Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kymco

    veterán

    válasz Dany007 #3097 üzenetére

    Viszont én csak arra akartam rávilágítani, hogy semmi köze sincs annak a 3 gyerek brutális halálnak ahhoz, hogy az emberek már kevésbé hisznek Istenben, és hogy nem lehet kirakni bibliai igés képeket a falra.
    De van, és ez nem csak a 21. század problémája... Egyszerűen az Istentől való elfordulásunk következménye a nyomorúság az életünkben... de ez már az első emberpárral elkezdődött....

    Nem tudok és nem is akarok olcsó válaszokat adni az általad említett esetre.
    A történted tanulsága az lehet számomra, hogy nem lehet biztos az ember abban, hogy van ideje mindnere az életben. Nem biztos, hogy fiatalként nem kell foglalkozni azzal, hogy mi, vagy ki vár rám, ha meghalok, mert a fiatal kor még nem biztosíték a hosszú életre. És önmagában az sem biztosíték a hosszú életre, ha szolid életet élek. Szükséges rendezni a dolgokat Istennel életkortól függetlenül. Fontos, hogyha elémkerül a kérdés, akkor ne söpörjem le, hogy ráérek még....

    Ezt például honnan tudod? Mert egy pap azt mondta neked? Vagy mert a Bibliában olvastad? Hogy lehet ennyire elvakultan hinni egy olyan könyvben, amit majd 2000 éve írtak.
    Nem a pap mondta nekem, hanem én olvastam.... :) de önmagában az sem lenne gond, ha a pap mondaná a bibliai ige alapján. Már írtam, hogy kapcsolatom van Istennel, nem pusztán könyv számomra a Biblia, ami életbölcsességek tárháza.... bár önmagában annak sem rossz :)

    Egy olyat pedig több éven át írtak. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy olyan dologban hiszel, aminél még az ufók létezésére is több bizonyíték van.
    Hát ez nem a legjobban sikerült mondatod :)
    Az, hogy a Biblia szövege nem változott pont a kumrámi tekercsek igazolják, sőt igazolják az első századi újszövetségi töredékek is... így önmagában a másolás és a fordítás nem vezetett szövegromláshoz....

    Számomra nulla értéke van egy ilyen idézetnek.
    Elfogadom, nem is tömöm tele a hozzászólásaimat bibliai igékkel. (erős önuralom kell hozzá :) )

    Arany idézetet, aminek szintén van mondanivalója, mert azt legalább nagyjából biztosan tudom, hogy megtörtént.
    Honnam tudod, láttad? Részese voltál?

    Azért napjainkban már kicsit több kell ahhoz, hogy az ember elhiggyen dolgokat. Esetleg valami vidófelvétel? Hangfelvétel? Képek? Valami? De nincs semmi!
    Nem feltétlen. Én sem videó hatására tértem meg. Nem bizonyítékok győztek meg... megfoghatatlan, de Isten beleszólt az életembe, és azóta is részese... ez olyan tény számomra, mint az, hogy most itt ül mellettem a lányom :)

    Szerintem magához a hithez nincs szükség semmiféle közösségre. Abszolút semmire. Mindenki tudna segíteni a másikon annélkül is, hogy közösségekbe járna. Magához a közösség építéshez már szükséges lehet közösségekbe járni.
    Ha nem vagy közösségben a másikkal, akkor nem tudsz segíteni neki.... ilyen egyszerű. Az ember társaslény, közösségben marad ember, ezt nem én mondom csupán, nem csak a keresztények, hanem a nem hívő szociológusok, pszichológusok....

    Én ezt értem. De ha a lányod (Isten ments(!)) rákos lenne, és neked hatalmadban állna egy csettintésel meggyógyítani, akkorse tennéd meg mert ő nem kérte ezt tőled? Hagynád meghalni?
    Ha ő nem akarja, akkor nem gyógyíttathatom meg, bármennyire is fáj... gyerekként még megerőszakolhatom az akaratát, de ha tőlem független, önálló életet él felnőttként, akkor nem segíthetek, ha nem engedi....

    Na ne már. Hülyén fog hangzani, de semmi mást nem kéne tennie, mint kiállni a tévé elé, csinálni valami csodát. Amit nem lehet letagadni. Mondjuk egyszercsak hirtelen az összes amerikai katona és jármű felemelkedik a földről, és visszlebeg amerikába, majd ott sértetlenül leereszkedik! Na? Csak ennyit kéne tennie. Ez semmi a világ teremtéséhez képst. Csak ennyit kéne tennie, és mindját mindenki hinne benne, látná őt, és talán a vallási viták is megszűnnének. Igenis tudna mit tenni azért, hogy lássák, higgyenek benne! De mégsem tesz.
    De tett ilyet, mégsem hittek ezért... Jézus csodákat tett, feltámasztott embereket, leprásokat gyógyított, meghalt és feltámadt.... és önmagában ezek is kevesek voltak.... mert a csoda nem teremt hitet önmagába.

    www.refujvaros.hu

Új hozzászólás Aktív témák