Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • deadwing

    addikt

    Barátommal szeretnénk egy wifi linket kialakítani, és érthetetlen problémába ütköztem.
    A távolság kb 200 méter, nála helyeztem el egy TP LINK TL-WR741ND routert, viszont tőlem az eszköz kb 80 dBm-el látszik csak. Próbáltam én már mindent, 16 elemes Lucent yagi antennával, ami nem tudom milyen nyereségű, de van itthon még egy kb 18dB nyereségű kb 23*23 cm-es ugyancsak Lucent lapantennám, azzal is... Ami a durva, hogy abból az irányból már olyan AP-k is 60dB körül látszanak, főleg a lapantennával, amikre még közvetlen rálátásom sincs, gondolom ezek a routerek nincsenek kirakva az ablakba... Csak és kizárólag a saját eszközömnek ilyen gyatra az erőssége, és ami a legdurvább, a saját botantennájával tudom elérni ezt a 80-at, ha a nagy lapantennát teszem rá, meg sem találom az eszközt, vicc...
    Így elsőre 3 kérdés merült fel.
    1. Létezhet, hogy ennek a routernek a teljesítménye ennyivel kisebb mint a többié a környéken? A router beállításaiban nem találtam jelerősségre vonatkozó opciót. Firmware frissítéssel elérhetek valamit?
    2. Létezhet, hogy az új gyártású ablaküvegek árnyékoló hatással bírnak? Próbáltam az antennát kihelyezni, és valamivel jobb lett a jelerősség, de egyelőre a kültéri elhelyezés nem megoldható.
    3. Létezhet, hogy a router rp-sma csatlakozója nem szabványos, és hiába tűnik úgy, mégsem csatlakozik rendesen?
    4. Létezhet olyan mértékű zavarás, ami meggátolja ezt a kommunikációt? Tele van hányva ugyanis 60dB-s jelekkel az egész sáv...

    Barátom ma délután ér haza, így akkor lesz lehetőségem egy másik, ősrégi dlink dl-524-es routerrel kipróbálni, hátha azzal jobb lesz... de addig is minden tanácsnak örülnék.
    :R

    60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!

Új hozzászólás Aktív témák