- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hivatalos infók a Nothing Phone (3a)-ról
- Akciófigyelő: kedvezménnyel nyit az Earfun Air Pro 4+
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Nincs több titok: íme, a Samsung Galaxy TriFold!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Nem lesz iPhone 19
Új hozzászólás Aktív témák
-
wetomi
aktív tag
Megáldott Téged valaki ezzel a csodával
Utánanézek, hátha találok valamit, de nem ígérek semmit. Pillanatnyilag nincs ötletem. Esetleg az indítási paraméterekbe kellene belenyúlni, de inkább kérdezz utána kezdő linuxos topicban, hátha hamarabb jár arra valaki, aki találkozott már ilyen ritka állattal.Esetleg Live CD alól működik rendben, vagy úgy sem?
-
Az biztos, hogy egy S3 Unichrome van benne.
amit ki tudtam bogarászni az az, hogy: „VT3118: PM800, CN400, PM880”
ebből elvileg a PM800 van benne.Szóval nem az integrált intel, de nem is komolyabb

a rendszerbeállítások/képernyőbeállításokon belül csak egy monitor jelenik meg, és ha csak a noti kijelzője van használatban, akkor csak 640*480-as felbontás van, külső monitorral meg csak 1280*1024.
a képernyő minden esetben tükrözve van, nem tudom beállítani, hogy ki legyen terjesztve az asztal.
egyébként biztos, hogy a gpu támogatásával van a gond.

de az is biztos, hogy az 1280*800-as felbontást is támogatja jelen formájában, csak elő kell csalogatni a szoftverből valahogy.
vagyis el kéne hitetni vele, hogy ő igenis ismeri ezt a felbontást is.

-
wetomi
aktív tag
Picit bővebbet tudnál írni a gépről, milyen videokártya van benne? Csak az alap Intel, vagy van benne valami "komolyabb"?
Nem mai gép, valószínűleg a régi grafikus chip (nem) támogatása is benne lehet a pakliban, ami a kerneltől is függhet.
Esetleg a KDE-t frissítetted? Ha jól gondolom a Kwin kezelné az esetleges második kijelzőt. A kijelző beállításoknál nem tudod külön beállítani a két monitor felbontását? -
update:
rákötöttem egy 12801024-es monitort, majd újraindítottam a gépet, az eredmény:
- a monitor felbontását használja, (azaz 1280x1024) de ebből levágja a felső 800 sort, mivel a notebook natív felbontása ekkora, majd mindkét kijelzőre az 1280x800-as képet küldi. wtf?

print screen esetén egyébként látszik a teljes képernyő.
-
Föltelepítettem a 13.1-et egy notebookra.
Ami problémát tapasztalok, az az, hogy csak 640*480-as felbontást enged beállítani, holott a kijelző natív felbontása 1280*800
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Metal topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Asztrofotózás
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kutyának sem kellenek a 8 GB-os VGA-k?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Formula-1
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E15 Gen2 AMD - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3205
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3622, 94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Utánanézek, hátha találok valamit, de nem ígérek semmit. Pillanatnyilag nincs ötletem. Esetleg az indítási paraméterekbe kellene belenyúlni, de inkább kérdezz utána