Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• sparks

senior tag

Sziasztok!
    Bár nem 100%-ban S4-hez kapcsolódik, de hátha valakit érdekel itt is.

Régebben vásároltam egy PowerBank 6600 mA teljesítményű külső aksit. A hozzáadott kábellel viszonylag gyorsan is tölt, de az egy toldós, igen rosszul érintkező vacak volt. Utánanéztem a neten és azt találtam, hogy a sima USB kábel nem jó, mivel a telefon azzal csak USB módban töltődik, azaz maximum 500 mA-t vesz fel, ami nekünk kevés. Ahhoz, hogy ezt kikerüljük olyan kábel kell, amiben az adat kapcsolat meg van szakítva és a telefon felőli részen rövidre van zárva. Találtam a youtubeon ezt a videót, aminek alapján házilag egyszerűen elkészíthető a kábel.
    Fontos, hogy egy kis műszaki érzék nem árt hozzá.
    Az én kábelemben a színek nem ugyan azok voltak, de kék és fehér található volt, így ezeket vágtam el. Multiméterrel kimértem, hogy ezek valóban az adatkábelek (a 2 középső az USB csatlakozóban), így elkészítettem a videóban látható módon (annál kicsit szebben) a sajátom, így végre a külső aksim bőven le tud annyit adni a telefonnak, hogy akár 100% képernyő és egyéb használat mellett is töltődjön.
    Tesztelni a Battery Monitor Widget Pro alkalmazást használtam, ez talán a legprofibb aksi infót adó app.
    FONTOS: ezt a kábelt ne használjuk többet a számítógép USB portján, mert adatkábelnek már többé nem használható, de esetleg beterhelheti az USB portot annyira, hogy kárt is tehet gépünkben.
    Egyébként ilyen kábel az ebayen 4-5 dollár körül szállítással együtt megrendelhető, tehát ilyen probléma esetén az is megoldás lehet (nekem hirtelen lett rá szükségem, így ezért kellett házilag).
    Sok sikert!

Új hozzászólás Aktív témák