- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
ZTE GRAND X In
Új hozzászólás Aktív témák
-
xSide
őstag
Na a második x-em elkezdett vacakolni.
Wifit elfelejti, nem csatlakozik vissza mikor hazaér csak manuálisan újracsatlakoztatva, akksi merül, kikapcsolgat.
Holnap gyári állapotra hozom (unroot, update.zip), aztán fut pár napig így és gond esetén szervíz.
Meglátom előtte egy sw frissítés mit tesz... -
Aethelstone
addikt
válasz
Aethelstone #19110 üzenetére
Illetve az volt az effekt, hogy hiába unrootoltam, továbbra is rootolt maradt a telefon. Ezért raktam vissza az originál gyárit. Egyébként személy szerint sok hasznát nem vettem a rootnak. Egy gps teszt miatt kellett rootolnom, de a teszt befuccsolt, szóval már nem kellett.
-
Aethelstone
addikt
Unrootoltam a telót és eltűnt a wifi fagyás. Meg minden más, roottal összefüggésbe hozható probléma, pl. gmail fagyás..
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Aethelstone #19094 üzenetére
Ha a factory resetet érted a teljes visszaállítás alatt: nem, az nem bántja. Unrootolni kell, vagy az egész romot visszatenni alapra.
Azt tudom, hogy az x86-os bináris su nem volt még kész, mikor a root csomagok készültek ide. Tehát béta. Nem kizárt, hogy ezek a hibák tőle kerülnek csak elő. Tehát nem maga a root okozza, de csak akkor jelentkeznek, ha root jog is van...
-
bognar110
őstag
Root checkerel meg néztem, most azt írja hogy you don't have root access, vagyis sikerült
Így csináltam csak unroot.
-
bognar110
őstag
Sziasztok segítség kellene az unroot valahogy nem jön össze.
1.Töltsétek le és csomagoljátok ki egy tetszőleges mappába ezt a recovery csomagot: Link
2.USB-hibakeresés üzemmódban csatlakoztassátok a telefont PC-hez/laptophoz.
3.Lépjetek az első pontban létrehozott mappába, ahol a kicsomagolt recovery telepítő található és a Recovery_install.exe indításával (dupla kattintás) megkezdődik a folyamat.
4.Visszaállításról van szó, tehát a kéréshez érve: "Please select" , üssetek be egy 2-es számot (Original recovery install). Elindul a felírás, az alábbiakat látjátok a DOS-ablakban:Ez alapján csináltam usb hibakeresés bekapcsolva minden usb drivert is szedtem le netről de nem biztos hogy jó az nem tudom. DOS-ba ezt írja ki.
Error: device not found -
golyós
addikt
Sziasztok!
Egy hozzáértőtől kérdezném :
Küzdök a Greenify progival mert nem akar hibernálni.
Levelezek a fejlesztővel és azt tanácsolta , hogy próbáljam ki a SuperSU-t hátha azzal megy a progi mert elvileg mennie kéne.
Le kell szednem valahogy a mostani Superusert ami a B06 szofthoz van.
Ha igen akkor a saját menüjében elég az unrootot kipipálni?
Vagy simán rakjam rá a SuperSu-t és felülírja? -
Canonfan
senior tag
Nekem sincs semmi gondom a B04-el, nincs semmi amiért frissítenem kellene...
Mondjuk én amúgy is a Nextgen-es módszerrel rootoltam a telót, (nincs unroot csak rom újratelepítés) szóval nekem reoveryből kéne felraknom a B06-ot, aminek most nincs kedvem nekiállni főleg ha tényleg használatba nem hoz változást.
Bár nem zárkózom el előle, de akkor már inkább megvárom még kijön zip-be is az új frissítés, hátha az már érezhetőbben is javít valamit... -
Jano_023
őstag
Na elkeztem össze szedni az adatokat,de kicsit belezavarodatam.
Akkor ha most a V2 van fent és a B04 akkor mi az első lépés a B06 felrakása ?
Hogyan és honnan tudom feltenni ?
Ha feltettem a B06-ot uttána mehet rá a V3-om ?
A készülékemet Unrootolni kell a B06 elött ?Egy sorrendet dobjatok vissza kérlek, hogy összeálljon elöttem is hogy mit miután kell csinálni.
Köszi -
curtis2
aktív tag
válasz
tonyqa23 #14442 üzenetére
Hi,
Bocs, a láma kérdésekért..
Eddig B04-em van fent rootolva.
- Amennyiben a B06-ot akarom, valahogy kell unrootolni?
- Ha next_3-mal próbálkoznék (még semmi nem volt fent b04-en kívül..), akkor először B06-ot kell feltennem?
Természetesen nem csak Keep mesterhez szol a kérdés..
Köszi! -
Keeperv85
nagyúr
válasz
golyós #14311 üzenetére
A SuperSU nem pusztul ki ennyire könnyen, ám a saját menüjében van teljes unroot. Majd írok még a scriptbe hozzá... Ám arról volt szó, hogy rootolni nem tudod nemde?
@gfefe:
Éppen most mentem rá egy olyan bootloopra, amiből csak úgy tudom kihozni, ha végignézem az össze módosítást egyesével, mert ötletem sincs mi baja van...
-
reallalesz
csendes tag
Elsőre megtalálta. Aztán haza érve felhúztam wifiről. elsőre meglett(Root volt nem unrootoltam). Most nagyon jól szuperál, bár eddig sem volt problémás. Ami érdekes, hogy eddig túl érzékeny volt most balanszosabb. Nagyon jól lehet most már böngészni vele. Egy jó billentyűt még mindig keresek azért
-
agressor12
senior tag
Gyári szoftver+root,frissítés közben meghal a robot
Ötlet?Lehet egy unroot segítene a problémán? -
adamsz82
tag
Sziasztok!
Frissítés után root-oltam a telefont újra, az itt ajánlott megoldással:
[link]
(a supersu-val)
a telefon újraindítása után le van lassulva és mikor hozzáérek villog a képernyő...
most próbálom unroot-olni..
a kütyün frissítés előtt gyári b04 volt, mindenféle mókolás nélkül.. -
keep2000
tag
Próbálom itt követni a hozzászólásokat, de már teljesen összekavarodtam.
Nálam egy gyári B04 fut rootolva, amit innen szedtem le még tavaly novemberben, ko9 olvtárs linkelte, de most nem találom itt (a mentésem alapján mfld_pr2_root.zip, batch file root és unroot lehetőségekkel).
Akkor most ezzel kellene unrootolni, frissítés után meg ezzel (vagy mással) rootolni megint?
Custom rom egyelőre nem érdekel, csak a root maga egy pár app miatt. -
formengil
tag
Next root esetén lehet unrootolni valahogy? Vagy csak a "Gyári adatok visszaállítása" segít? Vagy az sem?
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
golyós #13982 üzenetére
Nyilván cseréli a SystemUI-t, azért áll át látszólag ennyi. Majd megpróbálom a letöltés pillanatában magát a csomagot elkapni, abból ugyanis egyszerűbb lenne egy frissítést összerakni nektek, mint egy komplett egész romot feldolgozni. Pláne ha az érintett részek még gyáriak esetleg alapban is.
szerk:
Unroot-hoz ezt elég használni! A rémhírekkel ellentétben nem kell a root miatt újratelepíteni az egész romot!
(Ugye Zsolt_72 druszám...?!
)
-
bsanzika
tag
Akkor szukseges az unroot vagy feltoljam igy? Gyari rom csak rootolva van...
-
Winchester95
őstag
Hi.Segítenétek unrootolni a telefont?kb fél óra múlva el kell adnom és 20perc az út.Szóval.....Sietnem kellene.Előre is kösz.
-
Canonfan
senior tag
válasz
Keeperv85 #10800 üzenetére
Őszintén szólva meg lennék lepve, ha nem lehetne vele unrootolni, bár a mostani verzióban Zsoca lehet nem cserélte vissza a kernelt, ami azt jelenti, hogy hiába unrootolod, mert azon lebukik. Meg kell próbálni. Jobb, mint egy komplett rendszer visszaállítás.
Köszönöm szépen a válaszodat,
ettől lehet baj amúgy, úgy értem hogy bezavarhat valamibe, vagy egyszerűen leáll a script ha nem tudja unrootolni, és minden marad érintetlenül?
Bár úgy emlékszem hogy volt arról szó anno valami unsecured kernelről valóban ennél a megoldásnál, szóval a biztosabbnak valóban a rom újrahúzása tűnik...
Viszont (nem akarom hogy úgy tűnjön esetleg) abszolút nem azt akarom mondani ezzel hogy nem vagyok elégedett kelzsoca megoldásával, épp ellenkezőleg, nekem ez volt az első rootolásom és elsőre rendben megvolt tökéletesen, bárcsak minden ilyen simán menne....
Gariztatásra remélem nem lesz szükség, frissíteni sem akarok mindenáron, mert a mobilnet problémát leszámítva (ami rootolás után eddig nem jött elő, bár semmi közük egymáshoz, mert elvileg hálózati a hiba) tökéletesen megy a B04-es rom, (az eddig emlegetett hibák vagy nem jöttek ki nálam, vagy nem zavarnak) úgyhogy szerintem azzal járok legjobban, ha majd (és reméljük lesz) a JB frissítésnél is le lehet szedni külön a romot mint a B04-nél akkor majd akkor felrakom a JB-t recoveryből ha lehet rootolni, illetve ha nem akkor meg az arra épülő Next romot majd...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Canonfan #10798 üzenetére
Őszintén szólva meg lennék lepve, ha nem lehetne vele unrootolni, bár a mostani verzióban Zsoca lehet nem cserélte vissza a kernelt, ami azt jelenti, hogy hiába unrootolod, mert azon lebukik. Meg kell próbálni. Jobb, mint egy komplett rendszer visszaállítás.
@airwawes:
Az, hogy még hírből sem azonos a kettő.
-
Canonfan
senior tag
kelzsoca (#10743), Keeperv85 (#10745):
Köszönöm szépen a megnyugtató infókat!Keeperv85:
Unrootolható az után is. Akár a rendszer újrarakásával, akár a másik csomag unroot lehetőségével.Ez 100%-os biztonsággal működik így?
Csak azért kérdezem, mert akkor az nagyon jó hír,nem hittem hogy unrootolni lehet a ko9 féle csomag unroot lehetőségével mert az más metódusra épül, ezért gondoltam hogy csak akkor használható hogy ha a rootolás is a restore módszerrel történt...
Természetesen gariztatás esetén (ne kelljen) semmi gondom sincs nekem sem a rendszer újrarakásával leszedni a root-ot, mert ugye szervízbe adás előtt amúgy is javasolt a factory reset,
csak tudod egy esetleges (bár inkább valószínű, legalább 1) gyári frissítés esetén tartanám túl macerásnak hogy rendszer újrarak pl recoveryből, frissítés, aztán újra root, mert inkább az OTA frissítést preferálom (nem kell leszedni a hátlapot
) az SD-ről telepíthetővel szemben.
Válaszodat előre is köszi szépen!
A füles témához:
Nekem egy noname szédszedkető Samsunghoz való headsetem van Maxell Metalics [link] fülessel, + EQ-s álítgatás, szerintem teljesen jó, utazáshoz nekem nem is kell jobb.
(Otthoni zenehallgatáshoz egy Sennheiser HD 201-es fejest használok Denon avr 1306-os házimozi erősítővel
)
A zenelejátszók kapcsán szeretném megkérdezni tőletek, hogy a [Google Play Music] lejátszót (tehát nem az alap androidos zenelejátszót, az tényleg fapad) próbáltátok a legutóbbi frissítés óta, szerintetek hangzásban most mennyire hasonlítható össze a jobb ingyenes zenelejátszókkal, illetve a két profival (PlayerPro, Poweramp)?
Én eddig nem igazán foglalkoztam vele, persze jobb mint a gyári droidos player, de nem tudtam mit várjak tőle, tudásra hozta a szükségeset, de nem volt benne eq, stb..
Viszont a legutóbbi frissítés óta belekerült az EQ is, és sokkal jobban néz ki, + bár funkciókban nem igazán bővelkedik, a szükséges minimumot hozza ami út közbeni zenelejátszáshoz kell, csak nem tudom hogy milyen szinten van a többi lejátszóhoz képest.Természetesen az Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topikban már kérdeztem ezt korábban, de semmi választ nem kaptam rá, ezért bármilyen infót előre is köszi!
-
Canonfan
senior tag
k_imre (#10464):
Köszi az infót,Win7 alatt megcsináltam már korábban és valóban működik,
de nálam ez szükségmegoldás csak, mert 95%-ban Linuxot használok, (openSUSE) az első hsz-ben linkelt leírás meg sajnos Ubuntus, így az nekem nem az igazi,
ezért nekem a legegyszerűbb megoldás egy SD kártya mountoló app lenne, de azokhoz kell a root...
kelzsoca (#10465):
Köszönöm szépen a válaszodat,ezek szerint nem jön mostanában frissítés, akkor nem érdemes várnom a root-al, igazából emiatt kérdeztem csak, mert gondoltam ha 2-3 héten belül jönne rá frissítés, akkor egyszerűbb azt megvárni, nem kell unrootolni emiatt a telót...
-
-
Canonfan
senior tag
válasz
kelzsoca #10446 üzenetére
Mit gondolsz a B05 frissítés az mennyire várható biztosra?
Szerencsére semmi komoly gondom nincs a GXI-vel, a mobilnet adatkapcsolat szakadást leszámítva (ami nagyon remélem hogy tényleg hálózati hiba nem a telefoné) viszont mivel az MTP mód nekem szívás szeretném majd rootolni (minimum, de lehet inkább Next
) a telefont, és engem csak emiatt érdekelne, mert gondoltam megéri megvárni a B05-öt mert azután már szerintem úgyis csak a JB lesz max ha lesz, szóval nem kell unrootolnom a telót a frissítés miatt (vagy feldobni újabb romot)...
Mondjuk ha nem lesz rá JB engem az se zavarna, nagyon jó ez így is, főleg GB után ég és föld volt nekem az ICS, egyedül az MTP mód az ami számomra visszalépés a GB-hez képest, de minden másban nagyon bejön az ICS
Válaszodat előre is köszi!
-
boxos23
aktív tag
Nemrég irtam hogy a telóm kikapcsol magátol.
Vissza állitotam alapra a rendszeret és azóta megszünt 2 napja nem csinálja.
Na most az a kérdésem hogy ez a kikapcsolás lehetet valami rossz progitól vagy virustól?Mégy egy dolog.
Ha root-ot csinálok, és felrakok valami más romot, akkor azt utána vissza lehet csinálni gyárira, hogy ha szervizbe kéne vinni ne lássák hogy piszkálva volt?
Vissza tudom csinálni gyári romra, teljesen ?? Meg tudom unrootolni ???? -
atillaahun
veterán
válasz
Keeperv85 #7116 üzenetére
"Szóval: root >> ugyan úgy megy mindegyiken mindkét módszer (ko9 és apeelme is csinált a bin4ry féle eljárással és ugye mi Zsocával egy exe-s csomagot). Szóval itt megy minden, root, unroot."
De akkor miért van Ide írva, hogy a root is "hungarian users only"?
Unroot-ra pedig akkor van egyszer Ez a megoldás, másszor meg a gyári rom visszatevése? Ezeket nem tudják a külföldiek is megcsinálni?
Most akkor fordítsam át mindkét root-olós megoldást, vagy elég csak azt kitenni végülis amelyiknek unroot része is van?(#7162) t181
Igen sajnos a Beállítások > Alkalmazások > Futó > szabad RAM abszolút hülyeségeket mutat, sose értettem mire alapoz, vagy honnan veszi az adatokat. Ha felteszel bármilyen rendszer monitorozó programot, pl. Elixir2, az máris megmutatja a valós értékeket.Egyébként nem a képernyőzárral van gond, én nem használok semmilyet, mégis fagyogat. A WiFi szarakszik.
Képernyőmentést pedig a hangerő LE + power gomb egyszeri lenyomásával tudsz csinálni.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
atillaahun #7112 üzenetére
Megpróbálom érthetően megfogalmazni mi a gond, hátha sikerül. Előre is bocs ha nem.
Szóval: root >> ugyan úgy megy mindegyiken mindkét módszer (ko9 és apeelme is csinált a bin4ry féle eljárással és ugye mi Zsocával egy exe-s csomagot). Szóval itt megy minden, root, unroot.
Recovery: az alap recovery (3e) kapott egy egyedi kulcsot, ami arra készült, hogy csak ZTE által jóváhagyott, aláírt zip-et verifikálja. Mivel ezt az RSA kulcsot nem ismerjük, így a recoveryben lévő kulcsot kivettük és tesztkulcsra cseréltük a custom romok alatt.
A baj ott kezdődik, hogy itt nem áll meg a dolog, ugyanis a gyári recovery az update-binary-n keresztül kéri az assert ellenőrzést, amiben megkapja az ro.product.locale értéket is a build.prop-ból. Amennyiben ez ütközik a recoveryben előre várt értékkel, abban a pillanatban megszakítja a telepítést. Ezt az értéket nem ismerjük a recovery oldaláról, tehát nem tudjuk hogy hol rögzítették az egyes verziókban, bár ha tippelnem kéne azt mondanám, hogy összeolvassa a default.prop fájlt a build.prop-al és máris lebukik, aki valami trükkel próbálkozik valaki.
CWM: sajnos vagy nem sajnos, az adb nem akar menni a recovery alól, így apeelme és én is vaktában találgatjuk, hogy vajon miért dob vissza egyetlen elindulás után végleg a CWM alá. Bizonyára ír valahová a gyári egy flag-et (tipikusan a misc partícióra szokott), ahová ez nem tud írni. A nagyobb gond az, hogy itt nincs misc partíció. Nincs továbbá boot és recovery partíció sem. Legalábbis a klasszikus értelemben biztosan nem,
-
golyós
addikt
-
gruang
csendes tag
sziasztok!
az lenne a kérdésem, hogy rootolt készülékre egy esetleges új, hivatalos frissítést a menüben található "Szoftverfrissítési szolgáltatás" alól nyugodtan telepíthetek-e, vagy előtte unrootolni kell a telót? -
Doky1988
senior tag
válasz
#40993792 #4905 üzenetére
Értelek köszönöm.Igazából erre úgy jöttem rá hogy először arra gyanakodtam h root kavar be neki, unrootoltam a telót, meg kikapcsoltam a törölje a tevékenységeket és láám jó lett.. aztán mondom na akkor valamelyik a 2 közül a galiba.. megnéztem először a tevékenységes témát, visszakapcsoltam és meginn nemjó.. ezt kipróbáltam még 2x és ez volt a galiba okozója aztán vissza rootoltam a telefont
és működik
ennyi
-
Bobobot
csendes tag
válasz
#40993792 #4300 üzenetére
Megnéztem mégegyszer root checker-ben, azt írja, hogy rootolva van, viszont Sudo: Not found.
Próbáltam újrarootolni, úgy is hogy root, root, root, root (4x próbáltam), meg úgy is, hogy root, unroot, root unroot, root, de nem sikerült, maradt a "félroot". Esetleg segíthet, ha újrarakom az egész gyári szoftvert? -
Doky1988
senior tag
Valakinek volt-e olyan problémája, hogy rootolta a telefont és Facebooknál a Check in -nél ha meghatározza ugye h holvan GPS alapján rámek bármelyik helyre és "A(z) facebook alkalmazás sajnos leállt" hiba üzenetet kapok.Eddig jó volt. :/ Unrootoljam? Unrootoltam, így sem jó.Ötletek?
-
ko9
addikt
válasz
Doky1988 #3368 üzenetére
Leírtam újra, és pár sort átírtam a Windowsos szkriptben, a régebbi csomag nem működik, ezért töröltetem is majd azt.
Íme a root:
A csomag Bin4ry restore funkciós rootja alapján készült. Én "csak" a szkripten módosítottam, cseréltem a Superuser.apk-t és a su bint, írtam hozzá Linuxosoknak is egy telepítő szkriptet, és adtam hozzá UnRoot lehetőséget is.
Letöltés: [link]
Telepítés:
0.: Bekapcsolod az Ismeretlen forrásokat és az USB hibakeresést a készüléken
1.: Csatlakoztatod az USB kábelt
2.: Letöltöd és kicsomagolod a ZIPet, Linux esetén kell egy chmod a+x RunMe.sh
3.: Futtatod az oprendszerednek megfelelő RunMe szkriptet
4.: Választhatsz, hogy Rootolni akarsz, vagy eltávolítani a Rootot (Unroot)
4/1.: Root esetén: 1-es opciót választod
/1-1.: Be fog jönni a készüléken egy Teljes visszaállítás alkalmazás. Semmilyen jelszót nem kell megadni, csak alul a jobb oldali Adatok visszaállítása gombra nyomni. Ne várj, AZONNAL nyomj rá, különben megakad a szkript. Ha nem írja ki, hogy Helyreállítás indítása, akkor lépj ki Home gombbal, és zárd be a szkriptet, majd kezd a 2. ponttol.
/1-2.: Ha sikerül, akkor 2szer újra fog indulni a készülék, erről a szkript is tájékoztat.4/2.: Unroot esetén: x opciót válaszd
/2-1.: Rákérdez, hogy Tényleg? Ez esetben Y a válasz
/2-2.: Készülék újraindul, és a Root eltünt.Tesztelve mindkét oprendszeren, természetesen hiba előfordulhat, azt jelezzétek, és megpróbálok mihamarabb segíteni.
Előfordult egyszer a tesztelés során, hogy újraindítás után eltünt a Superuser app. Ez esetben Playről újratelepítve újra használható volt a root. -
keep2000
tag
Na, megrootoltam én is, hamár ilyen egyszerű, meg nem kell recovery, meg van unroot stb. Ez a Total Commander plugin elég bitangul pöpec. Kicsit ijesztő is egyben, hogy így mászkálhatok a telóban. Tiszta Root Explorer PC-ről
Az mondjuk engem is érdekelne, hogy a gyári fölöslegek közül mit lehet leszedni. A launcherben így is van egy "nem kell" folderem, de akkor már az akkura/memóriára se legyenek hatással.
Illetve mégegy pozitívum a korábbi Blade/Skate telókhoz képest: Mindkettőn használtam az AirDroid managert és a WifiKeyboard "billentyűzetet", de 1-2 perc után eldobta a kapcsolatot, hiába volt a képernyő bekapcsolva és a wifi üzemben. Ilyenkor pingetni sem lehetett a telót, csak a wifi ki/be kapcsolása segített. Itt nincs ilyen, amit hihetetlenül élvezek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest