Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gh0sT

    addikt

    válasz Fecdzo #1069 üzenetére

    Sokat gondolkodtam, hogy még meddig demozzak. A versenyben igazad van, demon fogok játszani, megfogadom a tanácsod.
    El kell indítanom viszont az éles számlát, mert a demon bátor vagyok és néha sokat kockáztatok. Egyszerűen tudnom kell, hogy milyen érzés veszíteni, vagy éppen nyerni.

    Indulótőke:
    - Mint ahogy korábban írtam az az alapvető koncepcióm, hogy a tőkém 20%-át veszíthetem el. Ha ez megtörténik, akkor újra kell gondolnom a stratégiát.
    - Ennek megfelelően annyi pénzzel fogok beszállni, aminek a 20%-át ki tudom gazdálkodni egy hónapon belül. Úgy gondolom, hogy ez tanulópénznek tökéletes és tétje is lesz.

    Maga a stratégia most kezd kristályosodni. November eleje óta kereskedek tudatosabban, de folyamatosan próbálok ki új dolgokat. A teljesítmény számokban kifejezve jó, konkrétan megdupláztam a tőkém, de ez nem mérvadó, mivel voltak merész húzásaim 10%-os stoppal. Éles számlán ilyent nem fogok csinálni, sőt 1%-nál többet biztosan nem kockáztatok. A lassan járj, tovább érsz elvet szeretném kipróbálni.
    Nem kereskedek minden nap, de ha aktív vagyok, akkor 3-4 kötéssel zárok egy napot. 5-15 perces charton kereskedek, újabban Heikin Ashi gyertyák segítségével, mozgóátlagokkal, MACD-vel, RSI-vel és CCI-vel. A kötések 80%-a trend irányába történik. A találati arány 70% feletti, de ez annak is köszönhető, hogy gyakran behúzom a stopot minimális nyerőbe, ha már elértem a TP szint felét.

    Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.

Új hozzászólás Aktív témák