Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • [amne]

    senior tag

    Megpróbálom vázolni a problémámat, ami kisebb nagyobb változásokkal az elmúlt december óta végigkíséri létemet. (Amennyiben nem érkezik válasz, lehet nálam jelentkezni, egy darab szénné égetett Asus WL520G routerért, és egy darab ASUS USB-s vevőért.)

    Tehát, chello a net, fenti rúterrel osztva, én gépem LAN1-en, minden oké megy a net jó a ping amit csak akarok.

    Wifi-n WPA-PSK TKIP titkosítással, csatlakozna egy gép, amiben a fenti ASUS USB basz van. Itt már semmi se jó, net az hol van hol nincs, ha van akkor is lassú, és mondjuk index.hu bejön sok töltés után viszonylag gyorsan, de a böngésző még mindig tölti a reklámokat és azok már kiakadnak, időtúllépés etc. Eközben ez a windowsos vezetéknélküli hálózatkezelő, azt mondja jobb alul az óra mellett hogy nagyon jó / jó jelerősség, aztán meg szétkapcsol, és meg se találja a hálózatot, kétszer kerestetem vele, de legrosszabb esetben is harmadjára megtalálja amit kell, továbbra is lassú net aztán megint megszakad. Néztem az esemény naplót csak valami IPSec szolgáltatásra panaszkodik, mert nem tudja elérni a teljes jálózatot és ez biztonsági... de ez is csak egy kósza figyelmeztetés, nem is tudom hogy van-e köze hozzá.

    Tényleg díjaznám ha születne valami épkézláb megoldás, és a szabadidőmet inkább a Test Drive Unlimitedre tudnám fordítani, nem pedig a wifi hergelésére. Köszönöm. :R

    Kiegészítés: routerben DHCP kikapcsolva, amikor dinamukus volt akkor is voltak gondok, itt ajánlották hogy próbáljam fix-el. Most router a 192.168.1.1 egyik gép 192.168.1.2 ez az ami LAN-on megy és minden ok. Wifi-s pedig a 192.168.1.3 átjáró DNS mindkét gépen a router IP-je, szóval ez a rész nekem jónak tűnik, routerben az antenna erőssége volt fullon is most középerőssen, jelenség ugyanaz, nem tudom.

    [Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák