Hirdetés

  • Olcsó USB WiFi AC adapter

    lo Egy olcsó WiFi AC USB adapter jó szolgálatot jelenthet, ha az új router csak elvileg támogatja a 2,4 GHz-es átvitelt.

  • Elindult a Valorant konzolos zárt tesztelése

    gp Bár a készítők bétáról beszélnek, a játékban aktívak a trófea és achievement rendszerek, lényegében a teljes kiadást kaptuk meg.

  • OneSport OT05 - finomhangolás

    ma Mit hiányoltunk eddig a kedvező árfekvésű kínai bringákból a leginkább? A nyomatékszenzort. A OneSport újdonsága végre megkapta ezt a megoldást.

Új hozzászólás Aktív témák

  • Levente

    aktív tag

    válasz zack #7158 üzenetére

    Hát, ha kedved tartja, vitatkozz.

    Sajnos, én most nem fogok keresgélni erről szóló írásokat, akit ez mélyebben érdekel, megteszi magának.

    Amit pedig leírtam a RAM-mal kapcsolatban, azt tartom, mert mind azok, amiket én olvasgattam róla, mind azok tapasztalata és állásfoglalása, akikre érdemes hallgatni, mind pedig a saját tapasztalatom ezt mondatja velem.

    Sokszor, sok helyen leírták, hogy ha memória kezelgető programokat vetsz be, egyetlen előnyöd származhat, a sok szabad RAM-ot mutató kijelzés. Na, annak meg semmi értelme, hacsak valaki arra nem élvez... (Amúgy pedig ez egy iPhone-os ostobaság.)

    A hátrányok számottevőbbek: erre fordított teljesen felesleges idő és processzorhasználat. Sz@r program, vagy rosszul konfigurált 'okosság' esetén pedig akár adatvesztés, majd fejfogdosás, ha egyáltalán rájössz, hogy ilyesmi történt és az okaként nem valami Android hibára gyanakszol...

    Nálam, amióta megvan a NoteII (október) a leghosszabb újraindítási időszak 9 nap és 12 óra. Ez abszolút rekord nálam, mert ennyit egyik készülékem se tudott elmenni semmilyen ROM esetén sem, és azt is hozzá kell tennem, hogy ez az idő is úgy sikeredett, hogy nem hiba miatt kellett újraindítani, hanem valami olyan miatt, ami azt megkövetelte. Ilyen nálam sokszor előfordul amúgy, ezért is rekord nekem.

    Na most, nálam másért volt már lassulás, de a RAM elfogyása miatt bizony még a 100MB környékén sem.

    Nem mérvadó, ahogyan én használom, mert azt a sok programot, amit használok nehezen érti általában más meg és nem is kell így használni.
    Vagyis, simán elhiszem a saját tapasztalatom alapján azt valakinek, hogy tudja úgy használni átlagos használattal, hogy soha nem indította újra még, memóriát sem pucolgat és nem lassult be. Nagyot fejlődött az Android és a Samu ezen a téren a Jelly Bean-nel.

    Nézzük, miket írtál:
    Ha neked csak csökken a RAM és soha nem emelkedik, akkor nem veszed észre, ennyi a trükkje.
    Elfogyna ugyanis, de hidd el, nem fog.
    Ne higgy nekem, próbáld ki: ha nem piszkálod, nem lesz egyszer csak negatív az érték, amit a CoolTool mutat neked.

    (Amúgy én is használom, bár csak a magok használatát, órajelet és a leginkább forrás-intenzív process-t jelenítem meg vele, a többit (órajel, kihasználtság, akkuhőmérsékletet és szabad RAM mennyiségét) a Temp+CPU Pro widgetjén látom, káros szintre emelkedett akkuhőmérsékletről pedig a Battery Monitor Widget Pro dudál, ha kell.)

    Értsd meg, kérlek, hogy semmi értelme kitakarítanod a RAM-ot "1100-1200 MB-ra".
    Ha más nem győz meg róla, készíts (szigorúan magadnak, ne nekem) statisztikát azokról a programokról, amik egy ilyen takarításod után hipp-hopp újra RAM-ba kerülnek!

    Ez a RAM piszkálás a WinMo és WinXP esetén volt utoljára érdemes móka.

    A másik dologban - óriási készenléti idők és arról tanúskodó screenshotok - teljesen egytértek veled, vagy használati eszköz és lemerül szépen, vagy feleslegesen vásárolt státuszszimbólum és kitart napokig...

    A harmadik dologban viszont nem értünk megint egyet, ugyanis csak az olyanokat tudod büntetni az 1 hsz. bojkottjával, akik azt nem érdemelték ki és mint látod, keresik...
    Se azokat, akik miatt leállítottad a project-edet e téren, se azokat, akiknek nincs rá szükségük (pl. én, ettől még természetesen értékelném, csak én simán elvagyok nélküle)

    Ha meg esetleg immáron én is kiestem a kübliből és az undokok közé sorolsz, azon sajnos nem tudok segíteni, bár az akkori vitában melletted foglaltam állást.

    Én azt javaslom, vagy csináld meg és élvezd a hálát érte - ha kapsz és remélem kapsz - , vagy ne csináld meg, de ne hozd fel újra, meg újra a dolgot, mert abból csak a sértődöttséged látszik, azon meg túl kellene már lépni. Neked is jobb lenne, sőt leginkább neked lenne jó.

    Kérlek, ne vedd személyes megtámadtatásnak a dolgot, amiben egyetértek, abban melletted kűzdök, amiben nem, abban ellentmondok, szerintem így helyes és erre való a topik. :)

    [ Szerkesztve ]

    [4.3][MK4]DN3(Ditto Note 3) 3.2 installed through TWRP ;o) ___________________ A SHAW-ELV: Építs ki olyan rendszert, amelyet hülyék is használni tudnak - csak hülyék fogják használni...

Új hozzászólás Aktív témák