Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Parallaxis

    addikt

    válasz Levente #7176 üzenetére

    Szerintem mindkettőknek igaza van :)

    Zacknak azért, mert a memória felszabadítása is erőforrást igényel és meg tudja akasztani a rendszert és neked is, mert a gyakran használt alkalmazásoknak az a jó, ha már előre betöltve ott figyelnek a memóriában, így azonnal működésre készek.

    A probléma az, hogy a rendszer sokszor olyan alkalmazásokat tölt elő, amiket a felhasználó ritkán, vagy szinte soha nem is használ, ezzel értékes memóriát pazarol és ha ezeket nem töltené be, akkor ritkábban kéne a valóban használt alkalmazások számára felszabadítani memóriát, ezzel meg erőforrásokat lehetne megtakarítani és kevésbé lenne lag a rendszerben.

    A megoldás számomra az volt, hogy azokat az alkalmazásokat, amiket soha nem használok deaktiváltam, amiket meg ritkán használok, azoknak egy segédprogrammal (Autorun Manager) megtiltottam, hogy előre betöltődjenek.
    Így a valóban használt alkalmazások ott figyelnek előre betárazva és még így is van bőven szabad memória, ha mást is el akarok indítani, a rendszernek meg ritkábban kell közbeavatkozni.

    --

    Az utolsó bekezdéseiddel teljesen egyet értek én is!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák