Hirdetés

Az eddigi legnagyobb kijelző került az új Apple Watchra

Porállóság, gyorsabb töltés, esésfigyelés, teljes billentyűzet, fényesebb kijelző jellemzi a legújabb almás órát.

Az Apple Watch egy sikersztori, és ha a hetedik széria tudását nézzük, akkor még egy ideig az is marad. Annak ellenére van így, hogy léteznek a piacon óraszerűbb okosórák (kerek kijelzővel), nagyobb órák, lünettás órák és bőven léteznek olcsóbb órák is, az Apple Watch ennek ellenére töretlenül népszerű, a legfrissebb kiadás pedig tovább növelheti ezt, mert a legfontosabb változás a kijelzőt érinti, amely mérete miatt kapott eddig kritikát.


[+]

A megjelenítő ugyanis láthatóan nagyobb lett, amit a kávák vékonyításával értek el, mindössze 1,7 milliméternyi keretet hagyva. Konkrét méreteket az Apple nem közöl, de a legtöbb becslés szerint a 45 mm-es változat 1,9 inches képátlót és 396 x 484 pixeles felbontást jelenthet jó közelítéssel a méretnövekedés. Ez nyilván sok-sok szempontból előnyös, a gyártó szerint 60%-kal több szöveg fér ki a kijelzőre, amely az eddiginél jobban ívelődik, de törésálló. Nyilván a megnövelt kijelző új számlapokat és számos rendszerfelületen nagyobb és könnyebben eltalálható virtuális gombokat is magával hoz.


[+]

Maga az óra pedig az IP6X minősítést megkapva már porálló, a vízállósággal (WR50) eddig sem volt gond. Az always-on kijelzés 70%-kal lett fényesebb, a töltési sebesség harmadával gyorsult (45 perc alatt 80%-ra tölthető), a nagyobb megjelenítőre pedig teljes értékű virtuális gombsort is ki tud tenni a Watch OS 8, hogy akár a csuklónkon mütyürkézve is tudjuk reagálni üzenetekre. Szintén a friss rendszer hozadéka a biciklis mozgások jobb követése (automatikus szünet, esésfigyelés), valamint az e-bike használatának pontosabb elemzése.


[+]

A hetedik generációs Watch valamikor ősszel érkezik a boltokba rengeteg féle szíjjal, színben és kivitelben (Nike, Hermes) 399 dolláros nyitóáron úgy, hogy az Apple piacon tartja a Series3 verziót 199 dollárért és a Watch SE-t 279 dollárt kérve.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés