Hirdetés

Alkalmazásfejlesztés badára: Koordináta-alapú időjárásjelentés

A mai bejegyzés során a pár poszttal ez előtt elkészített időjárásjelentő alkalmazást fogjuk kiegészíteni a pénteken ismertetett GPS alapú technikával. Az alkalmazás lényege dióhéjban annyi, hogy a felhasználó által megadott földrajzi hely (amely lehet városnév, vagy egy szélességi és hosszúsági koordináta által alkotott páros) alapján töltötte le az dőjárási adatokat. Csavarunk egyet a koncepción: a ma poszt célja, hogy a város helyzetét ne a felhasználónak kelljen explicit megadnia, hanem a telefonba épített GSP-vevőn keresztül automatikusan kerüljön kitöltésre.

Enhez nem kell mást tenni, mint felkészíteni a megfelelő osztályunkat (vagy írni egy különálló class-t) a GPS-koordináták fogadására (ehhez ajánlom az előző bejegyzést), majd folyamatosan figyelni az értékek változását. Az időjárási adatok lekérése a már ismert módon történik, egy WeatherSensor példány RequestCurrentWeather() függvényét kell megadnunk, amelynek bemenőként most a koordinátákat reprezentáló két float számot kell megadnunk az eddigi szöveges városnév helyett.

Az alkalmazás emulátoron való tesztelése hasonlóan megy az előző bejegyzésben tárgyalt esethez, itt is a jobb gombbal elővarázsolható event injectort kell használnunk a földrajzi adatok beállításához, a példakód pedig ismét elérhető az SVN-ből.

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények