- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Akkor ott lehet mégsem stimmel a telepített Windows verziója, kiadása, mert normál esetben nyilván el kellene fogadnia. Ha BIOS OEM kulcs van, akkor meg automatikusan aktiválódnia, feltéve hogy az annak megfelelő verzió és kiadás lett telepítve.
Ha megvan arra a gépre a digitális jogosultság, akkor az nem meglepő, ha W10 a megfelelő kiadás újratelepítésénél simán beaktiválódik. Viszont ez esetben a digitális licencnél a generic key lesz bent a rendszerben, azt fogják kiolvasni a ProduKey és társai programok. -
King Unique
titán
Ha megfelelő verziót (8.1) és kiadást (Core/Home) telepítettél, akkor márpedig el kellene fogadni a telepítőnek a termékkulcsot, feltéve ha nem gépelted el és tényleg megfelelőt adtál meg. Meg ha a telepítésnél nem megy, akkor ott a generic key, majd telepítés után a gépházban aktiválni, ott megadni a termékkulcsot. Sőt, ha Windows 8.1-gyel előtelepített gép, akkor UEFI BIOS OEM key van, vagyis nem kell semmit külön kiválasztani, kulcsot megadni stb., mert normál esetben a licencnek megfelelő kiadás kerül automatikusan telepítésre, ami később automatikusan aktiválódni fog.
Sima W8-at telepíteni amúgy nem sok értelme volt, már rég nem is támogatott.
Meg ha gyárilag az is van / lett volna rajta, akkor használható a 8.1 telepítője is, max. annál a telepítésnél generic kulcs kell, majd utána a gépházban aktiválni a 8-as kulcsával.
-
King Unique
titán
Mármint vélhetően korábban történt upgrade, vagy ha most, akkor te magad indítottad el külön programmal, ISO-ból stb., mert maga a Windows Update már rég nem ajánlja fel 7/8.1-re.
Az aktiválásnál biztos, hogy 8.1 OEM kulcs van a BIOS-ban, nem 8.0? Csak mert a 8.1 telepítésnél nem fogadja el a 8.0 kulcsokat, max. telepítés után a gépházban megadva. Az előbbihez ún. generic key szükséges. Továbbá értelemszerűn a licencnek megfelelő kiadást kell telepíteni, azaz ha Core (Home), akkor nyilván azt és nem pedig Pro kiadást. Ha az utóbbi történt, akkor nem meglepő, ha nem fogadja el a Core kulcsot. -
King Unique
titán
válasz
stefi68 #70980 üzenetére
Mármint gondolom a 8.0-ra célzol, mert a 8.1 letölthető simán a Microsoft, vagy a szintén onnan töltő TechBench weboldaláról is. Viszont a 8.0-s ISO valóban nem érhető el, de az már hivatalosan nem is támogatott és nincs értelme nemhogy letölteni, de értelemszerűen telepíteni sem.
Esetedben a generic key lehet megoldás, amire itt a fórumban rákeresve is találsz több találatot. Mármint a 8.1 telepítéséhez, majd utána a vezérlőpultban / gépházban a 8.0 kulcsával történő aktiválásához. Ha gyárilag W8 van a laptopon, akkor viszont az UEFI BIOS tartalmazza a kulcsot és automatikusan aktiválódik a rendszer, legalábbis a megfelelő Windows-verzió és kiadás telepítésénél. Ha upgrade-elni akarsz W10-re, akkor viszont elvileg mehetne egyből annak a telepítése, mivel nem hivatalosan még mindig elfogadhatja a 7/8.x kulcsokat, holott hivatalosan már megszűnt ez a lehetőség. De ez ugyanúgy vonatkozik pl. MCT-vel / letöltött ISO-ban setup.exe futtatásával a 8.1
—►
10 upgrade-re is. -
King Unique
titán
válasz
odani2000 #70842 üzenetére
Jó, de ha online akarod használni azt a laptopot, akkor egy már nem támogatott Windows 8.0-nál annak úgy nem sok értelme van. Ez esetben inkább azt a driveres problémát kellene valahogyan megoldani és eleve 7/8.1-et telepíteni rá. Illetve azt, amelyikhez van érvényes licenc. A 8.0 termékkulcsával pedig használható a 8.1 is. Max. a telepítésnél nem fogadja el, mert oda generic key kell. De utána a vezérlőpultban / gépházban már lehet aktiválni a 8.0 kulcsával.
-
King Unique
titán
válasz
sharpner #70507 üzenetére
Ha a 8.0-s főverzióról van szó, akkor nem világos mért kell neked olyan, amikor már egy ideje lejárt a támogatása... Ha csak azért kellene, mert eredetileg az volt a gépen, akkor egy újratelepítésnél mehet egyből a 8.1 generic key megoldással. Tehát teljesen felesleges a már nem támogatott 8.0-val vesződni.
A 8.1 N-es kiadások a Microsoft oldaláról is letölthetők az MCT-vel. Valamint az N-es ISO-kat az ebben a hozzászólásban említett oldalakról is le lehet tölteni, amelyeknél egyébként szintén a Microsofttól történik a letöltés.
-
King Unique
titán
válasz
pilóta #70437 üzenetére
Arról már volt szó a topikban több alkalommal, hogy a 8.1 nem fogadja el telepítésnél a 8.0 kulcsát, mert ehhez ilyenkor ún. generic key szükséges. De, ha már feltelepült a 8.1, akkor utána lehet aktiválni a 8.0 kulcsával is.
-
Gergosz2
veterán
Üdv !
Win8.1-et szeretnék telepíteni Win8 kulccsal.
Elviekben a következőeket kell tennem:
-iso-t leszedem
-generic kulccsal Win8.1 telepítem
ha végzett Win8 kulccsal aktiválom.Úgy rémlik így kell, erősítsetek meg, vagy javítsatok ki ha nincs igazam.
szerk: ott van leírásban, most vettem észre.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
szabonagyur #70071 üzenetére
[link] Most így próbáltam ezt se fogadja el... mindegy most generic kulccsal kocog fel, utána remélem tudom aktiválni, az előbb így elvileg a jó kulcsot nyertem ki, ugye?
-
szabonagyur
félisten
válasz
Micsurin #70069 üzenetére
Nem jól csinálod.
A Win10 kulcsot nyerted ki most hiszen Win10 alatt vagy.
1. Nézd meg melyik Win10 verziód van (Home vagy Pro).
2. Szedd le a megfelelő Win8.1 kiadást a MCE segítségével, majd USB-ről indítsd a telepítést.
3. Ha itt nem tudja még kiolvasni a telepítő akkor sincs gond, adj meg egy Generic kulcsot.
4. Telepítés után ha netre jut a 8.1 akkor mennie kéne, ha nem akkor még mindig ki lehet olvastatni a kulcsot. -
netpeti98
addikt
válasz
szabonagyur #70067 üzenetére
Lehet, hogy először generic kulccsal kellene telepíteni és utána aktiválni. De előtte tényleg nem ártana megbizonyosodni, hogy jó-e a kulcs.
-
Adott egy lapos, atom stabil OS-el, ami évek óta a legkisebb hiba nélkül műxik. Vettek egy JBL GO, BT hangfalat most karácsonyra és ezzel vannak a gondok, ugyanis akadozva szól.
# Az OS eredeti, atom stabil
# BT-vel eddig mindig, minden eszköz működött tökéletesen
# Az összepárosítás zavartalanul lezajlik
# Szól is, csak akadozva (mindegy, hogy YT video vagy lokál MP3 (mindegy milyen böngészővel és mindegy milyen lejátszóval))
# Sajnos csak 10 percem volt ma a dologra, de arra rájöttem, hogy ha a WIFI-t letiltom a laposon(nem az eszközt, csak a WIFI hálózatok keresését, tehát ne keressen semmit és ebből adódóan nem is csatlaakozik WIFI-hez), akkor eltűnik az akadozott lejátszás (LAN-on is mennek a YT videók rendesen minden böngészővel, meg a lokál MP3-akat is minden lejátszó akadás mentesen nyomja)Egy TP-Link Router-ről van szó (pontos típust nem tudok, de 300Mbit-es), amit 10 perc alatt kipróbáltam az az, hogy
# csatornát váltottam a routerben
# frekit állítottam a routerben
# Dell WIFI/BT driver-t cseréltem a W8.1 generic WIFI/BT driver-reSajnos nincs eredménye. Még egy dologra gondolok (de arra már nem volt időm kipróbálni, bár lehet, hogy az a gond), hogy a router is, meg BT hangfal szoftvere is egy tartományban osztja az IP-t...
Szóval, ha van valakinek ötlete, hogy mit is kellene kipróbálni a fentieken kívül(meg amire gyanakszom), azt megköszönném!
UI: Mint írtam, az OS atom stabil, eredeti, up2date cucc, semmi warez, hack, patch stb, minden egyéb szoftver vagy free vagy vásárolt, semmi illegal anyag nincs a gépen telepítve.
-
szabonagyur
félisten
Hello
A Win8.1 telepítő az elején nem fogja elfogadni a kulcsodat, de itt összefoglalóban vannak generic kulcsok, abból írd be ami neked kell és utána ha kész a gép majd beírod a Win8 kulcsodat.
Nem kötelező UEFI-re váltani, ha minden igaz a Media Creation Tool alapból univerzálisat csinál tehát mennie kellene.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Anonymus23 #67891 üzenetére
hello
Kulcs nyelv és bit független.
Ha Win8 kulcs van akkor fel kell rakni egy generic kulccsal a Win8.1 Pro-t majd beaktiválni vele a kapott kulccsal. Kulcs az összefoglalóban van.
Véleményem szerint a Win10-el több gondja lenne, mint a Win8al. -
szabonagyur
félisten
válasz
freelanced #67492 üzenetére
Win8.1 felrak a megfelelő neten elérhető generic kulcs egyikével, majd utána a gépházban megadod a Win8 kulcsod.
-
RedCactus
senior tag
Régi asztali gépemről váltanék újra. Dobozos Win 8.1-em van. Az új gépre felraktam generic kulccsal a 8.1-et, de mielőtt aktiválnám, az lenne a kérdésem, hogy a régi gépről inaktiválni kell vagy mit kell tenni, mivel egyszerre csak egy gépen lehet használni. Remélem érthető voltam...
-
-
A kép amit linkeltél termékkulcs végéről, azt biztosan a BIOSból olvastad ki? A termékkulcsod kintvan neten is, ez egy "CoreConnectedSingleLanguage" generic kulcs, persze, hogy nem engedi aktiválni, és tiltólistán is van. Rakj a gépre egy 10est, szintén olvasd ki egy megfelelő programmal a BIOSból a termékkulcsot, aztán hasonlísd össze, azzal amid van. Ha nem egyezik a kettő, akkor nem is a BIOS-ból sikerült kiolvasni, hanem az OSből. Az viszont nem lesz jó.
-
pengwin
addikt
Felmerült bennem néhány kulcskérdés laptopom OEM Windows 8-as rendszerének újratelepítése miatt...
1. A MS honlapján található telepítőlemez készítő nem volt hajlandó a BIOS-ból kiolvasott termékkulcsot elfogadni, így generic key-jel készítettem el a pendrive-ot
2. A 8.0 telepítő lemez készítő a generic key elfogadása után nem volt hajlandó csatlakozni a netre, csatlakozási problémára hivatkozva (több gépen, wifi-n és kábelen keresztül is)... Csak 8.1-es pendrive -ot tudtam csinálni.
3. Az elkészült 8.1-es telepítő pendrive-ot bekonfiguráltam úgy (sources\EI.cfg, PID.txt), hogy OEM rendszert telepítsen, Elvileg ilyenkor ki kéne olvasnia a BIOS-ban lévő kulcsot, és azzal aktiválnia magát. Kulcsot nem kért a telepítés alatt.Ennek ellenére másik kulcsot ír ki a Vezérlőpult/Rendszer és a Gépház, nem a laptop OEM kódját, és sikítozik, hogy aktiváljam, az OEM kulcsra pedig azt mondja, hogy ehhez a win verzióhoz nem jó.
Gondolom az a baj hogy a kulcs 8.0-ás, a rendszer meg 8.1, bár a leírások szerint így működnie kellene az aktiválásnak.Hogy a fenébe lehet 8.0-ás install media-t készíteni, ha a MS saját tool-ja nem működik!?
-
jr1994
addikt
válasz
szabonagyur #66960 üzenetére
Ilyenkor lehet a generic kulccsal újratelepíteni, és utána átírni az én kulcsomra, ugye?
-
Воланд
titán
válasz
zfekete1664 #66223 üzenetére
pont a videokartyara. csokkentett mondban tavolitsd el a drivert. ha mazlid van, akkor a kovetkezo inditast kovetoen felteszi a generic drivert, onnantol lehet probalgatni kulonbozo verzioszamu nv drivereket a hivatalos oldalrol letoltve. nalam idorendben harom driver is csak sotet kepernyot eredmenyezett.
-
RedCactus
senior tag
válasz
szabonagyur #65965 üzenetére
Köszönöm mégegyszer a segítséged! Feltelepítettem, remekül működik minden. Csak egy kérdésem lenne még, hogy ezzel a generic key-el meddig használhatom a Windows-t. Most ugye kiírja, hogy nincs aktíválva, de attól még tudom használni, kérdés hány napot enged, amíg veszek egy hivatalos kulcsot?
-
-
King Unique
titán
Ha a rendszer naprakész, Windows Update-en fent van az összes frissítés, akkor az áruházban megjelenik a Windows 8.1-re váltás lehetősége.
Vagy lehetett volna azt is, hogy leszedsz egy, a verziódnak megfelelő 8.1 with Update ISO-t, azt tisztán telepíted generic key-t megadva, majd utána a vezérlőpultban a 8.0 termékkulcsával aktiválod.
Ha 8.1 fent van, akkor utána meg szintén lefrissítve a rendszert, meg fog jelenni a tálcán a WIndows 10 értesítő ikon és, ha majd elkészül a végleges, akkor a WU-n keresztül lehet rá upgrade-elni. Vagy akár tisztán is telepíteni, de utóbbi pontos mivolta, még nem teljesen tisztázott. -
AtHoS
nagyúr
válasz
Fighting #65361 üzenetére
Win 8.1 telepítéséhez Generic key -> telepítést követően aktívációnál használd a legális win 8 kulcsot
Nem hinném, hogy ennél több infóra szükség lenne, tehát keríts egy megfelelő win 8.1 telepítőt és hajrá
-
zoltan6
addikt
válasz
Dr_Syrex #65048 üzenetére
én a legális win 8 pro kulcsomat így szoktam beaktiválni a 8.1 pro-hoz,bár egyszer kellet igénybe vennem telefonos aktiválást is alaplapcsere miatt,még esetleg azt is megpróbálhatod,ha nem megy a generic kulcsos módszerrel.
ja és mindenképpen rendes msdn-es verzió legyen a telepítőanyag,ne vl verzió -
RedCat
senior tag
Nem tudom ez a jó topic e ehhez a kérdéshez:
Egy usb3-ra dugott ssd-re telepítettem a win 8.1-et. (Tudom a trim miatt nem kellene, de érdekes, bármilyen programmal vagy a dos ablakos módszer is azt írja hogy működik a trim, ki érti ezt???) Egyetlen gondom van vele, hogy ha altatom a gépet akkor gondolom elaltatja (vagy nem tudom mit csinál) az usb-t is és ha vissza kapcsolom, akkor
1. fél perc múlva tár magához a rendszer
2. kiírja hogy ne távolítsam ez az usb eszközt, oké után megy a rendszer
3. kék halál unaccessible boot device hibaüzenet miatt.Hogyan tudom beállítani, hogy ez ne történjen, hanem mintha sata-n lenne alvás-ébresztés után azonnal megy minden?
Sajnos egybe gép, azaz szétszedni nem tudom, ssd belülre nem csatlakoztatható, csak usb3 megoldás van. Próbáltam a z eszközkezelő generic usb hub tulajdonságai között az energiagazdálkodásnál kikapcsolni, hogy a gép elaltathatja ezt az eszközt, de sajnos ez sem segített...
-
quailstorm
félisten
Valóban elég sok gépben már az EFI-ben van a kulcs, olyankor nem is látszik.
Ettől függetlenül, pl Aidával én megnézném, és leírnám. Hozzáteszem, hogy az a kulcs csak Win8 telepítésére jogosít. De Win8.1 core generic kulcsos telepítés után telefonos aktiválással elfogadják.A dobozos Win7-nek meg az egészhez semmi köze. Secure bootot le kell venni, ne csak a 8.1-et engedje, UEFI-t vissza kell butítani (CSM enable), vagy Legacy módot használni.
Ha egyik sincs, akkor nem lehet 7-et rakni rá. -
válasz
boskorelli #64019 üzenetére
Nem lett vna muszáj formázni csak a kulcsot egy generic kulcsra cserélni:
slmgr /upk
slmgr /ipk <generikus kulcs ide> -
szabonagyur
félisten
válasz
F_Zolee #63433 üzenetére
Vásárlást igazoló papírok, esetedben adásvételi is. Windows matrica már nincs, de a kulcsról a hivatalos papír mindenképp kell, a cetlire felírt az kevés. OEM és OEM között is van különbség, ami laptophoz adott azt nem lehet eladni sem.
Win8-8.1 le van írva a témában sokszor, rá tudsz keresni. Röviden Win8.1 MS által kiadott generic kulccsal települ, aktiváláskor Win8 kulcsot elfogadja.
-
Воланд
titán
válasz
Magique Dee #63345 üzenetére
de milyen kulcsot adtal meg? ha elotelepitett az os, akkor a kulcs a biosba van egetve, azt elobb ki kell nyerni. es mivel az a kulcs oem, igy egy sima telepito telepites kozben nem fogja elfogadni, generic kulccsal kell telepiteni az os-t, majd utana a kinyert kulccsal aktivalni
-
Sanya
nagyúr
a 8.0 kulcsokkal nem telepíthető a windows 8.1!
ahhoz, hogy windows 8.0 kulccsal windows 8.1-et telepíts, generic kulcsokat kell használj:
Core/Home=334NH-RXG76-64THK-C7CKG-D3VPT
Core/Home N=6NPQ8-PK64X-W4WMM-MF84V-RGB89
Core/Home Single Language=Y9NXP-XT8MV-PT9TG-97CT3-9D6TC
Professional=XHQ8N-C3MCJ-RQXB6-WCHYG-C9WKB
Professional N=JRBBN-4Q997-H4RM2-H3B7W-Q68KC
Professional with Media Centre=GBFNG-2X3TC-8R27F-RMKYB-JK7QTforrás: [link]
ezekkel a kulcsokkal nem fogod tudni beaktiválni a rendszert, ahhoz a saját kulcsod kell! majd be fogja kérni.
-
King Unique
titán
válasz
szabonagyur #62492 üzenetére
Igen olvastam, illetve akkor én a másikkal csináltam, de hibát azt nem tapasztaltam.
+ ha 8-as kulcsa van, akkor csak a 8.0 telepítőjét tudja letölteni, majd azt felupgrade-elni 8.1-re, illetve "mct"-vel, v mással beszerez egy 8.1 ISO-t, azt generic key-el telepíti és a 8-as termékkulcsával beaktiválja utána. Jól gondolom? -
samgar
őstag
Sziasztok!
Adott egy lapos amin gyárilag előretelepített windows 8 van, de kék képernyővel indul, hibakód, hiányzó fájl, system32/winload.efi (0xc0000001)
Recovery sem indul. Ha netán felpakolok rá egy wondows 8-1-et generic key-el, utána kitudom nyerni a bios-ból a serialt?
-
zzola
titán
üdv!
MSDN-es kulcsaim vannak, azt meg lehet-e valahol/valahogyan nézni, hogy hányszor lehet még aktiválni az adott kulcsot? Volt egy darab 8.1-es kulcsom, de azt írja, nem lehet többször aktiválni. Van még 8-as kulcs, de ugye azt csak generic key-el tudom telepíteni...
-
betyarr
veterán
válasz
szabonagyur #60000 üzenetére
egy ilyen generic key jól jönne,mert akkor csak lehúznám a ds-ről a win-t és nem kéne futni egy kört utána.hol lehet beszerezni?
mod.: ilyesmi lenne?
-
törölt tag
válasz
Joker88 #59935 üzenetére
Leszeded közvetlen Microsofttól a Windows 8.1-et:
Telepíted a Microsoft által közzétett "generic kulcsok egyikével", telepítést követően aktiválod a saját Windows 8 kulcsoddal.
Más:
Nem fognak jól járni a Windows 10-tel a még Windows 7-et használók
-
netpeti98
addikt
válasz
Joker88 #59935 üzenetére
A media creation toolal készített telepítő elfogadja.
Ha valamiért nem fogadná el, akkor még mindig meg lehet csinálni generic kulccsal. Mind a két megoldás legális. -
szabonagyur
félisten
Na látod itt a hiba. N-s Windows-t biztosan nem kaptál, szóval az neked felejtős.
Az ilyen Core hun-t sem ismerem, nincs belenyúlva a lemezképben?
Csináld így:
1. Leszeded ezzel a neked megfelelő verziót (tehát ha Pro volt akkor a Pro-t ha sima akkor a simát, stb): [link]2. Telepítéskor megadod a következő generic (általános) kulcsokból azt amelyik a te verziódhoz tartozik:
Windows 8.1 Core/Home 334NH-RXG76-64THK-C7CKG-D3VPT
Windows 8.1 Professional XHQ8N-C3MCJ-RQXB6-WCHYG-C9WKBFontos azt add meg ami neked eredetileg a gépen volt!!!!!!!!! Ha ez meg van telepítsd fel a gépet, majd ha már van működő rendszered a gépházban megtudod adni a 8.0-hoz tartozó kulcsodat.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Micsurin #59567 üzenetére
BIOS kulcsot ki lehet nyerni millió meg egy programmal
Lépések:
1.: Ezzel kinyered a kulcsot
2. Megnézed milyen verzió van most a laptopon, mely lehet Pro vagy sima kiadás.
3. Ennek megfelelő telepítőt keresel, töltesz le a netről, ez fontos, hogy ugyanolyan legyen ne más, ne N végű semmi különbség ne legyen.
4. Vannak generic kulcsok, a google ki is dob párat, te kikeresed ahhoz a verzióhoz ami neked kell és azzal feltelepíted
5. Mivel generic(általános) a kulcs, a telepítés ezzel meglesz, majd ha kész akkor a gépházba belépve beírod a kulcsodat amit az 1. pontban feljegyeztél.Minden pontot figyelmesen kell végigcsinálni, nem lehet máshogy mert azzal szívni fogsz.
Adatlapot nem is figyeltem, általánosságban írtam a feléteket.
-
válasz
samgar #58713 üzenetére
Amúgy milyen gépről is van szó?
ha a CSM modul engedélyezve van, akkor Legacy install-t kell indítani. Ha pl pendrive-ról telepítenél, akkor viszont a Fast Boot opciót tiltani kell, mert akkor nem inicializálja az USB eszközöket a BIOS, onnan nem lehet telepíteni ilyen esetben...
A kulcs abból a szempontból lényegtelen, hogy UEFI avagy Legacy install-t indítasz. W8-l előtelepített lapos esetén, azt követően tiszta telepítéssel felvarázsolt 8.1 install amúgy sem fogadja le az eredeti kulcsot, ún. generic kulcsot kell használni a telepítéshez. (Core és Pro kulcsok mások, azok közt nincs átjárás, azaz 8 Core csak 8.1 Core-ra frissíthető, Pro meg Pro-ra, de hardveres hiba esetén mindegy mi van a laposn, nem kell, hogy az legyen, amivel előtelepítve volt adott esetben)Ezektől függetlenül, az akkor is igaz, hogy OS csere nem jár gari vesztéssel, mint ahogy az is, hogy ha egy előtelepített gépen meghal a HDD, akkor a lapos gyártója sem köteles az előtelepített OS-t visszaállítani, avagy automatikusan adni telepítőmédiát. (Az OS-re valóban nincs gari)
-
szabonagyur
félisten
Win8 telepítőt így nem tudod. Legegyszerűbb dolog: Media Creation Tool ez leszedi neked a 8.1-et, de azt a verziót (pro vagy sima) szedd le ami van a 8-nál. Aztán ez RWeverything kinyeri a BIOS-ból a telepítési kulcsodat. A Win8.1 telepítése során a 8.0 kulcsát nem fogja elfogadni, de keresel gugliban generic kulcsot, ezt megadod telepítéskor, majd ha kész a windows akkor a gépházban az aktiválás résznél megadod a 8.0 kulcsodat. Verziókra minden esetben figyelni kell.
-
szabonagyur
félisten
Mondjuk annyi, hogy ha 2 VGA-s notija van és felmegy a WU-ról az Intel driver akkor megadja magát?
@(#57732) Criton: akkor nálad driver hiba nem lehet. Rendszervisszaállítást próbálj meg, majd előbb a kisebb frissítést rakd fel utána meg a 729MB-ot.
@(#57734) GoodSpeed: volt arra is megoldás, illetve egy jó ideig a generic kulcs is elég volt.
-
Sanya
nagyúr
mi az a mak kulcs?
elméletileg minden 8.0-hoz jár 8.1, ahhoz meg 8.1 u1
lehet egyből windows 8.1-et telepíteni, csak ahhoz 8.1 generic kulcsot kell szerezni, azzal feltelepíteni, majd ha felment, úgy is sírni fog egy rendes kulcsért, akkor meg beadod neki a 8.0 kulcsát, melyet el fog fogadni.remélem segítettem
-
cattus
addikt
válasz
antikomcsi #57232 üzenetére
Van legális mód, ún. generic key-t kell használni telepítéskor, majd a Gépházban lehet aktiválni a saját kulccsal.
-
quailstorm
félisten
válasz
#10234880 #56449 üzenetére
Jó látom maszatolsz már rendesen. Csak tudjad hogy elég sok régi vacakkal játszottam már 8.1-en, aztán semmi baj nem volt velük, ami meg Vista korszakos legalább DX10-es, az meg tuti fut.
Power Director meg nem érdekel, elavult, gagyi, sose tetszett
De szerintem simán elmenne, csak egy videóvágó. Nero az, amiből külön van új 8.1-hez.(#56450) premete: játékról beszéltünk. Az eszközillesztő más, és elég szar téma. Nem lehet ráerőszakolni a Win7-esét inkább? Amúgy meg ez inkább a HW gyártó hibája, az én adapteremhez sincs 8.1 driver, 7-es nem megy fel, szóval genericet kell használni. Egy nagyon régi géphez meg kb semmi sincs csak VGA. Értem ezalatt a korai LGA775-öt Win98SE és XP támogatással, Vista kompatibilis VGA-val. Az is siker volt.
(#56451) CskSimánGabi: senki nem mondta hogy menni fog. Ennyi erővel a 7-eshez is panaszkodhatnál hogy nem megy az XP-s driver.
-
premete
veterán
válasz
quailstorm #56447 üzenetére
Például a hspa+ 42 mbites wwan a windows 7-en hibátlan, a w8.1-en hol megy, hol nem, windows 10-en már egyáltalán nem megy (köszönhető az eltávolíthatatlan microsoft generic drivernek). persze, a windows 8.1/10 szerint "az eszköz megfelelően működik és a legfrissebb driver telepítve van". Ergo a Microsoft szerint hálózati kártya megfelelően működik, ha nem megy a hálózat.
-
szabonagyur
félisten
válasz
#41133696 #56269 üzenetére
Azt is hozzá kell tenni, hogy pl. egy adott Win8/8.1 kulccsak is limitált számmal tudsz letölteni, tehát pl. nekem van olyan kulcsom már amivel nem lehet letölteni a rendszert, de aktiválni simán engedi.
Pár hete próbáltam.
Szerintem az a legegyszerűbb, hogy az általad említett verziót generic kulccsal felrakni aztán a végén gépházban beadni a Win8 kulcsot.
-
törölt tag
válasz
szabonagyur #56227 üzenetére
A forrása nem mindegy. Ha közvetlenül a Microsofttól töltöd le akkor természetesen legális. Viszont erre csak speciélis esetekben van lehetőség, vagy ugye van rá lehetőség, de csak egy régebbi verzió letöltésére (8.0). Nem az a lényeg, hogy kulcsod van, hanem az, hogy a 8.0-s kulcsodhoz nincs hivatalosan 8.1-es telepítő letöltési lehetőséged a Microsofttól. Nem véletlen, hogy a 8.0 kulcsával nem is települ, csak ilyen generic féle bohóckodással. Ha akarnák, akkor egyszerűen elérhetővé tennék közvetlenül letöltésre a legfrissebb verziót az otthoni felhasználóknak is. Nyilván arra megy a móka, hogy van egy olyen réteg, aki nem akar kerülő utakat járni, és ők nem is töltik le egyéb forrásból. Egyébként szerintem ezt már egyszer leírtam neked.
-
-
szabonagyur
félisten
Nem kell WIn8-at, Aida illetve még másik ilyen kulcs keresővel meg kell nézni milyen kulcsod is van. Fontos több verziót megnézni mivel van, hogy egyik program mást ír ki. Ha meg van a kulcs, fel kell rakni egy sima Win8.1-et a kolléga által említett generic kulccsal, ezt a kulcsot a google-ban megtalálod. Ez csak addig jó míg felmegy a rendszer, utána aktiválásnál megtudod adni a sajátodat.
-
szabonagyur
félisten
Ha neked Pro kiadásod van akkor azt a rendszer tulajdonságainál kiírja, ha Media Centerrel bővített akkor azt is, ha Core verzió akkor nem ír ki semmit.
Ha megvan a kulcs Aida 64 illetve egyéb programok segítségével akkor itt egy program ami az MS-től lehúzza a neked való telepítőt a kulcs megadása után.Arra figyelj, hogy nem e Win8 volt eredetileg a gépen és az lett frissítve 8.1-re!
Illetve ez valami OEM egybegép lenne vagy laptop? Ezekhez nem szokott kulcs járni... Ha nem ilyen és te külön mondtad a botlban, hogy neked Win8.1 kell rá akkor ahhoz CD szokott lenni, de papírod mindenképpen szóval a kulcs azon rajta van.
@(#55700) cybermanus: a kolléga egyértelműen megmondta, hogy neki nem Pro van, illetve ha Win8.1es kulcsa van nem kell semmi generic kulcs, ne bonyolítsd egyből túl.
-
törölt tag
Valószínűleg win8 core vagy win.8.1 core van a gépedre telepítve de csak win8 -at ír . Írd be a futtatásba, hogy winver majd enter . A kulcsot meg tudod nézni például az AIDA programmal is, de ez nem alkalmas a pro verzióhoz.Leszeded a megfelelő OP rendszert majd telepíted egy generic kulccsal majd aktiválod a kinyert kulccsal.
-
premete
veterán
válasz
MasterDeeJay #54771 üzenetére
Van bizony, Dell w7 oemet tegyél fel, az semmilyen kulcsot sem kér, automatikusan aktiválódik, annyi, hogy beteszi a rendszer tulajdonságaihoz a Dell logot és support telefonszámot. Egyébként te beszélsz ökörséget, gondolod, hogy a MS a generic VL-be beleteszi a Dell OEM mappát?
-
szabonagyur
félisten
válasz
Tournament #54059 üzenetére
Bár akinek meg van kulcsa le is tudja tölteni rendesen, akinek meg nincs le tud szedni nem VL kiadást, ahhoz van generic kulcs, a vége meg ugyanaz úgyis...
-
kraftxld
félisten
válasz
werszomjas #53622 üzenetére
Generic kulccsal telepítsd, majd a biosból ki kell szedni a serialt az RWeverything progival ([link]) utána ezzel aktiválni
-
xxSanchez
őstag
válasz
V.Stryker #52199 üzenetére
1. Szedd le egy virágbolti oldalról a Windows 8.1 iso-t, ha nem bízol benne akkor pedig hasonlítsd össze az SHA1-ét az MSDN-el megtalálhatóval.
2. Telepítsd fel a rendszert a Pro: XHQ8N-C3MCJ-RQXB6-WCHYG-C9WKB, vagy a Core 334NH-RXG76-64THK-C7CKG-D3VPT generic kulcs használatával. Ezek a kulcsok teljesen legálisak, a technet oldalán is elérhetőek.
3. Telepítés után menj be a gépházba és írd be a valódi Windows 8-as kulcsodat, majd indítsd újra a gépet, ha nem tűnik el jobb lentről a "Windows nem aktivált" felirat.
-
King Unique
titán
válasz
V.Stryker #52196 üzenetére
Ja, eleve 8.1-hez kell csak a generic key.. ezt a 8 képet én se értem
Áruházas update-ről meg annyit, h nyilván eltart egy ideig amíg letölti és megcsinálja a frissítést, + a 8.1-re az azóta kiadott frissítések. Akár reális is lehet a 3 óra (összre, da ha csak a sima WU, akkor kevésbé), de pl. sok függ net sávszélességtől is, illetve most már áruházból egyből a 8.1 U1-et szedi le, tehát + arra való frissítéseknél is lehet spórolni ezáltal. -
szabonagyur
félisten
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
szabonagyur #52181 üzenetére
Ezért kell a generic key, hogy ezért ne nyafogjon? Ez pl. sima win 8 telepítő....
Áruházas upgradet azért nem akarok, mert tegnap is újraraktam a párom gépét és laza három órát frissített mire felment az összes frissítés, amiben még az office benne se volt....
-
King Unique
titán
válasz
V.Stryker #52177 üzenetére
Áruházas upgrade...
Ha sima Win8 van a notidon, akkor az áruházból tudsz ingyen 8.1-re frissíteni és most már egyből a 8.1 U1-et rakja fel.
Ha tiszta meglévőre telepítést, v tiszta telepítést akarsz csinálni külön 8.1 telepítővel, akkor kell a fentebb említett procedúra, mert a 8.1-et a 8 kulcsával csak beaktiválni tudod , telepíteni nem, ahhoz kell a generic key. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
szabonagyur #52178 üzenetére
Jah, bocsánat. És honnan szerzek ilyen generic kulcsot ?
Hova jutunk, hogy már a legális winfost is crackelni kell?
-
-
szabonagyur
félisten
válasz
traktorgumi #52082 üzenetére
Hello
Generic kulcsot is elfogad ami fent van a neten bárki számára. Próbáltam pár napja...
-
King Unique
titán
válasz
PAINfájdalom #51889 üzenetére
Nem, ha van hozzá külön 8.1-hez való termékkulcs. Ha 8-cashoz van, akkor kell előtte azt felrakni, majd áruházból 8.1-re frissíteni, v generic key-el telepíteni a 8.1-et és beaktiválni a 8 termékkulcsával. Bár utóbbi nemtom működik-e még, mert nemrég vki azt mondta megváltozott a 8 licenszelése...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mini-ITX
- Óvodások homokozója
- Revolut
- Micro Four Thirds
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Quadro FX 570 eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest