Hirdetés
- Yettel topik
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Garmin topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Upo
addikt
válasz
localhostadm #49 üzenetére
Nincs rajta védőfólia?
Én a 89$-os akcióban rendeltem a tiny-től, tegnap érkezett a célországba és a vámra. (Az előző rendelésem ugyaninnen 5-én került vámra és 8-án adták ki, 9-én kaptam meg tréfa nélkül, bár amúgy is 10$ volt csak) Várom már én is, kíváncsi vagyok rá.
ITT van fent egy állítólag hivatalos rom, elvileg thl.4000.168B.1479M.8P64 verzió. Neked milyen verzió van rajta? Jó a magyarítása? Mennyi idegen nyelvü cucc maradt a menüben?
-
localhostadm
tag
Még valami, amit már tegnap is le akartam vésni, mert nagyon fájlalom, hiányosságnak érzem.
LED fény / vaku: Egy szóval: borzalmas. Életemben nem láttam még ilyen rettentően használhatatlan valamit, nem is nevezném fénynek... Sötét szobában, a falra irányítva, nem látok mást, csak 1 kékes tónusban világító pöttyöt, amit körbevesz egy sárgás árnyalatú, koszos fehér tompa valami... Kb. 1 méterig generál értékelhető fénymennyiséget... Fénykép készítéshez használhatatlan... Nem is pazarolnék több szót rá...
-
localhostadm
tag
Kijelző: Invertálódásának nyoma sincs, fénytónus változás észlelhető csak, de ez betudható a fóliának és a touch screenek, elenyésző. 180fokhoz közelítve (~160fok felett) romlik a pixelek láthatósága a szövegek olvashatósága romlik, de gondolom nem kívánod élére állítva nézegetni a telót, szóval efelett teljes mértékben elsiklanék.
Tok: Tok + védőfólia volt a telefonon és 1 tartalék volt a csomagban. A gyártói csomagolás elméletileg csak 1 fóliát tartalmaz, de tokot nem, szóval attól függően hol veszed, ezen részletek változhatnak, vannak olyanok akik ebből is pénzt csinálnak pluszba, szóval kiveszik a csomagból és külön értékesítik.
Értesítő led: Igen, van. Ezzel az appal leteszteltem külön, csak piros színt használ.
-
Szabyka_
tag
válasz
localhostadm #46 üzenetére
tökéletes, köszönöm, legalább valami van
Amúgy a kijelző nem invertálódik egyik szögből sem ?
A hozzá adott tok szilikon vagy műanyag ?
Ja és értesítő led van bent ?
Köszönöm! -
localhostadm
tag
Igen van, de csak minimális, mondhatni inkább világos szürkének tűnnek a gombok, mint fehérnek. A háttérvilágítástól függetlenül fix fényereje van, tehát hiába rakod maxra a kijezőt, nem változik. Mondanám hogy rossz dolog, de nem az. Éjjel mutat annyit, amennyit kell, nappal meg úgyis látod.
Nagyjából erre számíts, talán egy árnyalattal kevesebb:
-
localhostadm
tag
Újabb 24 óra elteltével az eredmény, a felhasználási körülmények nem változtak, tehát:
- 1db aktív SIM kártya
- folyamatos mobilnetes adatkapcsolat (35,2mb forgalom + 24 óra: 26,83mb = 62,03mb)
- állandóan futó háttérfolyamatok az alapszolgáltatásokon felül: FB Messenger, Facebook, Gmail, alap frissítési intervallummal
- automatikus fényerőszabályzás- Akku: Fennmaradó, 38%. Nyomkodás, állítgatás, netezés + 2 * fél óra 3D játék + (Deer Hunter 2014, a teljesség igénye nélkül, később a 3Ds alkalmazások, játékok futására, is kitérek egy másik kommentben) + 1 óra GPS használat Térkép applikációval és mobilnetes rásegítéssel. Mindenki szűrje le a magának valót ebből. Az utolsó állapothoz mérten számoljuk bele, hogy nagyjából 6-7órát standby-ba töltött az éjszaka során + napközben sem volt teljesen széthasználva, a fent említett tevékenységeken kívül. A jelenlegi tendencia szerint számszerűsített megállapítás:
- napi 40%, itt figyelembe kell venni, hogy friss a telefon és átlagon felüli a használat
- saccra kibírja a 3 napot, miután megszokottá válik, biztosan kifogja (páromnál nem kizárt az 5 nap, nem annyira nyomkodós fajta mint én, inkább zenét hallgat csak, minimális a játékigény)Még 1 írást megejtek holnap, amint kinyírtam a telefont.
Ígértem egy buszozós GPS leírást is, előre jelzem, nem vagyok egy nagy GPS mágus, az alábbi leírásban a saját meglátásaimat fogom közzétenni, nem szentírás:
- alap szituáció, felhasználás: Térkép applikáció, gps+mobilnet, kombináltan + idétlen bulldog arcú sofőr, aki úgy nyomkodja a féket és a gázt, mintha biciklit pumpálna
- applikáció elinditva, útvonalterv kész
- gps bekapcsol, várakozási idő 3-5s és már fut is a navigálás (többször eljátszottam ezt, folyamatosan változó eredmény jött, várható volt), szóval elég gyorsan talál jelet (hozzáteszem, a mobilnet+cellanformációk segítségével előnyhöz (pontossághoz) juttatjuk a GPSünket, minimális adatforgalom fejében)
- egyenletes haladás mellett jól követte a mozgást, a 90foknál kisebb kanyarokat is, az ennél nagyobb kanyarokban és a körforgalmakban viszont nagyon darabossá vált a dolog és kellett neki 2másodperc hogy rendbe szedje magát, miután kiegyenesedett az út...
- a helymeghatározás pontosságát tekintve pontos információm nincsen, erre keresek egy applikációt majd, saccra mondom hogy olyan 10, nagyon max 15 méter körül csal
- még egy dolog, ami hát, hogy is mondjam, kerekre nyitotta a szemem: az egyik buszmegállóban megálltunk és a navigáció szerint csökkent sebességgel, de haladtunk tovább a megtervezett útszakaszon, majd miután a újra mozgásba lendültünk 2 másodpercre rá észbe kapott és folytatódott a navigáció a megfelelő ütemben, ezt nem igazán tudtam hova tenni, szerintem ez szimplán a szoftver hibája...Az én értékelésem ezen teszt alapján: közepes, hosszú távokra ideális, alacsony sebességnél elég könnyen hibázik, városban alaptájékozódásra alkalmas, de az életemet nem bíznám rá.
Természetesen több szoftverrel is megejtem ezt a tesztet, gyanítom hogy a Google Térkép nem feltétlenül a legmegfelelőbb erre. Sajnos legtöbbször a "gyenge gps" nem is olyan gyenge, hanem maga a szoftver alkalmatlan a kapott adatok kiértékelésére és tisztességes felhasználására...
Remélem kellően informatívnak találtátok. Ahogy időm engedi, folytatás következik. Ha valami nem tiszta, kérdezettek. Megpróbálok nem hülyeségeket beszélni.
-
Szabyka_
tag
A kapacitív gomboknak van háttérvilágítása ?
Köszönöm!
-
localhostadm
tag
Ezen részlet felett sikeresen elsiklottam, de köszönöm az értékes információt, ennyivel is gazdagabb lettem. Lőttem megint pár képet, csak úgy és minimális nagyítás után máris kirajzolódott, hogy ténylegesen nem 13mpx... Elég szemcsés a kép. Vasárnap tudok aránylag normálisan beállított nappali képeket lőni, mivel tripodom nincs, gyártanom kell vmi állványt neki.
Összehasonlítási alapnak csinálok a saját telómmal is képet, Huawei Y300, abban is 5mpx-es kamera van.
Várható képek:
- 5mpx HDR nélkül
- 5mpx HDR-el
- "ál" 13mpx HDR nélkül
- "ál" 13mpx HDR-elElméletileg ezzel az 5 képpel elég jó rálátás nyílik mindneki számára a felvételek minőségére.
-
LSiki
tag
válasz
localhostadm #36 üzenetére
-
localhostadm
tag
válasz
localhostadm #36 üzenetére
*nem kozelitene
-
localhostadm
tag
Rapillantottam a dologra es sajnos ugy nez ki igazad lesz. Mar amugy is furcsaltam a kepminoseget, lottem par kepet elso nap a semmibe es eleg gyatranak es homalyosnak tunt. A kifejto ertekelest csak azert nem irtam meg, mert kozelitene a valosag fele egy normalisnak nem mondhato teszt utan. Este megprobalom megejteni ahogy idom engedi.
-
LSiki
tag
válasz
localhostadm #26 üzenetére
Szia.
Nem letörni akarom a kedved, de a 13 mpx felbontás úgynevezett interpolált felbontás.
Interpoláció
Ez az eljárás a digitális képek méretének, pixelszámának megváltoztatását szolgálja. A gyakorlatban általában a képek felnagyításakor van rá szükség. A nagyított kép több pixelből áll, mint az eredeti. Minthogy csak az eredeti kép információtartalma áll rendelkezésre, ezért a megnövelt pixelmennyiség sem hordozhat új információkat. A nagyítás során keletkező új pixelek színét a szomszédos eredeti pixelek színéből "tippeli meg" a nagyítást végző program. Azt, hogy ez a tippelés milyen logika alapján történik, a programba épített interpolációs algoritmus dönti el. Az algoritmus által használt matematikai szabályrendszertől függ a nagyított kép minősége. Ezért ez a különböző eszközöknél nem egyforma. Az interpoláció elsősorban a kontúrok élességét és a kép részletgazdagságát rontja.
Forrás : [link]Tehát ilyen szempontból még korrektek is, mivel a valódi képfelbontást adják meg.
Ennek fényében kiváncsian várom az esetleg lőtt képeket (javaslom az eredeti 5 mpx-re állítsd a képméretet.), mert engem is érdekel egy telefon viszonylag jó kamerával.
Köszi az eddigi beszámolót.
-
Snakeiboy
aktív tag
válasz
localhostadm #33 üzenetére
A buszos GPS test is tokeletessen megfelel. Elore is halas koszonet az informaciokert. Ugyerzem ennyiert nagyon jo vetel ez a kisokos
-
localhostadm
tag
válasz
Snakeiboy #30 üzenetére
Az első töltés (6 és fél óra) utáni együtt töltött 12 óra eredménye:
Felhasználási körülmények:
- 1db aktív SIM kártya
- folyamatos mobilnetes adatkapcsolat (35,2mb forgalom)
- állandóan futó háttérfolyamatok az alapszolgáltatásokon felül: FB Messenger, Facebook, Gmail, alap frissítési intervallummal
- automatikus fényerőszabályzás- Akku állapot: kerek 12 óra után 72% fennmaradó, az első kézhezvételt figyelembe véve, átlagon felüli használat után. (Nyomkodtam, állítgattam, netezgettem.) Akku szívó alkalmazásokat nem használtam, próbálom a napi átlaghasználat körülményeit megteremteni. A meglátásom az hogy ebben az ütemben + némi játékkal és filmmel fűszerezve maximum 3 nap. Extrém használat mellett a 2. nap éjszakáján már szükséges a töltés, mert nem bírja ki a 3. napot teljesen. Maradjunk annyiban, hogy a Sony Z2-Z3nált hirdetett "Akár 2 nap"-nál többet bír és ez mindenképpen pozitív azt figyelembe véve, hogy a 3-3200nál nagyobb MOBIL akkumulátorok gyártása jelenleg eléggé gyerekcipőben jár. Az AnTuTu tesztje is ezt erősíti, átlagosként jelölte meg az akkumulátor teljesítményét, ami értelemszerűen nem a kapacitás felülvizsgálatában nyilvánul meg.
Egy újabb írás várható, amint sikerült kinyírnom az akkut.
Egy meglátás:
- Proximity sensor (Közelség érzékelő): egy szóval, túlérzékeny. Nem véletlenül használtam az automatikus fényerőszabályzást egész nap, hisz a közelségérzékelője össze van kapcsolva ezzel a csodálatos lehetőséggel.Az időjárás miatt túl sok napfény nem érte így elég jól észrevehetőek a mozgás, az átlagos nappali fény és a közelség változása miatt fellépő változások a fényerőszabályzáson. Gyorsan reagál, ezzel nincs is hiba, de sajnos az a meglátásom, hogy a legapróbb eltérések is "hatalmas" változásokat eredményeznek, indokolatlanul. Kiküszöbölhető, ha nem használjuk az automatát. A többi esetben (fülre, zsebre reagálás) nem igazán számít a szenzor túlérzékenysége.
Kamera (kép/videó/hang) és kijelző leírás holnap várható.
Sajnos az autós GPS tapasztalatokat előreláthatólag vagy 1-2 hét múlva vagy egyáltalán nem fogom tudni elétek tárni, egyéb okokból kifolyólag. Annyit esetleg még meg tudok tenni az ügy érdekében, hogy a napi 2*1 órás buszozásom alatt "letesztelem". Viszonyítási alapnak jó lesz.
-
Snakeiboy
aktív tag
válasz
localhostadm #28 üzenetére
Eloszor is koszi a faradozast hogy megosztot tapasztalatodat velunk. En is szemezek a telefonnal es szamomra az uzemido fontos. Szovala errol egy reszletesebb beszamolot szivessen fogadnek es egy autos GPS tesztet is. Mennyire pontos, gyos a GPS az autoban hasznalva. Ezekrol ha irnal kicsit reszletessen azt megkosszonnem.
-
Tomy007
tag
válasz
localhostadm #28 üzenetére
Nagyon tetszenek az első benyomások amiket írtál,minden pozitív ezek szerint s a kamera meg nagyon plusz nekem is be kéne szereznem egy ilyen telót , honnan érdemes rendelni , hogy 30 alatt megkapjam magyar nyelvvel ellátva persze ?
-
localhostadm
tag
válasz
localhostadm #26 üzenetére
A gyártó által kiadott "flyer" szerint is csak 5/2es kamerakombóval elérhető a teló, ehhez képest...
Nem rosszallom, bárcsak mindig ilyen kellemes meglepetések érnének. Aki esetleg hozzájut egy készülékhez, kérem erősítse meg vagy cáfolja az eredményeket valamilyen formában. Jó lenne tudni, hogy a készülék paramétereit illetően alul informáltak vagyunk-e vagy esetleg több verzióban is kiadásra került a készülék.
-
localhostadm
tag
Vaskos teremtés, nem egy galaxy y vagy pocket neo. Nem tipikusan nők kezébe való és akiknek fixációja a telefon vastagság, annak egyáltalán nem ajánlom. Persze ez várható volt, valahol kompromisszumot kellett kötni a 4000es akksi miatt. Kaptam hozzá egy műanyag védőtokot, a rápattintós fajtából, az pluszba ad a vastagsághoz... Meglepődve tapasztaltam az eddig "átnézés" közepette: Mindenhol azt irják, hogy 8/5ös kamerákkal van ellátva, de láttam olyan oldalt is, ahol csak 5/2t írtak. Az én készülékemnél viszont más a helyzet: 13,3mpx hátúl, 8,3mpx elől, első körben a szoftveres beállításnál akadt meg ezen a szemem, majd miután az AnTuTu-t beizzitottam, megerősítette, valós amit ír.
A töltési és használati eredmények valsz nem lesznek meg a hétvégéig, mivel az akksi gyári 54%os töltéssel érkezett és ezt először le is kell merítenem, ami jelenleg 1-2 nap alatt lehetetlennek tűnik, mivel max fényerőn nyüstölö már kicsit több mint 4 órája és 5%ot esett a töltöttségjelző szerint... ígéretes kezdet.
AnTuTu eredmény
Ha kérdés van, írjátok bátran, amit lehet tesztelek vagy meg/utána nézek.
-
kayman
senior tag
válasz
localhostadm #22 üzenetére
Mivel az enyém sumák út (tapasztalat után mondom), így eddig nem kapott cimborám semmire vámot.
Ha az enyém remélem megáll az akciós áron mindennel együtt, akkor az 21.841Ft lesz.
Azért nem mindegy hogy 22 vagy 34A DHL-es verzió 100% hogy vámkezelve lesz, persze nem mindegy 1 vagy 4 hét alatt van itt.
Én személy szerint várom a tesztedet, főleg hogy az első töltés után azt a négy napos tesztet töltés nélkül átéli-e. De kíváncsi vagyok a töltési időre is.
Milyen a telefon vastagsága így első blikkre?
-
localhostadm
tag
A hétvége folyamán, amennyiben időm engedi, egy tapasztalat leírást megejtek, ha van rá igény, 3-4napig nyüstölni fogom most úgyis a telefont. Szoftver, hardver, mindent megpróbálok érinteni amit lehet.
Az előzőt szerkeszteni már nem tudtam. Botsáska.
-
localhostadm
tag
válasz
Cannabis7 #15 üzenetére
Tényekkel válaszolnék a feltett kérdésedre, ugyanis a mai nap folyamán érkezett meg a vámkezelt THL 4000es az asszonynak:
A telefon ára 24506ft volt és 3-7napos DHLel kértem ami plusz 2261ft jelentett, vámkezelés után a kivetett jövedéki adó 27%, mivel speciális kategóriába nem sorolták, így 7227ft plusz vámköltség kifizetése után kézhez is vehettem a telefont.
Úgy néz ki hogy a NAVnál mindneki Vida Ildikó, mert sem az angol nyelvet, sem a számokat nem ismerik, ugyanis a kivetett adó a teljes kifizetésem 27%a és nem a telefoné, a bekért fizetési bizonylaton, amit a PayPalról shotoltam nekik, tételesen ki volt emelve a postaköltség és a telefon ára is + jómagam magyar nyelven is leírtam nekik külön...
Szóval, a kérdésedre a rövid tömör válasz: a kiszabott adó mértéke az általad benyújtott kifizetési bizonylaton szereplő VÉGösszeg 27%a és annyi.
A vámkezelési költséget csak akkor szablyák ki, ha gyűjtörendelést intézel, ez annyit jelent, hogy a 6. vámtételtől számitva minden vámtételt + 1500ft terhel.
U.i.: Szerdán adták fel és 1 hét múlva szerdán itt volt, 3-7 munkanap volt feltüntetve, így ez 6 lett. A magyarországi vámkezelés a DHL Tracking szerint 12 óra alatt lezajlott. (negyed9kor vitték el reggel és este fél7kor már újra a DHLnél volt.) Alapvetően a magyar bürokráciát alapul véve, ez szerintem csúcssebességnek mondható.
-
kayman
senior tag
Benéztem az oldal működését, ez az aktuális állapot :
2014-12-08 12:18
The item is on transport to the PostNL sorting center -
kayman
senior tag
A tracker szerint Magyarországon van már. Jövő héten remélem átvehetem
-
occam
tag
válasz
Cannabis7 #15 üzenetére
Ha jól tudom, akkor 27% Áfa + 1500 Ft kezelési költség, vagy mi.
A pontos végösszeg függ ugyebár az aktuális árfolyamtól. A napiarfolyam.hu oldal szerint mostanság 100 dollár középárfolyamon 24917 Ft, erre jön az áfa, ami 6727 Ft + 1500 = 33144 Ft, persze, ismétlem, ha jól tudom...meg ha jól számolom.
-
Cannabis7
senior tag
egyébként egy ilyen 100$-os tételre mennyi jön a vámon, vagyíis összességében mennyibe kerül?
-
kayman
senior tag
Egy kis benchmark videó. Az a 18.000 Antutu nem tűnik kevésnek.
-
kayman
senior tag
Sajnos a Tracking szolgáltatás nem mutatja hogy pontosan merre jár
-
zoli507
csendes tag
pandawill-nél 99.90$ és 2 hét alatt itt van singapore post-tal, aminél nincs vám.
-
Riverboy
tag
Sziasztok.
csoportos rendelést szervezek és ez a telefon is benne van a pakliban
128$ az ára mindennel áfa vám minden benne van.
Más telefon is van.
Ha érdekel írj rám -
kayman
senior tag
válasz
Ezekiel Ston #6 üzenetére
Még 8-13 nap között ha minden jól megy.
-
kayman
senior tag
-
kayman
senior tag
http://www.tinydeal.com/thl-4000-47-ips-qhd-android-44-mtk6582m-quad-core-3g-phone-p-140862.html
-
kayman
senior tag
Úton van felém két darab THL 4000 telefon.
Meggyőző adatokkal bírt, az ár-érték aránya mondhatni pazar.4,7" IPS kijelző - 960x540
Andriod 4.4.2
4x1300Mhz proci
1Gb Ram és 8Gb Rom
4000mAh akku - pompás üzemidővel bíztat
2Mpx front és 5Mpx kamerákkal
A GPS
Wifi, BT 4.0, USB 2.0
1080p videó felvétel
140x68x11,2mm
OTG, FM rádió, gyorstöltés
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iphone 14 Plus 256GB // Független // 100% akku // Számla+Garancia //
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciávl
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest