Meeting), de alapvetően úgy gondoljuk, hogy a megcélzott közönség csak kis százalékban metszi a jelenlegi olvasótáborunkat. Persze örülünk, ha a mostani olvasók közül néhányan a veletech.hu-n is megragadnak, s annak még jobban örülünk, ha a fenti célokat ismerve építő jellegű javaslatokkal segítenétek nekünk abban, hogy az új portál is olyan sikeres lehessen, mint a Mobilarena.

Hirdetés