Új hozzászólás Aktív témák

• Maist

senior tag

válasz Luser2000 #333 üzenetére

Újra sikerült reprodukálnom a hibát, immáron többször is, SIM kártyával is. Úgy néz ki, megvan mi akasztja ki: A pillanatnyi jelszünet! Ha csak egy rövidke, apró szünet miatt lekapcsol a net, akkor akad ki. Ha úgy próbáltam, mint ahogy írtad, hogy 1 percszünet, akkor (igaz elég lassacskán) ráállt újra a wifi-re. De ha ilyen kis rövid, pillanatnyi szünetre húztam ki a routert, akkor összeomlott rögtön, és csak a HR segít.
    Tehát, ne legyen a tab-on fix IP beállítva, DHCP-n menjen rá a net, folyamatos letöltés (youtube videót néztem), pillanatnyi áramszünet. Ettől nálam tutira vége. Sőt, kimentem vele a városba egy általam ismert helyre, ahol van wifi ilyenkor is. Mondanom sem kell, hogy míg a GT540 már rég netezett azon a wifi-n, akkor a tab még mindig nyomta a loop-ot, egész a HR-ig. Utána persze azonnal csatizott a netre ott is, és hiba nélkül ment. Tehát amit vázoltam lentebb: Ha megáll DHCP-n kapott net közben, akkor utána sehonnan sem képes IP-t szerezni DHCP-n!

• Maist

senior tag

válasz Luser2000 #333 üzenetére

Köszönöm a segítséged. Mondjuk a hozzászólásod alatt írja más is, hogy neki is jelentkezett ez a hiba. Bár az tény, hogy nálam a dolog jelentkezésekor, és tesztelésekor sem volt SIM kártya benne (lehet ez lenne a titok nyitja?). Nem tartom mondjuk kizártnak a hardveres eredetű hibát sem, de akkor azt a HR-nek sem kellene megoldania.

• Luser2000

addikt

válasz Maist #331 üzenetére

A kedvedért kipróbáltam. Elkezdtem egy videót letölteni és közben egy percre kihúztam a router tápkábelét. Mit sem törődött vele, átállt 3g hálózatra és döccenés nélkül folytatta a lejátszást. Jó egy perc után visszakapcsoltam és automatikusan újra átállt wifi üzemre.

ASUS router, T-mobilos rom.

Nem gondolnám általános jelenségnek a leírt hibát.

Balázs

• babosmiki

addikt

válasz Maist #331 üzenetére

Nálam ugyan ez a dolog jelentkezett.
    A szoftverfrissítésre nem kell várni,
    van már csomó frissebb rom mint a JJ3! [link]
    ( még nem frissítettem, alig kell a wifi )

• Maist

senior tag

válasz Inarus #330 üzenetére

Igen, természetesen. Az a gond, hogy egy végtelen IP cím lekérése-csatlakozni próbálkozás loop-ba kerül a gép, és semmivel nem hozható ki ebből az állapotából. Ki-be kapcsolás sem segít. Sőt, átkonfigoltam a routert fix IP-s működésre, átírtam a csatorna számot, az SSID-t, átállítottam csak 11 mbit/s-re, minden adatát megváltoztattam, mintha egy új router lenne (igaz a típus nem változott). A tab-ba beírtam a fix IP-t, meg mindent, elfelejtettem vele a hálózatot. Aztán ki-be kapcsoltam a tab-ot, bekapcsoltam a wifi-t, rákerestem az immár szinte teljesen újnak mondható hálózatra, aminek szinte semmilyen adata nem egyezett meg az előző beállításokkal, erre mit látok: IP címet akar még mindig kérni a tab magának a fix IP-s routertől. :O Ígyhát megvolt a hard reset, és most beírtam neki a fix IP-t, most jó így, többször is nyomtam reboot-ot a routeren, de mindig újracsatlakozik így a tab. Viszont az a gáz, hogy ilyen alapon, ha valahol használom a tab-ot netre, és ott DHCP-n használom, és mondjuk lesz ott is valami probléma, és megszakad a kapcsolat, aztán újra bejön ez a loop dolog, és hazajövök, akkor a fix IP-s beállításommal sem fog csatlakozni az itthoni routerre, ergo megint jön a HR. Külföldi fórumokon olvasható amúgy ez a gond több helyen is, megoldást elméletileg csak az újabb ROM verzió hozna a hibára, de az gondolom a T-Mobile-tól jó ha soha sem jön ki. Azért kérném, hogy aki éppen HR-t szeretne csinálni a készülékén, az próbálja már ki ezt a dolgot, és ROM verzióval, és router típussal írja be, hogy nála jelentkezik-e a hiba. Szerintem ez azért egy ilyen árkategóriájú készüléknél elég érdekes hiba, LG GT540-el gyári 2.1-el, és főzött 2.2.1-el nem reprodukálható a jelenség. DHCP-s wifi netezés közbeni áramszünet után nem kell HR-t csinálni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés