Hirdetés

Bada blog: Újabb frissítésen eset át a fejlesztőkörnyezet

Alig jelent meg a bada SDK 2.0 első, nem béta verziója, a Samsung fejlesztői részlege már ki is adta az első update pakkot, melyet feltelepítve a fejlesztőkörnyezet 2.0.1 . Úgy tűnik, azóta sem ültek a babérjaikon, pár napja ugyanis egy újabb frissítés jelent meg a hivatalos fejlesztői weboldalon. A bada SDK 2.0.2 három fontos újdonsággal bővíti a fejlesztőkörnyezet funkcionalitását:

  • WQVGA felbontás támogatása
    A bada SDK 2.0.1-ben mindössze két felbontást választhattunk a fejlesztett alkalmazásaink számára. A fejlesztőkörnyezet 2.0.2-es verziójában a HVGA (320 x 480 pixeles) és WVGA (480 x 800 képpontos) immár a WQVGA, azaz 240 x 400 pixeles felbontást is kiválaszthatjuk, így a teljes badás portfóliót le lehet fedni.
  • Ad library támogatás bada 1.1 és 1.2 alá
    A bada 2.0-ban megjelent az alkalmazáson belüli hirdetés lehetősége, mellyel a fejlesztők egy kis extra pénzt harácsolhatnak össze. Míg eddig ez kimondottan a bada 2.0 privilégiuma volt, az új fejlesztőkörnyezetben immár az 1.1-es és 1.2-es szoftvereinen belül is reklámozhatunk.
  • Elérhetőek a System privileged API-k
    Immár mindenki számára elérhetőek azok az API csoportok, melyekhez az alkalmazásunknak rendszerszintű privilégiumokkal kellett rendelkeznie. Eddig ezek nem voltak mindenki számára nyitva, az itt található API-kat biztonsági okok miatt elzárták a fejlesztők elől. Mostantól viszont bárki hozzáférhet az említett csoportokhoz.

Érdemes tehát felrakni a frissítést, ha az ember bada fejlesztésre adja a fejét. Mi pedig nemsokára jelentkezünk egy cikksorozattal, melyben részletesen megmutatjuk, mik az újdonságok a bada2.0-hoz elérhető fejlesztőkörnyezetben.

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények