- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
solarix45
senior tag
Én egy jó ideje már a Xiaomi.eu-ról letölthető legfrissebb V7 betát használom, módosított kernellel (adat az SD kártyán). Viszont sokszor nagyon belassul a rendszer, néha 10-30 másodpercekre is megáll az élet. Én gyanítom, hogy ez az SD kártya miatt lehet (de javítson ki, aki jobban tudja!). Futtattam TRIM-et, mintha az kicsit segített volna, de nem oldotta meg a helyzetet. Egyébként valami normálisabb Samsung kártyám van.
Szóval gondolkodom, hogy vagy valami V6-ost kéne feltenni, ami elfér a belső memórián, vagy valami alternatív ROM-ot keresni. Tudja valaki, melyik a legjobb V6-os verzió? Vagy pedig milyen alternatív ROM van, ami hibátlanul működik? Jó lenne AOSP, vagy Cyanogenmod. Előbbi néven fut valami ROM, de az egy hákolt gyári rom, úgy láttam. Utóbbi pedig mintha csak Redmi 1S-re lenne.
Készülékcsere meg nem játszik, mert egyszerűen nincs, amire cserélném
.
-
Neck
veterán
válasz
Dominó85 #7556 üzenetére
Én nagyon is élvezem, hogy MIUI van a telefonomon, egyedi, igényes, szemet gyönyörködtető, és kiválóan használható OS. Nagyon örülök neki, hogy elérhető a telefonomra, nem kis munka van benne, amit én nagyon becsülök. Akik fejlesztik, biztos értenek hozzá egy kicsit, jobban mint te vagy én - ezért is nem értem, miért
vagdalkozol ennyit, hogy hogyan kellett volna jobban csinálni.Az említett márkák AOSP alapú ROM-jában szerintem kicsit egyszerűbb volt ezt megoldani, mint a MIUI-ban - előtted a lehetőség, hogy azok közül szemezgess, ha a MIUI nem tetszik. Arról nem is beszélve, hogy a Hongmi a Xiaomi paletta legalján található - ne várd, hogy a Xiaomi erre fejleszt először.
Attól pedig, hogy ezen a fórumon folyamatosan szidod az egészet, biztosan nem fog javulni a helyzet.
Ha javasolhatom, legyél egy picit türelmesebb, ez egy ilyen bicikli.
Üdv:
Neck -
válasz
-HajTömeg- #5660 üzenetére
Nincs, de dumáltunk már erről egyszer.
A korábban pár hétig fenn lévő AOSP ROM-mal nem volt ilyen gondom, illetve emlékszem, volt olyan fóliám is, ami ki volt vágva a közelségérzékelőnél, azzal sem volt jó eddig.
-
mrmft
senior tag
Hasznal valaki rajta AOSP ROM-t (melyiket, honnan)?
Nagyon szabadulnek a MIUI-tol. Koszonom. -
herdsman12
őstag
válasz
Viktor0610 #4786 üzenetére
Az utolsó csillagnál eltűnik minden, amit addig beírtam, és marad a tárcsázó képernyő. Érzékeli, hogy valami kód, mert, ha nem csillag az utolsó, akkor írhatom tovább bármivel. Röviden, nem csinál semmit.
Pár nap kínzás után írhatnál majd az AOSP-ről.
Következőre: V15! -
kano
nagyúr
válasz
Viktor0610 #4791 üzenetére
Pedig biztosan az a probléma. Nekem is ki van vágva mindkét fóliámon a szenzornál és soha sem volt ilyen probléma, de használtam olyat aminél nem volt kivágva és ott nem is működött jól.
Valószínűleg az AOSP romban másként van kalibrálva az érzékelő és így nem okoz neki problémát egyelőre (elképzelhető, hogy piszok és zsír hatására annak is lesz gondja). -
válasz
-HajTömeg- #4789 üzenetére
Levágniiiiii?????
Ez életem legszebben feltett fóliája (
), inkább együtt élek a hibával, rajtahagyom az AOSP ROM-ot, minthogy levegyem/"megcsonkítsam" azt.
-
válasz
-HajTömeg- #4787 üzenetére
Nincs rajta kivágás, de azért nem fogadom el (kezelem fenntartással) ezt az érvet, mert a MIUI ROM alatt nem működik jól, az AOSP alatt viszont igen.
Tehát lehet, hogy javítana rajta a kivágott fólia, de akkor miért nincs ilyen gond az AOSP ROM esetében?
Egyébként igen, az általam használt fóliák egyike sem volt/sincs kivágva a közelségérzékelőnél...
-
válasz
Viktor0610 #4783 üzenetére
Látom, rajtam kívül nem sokan szenvedtek a közelségérzékelő problémájával.
Ezt kipróbálnátok, hogy elérhető-e nálatok?
(Kalibrálni nyilván nem kell, csak hogy van-e ilyen menütök, opciótok.)
"you can try calibration proximity sensor (in service menu) - go to dialing screen, enter the *#*#6484#*#* - test proximity sensor - calibration"
Nálam (AOSP ROM), már a szervizmenü sem jön be...
-
Csak nem bírtam magammal, és feltettem az AOSP ROM-ot.
A közelségérzékelő hibája megszűnt. Szerintem a MIUI-alapú ROM-okban is csak be kellene állítani/kalibrálni, de a korábban többször említett menüpont az engineer programokban nincs benne...
-
AOSP ROM for RedMi (WCDMA & TD)
Csak érdekességképp' kipróbálnám, ha nem Sony launcher és bill volna benne alapból...
(Tudom, cserélhetőek, de ha már AOSP, lehetne "gyári" Android launcher és bill benne alapból...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged