Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Davvidoff

    csendes tag

    Sziasztok!
    Lehet, hogy egy picit hosszú, és néhol off lesz, de érdekel ez a dolog. Szóval a sztori a következő:

    Öcsém az egyik oldalon, ahol én is tag vagyok, elég szépen elkezdett trollkodni. Az eredmény ugye az lett, hogy kitiltották. A poén ott kezdődött, hogy amikor én is beléptem a saját fiókommal, az is rögtön tiltva lett.
    Érdekelt, hogy ez hogyan fordulhatott elő, és kicsit tesztelgetni kezdtem.
    Arra jutottam, hogyha tiltják a fiókot, és ugyan arról az op. rendszerről, valamint ugyan abból a böngészőből regisztrálok egy másikat, akkor az is azonnal tiltva lesz.
    Kipróbáltam egy másik böngészővel, és azzal gond nélkül tudtam regisztrálni, és nem is lett letiltva a fiók. Egészen addig, amíg be nem jelentkeztem az egyik tiltott fiókkal. Onnantól kezdve ebből a böngészőből is lehetetlen volt használni az oldalt. Kipróbáltam Windows és Linux alól is. Mindenhol ugyan ez.
    Ez amúgy akkor sem oldódik meg, ha a teljes előzményt tokkal-vonóval törlöm (sütik, űrlapok, mentett file-ok, szóval tényleg minden)

    Ami kicsit érdekesebbé tette a dolgot, hogy Linux alatt a tiltás után teljesen letöröltem a böngészőt, az utolsó file-ig mindenét eltüntettem (persze előtte töröltem az előzményeket), gép restart, a router-t újraindítottam, így más lett az ip, megváltoztattam a MAC címemet, ezután ismét feltelepítettem a böngészőt. A helyzet változatlan :DD

    Na de a lényeg:
    Már most szeretném leszögezni, hogy nem a rendszer megkerülése érdekel, mert az egyszerű (másik böngésző), hanem az, hogy ilyen védelmet hogy lehet beépíteni egy weboldalba? Volt már néhány olyan eset, amikor hasznát vettem volna egy hasonló megoldásnak, de erre nem jövök rá, hogy lehet.
    A sütik ugye nem tárolják a dolgokat, mert töröltem, ip alapján nem tiltanak, MAC cím alapján sem.
    Hogy lehet elérni, hogy egy böngészőt az adott gépen végleg kiiktassak, és csak az op. rendszer újratelepítése jelentsen megoldást? Ezt kicsit kiterjesztve el tudnám képzelni az oldalaimon.

    Valakinek ötlete?

Új hozzászólás Aktív témák