Elérhető az Opera Mobile 9.7 első bétája

Az Opera Software hivatalosan is útjára indította a WIndows Mobile operációs rendszerhez szánt Opera Mobile 9.7 böngészőjének béta változatát, mely kisebb-nagyobb hibákkal ugyan, de gyorsan és kényelmesen teszi a dolgát. Az új szoftver Opera Turbo és Opera Presto 2.2 támogatás mellett Widget menedzsert is kapott, mely segítségével újabb widgetek hozzáadására és eltávolítására is kínál lehetőséget. Az opera.com/mobile/download/ oldalon elérhető szoftver egyelőre teljes Flash helyett csak Flash Lite 3.0 támogatást kínál.

Az Opera Mini megoldásához hasonló tömörített és ezáltal gyorsított adatátvitel biztosító Opera Turbo funkció jelenleg még csak félgőzzel üzemel, ugyanis bizonyos beállítások, mint például a képek letöltése, illetve a letöltésvezérlés egyáltalán nem üzemel, valamint a 800x480 képpontos kijelzővel rendelkező készülékeknél a képernyő automatikus elforgatása közben is hibák léphetnek fel, illetve bizonyos modelleken a szövegbevitel is problémás lehet. A külön telepíthető Widget Manager egyelőre nem működik együtt az Opera Turbo funkcióval, valamint a vízszintes üzemmód is problémákat okozhat. Egyelőre nem tudni, hogy az Opera Mobile végleges változata mikortól lesz elérhető, de kísérletező kedvűek már most is kipróbálhatják az új funkciókat.

Azóta történt

Előzmények

  • Opera Mobile 9.7 képekben

    A hamarosan érkező új Opera Mobile 9.7 az Opera Turbo támogatása révén villámgyorsan jeleníti meg a Flash tartalmú oldalakat is.

  • Opera Mobile 9.7: Opera Turbo támogatással

    A közelgő CTIA alkalmával mutatkozik be az Opera Mobile 9.7, mely Opera Turbo támogatása révén villámgyorsan letölti a Flash tartalmú oldalakat is.

Hirdetés