Keresés

Aktív témák

• karesz560802

tag

válasz peter_k #49448 üzenetére

Szia!
    A sikereden felbuzdulva,én kipróbáltam a gps beállításokat,Jel van,viszont wifi nem volt,Visszaállítottam.Neked nem volt ilyen problémád?

• peter_k

tag

Újra írok a GPS beállításokról.
    Két hete nyúzom és már kikapcsoltam a net-rásegítést is, mert Bokrosolajos kolléga szerint, csak ennek köszönhetően lett gyorsabb a jel befogása.
    Jelentem: NEM! A telefont többször kikapcsoltam ez idő alatt és az aksit is kivettem, de a lényegen nem változtatott. A telefon az új beállításokkal, az eddigi 10 perces jelkeresés helyett, MINDIG 20-25 mp-en belül talál jelet. Akkor is, ha minden segítséget kikapcsolok.
    Tehát nekem működik és mindenkinek ajánlom, aki hasonló gondokkal küzd.
    Köszönöm a segítséget!!
    ( Vajon ezek a kódok és beállítások jók lesznek a 2.0 firm-nél is?)

• peter_k

tag

A múlt hét végén megcsináltam a Gps beállítását a Leslieke által belinkelt módon.
    Az eltelt pár napban volt alkalmam kipróbálni. A jelet szabadban vagy autóban, max. 30 mp-n belül sikerült megtalálnia a telefonnak. Az átlag 5-10 mp volt. Kikapcsolás után is megmaradt a gyorsaság. Próbáltam Ndrive, Navitel, Badatracker programokkal is és mindig jött a jel, villámgyorsan. Viszont adatforgalmat generál a jelkeresés. 100 kb körül mértem alkalmanként.
    Szerintem ez nem sok.
    Elég nagy változás, az eddigi 2-3, de néha 10-15 perces keresgéléshez képest.

• mZoleee

senior tag

valaki segítsen pls!! Lent vagyok Balatonon, az úton idefele jövet működött autóban a GPS-em viszont most hiába vagyok balcsi parton 30 perce nem hajlandó találni semmit :( és a Facebook app-ban se talál semmit a "HOL VAGYOK" funkció.. mi lehet a gondom?

Beállításokban minden be van pipálva a GPS menü alatt (BADA 2.0.1 BETA)

• appel

őstag

válasz lacus46 #44039 üzenetére

nekem régebben az 1.0-val még szarakodott a gps, az 1.2-vel viszont már semmi baja nem volt...max. 1 perc alatt összeszedte magát, de általában 20-30mp is elég...
    ezzel persze tudom, hogy nem vagy kisegítve...
    valamelyik külföldi fórumon olvastam, hogy stune-nal ki kell törölni az almanach és ephemeris adatokat, majd gps menüben letölteni újra, így 1 hétig okés lesz...anno szórakoztam vele, és bejött (vagy amúgyis magától jó lett...)
    ja, és semmilyen segítő érzékelő nem kell, csak a gps beállításoknál a legfelsőnél legyen pötty..

• Bobó_20

aktív tag

Én is feldobtam a kettőt...
    Hát komolyan nem tudom mit gondoljak: meg van az új tárcsa fíling, de nem tetszik minden benne. Egyet kell értenem a zenelejátszós hülyeséggel szvsz azzal semmi gond nem volt. Az egész rendszer logikusabb lett már ahol: gondolok én itt arra ha EQ-t akarok módosítani be kell kolbászolnom a beállításokba? :(( (Szóljatok ha user error, mert még nem rég óta nyüstölöm) Másik fájdalom számomra: mi a bánatért kellett az auto rotation-t negyedikként betolni a wifi-bluetooth-néma trió mellé? Kapásból a max fényerőt tettem volna oda! (SGS-en ha ezen a sávon jobbra húzod az ujjad növeli, ha balra csökkenti a fényerőt tudtommal, amúgyis nagyon hasonlít a Galaxy sávjára akkor meg miért ne lehetett volna így?)
    Amúgy tetszetős a rendszer, de csak eyecandy az újítások fele, funkcionalitásban elmarad attól amire számítottam...
    Üzeneteket nem lehet mappa szerint rendezni, csak ez a beszélgetés-nézet maradt? Home screen-en nem lehet oldalakat törölni? Üresek és ott vannak, minek? Emailnek nem tudtam rezgést beállítani, se profilokat nem találtam.
    Kezd durcás lenni a hsz, úgyhogy pozitívumok: tényleg jó a lock screen és nekem az is tetszik hogy a bill ami eddig a menübe dobott a fix képernyőre irányít! A letesz gombbal végre nem dob a home screen-re hanem egy menüponttal vissza! Hívás közben hangosabb a tárcsa, kihangosítva is jobban szól! A hangerőt viszont mintha nem lineárisan állítaná... Jah és végre lehet a másodlagos kamerát fényképezésre és vidire használni mindenféle app nélkül.
    Reménykedem hogy a hiányosságok a béta verzió miatt vannak! A sebességgel nincsen gondom, és még nem dobta hanyatt magát csak egyszer (akkor mondjuk igen komolyan: találtam vmi dictionary widget telepítőt a telón->telepít->kezdőképernyőre kirak->feldobja ugye hogy nincsenek net profilok->restart->ugyanez elölről és csak multival tudtam helyrehozni :)) ).
    Kérdezem én: mindjárt végleges megjelenés (jobb esetben két hónap) és még mindig vannak átgondolatlan dolgok (zenelejátszó, kamera felülete, email beállítások, stb) fogják ezt orvosolni vagy kapunk egy ilyen rendszert? :( Mivel lesz jobb mint az 1.2? Eddig ami nem tetszett az 1.2-ben javítatlanul belekerül a 2.0-ba (GPS, szánalmas email konfig)?
    Amin végleg kiakadtam az hogy 1.0 és 1.2 appok nem működnek, legalábbis nem mindegyik?! Szvsz egy OS mindig kompatibilis visszafelé...
    Összegezve: ne legyen igazam, de mindent nem lehet bemagyarázni egy béta firmware-be sem, marad a reménykedés, hogy nem adják ki míg nem 'tökéletes", de legalábbis átgondolt...

appel: sztem nem korai, mivel már mióta simítgatják és ha ennyi idő alatt ilyen átgondolatlanságok nem buktak ki, majd szept-okt-ig kipottyannak? Vélve hiszem... :(

• F-ECT$

titán

válasz PetX #40986 üzenetére

A gps-nél be lehet állítani, hogy a cellainfók alapján gyorsabban találjon pozíciót. De ha jól olvasom, akkor Neked egyáltalán nincs net előfizetésed, így a biztosabb módszer:
    Beállítások / Kapcsolatok / Csomagkapcs. haszn. pipa kivesz

• BadGe

aktív tag

1 nap elteltével ismét kipróbáltam a gps+ os beállítással az indulási időt: 150 sec. AGPS ki volt kapcsolva, de az előre letöltött almanach-nak pont az a lényege, hogy erre ne is legyen szükség.

külső gps-t kapcsolt már valaki a wave-hez?

ge.

• San398

őstag

válasz kasee #39055 üzenetére

Itt és itt olvasgass! Mindent találsz választ ezeken az oldalakon.

Teaway Ez a 6mp akkor igaz ha a legutolsó GPS használat óta nem mentél egy tapodtat se. Ha elmész mondjuk 100km-t akkor az a 6mp megnőhet akár több percre is.

mZoleee
    Nekem most kb 2 perc alatt talált GPS jelet. A beállításoknál csak az első kettő a zöld pöttyös.

• duvi

nagyúr

válasz atala #38944 üzenetére

Szabad ég alatt tesztelted? Be van kapcsolva a menüben a GPS?
    Beállítások/Kapcsolatok/Hely/ itt az összes opció engedélyezve van?

• R3ST

csendes tag

Szerintetek miért lehet az, hogy egyik gps alapú alkalmazás sem működik? A beállításokban a GPS helymeghatározás be van kapcsolva, sőt folyamatos online kapcsolat is engedélyezve van. (mobilinternet) Valaki, valami tipp?

• Sógi

addikt

SGS2 jelentés:
    - Akku, 2 napig megy ha nem nyúzod szét, mint wave-nél, (ha nyúzod amit nehéz megállni, akkor 1 nap), ha csak telefonálsz, megnézed az e-mailokat párszor, netezgetsz, fut egy rakás widget, vírusirtó, egy kis AB (3 teljes verzió) :B ...stb
    - Akku elemzésnél meg tudod nézni, h mire használtad el az energiát az utolsó feltöltés óta, nagyon hasznos, az alap beállításoknál található. (akku widgettek full pontosan mutatják az akku %-os töltöttségét)
    - Az élő háttérképek nagyon ott vannak a toppon.
    - Alkalmazások..Na itt határ a csillagos ég, durva. :D (erről majd később írok egy listát, ha igénylitek..???
    - Kis zörgés ugyanúgy megvan, ha a telefon tetejét ütögeted, ez ua, mint wave-nél, ha jól emlékszem a rezgő motorja..
    - Érdekes, hogy jobb a hangszórója, ugyanazt az mp3-at hallgattam meg mindkét telefonon (Wave + SGS2), szebben szól az SGS-en..pedig azt gondoltam fordítva lesz
    - E-mail fiókok beállítása teljesen egyszerű! Freemail-t beállítottam kb 10 sec alatt.
    - FB kliensek tökéletesek
    - Kijelző nagyon ott van, attól függetlenül, h 480*800 "csak", nem pixeles..
    - Memóriakezelés: a droid kb 300-600 mb között "zabál", ebben benne van egy rakás háttérben futó alkalmazás.
    - Automata fényérzékelő korrektül teszi a dolgát, azért full napsütésben maxra kell dobni (egy kattintás az erre szolgáló widgettel)
    - GPS: kb 3-8 sec alatt 6-8 műhold szabad téren, navigálást még nem tudtam kipróbálni.
    - Fotók, hibátlanok, mintha jobban kezelni a fókuszt, nehéz vele elmosodott képeket készíteni.
    - Jah, Kies.. :D Eddig tökéletesen teszi a dolgát.

Már fáj a fejem a sok hasznos app-tól és hogy 3 napja egész este csak a telefont nyomkodom, cool ;)

Ma kezembe vettem az én kis Wavemet és olyan jó volt fogni, azért nagyon ott van a fém készülékház :R Nincs szívem eladni, de muszáj :)

Szóljatok, ha sok vagyok :B

• Alan[HUN]

senior tag

abszolút irreveláns de nem bírom ki: két komplett flash és vagy négy pre-config után a kies végre xeh-nek látja a telót, nem xeunak...:DD
    :R Robynak a mysamsungwave.hu-n, hála a hsz.-ének, most már a sochubom is premium! és kies végre nem sír, hogy az sw nem frissíthető(valaki tudja, multi után még van esély, hogy kiessel hivatalosan sw-t frissítsek? appsot, facebookot felajánlotta, felraktam, mennek szépen...) ON: köszönöm a gps-es hsz.-eket, wifivel 2-3 perc alatt talál...:D azonkívül csodákra képes, ha a beállításokbam engedélyezve van a 3rd party alkalmazásoknak a gps használata...:DDD

• appel

őstag

válasz anrab #33166 üzenetére

1. A beállítások/kapcsolatok/hely résznél csak a helymeghatározás engedélyezése legyen bepipálva
    2. Lépj be az "LBS Teszt alkalmazásba" úgy, hogy a tárcsázónál beütöd: *#4097*4097#
    3. Az "application setting" menüben a "GPS mode" legyen "Standalone" és a "GPS device type" legyen "hybrid"
    4. A "user setting" menüben az "assist method" legyen "GPS+"

ezután

1, Csatlakoztasd a telefont a számítógéphez (kies v. usb debug módban), és nyisd meg az "sTune" programot (telefont ott is ki kell jelölni és csatlakoztatni)
    2, Tallózd be a "User/LBS/CGPS_PE" könyvtárat és készíts biztonsági mentést a fájlokról.
    3, Ezután töröld a könyvtár összes fájlját.
    4, Tallózd be a "User/LBS/CGPS_ME" könyvtárat és készíts biztonsági mentést a fájlokról.
    5, Ezután töröld a könyvtár összes fájlját, majd kiléphetsz és lehúzhatod a telefont a pc-ről.
    6, Lépj be az "LBS Teszt alkalmazásba" úgy, hogy a tárcsázónál beütöd: *#4097*4097# majd manuálisan töltsd le a szükséges fájlokat: "Test Application" > "GPS+" > "Download data" (ehhez kell csak internet kapcsolat)
    Ezután az Almanac és Ephemeris fájlok letöltődnek a megfelelő könyvtárba
    7, Nézd meg, hogy a "Test Application" > "GPS+" > "Check valid time" résznél 167 óra legyen
    8, Menj ki a szabadba, és várd meg az első fixet. Ezután már 167 órán belül gyorsabban és több műholdat fog lockolni.

(telefon restart után v. 1 hét után újra meg kell ismételni a folyamatot)

• anrab

addikt

azt megtudná mondani valaki hogy a wifi menüben /service/ miért csak
    ch: 6. 11.0Mbps serepel?
    ahogy nézegettem a leírásokat ez csak a b-s wifi sebessége! [link] miközben a teló tudja az n-t, amiben benne van a többi is.
    ha itt belemegyek a beállításokba, /0/ akkor lehet emelni a ch-t 14-ig ha jól emlékszem és a Mbps-t is 54-re. utána valami betüket ír már nem tudom milyet. most nem megyek vissza megnézni de elméletileg itt a 600-nak kellene serepelnie. ami mondjuk távolságban sem mindegy vétel szempontjából!
    esetleg egy hozzáértő?, mert én csak a számokat látom és így mintha nem lenne gömbölyű a teló beállítása a tudásához képest!
    ha így van akkor lehet hogy pl. a gps-nél is rosszak a beállítások és azért szarakodik itt nekünk, mert rohadtul nem akarja nekem se az igazságot.
    de ha hülyeséget kérdezek és így kell lennie akkor bocs a lámaságomért.
    állítani pedig nem merek addig amíg egy hozzáértő megnem írja esetleg próbálja hogy mi a pálya.

• Aryes

nagyúr

válasz Tomajdon #30324 üzenetére

Mobilinternet kell hozzá, az a-gps feléledését gyorsítja. És az sem árt, ha a funkció engedélyezve van a beállításokban. :)
    Úgy vettem észre, hogy wifivel nem gyorsul a feléledés, csak mobilnettel. (Valószínűleg a szolgáltató küldi a koordinátákat a tornyok alapján, amire a telefon kapcsolódik. Meg tud valaki erősíteni ebben?)

• radav

csendes tag

válasz Dapro #27042 üzenetére

Engedélyezve van a GPS?
    Beállítások --> kapcsolatok --> hely --> helymeghatározás engedélyezése zöld pötty
    Itt a "saját helyzet"-nél is látod a magasságodat ha van GPS vétel. Szabadtéren próbálod ?
    Első alkalommal tovább tarthat (15-20 perc) főleg régebbi szofttal.

• Speedy86

aktív tag

válasz F-ECT$ #25681 üzenetére

próbáltam ott is annak nem adtam sok esélyt. Utána kivittem a kutyár 5 percre az se ment. Gondoltam kevés volt neki az idő. Ma sétáltam 30 percet hazafelé és semmi. Így gondolom már nem bennem van a hiba:D GPS mely részeit kell engedélyezni a beállításoknál ami nem fog nekem költséget generálni?

• jilian

addikt

Mik azok a beállítások amiket "off"-ra kell tennem, hogy biztosan Offline, legyek a GPS-sel?
    Mert szeretnék Ausztriába menni és valószínű, kelleni fog a navi (R66)
    (van netem de ugye külföldön csöppöt másképp számolják az adatot)

Köszi

• victorio79

tag

válasz bokrosolajos #22763 üzenetére

bokrosolajos: Engem a gyorstárcsázó érdekelne a 3. képernyőről, lehet lecserélem a hátterét feketére. Előre is köszönöm.

Egyébként tényleg vannak idiótaságok a wave körül amik alapvetően idegesítenek, ez most például az új e-mail nélkül is minden letöltés alkalmával játszott hang. De az exchange megy, a GPS nagyon jó nálam (épületen belül is), WiFi gyors, DLNA frankó (szerverként és playerként is), fényképező éles, szép képeket csinál (kicsit játszani kell a beállításokkal), HD videó felvétele sima, DivX nem szaggat, leejtettem (a sarkára esett, majd a kijelzőre borult) és karcmentes maradt, nem tört az üveg (a sarkán látszik egy picit), stb.
    Én is néha szívom a fogam amikor szívat a ketyere, de nem bántam meg. Lehet csak optimista vagyok nagyon.

• Kobe

veterán

válasz bokrosolajos #22763 üzenetére

én már nem várok semmit a badától, egyszerűen nem mozgat már meg annyira. Olyan jó lesz ez is, amíg nem lesz másik alapon megy a dolog. Kérdezd meg Karmát, nála is 2 hét alatt elmúlt a wow effektus. Nálam vlahol most, de mivel most másra kell a lóvé, csak jövőre lesz váltás.

az 1.2estől milyen újításokat remélek? hát, hogy talán javul kicsit a szoftveresen vagy mittomén milyen módon fullszar gps-em, hogy képes lesz megtartani a hálózatot stabilan a készülék, ilyen apróságokat tudnék elképzelni, de várni már nem várom, mert tudom, kb semmi nem lesz belőle.

Btw, A mobilnet megoldódott, hard reset + a hálózati beállítások újrakonfigurálása + a szolgáltatás újbóli hozzárendelése a sim kártyához.....kicsit savanyu, kicsit sárga, de legalább az enyém

csak hogy egy példával érzékeltessem, miért van teli a tököm a telefonnal: hurrá van A-GPS opció végre mobilnet miatt, van is jel 3 másodperc alatt (azért az átlag 10 perchez képest elég jó javulás, már ha bejön egyáltalán).....van jel, van jel, de az csak adatkapcsolt, semmi köze a natív gps-hez, a műhold ikon r66-ban ugyanolyan halott, nem mutatja a haladási irányt, áll egyhelyben ahol lekérdezte az adatokat és ennyi, nem törődve vele, hogy már 600 méterrel odébb jársz. Vagyis az egyhelyben toporgó szürke pöttyből lett egyhelyben toporgó zöld pötty...olyan érdemi javulásnak nem könyvelném el. Még jó, hogy városban gyalogos közlekedéshez vettem jórészt a telót, azért support címszó alatt egy széles karlendítésen kívül mást vártam volna a majdnem 90 ezer pezetámért....többek között ez egy olyan tüske, amit nem igazán tud helyretenni a bada 8.5 sem....

• Polllen

félisten

válasz Kobe #22745 üzenetére

Ha nem jó a gps és egyéb szoftveres gondod van, én visszacamognék a szervizbe/boltba, hogy ugyan nézzék már meg mit műveltek, hiszen másoknak jó... :U És nem vonom kétségbe a szavaid csak próbáltam arra utalni, hogy nekem, meg még pár embernek jó, tehát nem biztos, a pufogás önmagában megoldja a dolgot...

Gondolom a hivatalos beállítások elküldése sms-ben opciót már használtad...

• Polllen

félisten

válasz Kobe #22743 üzenetére

Ezt kár offba tenni, mert a telóhoz kapcsolódik...

- gps... az biztos, hogy lassab, mint a 3g-é, de amúgy még nem volt vele gondom...geocaching-hez használom, hogy merre jártam, 2-3 perc alatt talál jelet, utána még soha sem vesztette el, de természetesen láttam már én is jobb GPS vevőt...
    - a zenéknél a present-t max automatikus beállításnál váltogathatja, amúgy JF2-vel betonstabilan tartja, amit beállítottam
    - a legtöbb mai lejátszóban nincs folder alapú lejátszás... nálam egyetlen 1 db samu minta file volt... (beyond the samsung - engedte törölni... :U )
    - nem értjük a kérdésed a mobilnettel kapcsolatban... nem írtad hol nem működik, mit próbáltál, csak 3x írod, hogy nem jó... sajnos így senki sem tud segíteni...
    - hálózati meg merülési gondom még soha sem volt...

Multiloader-rel frissítettél vagy KIES-sel?

• Varszegig

veterán

válasz Hanz #21708 üzenetére

JI3-ra frissített, nem?

ABal: Én baromi ritkán használom ébresztésre. Jellemzően csak ha külföldön üzleti úton vagyok, és nincs nálam az itthoni ébresztő. (Mert ugye nincs nálam.) Ilyenkor mindig egyszeri ébresztést állítok, és ki is kapcsolom a telefont, és eddig mindig ébresztett. Nem tudok többet bevallani:)

ruszi_tomi: ha bemész a szervizbe azzal, hogy lakásban nem talált GPS jelet a telefon, minimum kiröhögnek. Baromira mindegy, hogy egy másik GPS vevő véletlenül talál, én is találtam már jelet a wave-vel véletlenül a dolgozóban. De ennek nincs jelentősége, a GPS-nek nem kell működnie, ha nincs rálátásod a kellő számú műholdra, és egy épületben nincs. Menj ki a szabadba (na jó, várd meg amíg eláll az eső :DD ) és ott találj jelet, Ha eddig működött, akkor pár perc alatt kell hogy találjon. (És előbb a beállítások helymeghatározásban próbáld, az az érdekesebb.)

• victorio79

tag

válasz janes1976 #21271 üzenetére

Üdv mindenkinek.

@janes1976: @Faresz29:
    A cam fw nekem sem sikerült elsőre. (T-s vagyok, de JI3/JI2). Vártam 6-7 percet, újraindít, ugyanaz a régi verzió maradt rajta. Mégegyszer, várok kb. 10 percet, kamera hiba. Harmadszor kb. megint 10 perc és siker, minden működik, új fw figyel fent.
    Türelemjáték és szerencse kérdése, valami el lett b@*va gondolom a gép és a kamera közti kommunikációban?
    (#21230) bokrosolajos: Nekem 1.1.0 van még fenn és tegnapelőtt raktam fel. Jó ez az SDK dolog és akármennyi korlátozás is van a rendszerben, jól lehet programozni rá. de lehetne jobb is.
    (#21189) Kyb: Tényleg először vidd ki a szabadba, és az sem árt ha bekapcsolsz minden kiegészítőt a GPS beállításoknál, hogy WiFi-n vagy 3G- keresztül le tudja húzni a pályakorrekciós adatokat és ne a műholdakon keresztül keljen megszenvedni azt is. Utána olyan hálás lesz, hogy nekem szabad ég alatt kb. 5s, de 4 emeletes panel 2. emeletén is max 1-2 perc alatt van pozíció. De egyébként ez sok mindentől is függ (épületszerkezet, ablakok, műholdak pillanatnyi elhelyezkedése.

• Varszegig

veterán

válasz Kyb #21189 üzenetére

az újabb romokkal nem sok, de elsőre lehet 10-15 perc. de a 7.-en soha nem lesz:)
    sd kártyxa is kell a navinak, de a gps jelhez nem.

janes1976: beállítások/rendszerinfó

• Kyb

csendes tag

Hello Mindenki,

Tegnap előtt vettem én is egy független Wave-t. Tetszik a készülék, frissítettem kiessel.
    Szép lassan kezdek rájönni a működésére is. Azonban adódott egy komoly problémám.
    A GPS nem akar működni, sehogy sem. A Route66-ban egyszerűen képtelen letölteni a pozíciómat, egy másik letöltött "hol vagyok a térképen" program berakott Lengyelország közepére, (Kispesten vagyok.) A beállításokban a Kapcsolatok/Hely/Saját helyzetnél pedig minden 0, hiába engedélyeztem mindent. Én csinálok valamit rosszul, vagy mehetek szervízbe?

Üdv: Kyb

• farkascsaba

csendes tag

sziasztok!

most vettem egy t-mobilos wave-t és lenne egy pár dolog ami nem világos :F , még nincs benne memóriakártya így lehet, hogy ettől is függ:
    - email küldéskor wifi-n keresztül nem tudtam melléletet (képet) csatolni - postafiok.hu a levelező szolg.
    - ha netre csatlakoznék a t-mobil-n keresztül a telcsi belső szerverhibát ír ki legyen az internet beállításnál bármelyik lehetőség beállítva
    - ha még az akkun este 2 csík van és kikapcsolom, reggel az akku lemerült szöveggel indul
    - a gps-t még nem sikerült kiprópálni, mivel egyből memóriakártyát kér ha a gps ikonra lépek illetve ez ingyenes lenne vagy van-e valami ingyenes gps program

nagyon köszi a segítséget:)

• TomWexX

addikt

válasz István100 #19782 üzenetére

Beállítások - Kapcsolatok - Hely
    Itt kapcsold ki a Speciális GPS-t és a Hálózati helymeghatározást! Ezek akarnak netre menni! Viszont ha ezeket kikapcsolod lassabban talál holdat a navi!

(#19782): Térképet és hangot a navigáláshoz kell hozzá töltened! Vagy a telefonon wifivel a programon belül, vagy gépről ezzel a programmal kábelen keresztül tudod feltolni a telóra!

• ImI87

őstag

válasz Con Troll #19264 üzenetére

A beállításokban a GPS -nél kapcsold ki a Speciális GPS opciót. Úgy csak a natív GPS vevő fog élni, és nem akar a netre menni segítségért!

• sittes79

addikt

válasz leslieke #18668 üzenetére

igaz én egész nap nyomkodom,

email nézegetés kb 1 óra, net fél óra, gps volt kb fél óra, 20 perc telefonálás, reggel 8-tól 100% akksival, most 30%

plussz még kb fél óra beállítás+basztatás...:)

ezeket összeadom és kiderül, hogy nem melóztam semmit :DDD

törölt tag

2 kérdéssel fordulok hozzátok:

1.: USB-n keresztül lehet tölteni az akkumulátort? Ha igen, akkor hogyan?
    2.: Leirná nekem valaki részletesen, hogy a Route 66 ba hogyan tudom azt beírni, hogy mondjuk navigáljon el engem Székesfehérvárra a Gáz utca 8.-ba? :R :R
    Illetve a GPS-t milyen beállításokkal érdemes használni? Láttam valami 3D/2D nézetet, Valami nyíl nézetet vagy micsodát...

:R :R :R

• Varszegig

veterán

válasz #04441088 #14330 üzenetére

Ndrive portugal: ha letöltöd, lesz portugál térképes ndrive-od:)

Sebesség: első alkalommal szabadban akár 15 perc is kellhet a gps-nek, hogy megtalálja, merre vagy a világban. Sebességet az után is séta közben, autóban stb. fog mutatni. De jobb lenne előbb a beállítások-kapcsolatok-saját hely-ben nézni, az a hivatalos.

• anarkee

csendes tag

válasz romoka123 #13089 üzenetére

Hi!

Nekem is voltak hasonló problémáim a telómmal, sok mindent kipróbáltam, és akku kérdésben a következőket tapasztaltam:

-weatherbug nevű alkalmazás okozhat gondot, nekem pl letörölni se engedte, szerencsére megoldódott, de szívta az akksit eléggé

-ha nem fontos a 3G, akkor érdemes lekapcsolni, de ez nem lehet akkora terhelés, hogy 1 nap alatt lemerüljön

-programokat ne felejtsd el lelőni, van amelyik nem kapcsol ki, és csak az alkalmazásbezáró ablakból lehet kikapcsolni, pl a zenelejátszó

-nekem a legdurvább az volt, hogy sima készenléti állapotban a teló 3-4 óra alatt 30%-ot merült, ezt 2 feltöltés után is megjátszotta, aztán kilőttem a helymeghatározást
    [ Beállítások->Kapcsolatok->Hely->itt mindent kikapcsoltam]-> ezután a telefont hétfő este levettem töltőről, napi ~ 30 perc telefonálás; ~30 perc játék (nem NFS, csak ilyen kis gagyik); ~ 30 perc zene és ~15 perc wifi, ezzel következő hétfő reggelig bírta a telefon úgy, hogy közben egyszer volt gépre dugva 10 max 15 percre ami alatt töltődött is ugye, szóval eléggé meg vagyok elégedve az akkuidővel.

Szerintem az utolsó pont lehet az akkumerülés fő oka, érdemes kipróbálni, lehet tévedek, de szerintem a helymeghatározás azért eheti ennyire az akkuját némelyeknek, mert esetleg a panelrengetegben nem talál műholdat, de folyton erőlködik, persze simán lehet, hogy nettóbaromság amit mondok, de nálam mióta kikapcsoltam, azóta szó szerint 10x annyit bír az akksi, este a polcon meg nekem aztán nem kell hogy holdat keressen...

remélem megoldódik a gondod, sok szerencsét

Más : a helymeghatározásnál a speciális GPS-t ha bekapcsolom, akkor figyelmeztet, hogy ez költségekkel járhat, ez pontosan mit takar ? wifi kellhet hozzá, vagy mi, erre nem sikerült még rájönnöm, de sokat segítene, ha be merném kapcsolni :)

• Varszegig

veterán

válasz Quasi_modo #12847 üzenetére

? Látnia kell. Ha nem látja, akkor nincs feltelepítve a driver.

s4hu|SyD^: Ipon-t nagyon tudom ajánlani memkari ügyben. Én mondjuk 16-osat vennék. És kingstont. class2 elég többek tesztje szerint, én class4-est vettem. Annál gyorsabbat felesleges pénzkidobás. GPS belövése: beállítások/hely/saját helyzet.

Jake88: Kimész, használod, fizetsz. Telenornál így van:)

• csabám

addikt

válasz Csabi42 #11329 üzenetére

nálam is fekete de miután talál pozicíót akkor kékre vált. mellesleg megtudod nézni h mennyi műholdat talált: navi---több---beállítások---gps-adatak---legalul pedig kiírja h mennyit talált.
    +beállítások---kapcsolatok---hely---az első négyet jelöld ki.

• F-ECT$

titán

válasz satomee #10425 üzenetére

beállítások/kapcsolatok/hely menüpont alatt a helymeghatározás a teló bekapcsolása után automatikusan engedélyezve van és ezt érdemes kilapcsolni

Én úgy tudom, hogy ez csak annyit jelent, hogyha egy alkalmazás akarja a GPS-t használni, akkor tudja-e vagy nem. Ha nem indítasz ilyen alkalmazást, akkor ennek a beállításnak nincs köze ahhoz, hogy meddig bírja az akku. (Sokkal inkább annak, hogy felengeded-e 3G-re, mekkora a térerő, mik futnak a háttérben, stb.)

• fecosrac

tag

válasz Varszegig #7678 üzenetére

És neked működik is?
    Mert én feltettem, de semmit nem talál. Hozzáteszem, hogy a gyári "my location" is egy lengyelországi pontra mutat. :/

A teló beállításokban melyek azok a GPS menüpontok amemlyek engedélyezhetők anélkül, hogy külön fizetni kellene értük? Csak mert a sima helymegh. eng.-en kívül mindhez azt írja h fizetős lehet.

• gaabi

tag

válasz Varszegig #7061 üzenetére

a "Több"-->Beállítások-->GPS adatoknál kiírja szépen a dolgokat, van 5 műhold is, ezért nem értem...

• leslieke

Jómunkásember

válasz Lalee #6102 üzenetére

Lalee: A betűk alá kell beírni a és Listen to the letters | Request another image fölé kell beírni.

arkades: 1, Beállítások -> Kapcsolatok -> Hely -> Saját helyzet.
    2, Navigáció -> Több -> Beállítások - > GPS-adatok

• HpocoH

csendes tag

Sziasztok!

A következő problémára kérnék segítséget:

Nemrég vettem a T-nél egy Wave-et.
    Kipróbáltam a GPS-t.
    A hely menüben engedélyeztem a helymeghatározást+a spec. GPS-t (ne kérdezze meg többet opcióval).
    Működött is ahogy kell, szórakoztam vele. A route 66-ból leszedtem a magyarország térképet, semmi azonosítót, jelszót nem kért, kidobta h "örökös liszenszet" kaptam.
    A navit aztán hanyagoltam, nemrég újra el akartam idítani, de minden karakter 0, mintha nem is indítaná, hiába várok vele nem jelzi ki a pozíciómat. Se a Route66-ban se a beállítások/kapcsolatok/hely alatt.

Mi lehet a baj? Én csesztem el vmit? pls help :O

ps: az, hogy letöltöttem a navihoz a térképeket került nekem pénzbe?

• Kobe

veterán

válasz Kis@ #5876 üzenetére

a szervíz semmit nemc sinált cska nyomott egy hard resetet a telón és alapra állította vissza, és olyankor a helymeghatározás alapból ki van kapcsolva. Nosza írtak is, hogy nini, dehát ez be sincs nyomva, biztos az a hiba....hát persze.

Benyomtam csak a helymghatározás engedélyezését - semmi a-gps, hálózati tököm tudja mi, csak az alap emghatározás. Semmi nem jött 15-20 percig.
    Feltettem újra a Route66-et, és azon kértem pozíciót - talált is pár perc után, igaz térképen nem tudtam megnézni, mert elhagytam a memókártyát, így a térkép nem ment fel telóra, de a pozíciót budapestre jelezte. Gondoltam ez jónak indul, visszaléptem beállításokba, megnéztem, 5 műhold, xy koordináták, stb. Mivel térképen nem mutatta, megkerestem google mapsen - pontosan belőtte a pozit, jó utcába rakott (nuku 6-700 méter difi, mint előtte)
    Innentől kezdve meg úgy tűnik életre kelt a beépített panel és a r66 is.
    Sztem valamit rosszul rakott fel első alkalommal a gép, vagy valami hiba miatt nem tudta az r66 triggerelni a beépített vevőt, tököm tudja, de nekem ebből ez jön le, és kb leslieke nél is ugyanez volt a szitu ahogy leírta, mintha elsőre csak valami szoftverrel volna hajlandó elindulni a helymeghatározás de a szoftver nem tudja működésre bírni...

• Kis@

tag

válasz Kobe #5871 üzenetére

Szia!

A szervíz beállításokon hagytad, vagy kivetted a gsm-helymeghatározást és csak natív gps-szel működik most jól? Tehát úgy, ahogy eredetileg szeretted volna?

• Kobe

veterán

no, egyre kiváncsibb vagyok erre a gps-mizériára, ugyanis hívott is a szervíz, rákérdeztem h meg tudták e csinálni, válasz : nem kellett mert nincs is semmi baja, a szervizlapon az van, a gps vevő üzemszerű körülmények között megfelelően működik és hogy a beállításokban nem voltak csak engedélyezve bizonyos opciók és mellékeltek egy is egy fényképet rendes kordinátákkal....ami azért érdekes mert nálam semmilyen körülmények között nem működött....rohadt türelmes emberek lehetnek a szervízbe, én 20-25 perc után feladtam a próbálkozást vele...vagy én vagyok olyan mázlista hogy mindig a 26. percben jönne a jel....

• Fogash

tag

válasz leslieke #5727 üzenetére

először én is paráztam, mert nem akart jelet találni. Aztán állítgattam:

online térképletöltés KI
    Hálózat T-mobile NET
    Adatroaming KI
    Helymeghatározás engedélyezése BE
    Speciális GPS KI
    Hálózati helymeghat. KI
    Segítő érzékelők KI

ezzel a beállítással szabad térben és autóban ülve <1perc alatt talál műholdat, megmondja hol vagyok és pontosan visz is. Nálad hogyan van beállítva? Valóban szabadban próbáltad?

Az első megtalálás sokáig tart minden GPS-nek. Én egyszer Bécsben kapcsoltam ki a Garmint, Manchesterben majd 15 percig nézelődött, hogy hol a p*csában is lehet, mire jelet fogott. Kapcsold be, tedd magad mellé, aztán várj.

• erdoke

titán

válasz Kobe #4897 üzenetére

Most próbálom a GPS-t. Route66 alatt nem talált pozíciót több perc alatt sem, viszont a Quick GPS engedélyezése után a Beállítások/Hely alatt nagy nehezen magához tért. Azóta megy az Apps-ból letöltött helymeghatározós progi és a Route66 is.
    Gyakorlatilag mindent kipipáltam a beállítások alatt, utána azt írta a helyzetemnél, hogy 9 holdat lát.

• TomWexX

addikt

Sziasztok!
    Én most írok ide először, de eddig az összes(!) hozzászólást elolvastam!
    Én is boldog tulaja vagyok ennek a telónak, nem sokkal -=Libria=- után vettem szintén T-nél! Na most lekopogva nálam eddig minden működik ahogy kell, a gps-t mondjuk csak a beállítások-kapcsolatok-hely funkciónál tudom tesztelni, mert nincs benne még memo kártya!
    Azt is a panel ablakából néztem meg, érdekes módon első próbánál nem talált semmit, másodjára fél perc alatt 5 műholdat jelzett meg kiírta hogy a magasságom 230-240 méter (gondolom ez tengerszint)! Meg a 6.-ról néztem :)
    A 'my location' alkalmazás ha szobában vagyok akkor Accra-t dob ki, de ha kidugom az ablakon és akkor próbálom akkor méterre pontosan megtalál!
    Ezek alapján remélhetőleg az én gps vevőmmel nincs baj!
    Visszatérve a memória kártyához lenne egy kérdésem! Találkozott valaki 16Gb-os class4, vagy class6-os kártyával? Mert én csak class2-es, és class10-es kártyát találok a neten! Class 10 az irgalmatlan drága, viszont a class2 meg lassúcska! Mindenképpen 16Gb-osat szeretnék venni! Szerintetek?
    Üdv.: TomWexX

félisten

válasz F-ECT$ #4884 üzenetére

Ehhez nem kell Route66. Ha magát a GPS működését akarod megnézni, használd a Beállítások - Kapcsolat - Hely - Saját pozíció opciót, ha térképen akarod megnézni, akkor a Google Maps segít.

Tessék észbevésni, hogy ez nem Windows Mobile, hogy RS232-n kelljen olvasni a GPS modul üzeneteit és kézzel értelmezni a GPS alkalmazásoknak. Itt (és egyébként mindenhol máshol, tehát Symbian, Android, iPhone...) mindent a rendszer végez, az alkalmazások csak elkérik tőle a jelenlegi helyzetet, ezért az érzékelésben semmi különbség nincs és nem is lehet.
    Nokián egyébként azért volt sokáig "gyorsabb" a Garmin, mert a Nokia Mapsszel ellentétben félinformációkat is elfogadott. Attól még ugyanúgy a rendszerből vette a pozíciókat.

• Szuszoka

csendes tag

Köszi a hozzászólásokat du. a gps-hez, különösen Karmának! A következő a helyzet: talál hálózatot a beállításoknál nagy nehezen, nagy ritkán, pár perc elteltéve, akkor viszont viszonylag pontosan...Miután itt megtalálta, megy a maps-on is, viszont ez az egész annyira nyögenyelősen jön össze...szerintetek ez normális? Bocs, ha fárasztó vagyok, de hát közel 100 ezer forint... Egyébként: fantasztikus, el vagyok tőle ájulva! Mondjuk a flashes videok nem működnek rajta úgy ahogy a tesztbe, csak a youtube...Erre valaki? Meg az előzőre?:) köszi (u.i. szuper a htc-orás widget:)

félisten

válasz Erika10 #2369 üzenetére

Ahogy Varszegig is írja, a "natúr" GPS-hez ki kell menni a szabadba, beltérben nem működik. Másrészt meg a Beállítások - Kapcsolatok - Hely alatt tudod megnézni a beállításokat, amennyiben a "Speciális GPS" (félrefordítás) és a "Hálózati helymegh." ki van kapcsolva, nem kell neki net. Viszont szabad rálátás az égboltra igen.

Aktív témák

Hirdetés