Hirdetés

A Skype is beszáll a mobiltelefonos versenybe

A Skype és a brit Three nevű szolgáltató szövetségének termése lehet hamarosan az első Sykpe mobil. A készülék normális telefonként is működik majd, bár annyit már most érdemes megjegyezni, hogy a Three (nevében is benne van) kizárólag 3G hálózaton nyújt szolgáltatást, a GSM maxmimum azért lehet szükséges, hogy az esetléeges roaming során se legyen bajban a felhasználó.

A Skpye-mobil erőssége nyilván az lesz, hogy nem csak hagyományos telefonok, hanem Skype felhasználók is hívhatóak lesznek majd a segítségével. Ezt most is meg lehet különböző okostelefonok segítségével oldani, ám a Three kapcsán érdemes megjegyezni, hogy jelenleg is korlátlan internetet dobnak a felhasználó után havi 5 fontért, úgyhogy még az sem lesz gond, ha a Skype hívások kizárólag ezen a hálózaton mehetnek, bár a Three kapcsán eddig nem volt jellemző, hogy tiltanák a Wi-Fi-t.

A találgatásoknak hamarosan vége, ugyanis a készülék még az idei évben a boltok polcaira kerülhet. A kérdés innentől úgyis az lesz, hogy ez az üzleti modell mennyire hoz profitot a konyhára. Ha ugyanis ilyen szempontból sikeresnek bizonyul az együttműködés, akkor vélhetően a Skype más európai mobilszolgáltatókkal is megállapodhat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés