Hi​r​d​e​t​és​

2018. február 24., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Okostelefon rovat

Csak ősszel érkezik az új iPhone

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Mobilarena

Az iOS 5 hivatalos premierje előtt egy-két héttel kerülhet csak leleplezésre az új iPhone.

A korábbi feltételezéseknek megfelelően az iPhone idei frissítése nem a Worldwide Developer Conference alkalmával, hanem valamikor ősszel kerülhet leleplezésre, mely hátterében számos tényező együttes hatása állhat. Műszaki paramétereit és sebességét tekintve az iPhone 4 még ma is könnyedén felveszi a versenyt a konkurens gyártók felsőbb mezőnybe szánt ajánlataival, melyek zöme – az operációs rendszer korlátai miatt – egyelőre nem is tudja kihasználni a kétmagos processzorban rejlő lehetőségeket. Ugyanilyen fontos tényező lehet a Japánt ért természeti csapások sorozata, mely egyrészt piacvesztést másrészt súlyos alkatrész ellátási zavarokat okozott, így egy nagyobb vásárlói rohamra nem lett volna egyszerű felkészülni.

A szolgáltatások és kezelőfelületek terén tapasztalható verseny az Apple számára is egyre nagyobb kihívást jelent, így nem csoda, hogy az eredeti ötletek mellett másoktól kölcsönzött gondolatok is bevetésre kerültek. Az iOS 5 tegnapi leleplezésekor visszaköszönt a Windows 8 két oldalra csoportosított virtuális QWERTY gombsora, a Windows Phone 7 lezárt kijelzőnél is elérhető fotózási funkciója, az Android platform listás értesítési rendszere és egy BlackBerry Messenger alapjaiból építkező csevegőszoftver is, melyek mindenképp hasznos újítások, de semmiképp nem nevezhetőek eredeti öltetnek.

H​ir​d​e​té​s​

Az ingyenes iCloud szolgáltatások beindítása egyértelműen a Google online birodalma ellen irányuló lépésnek tűnik, melyet az online zenetárak ellen bevetett iTunes Match szolgáltatás tehet teljessé. Ez utóbbi a felhasználó saját zenetárából felismert dalokat 256 kbites DRM másolásvédelmi eljárásoktól mentes AAC állományokra cseréli és teszi hozzáférhetővé korlátlan mennyiségben, vagyis a Google és Amazon online zenetárától eltérően csak az iTunes 18 milliós kínálatából hiányzó dalok felöltése szükséges a felhasználó teljes katalógusának eléréséhez. Az online és offline szolgáltatások, illetve a teljes PC nélküli működést segítő rendszerfunkciók integrálása úgy tűnik hogy, a vártnál több időt vesz igénybe, így az iOS 5 csak ősszel lesz elérhető, mely az új iPhone piaci premierjének időpontját is behatárolja.

 

Gyártók, szolgáltatók

H​ir​det​é​s

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.