- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Mobil flották
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tts
addikt
Csaba - csak nyugalom Uram, ne keress minden kérdés mögött támadást
Rudi - ez a válaszod szerintem nagyon korrekt -
Csaba_20_
őstag
Na igen ez a folyamat az, amit egyszerre lehet jónak és rossznak is nevezni. Azért rossz, mert bár a tápegység gyártók követik az ATX12V-os szabványban bekövetkező folyamatos változásokat, de az alaplapokat gyártók például nem minden esetben.
Régen az volt a jellemző, hogy a +5V-ra helyezték a hangsúlyt és minden egység azt igyekezte terhelni. Akkor kezdtek erről leszokni, amikor már 30-40A-ek folydogáltak a +5V-os tápvezetéken. Rájöttek, hogy ugyanazt a teljesítményt jobb, ha kevesebb amper mellett továbbítják, emiatt a +12V-os ágra helyezték a hangsúlyt. Egy, a táptervezési szabványban található bejegyzésből arra lehet következtetni, hogy végül lehet, hogy csak a +12V-os ág fog egyedül megmaradni.
El tudom képzelni azt az esetet, hogy egy régebbi konfigurációt, ahol még a +5V-ra volt helyezve a hangsúly, nem visz el egy új, ATX12V 2.2-es szabványnak megfelelő tápegység. Mert leterhelődik a +5V-on és lekapcsol. Ezért mondom sokszor, hogy a tápegység vásárlás nem egyszerű dolog. Megkockáztatom, hogy az eladáskor soha nem tájékoztatják ilyen részletekbe menően a vevőt ezekről a kockázatokról, valamint a legtöbb eladó nem is ismeri őket.
De pont ezen okokból kifolyólag nehéz egy korrekt számolót írni, ami mindenre megfelelően odafigyel. Arról nem is beszélve, hogy sokszor a gyártók se adják ki az egyes egységek fogyasztási adatait még kifejezett kérésre se! Titokként kezelik azokat a paramétereket, amiket más gyártók bátran kiadnak. Itt elsősorban a videokártya gyártókra gondolok. -
rudi
nagyúr
Ami jó trendencia mostanában, hogy a gyártók kezdik követni az igényeket és az akármennyi wattot úgy rakják össze, hogy gyengébb 5-ös és 3,3-as ágat csinálnak, de erősebb (vagy akár több) 12-est. Erre jó példa a Zen vagy a 380-as Antec NeoHE [link], ami 380-as létére három 12 voltos ágat kapott egyenként 15 A terhelhetőséggel, és közösen 336 wattot tudnak, ami 28 A-nak felel meg. No, erre például minden aggodalom nélkül rá merném kötni az általalad felvázolt baromi SLI-s konfigot. A 430-as NeoHE pedig 384 wattot tud leadni 12 volton, ez 36-tal több, mint a 430-as Seasonic S12 (ez 3 A-t jelent), és csak 12 wattal (1 A) kevesebb, mint az 500-as Seasonic S12!
-
Csaba_20_
őstag
Komolyan gondoljuk. A te álláspontod az, hogy nem jól gondoljuk? Ha így van, te mire alapozod álláspontod? Ha másképp gondolod, kérlek cáfold meg, az általam leírtakat. De kérlek ne azzal, hogy volt konfig, amit egy X W-os tápegység nem bírt el, de egy X+Y W-os pedig simán(ahol X és Y egy pozitív egész szám). Mert ha ezzel próbálod cáfolni, akkor pontosan a lényeget nem értetted meg.
-
tts
addikt
Köszönöm mindenkinek a választ - tényleg kíváncsi voltam komolyan gondoljátok-e.
-
Csaba_20_
őstag
Bár szerintem tökéletesen értetted már az előbbi példámmal is, hogy miről van szó, de azért leírom egy másikkal is.
Az említett konfigot nézzük, amiről tudjuk, hogy mekkora teljesítményt vesz fel a hálózatból. Legyen 240W. Valószínüleg a rá kötött tápegység hatásfoka 80% volt, mert rudi azzal számolt. Esetünkben tételezzük fel az ideális esetet, 100%-os hatásfokkal dolgozott. Tételezzük fel azt is, hogy a mérőműszer nem volt hitelesítve, így 10%-ban rosszul mérhetett. Legyen tehát 264W a számítógép által felvett teljesítmény. Hogyha ismerjük, melyik feszültségágakon mekkora áramokat vesz fel és annak megfelelő tápegységet biztosítunk(az adott feszültségágakon le tudja adni az oda szükséges áramerősséget), akkor egy 270W-os tápegység biztosan elegendő kell, hogy legyen számára.
Tehát mégegyszer, a terhelések eloszlása a lényeg, nem szimplán a wattok.
A mostani példámban nagyon eltúloztam, hogy mekkora tápegység szükséges végül. A valóság ennél sokkal prózaibb. Egy megfelelően kialakított tápegység esetében 200-230W-os tápegység is bőven elegendő a konfigurációhoz. -
Csaba_20_
őstag
(Tényleg remélem, hogy nem veszed otrombaságnak, ha rudi mellett én is válaszolok a kérdésedre)
Nem szeretem, amikor eldöntendő kérdésbe(igen,nem) direkt raknak általánosítást, hogy egyértelműen se azt ne lehessen rámondani, hogy igen, se pedig, hogy nem.
Gondolom találkoztál már HP, IBM, Dell és egyéb számítógépekkel, amikben olyan tápegységek találhatóak, amikre olyan watt érték van írva, amiről el se hiszed, hogy valóban elegendő a rá kötött számítógépnek. A titok kulcsa a terhelések eloszlása.
[Szerkesztve] -
tts
addikt
most már annyiszor írtad le, hogy a kisördögöt nem bírom visszafogni
egy kérdés, fikció csupán - tehát ha te vennél egy komolyabb 939 procit, két rendesebb vincsi, egy DVD RW és egy ROM, meg 2×7800 GTX SLI esetleg apróságok, hangkártya, WIFI kártya... - akkor valóban egy 250 max 300 W-os tápot tennél a gépedbe?
légyszi ne azt, válaszold, hohgy úgysem vennél ilyen rendszer, tegyük fel vennél...? -
rudi
nagyúr
Megnéztem, tényleg csak az 5 voltos ág van bekötve a VGA-s PCIe konnektorba (megesküdtem volna rá, hogy az egyik föld hiányzik és nem a 12-es...).
Saját méréseinkből kiindulva, nyugalmi állapotban kétlem, hogy túlterhelés lenne Nálad. Jól multimérd (vagy mulitméresd ki), hogy nem ingadozik-e az 5 vagy a 12 volt. Ha ungadozik, az lehet akár amiatt is, hogy kezdenek a tápod kondenzátorai kiszáradni. Ebben az esetben csere, vagy szakemberhez fordulás ajánlott. A másik dolog, hogy lehetőség szerint próbáld ki a gépet egy hasonló táppal mint a Tiéd. -
rudi
nagyúr
Ott a kismilliószor linkelt Silent PC Reviewes cikk [link], abban le van írva minden.
Modernebb tápoknál a következő feltételezéseket lehet használni:
Ott a PH-s tesztekben egy csomó konfig felvett teljesítményadata, de ezt otthon is ki lehet mérni konnektorba dugható fogyasztásmérővel. Ilyet talán az elektromos művek is tudnak köcsönadni (tán kötelességük is, ha kéred; ennek utána kell járni). A felvett adatnak a jobb tápok megközelítőleg 80 %-át használják fel, vagyis ennyit vesz ki belőlük egy konfig. Manapság a 12-es ágról veszik le a legtöbb áramot, akár az összteljesítmény 90%-át is. Biztonságból számolhatsz a teljes terheléssel a 12 voltra. A legtöbb tápon fel van tüntetve, hogy 12 volton mennyit tud leadni, bár gyakran csak a maximumot írják ki.
Példa:
Itt egy 7800 GTX SLI konfig fogyasztása: [link]. A mért felvett érték 234 W (legyen 240 W), ennek 80 %-a, amit ténylegesen igényelt a rendszer, vagyis a fullos SLI-s gép teljes játékos terhelésben 192 wattot evett. Ha ez mind a 12-es ágon jött volna, akkor oda pontosan 16 A kellett volna. Ha folyamatosan 16 A fölött tud leadni a tápod 12-es ágon, akkor nincs miért aggódnod még keményebb konfig esetén sem. -
Chieftec
őstag
FETekre is csináltál blokkot? Ennél a lapnál mondjuk nem nehéz mert ott vannak a hűtordához tartozó lyukak előre kialakítva. VGA RAMokon nem használsz passzív bordákat?
Nekem többet fogyasztó konfigba lenne ha lenne, így filózok mert van egy jó tápom csak kicsit hangos lehet ezt csendesítem még nemtom. Jöhetne már egy 400 as is ZEN is. -
R.Zoli
őstag
Ez attól is függ mint írtam ,hogy a házban mennyire van meleg...Ha az alulról jövő légáramlat 35 fok körüli levegő akkor sok jóra ne számíts...Ezt úgy értem ,hogy a táp nem lesz hűvös ahhoz képest mint amilyen nálam pl...
HA kivágod felette a házat azzal nagyon sokat segítesz neki.De szükséges az alacsony házhőmérséklet is...Az alacsony házhőmérsékleten a 31-32 fok körülit értem vagy az ez alattit...
A legoptimálisabb ház ennek a tápnak a stacker mert könnyedén tud szellőzni...Ha pedig kevés lenne egy Zen akkor vesz az ember még egyet és berakja a másik táphelyre...Persze ehhez a tápok földjét egyesíteni nem árt ,de szakértő könnyedén megoldja és ez a táp elég tökös ahhoz ,hogy bírjon egy ilyen párhuzamos működést...
Arról nem is beszélve ,hogy könnyedén kivágható a Stacker felső lapja így a második táp is könnyedén szellőzhetValszeg én is zt fogom csinálni de a jelenlegi konfigomnak az egytáp is bőségesen elég szal felesleges pénzkidobás lenne csak még egy Zen...Max. jól mutatna a házban
-
Slax
senior tag
Azon filózom, hogy a midi házamban, ha beszereztem, milyen házmoddot csinálok. Első körben most arra gondoltam, hogy a tápot fordítva rakom be, tehát a hálóval borított teteje, ami a proci felé néz normális állásban, a ház teteje felé nézne. De ott van a ház lemeze kb 1 centire. Következő lépés a táp méretében történő háztető kivágás. Így a tápból a meleg levegő a szoba légterébe távozna, az utánpótlást meg a szgépházból ''szívná''. A táp teteje meg a ház közötti 1 centis rést meg egy tömítéssel látnám el. Mit gondoltok, beválna? Csökkene a táp hőmérséklete?
[Szerkesztve] -
R.Zoli
őstag
Kb. 3 hónapja használom ezt a tápot...Passzív radis vízhűtéssel, a hő a VGA-ról,Memo-ról, HDD-ről,CPU-ról ,chipset-ről,FETek-ről kimegy a házon kívüli radikba...
Egy CM Stacker-em van és az alsó táphelyre raktam be a Zen-t...Így gyakorlatilag olyan 40 fokot lehet mérni a hűtőbordáin idle...Full terhelésnél sem megy 50 fok fölé...A régi házamban ahol felül volt a házban és nem tudott szellőzni felfele a ház tetőlapja miatt ott idle volt 56-57 fok a bordáin...
Az egyetlen gond így most csak az ,hogy a VGA-nak aláfűt és a VGA-n olyan blokk van ami a RAM-okat nem hűti így azok melegebbek...De egy RAM-okat is hűtő blokkal ezt a jövőben kiküszöbölöm...
Amúgy simán jó a táp egyetlen házventi nélkül is...A rendszeremben összességében sincs egyetlen venti sem...A táp ebben a felállásban ami nálam van bármennyire terhelhető ,abszolut ''hűvös'' ahhoz képest is amilyen volt a régi házban ,ahol nem tudott felfele szellőzni...Igazából ez az egyetlen sarkalatos pontja ennek a tápnak...HA felfele megoldott ,hogy egy 20-25 centi hely legyen a táp teljes méretében szellőzésre akkor nem kell a környékére kisegítő venti...Persze ez attól is függ a házban mennyi hő marad bennt egyéb komponensek által...
Amúgy a konfigom nagy vonalakban: A64@2400Mhz,6600GT,1024MB DDR500Mhz,A8N-SLI Deluxe,Raptor 74 Gb, DVD író... -
Chieftec
őstag
Server házban kb 20cm hely van a táp fölött, általában ide lehet tenni egy 12cm es ventit.
A sima házakba a táp fölött ottvan a ház fémlemeze, a ZEN pedig ott is full rácsos és így visszafogja a légáramlást.
Úgy mi a véleményetek a venti nélküli üzemeltetésről ha minden fontosabb hőtermelőről kivinném a meleget a házból, és csak akkor menne venti nélkül ha éjszaka töltök és a proci is CnQ val megy? -
Csaba_20_
őstag
Két féleképp is tudtam értelmezni a mondatot, reméltem eltalálom a megfelelőt.
Sajnos nem tudom milyen elko-k vannak benne, azt se, hogy pontosan mennyire melegszik. Gyári adat szerint a 89%-os hatásfok max. terhelésnél van, az alatt valamivel ezen érték alatt kell lennie. Bizonyára nem véletlenül azt adták meg, tudják, hogy ott a legjobb. Ez azt jelenti, hogy max. terhelésnél 37W-ot disszipál. Ennyit szerintem simán el kell vinnie azokkal a hűtőbordákkal. Ennyi teljesítményt disszipált nagyjából maximálisan kihasználva egy 1.2 GHz-es Intel Celeron.
Mindenféleképp jobbnak tartom, ha van legalább egy ventilátor, ami keringeti a levegőt, hacsak minimálisan is. Már csak azért is, mert az ATX-es házakban a táp mindig a processzor felett található. Így a processzor által termelt hő is fűti a tápot. Valamint míg normál esetben a tápventi elhúzza a processzorról a meleg levegőt, itt ez nem történik meg. -
gorlin
őstag
''Azért az is számít ha nem a ház fémlemeze van a táp fölött hanem mondjuk semmi, ezért írtam, hogy server''
Ezalatt mit értesz?Ha felülre szereled ugyan úgy ott van a ház ''teteje'' még egy szerverházban is.Lehet hogy nagyobb hely van mint a kisebb házban,de nem annyira nagy a különbség.
Most jelenleg 1 de kettővel is tökéletesen ment még anno a ZEN.
Még valami.
Azért azon érdemes elgondolozni hogy aki több hdd-t akar használni kell e neki a paszzív táp?Mivel ezekenek a zaja is elég nagy.Én 2.5-ös hdd-t használok.Így csendes
[Szerkesztve] -
gorlin
őstag
Mondok egy példát.Én ezt a tápot Stackerben használtam(ami mondjuk hogy nagy ház
)
De betettem a házhűtő ventillátort.Mert anélkül nagyon melegedett.Én max 40-42fokot mértem.amint olvastam Rudi többet.Kb ennyit tesz a házhűtő meg a nagyobb ház.
Viszont fontos!Ha a ventillátor ''gumi csavarokon,rögzítésen'' van akkor szinte teljesen elnyelődik még a 12-es ventillátor vibrációja is és teljesen leszabályozva hangtalan mégis elegendő.
Egyébként ilyen ventillátor rögzítő ,zajcsökkentő szettet én a revoltecnél láttam(3200Forint) -
gorlin
őstag
Nekem is volt ilyen tápom nagyon stabil jószág
A feszültségek tényleg annyi amit rudi írt!betonstabil.Ezzel szemben a phantom (amit a cikkben lehet látni a képen) a következőt tudja:
11,84
4,784
3,28
Nekem jobban bevált a zen.Kicsit be akartam biztosítani magamat azzal hogy a phantom 350W,de nem számít semmit.
és van még egy dolog ami nagyon érdekes:
Sokat olvastam hogy a Zen ciripel terhelés alatt a phantom viszont nem.Még annó félve vettem meg a zen-t de pozítivan csalódtam.Athlon Xp 2500+@3200+ X800pro@Xt 512Ram két dvd ,minden gond nélkül tökéletesen vitte.És nem volt ciripelés.Ezzel szemben a phantomnál Hallom! ha max terhelésnél van.És a phantom sokkal jobban melegszik.
Egyszóval nagyon jó kis táp a ZEN.De mindenképpen érdemes a hátsó házhűtő ventit felszerelni,és minimumon járatni.Most remélem mindjárt jön valaki és megmondja hogy így már nem is olyan halk a passzív táp.DE IGEN HALK.Sokkal halkabb mint bármilyen ultrahalk ventillátoros táp.
-
Csaba_20_
őstag
Nem írtam, hogy magyartalan. Azt írtam, hogy annak tűnik és hogy én nem tudom értelmezni. De mondd, hogy én vagyok a hülye és az igenis magyar mondat, csak én vagyok képtelen értelmezni és le van tudva a dolog...
Nem kell mindenre megsértődni és azt mondani, hogy a másik kötekszik. Túlságosan divatos lett az, hogy mindenki mindenbe beleszól, aztán ha kijavítják, rávágja, hogy a többiek kötekszenek. Sőt, már arra is rávágják, amire abszolút nem igaz. Nem kell mindent személyes sérelemként megélni! -
Chieftec
őstag
Nemmondtam, hogy vegyél csak hosszútávon jobban jársz ha a házad teteje nem takarja be a táp szellőző rácsait. Mert pl vizzel hűtve proct, mbt, vgat külső radival nemsok hő marad a házban. Éjszakai letöltésnél CnQval ki is kapcsolható akár az az egy venti is mert ilyen állapotban a winyókon kivűl nem kell semminek extra hűtés, (arra is dobsz valami passzív cuccost). Csak azért írtam le mert így ha nem is folyamatosan de időszakosan létrehozható egy full passzív gép.
-
Petya25
őstag
Nagyon jó kis darab, és a 300W még egy komolyabb konfighoz is elég.
Én arra lennék kíváncsi, hogy ha a táp teteje és oldala rácsos, akkor a meleg ami elvileg felfele száll, megreked a ház tetejében?
Vagy direkt ezért vegyek olyan magas házat amiben a táp felett van ventillátor? -
anulu
félisten
sajnos a PSU-khoz igazándiból nem értek, így pusztán a tapasztalataimat tudom leírni.
úgy állapítottam meg, hogy az az átalakító, aminek az egyik vége a GTX PCI-E tápcsatijába meg, a másik végébe meg két darab molex, onnan csak az 5V-nak van tovább madzagjaa 12V-ot nem vezeti tovább.
sajnos pontos adataim nincsenek, de érdekelne, h full terhelésen mennyit eszik kb a következő cucc (pontosan leírom, előre is sry, nem lesz rövid):
- ASUS A8N-SLI Basic
- AMD S939A64 3000+ @ 9x280
- 2x512 DDR400 Infineon
- Zalman 7kAlCu
- Silicon Image 0680 ATA-RAID kártya
- 10/100 Realtek LAN
- 3x Thermaltake 30cm fénycső
- 4x Spire BlueBreeze házventi
- CoolerMaster Aerogate II szabályzópanel
- ASUS 6in1 Card Reader
- USB-s cuccok (jópár, de ezek minimálisat esznek)
- Hitachi GD-2500 DVD-ROM
- Pioneer DVR-105 DVD-RW
- 2x Seagate 120GB PATA
- 1x Samsung 80GB SATA
- 1x Samsung 160GB SATA
- 1x Samsung 200GB SATA
- 1x ViPower PATA Rack (ebben van az egyik Seagate, mindíg be van kapcsolva)
sacc/kb ennyi.
direkt nem írtam VGA-t a listába. 6600GT-vel tökéletes, GTX-el is minden full stabilan ment, csak és kizárólag DVD-t nem tudtam írni. az RW bőven 2+ éves, eddig (a GTX-es malőrt leszámítva) csak akkor rontott CD/DVD-t, ha én keffentettem el valamit, illetve áramszünet volt. az utóbbi jóideje kizárva, mert egy 800-as Blazer UPS mögött csücsül a gépem és a monitor is.
szerinted van reális esélye annak, hogy nem bírta el, vagy valami más gond lehetett, illetve mit értesz az alatt, hogy ''kezd kiszáradni''?
[Szerkesztve] -
rudi
nagyúr
Nem kell ám csodát várni egy 2,5 éves táptól, lazán kezdhet kiszáradni. Fölöttébb furcsálom, hogy a GTX csak 5 voltról eszik, ezt hogyan állapítottad meg? Biztos vagy továbbá abban, hogy a tápod azért nem bírta, mert több mint 400 wattot kellett leadnia, esetleg a 12 voltos ága lett túlterhelt, vagy csak egy újabb ruban legend van születőben? Nem lehetséges szerinted, hogy egyszerűen elfáradt a táp és egyedi esetről van szó (ezt alátámasztani látszik, hogy már kvázi idle-ben is bajok voltzak)?
-
rudi
nagyúr
Ez marhaság! Senki nek kötött bele érdemileg a cikkbe, nekem volt pár elírásom (lásd áramfelvétel és watt, vagy nem írtam ki szóval a OVP/UVP stb. rövidítéseket). Inkább a sok okoskodás megy, mert táp témában nagyon sok a férejátékozódás (lásd. 400 W fölötti tápok igénye).
-
stol
addikt
Akkor leírom vastagonszedve
Az a gond, hogy a mai konfigok, szinte kivétel nélkül a +12V-ot zabáljákm és így a táp asszimetrikus terhelésbe megy.
A feszek megborulnak, instabillá válik a táp, és gép.
Zerathul-t kérdezd +, hogy milyen táp viszi a gépét! (Megsúgom, 145W-os FSP!)
3800+A64+6600GT@6800GT stb. -
anulu
félisten
400W feletti rémálomra reakció. 2,5éves Chieftec 420W HPC420-102 táp (18A @ +12V ág) figyel a gépemben. 5HDD (3SATA, 2PATA), 2ODD, GTX, 3fénycső, 4házventi, és a DVD írást (Pio 105) nem bírta el úgy sem, hogy csak a Nero futott. random dobálta a communication failure-ket. 100%-ra veszem, h a táp volt a ludas a dologban, mert visszakerült egy 6600GT a GTX helyére, és azóta hibátlanul megy.
-
Thrawn
félisten
Úgy látom minnél profibb megközelítésű és részletesebb a cikk, annál többen kötnek bele. Pedig szerintem rendben van.
Más kérdés, hogy nem vennék passzív tápot, bár ez nem sokat melegedne a konfigomban. Egyesekkel ellentétben én nem akarok néma gépet csak csöndeset! Ez nemrég meg is valósult, ezúton is köszönet a PH! teszteket készítőknek! (ld. Coolink U8 hűtők - a denevérvadászok by Rudi stb.)
-
rudi
nagyúr
No, Te vagy a sokadik nagyokos, aki olvasás nélkül ír
Lécci nézd meg, mennyi volt a GF7800GTX konfig maximális felvett terhelése (megsúgom, 240 W alatt), azt szorozd be a táp hatásfokával (megsúgom 80% körül) és kijön, hogy egy csúcs SLI-s konfig sem fogyaszt 250 W (sőt 200 W) fölött. Persze valami sönt ellenállással ki lehetne hajtani belőle akár 300 wattot is, de van értelme?! Jó lenne már felébredni végre a 400 W fölötti rémálomból!
-
Csaba_20_
őstag
Azt hiszem erre a kérdéskörre egyszer már válaszoltam, nem kívánok megint. Szikrázni szikrázhat, de fogyasztóként nem viselkedhet.
Mellesleg a ''Ha egyáltalán le van kapcsolva, akkor'' szókapcsolatot nem tudtam pontosan értelmezni, elég magyartalannak tűnik.
[Szerkesztve] -
Atapi
senior tag
Helo.
Az áramfelvétel, mint mennyiség, és a watt, mint mértékegység hogy kerül össze?
(lásd utolsó oldalon az egyik táblázat:
[...]Áramfelvétel készenléti állapotban 20 W 22 W 22 W[...])
Nem teljesitményfelvétel akar az lenni?
üdv -
Male
nagyúr
Ez most zárt házban volt tesztelve? Csak mert akkor gyakorlatilag 0 szellőzéssel elment ez a konfig...
-
törölt tag
egen, azért ez elgondolkodtató...
más: tudjátok, mivel lehet még kimérni azt, hogy megfelelő-e a gépbenm a táp teljesítménye? józan ésszel.
nekem az a kalibrálós weblap állította, hogy a konfigomnak kevés a 450-es táp, minimum 513w-osat vegyek, ami egy vicc. onnan tudom, hogy a tápom hideg levegőt fúj ki (CM RealPower 450). Nézzétek meg a configot, és tegyetek még hozzá pár eszközt, ramot, optikai egységet, stb... No ezt vitte egy 300-as mercury (übernoname) táp. Persze szünetmentes van. A 225-ös kicsi volt, mert az forró levegőt fújt ki, a codegen már annyira nem. Bírta. Utána gondoltam, hogy most megint 5 évig nem akarok tápot venni, így lett a 450-es CM. A tápot szerintem mindig 1,3-szeresen túl kell méretezni, de többel nem érdemes. Ugyanis nem lesz soha egyszerre cpu load, plusz minden vinyó megy plusz minden optikai meghajtó olvas plusz a vga is csúcson jár eset... -
plömplöm
őstag
''Megmértük, milyen az áramfelvétel a hátsó kapcsoló aktiválása előtt és után.''
folyt áram a kapcsoló ''0'' állásában?!? biztos ez? tudtommal ilyenkor 5VSB sincs, akkor meg hova folyik és micsinál ott? készenléti fűtés, vagymi? -
defiant9
tag
A 89% hatásfok azért túlzás.
Itt vannak a korrekt adatok: [link]
230V -on sem lesz 89% ha 200-on 84.6%. Főleg nem 300W-on.
[Szerkesztve] -
rudi
nagyúr
Jól írtam, mert ahogy Csaba_20 is írta, mi csak azt tudjuk mérni, amit a táp kiránt a konnektorból (felvett teljesítmény).
Lényeg, hogy az olvasók lássák (még ha nem is akarják), hogy egy SLI-s csúcskonfig csúcsra járatva is kevesebb mint 200 wattal terheli a tápot. Ha ez mind 12 volton jönne ki, akkor sem kellene több 17 ampernél. -
Flashcash
Közösségépítő
Magas frekvenciás ciripelést nem hallottatok a tápból? Ilyen szempontból is csendes?
-
Csaba_20_
őstag
A Chieftec tápok közül a 410W-os sorozat(ATX410-212 ha minden igaz) a híresen rossz sorozat. Bármilyen meglepő, ugyanazt a belsőt alkalmazta a ThermalTake is egyik tápjában(W0035R). Ezt a belsőt a Sirtec gyártotta.
-
emvy
félisten
Rudi, lentebb szorzást írtál osztás helyett. A konfig teljesítményfelvételét osztani kell 0.8-al, hogy megkapjuk táp kívánatos teljesítményét, nem?
-
rudi
nagyúr
No, most tesské büdösgyorsan abbahagyni a tápokról ''szakértést'', mert egyre több badarság hangzik el! A Chieftek külső gyártóktól vásárol, úgy, ahogyan a gyártók többsége is. A 410-as sorozata nem éppen szerencsés, sok gond volt vele, de pontosabbat nem lehet tudni a témáról, minden más csak urban legend, de a biztonság kedvéért kerüljük ezt az egy Chieftec modellt, vannak a piacon biztonságosabban ismert modellek is.
Többi, nem Zen-nel kapcsolatos tápos kérdéssel tessék más fórumtopicokba menni, esetleg a nagy általánosságok meg sejtések meg belemagyarázások előtt tessék áttekinteni a tesztjeinkben feltüntetett felvett teljesítmény adatokat, és elolvasni a tényleges mérésekkel alátámasztott áramfelvételi teszteket [link]. -
Szalma
őstag
(Fejben nem szorzok túl jól, bocs.
Amúgy a Chieftec elég, khm, ratyi. Senkinek nem ajánlanám és nem is raknék egy kezeim közül kikerülő gépbe sem... Eggyel kissebb teljesítményosztályú Enermax 1M* jobb nála...
No flame, please, csak a véleményem és ebben a témában másé nem tud befolyásolni.)
Szeretettel:
Szalma -
Szalma
őstag
(Arra akart célozni, hogy a watt semmit sem mond, inkább az lenne az érdekes, hogy melyik vonalon mennyi a max. igény... Más kérdés, hogy piszkosul túl is van biztosítva a számoló. Úgy ~kétszeresen...
)
Szeretettel:
Szalma
ui.: A kérdésedre visszatérve: szerintem pl. tök elég lenne az a ~210W a 12V-os ágon... -
Loretto
veterán
Csaba 20 véleményezése mit takar?
Kicsit segített, vagy meghallgattad Ő mit gondol róla?
-
ace666
tag
Udv!
A Feszultsegertekek-tablazat FSP Zen / 12V-os cellajaban ugye eliras a ''19,98 - 12,00 V'' ??Azert ennyi sok lenne szegeny alkatreszeknek...
-
Fawkes
őstag
Hát ez a többihez képest nagyon olcsó és sztem eddig ez a legjobb megoldás.Meg nem olyan gépbe kell tenni ahol 5sli-s vidkari + 5scsi.Ez otthonra egy mediacenterbe vagy egy kis irodai vagy gyengébb játékgépeknek tökéletes.
jó ez a gyártó szeretem.nekem is ilyen tápom van csak Aopen átcimkézte.Ha jól tudom az ő tápjaikba volt először 12cm-s venti is
[Szerkesztve] -
rudi
nagyúr
Tán a legnagyobb SLI már necces lenne, de egy 7800GTX és jópár drájv még biztosan nem okoz neki gondot. 22 amperes maximum van a 12-es ágon.
Füstölgős mode ON
Eccer nézné meg valaki a GF7800GTX SLI konfig kimért áramfelvételét [link], szorozná be 0,8-cal, hogy megkapja a táp leadott teljesítménylét mielőtt bármilyen táp teljesítményéről véleményt mondana. Ó, hogy eltördelném annak a bugyutának a kezét, aki azt a baromira túlszámoló wattkalkulátort csinálta, amit minden birka előszeretettel használ...! -
fifi_addict
tag
emlékszem én passziv tápokra, amelyek majd kétszer ennyibe fájtak volna... de persze ettől még lehetne olcsőbb is, hisz venti sincs benne...
-
_az
senior tag
várjuk a 400-500 W-os társait
nameg, hogy essen az áruk lefelé... -
Loretto
veterán
Jó kis táp
De mondjuk 2-3hdd + 2odd + sli már a határon lehet nem?
Taganék érkeznek?
Új hozzászólás Aktív témák
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- 2db új NZXT Aer P számítógép hűtőventillátor
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ garancia
- Corsair iCUE H150i RGB PRO XT Vízhűtés!
- NZXT Kraken ELITE 360 RGB White Vízhűtés!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- 12 GB-os RTX 4070Ti - garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest