Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bagyusz

    őstag

    Már múlthét óta boldog tulajdonosa vagyok egy Prestigio Multipad visconte 3 tabnak amiben kellemeset csalódtam a többi felhozatalhoz képest. Eddig konkrétan csak két gyártó tábjait néztem, a Lenovo-t meg az Asus-t. Lenovo-ból a Mix 2 , Mix 2 10, Thinkpad 8 típusokat nyomkodtam végig, de szinte mindegyik borzasztó összeszerelési minőséggel rendelkezett, az volt számomra a legmeghökkentőbb, hogy a 150k-s Thinkpad 8-n a z alu keret és a plasztik hátlap között volt 1mm rés, valamint nem volt normálisan lesorjázva az öntési illesztékeknél. Kézbevételkor mikor a széleihez ért a kezem egyből feltűnt. Lehet, hogy ez még a gyártás előtti példány volt, mindenesetre elég negatívan érintett. Asus-tól csak T200TA modellel volt szerencsém, ami jó benyomást keltett, de ez is nyeklett-nyaklott, de legalább normálisan össze volt rakva. Sokáig gondolkoztam a vételen, de rájöttem, hogy nekem ez egy kicsit túl drága. Így hát ráeszméltem, hogy ennyi erővel egy kevésbé "márkás" modellel is beérem, amitől nem várok el semmit a "Nagyok" tapasztalata után. Ezért esett a választás PMV 3-ra amit 69k-rt vettem az iponról.

    Pro:
    ++Anyaghasználat és az összeszerelési minőség nagyon meggyőző, sehol sincs sorja, vagy illesztési hiba.
    +A normál usb port mellett a micro usb-t is lehet használni OTG-módban
    +Billentyűzet dokkoló csatlakozó jelenléte (amihez akármikor beszerezhető egy bill, ha igény adódik rá)
    +Különálló töltő csatlakozó (nekem ez pozitívum, mert így mind a 2 usb portot lehet használni)
    +Extra fényerejű indikátor ledek mellőzése, tehát a töltés,webcam jelző egyáltalán nem zavaró
    +Érintés támogatott UEFI, de lehet kezelni, egérrel,billel, de még a hangerő+-/ bekapcs gomb párosokkal is
    +UEFI kiterjesztett beállítási lehetőségekkel rendelkezik
    +64bite-s (win,linux) rendszereket is lehet telepíteni, de csak normál usb portról, micro usb+OTG-kábelről csak 32biteseket(ez mondjuk így elég érdekes, de mind1)
    +EMMc kiemelkedő gyorsasággal bír. 1-8mb-s block méretű fájlok esetén: írás 45mb/s olvasás 177mb/s, 512kbyte block méretű fájloknál: írás 44mb/s olvasás 172mb/s, 128kbyte blockoknál írás: 30mb/s olvasás 150mb/s
    +5óra aktív böngészés 60% fényerőn , (UEFI-ben ki lehet kapcsolni a cpu és a gpu boost opciót, így akár a 6óra is meglehet) Egy teszt oldal szerint folyamatos videó lejátszás esetén 6órát bír.

    +- IPS panel ami ugyan szép képet ad, de max fényerőnél alul beszűrődnek a háttér megvilágító források. 80% fényerőnél nem észrevehető

    Cont:
    -Jack jobb oldala vélhetőleg nincs leárnyékolva így hallani egy kis "gép morajlást"
    -rövid kb 60cm töltő kábel
    -Gyártó nem publikálta a windowshoz a drivereket (később valahova feltöltöm)
    -kisméretű háttértár 16GB EMMc(de legalább gyors) Tiszta win telepítés után nagyjából 6-7GB áll rendelkezésre.

Új hozzászólás Aktív témák