A Nokia nyílt iPhone ellenes kampányba kezdett

A világ legnagyobb mobiltelefon gyártója nyílt hadjáratba kezdett az Apple iPhone ellen. Mint ismeretes, az Apple a múlt héten egy olyan szoftvert adott ki, amely nem csak visszazárta a feltört készülékeket, hanem azok felhasználóit meg is büntette. A korábban feltört modellek a frissítés után még az eredeti AT&T kártyával sem voltak képesek többé üzemelni és természetesen azonmód letiltotta valamennyi illegálisan rátelepített szoftver használatát is. Mindezt azután, hogy az Apple hivatalosan kijelentette, hogy szándékosan nem fog küzdeni a készüléket feltörők ellen. A Nokia az Apple ezen lépéséből kíván hasznot húzni új kampányával, mely a „mindenre nyitott” Nseries modellek, de elsősorban az N95 népszerűsítéséről szól.
Mindenre nyitott. Már ez olvasható a készülék honlapján is. Az Amerikában szinte mindenhol megtalálható óriásplakátok a Symbian alapú Nseries modellek nyitottságát hirdetik, mely egyértelműen az Apple teljesen zárt világának üzen hadat. Nyitott az alkotásra, nyitott a felfedezésre, azaz mindenre nyitott az új Nseries. Ahogy a reklámanyag szól: a Nokia abban hisz, hogy a legjobb készülékek nem ismernek határokat, éppen ezért az Nseries modellek is nyitottságról szólnak. Letölthetőek rájuk új alkalmazások, widgetek és gyakorlatilag bármi, hiszen a Symbain alapú készülékek mindenre nyitottak.
Úgy tűnik a kampány nem is annyira hiábavaló. Az iPhone fórumon egyre többen hasonlíttatják a Nokia Nseries modelljeit össze az Apple iPhone készülékével. Persze különös módon nem sok Apple rajongó hajt fejet a Nokia érvei előtt. A piaci elemzők erre igen egyszerű magyarázatot találtak: az iPhone vékonyabb és könnyebb mint az N95. Tehát az N95 méretei és nem tudása miatt nem talál utat az iPhohe rajongók szívéhez. Viszont az Apple készülékek tulajdonosai igen sokat panaszkodnak, bár legtöbben nem magát a készüléket szidják, hanem az AT&T leterhelt hálózatának sebességét és lefedettségét. De ha tetszik, ha nem ez az egyetlen opció: mert az iPhone kívül-belül zárt, és ha kinyitod akkor előbb megbüntet majd mindent visszazár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés