- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Hozzászólás előtt olvasd el ezt az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabozeee
aktív tag
Jövő héten lecserélem a HTC-met, már csak egy fogós kérdés van bennem.. Note 2 vagy SIII...
Az SIII-at már láttam "élőben" próbálgattam 1-2 órát, de a Note 2-őt még nem láttam.Melyiket vegyem? Note 2 ? Zsebben hordjátok? Övtokon? Nem túl nagy? Győzzetek meg, ha ráértek, hogy miért Note 2 és nem SIII...
Hala Madrid :)
-
Markizmark
addikt
válasz szabozeee #2550 üzenetére
Nem is kell direktbe silányabbat gyártani, elég ha minőségellenőrzéskor a gyengébbeket nem bezúzzák, hanem eladják ide. Például a buborékos szürke stb ..
Ennyire egyszerű.A bridgestone sem direkt gyárt szerkezethibás autógumikat, csak simán gyártás után ellenőrzik, és ami olyan azt eladják keletre.
Bizonyított, apósom vett 4 új tél igumit, gumisnak gyanús volt, röntgencuccal megnézette és hát vászonszakadt és az acélszerkezet is el van csúszva. 0 kilométeres márkás gumi ...Mérnökök nélkül a tudomány csak filozófia.
-
prebuds
aktív tag
válasz Markizmark #2552 üzenetére
Így van.
szabozeee: szerintem note2. Abszolút használható a méret, zsebben elfér. Illetve 2 nadrággal van most problémám, amiknek nem elég mély a zsebük a többi nadrágomhoz képest. Nos, állva nincs gond, viszont ha ülve előredőlök, akkor bizony kicsit nyom és idegesítő És még nincs is rajta szilikon tok, előre félek, hogy azzal mi lesz... Szóval nem a szélesség, hanem a magasság a zavaró, ha 1 centivel kisebb lenne, tökéletes méretű lenne. De meghosszabbítom 2 centivel a nem túl mély zsebeket, és akkor azokkal is tökéletes lesz még extrém ülő pozíciókban is A n2 nagy előnye, hogy jóval tovább bírja az akksi, mint az S3...
Ülve is kényelmesen elő tudom venni bármikor, nem bántam meg, hogy ilyet vettem. Vannak ennek is hibái, de összességében ez a legjobb teló jelenleg.
[ Szerkesztve ]
-
-
guriga1234
addikt
válasz prebuds #2549 üzenetére
Még elektronikai cikkek esetén is vannak különböző minőségű termékek, mint pl. a processzorok, ellenállások, stb. tekintetében. A gyári tesztek során derül ki, hogy melyik milyen, és mi hova kerülhet. Pl. a katonai minőségű cuccok csak bizonyos országokba kerülhetnek, illetve az egyes termékek különböző árral jelennek meg, mint pl. ellenállások esetén, attól függően, hogy hány % pontosságúak.
Egy telefon esetén külső beszállítók is lehetnek, és előfordulhat, hogy egy alkatrészmennyiség teljes felhasználása után már egy másik beszállítótól érkeznek ugyanazok az alkatrészek, de nem biztos, hogy ugyanolyan minőségben. Azt hülyeség állítani, hogy egy bizonyos piacra direkt szarabb minőségű telefont szállít a samu.
LTE/LTE nélküli: eleve a telefon típusjelzése is más, és eleve más áron kerül forgalomba, tévedés kizárva.Azok a multik, mint pl. Coca Cola, sok helyen rendelkezik üzemmel, és ezek az üzemek a helyi piacot látják el. Itt teljesen evidens, hogy eltérő a minőség. De pl. egy amerikai Marlboro is teljesen más, mint amit idehaza lehet kapni, mert nem Amerikából szállítják ide a cigarettát, csak egy kisebb mennyiségű dohányt szállítanak az üzembe, amit a helyi dohánnyal keverve készítenek végtermékké.
-
ZoliM@ster
aktív tag
válasz notefan #2542 üzenetére
Hát én Kecskemét mellek élek,de múlthéten voltam lent Szegeden barátaimnál.Bementem az MM-be,hogy végre megnézhessem.Tábla kint,készülék sehol.Megkérdezem,hogy ebből esetleg nem akarnának kirakni mintakészüléket?Azt mondja a kedves eladó,hogy nem,mert túl értékes telefon,és nem szeretnék,hogy eltűnjön vagy valami(S3,Note I,iPhone 4,aminek az ára 200k fölött van ki van rakva).Mondom ok,akkor esetleg S-pent tudna adni,hogy a Note I-et ki tudjam próbálni?Azt mondja mindjárt megnézi a rendszerben van-e ilyen készülékük.Mondom ember,az nem készülék,hanem a Galaxy Note készülék tartozéka,ami a hátlapjába bújtatott kapacitív toll,csak ki van belőle véve,gondolom,hogy el ne lopják.Odahívtam megmutattam.Erreiztos a kollégák vették ki,nehogy eltűnjön.Mondom rendben,és akkor tudna egyet adni,hogy ki tudjam próbálni?-Mindjárt keres egy dobozt.3 percig keresi ott mellettem,én látom,hogy hol van,de nem találja.Mondom akkor inkább hagyjuk nem szólok neki,hogy ott van az orra előtt.A másik szöveg persze az volt,hogy ááá ez ugyanaz mint a Note 1 nézzem meg azt...
Kecskeméten is bementem.Ki volt rakva,jött az eladó.Ódákat zengett az Exynosról,a SuperAMOLEDről stb.,mondom kössz mindent vágok,csak egy S-pent kaphatok,hogy kipróbáljam?Odamegy a pulthoz,kis zacskót elővesz és már hozza is.Bár kipróbálni nem tudtam,a bazinagy mágnes végett ami a hátulján van a készüléknek,de azért látszott a felkészültségi szint.
Bocsi az OFF-ért,de kikívánkozott belőlemSamsung Galaxy S22 Ultra
-
szokeherceg
aktív tag
RTL-most megjelent már androidra is?
Kétfajta motoros van: aki már esett, és aki esni fog...
-
guriga1234
addikt
válasz Markizmark #2552 üzenetére
Köztudott volt, hogy pl. az Univerzum és társai, amiket pl Quelle magazinban lehetett látni, azok nagy hírű gyárak olyan termékei voltak, amik nem mentek át a minőségbiztosításon. Kaptak másik matricát/feliratot, és el lehetett még adni, igaz, olcsóbban, de az még mindig jobban jártak, mintha bezúzták volna.
-
prebuds
aktív tag
válasz guriga1234 #2555 üzenetére
"Azok a multik, mint pl. Coca Cola, sok helyen rendelkezik üzemmel, és ezek az üzemek a helyi piacot látják el. Itt teljesen evidens, hogy eltérő a minőség." Teljesen tévedésben vagy Te, és más is, aki említette, hogy hát más gyáruk is van, ahol nem ellenőrzik annyira a minőséget. Nem holmi véletlen dologról van szó, nem arról beszélünk, hogy ha 2 különböző étteremben eszel bécsi szeletet, akkor más az étel, mert más a szakács...
Itt szándékosságról van szó, ami bebizonyosodott: olcsóbb alapanyagokból készítik, vagy kihagynak belőle dolgokat: elmaradottabb országokba szarabb terméket küldenek, állítanak elő. De ott van a gumiabroncsos példa is. Igen, sokszor a selejtet szállítják ide, a gyengébb minőségűt, és ez bizony hatalmas üzlet. Az LTE-s példát meg azért mondtam, mert az került szóba, hogy hát nem éri meg ugyanazt a telefont máshogy legyártani, mert ahhoz még egy másik gyártósor kell. Hülyeség. És simán lehet olyan is, hogy másik beszállítótól érkezik az egyik alkatrész, ami bizony nem olyan jó, na ezek mennek majd egy régióba például. Na én itt lezártam a vitát
-
Nincs név
tag
Felraktam az Omega romot, durva de érezhetően simább (a simához képest még simább ). Most már tökéletesen működik minden.
-
zeroo5ux
aktív tag
más is észre vette hogy a popup videoplayernél megváltozik a képernyő. (mintha világosabb lenne, és a szövegek és a video maga is kap egy fajta körvonalat)
furcsa de lehet hogy csak omega alatt ilyen?
-
guriga1234
addikt
válasz prebuds #2559 üzenetére
Melyik multi stratégiai csúcsvezetőjét tisztelhetjük benned, hogy ennyire vágod a "nagy igazságot"?
Ne gondold már azt, hogy csak te tudod a tutit, mindenki más meg síkhülye! Azt senki sem vitatja, hogy vannak minőségbeli különbségek. Még az is lehet, hogy a gyengébb cuccokat azokba az országokba szállítják, ahol a követelményrendszer nem olyan szigorú, mint pl. usákiában. De hogy szándékosan gyártanának gyengébb minőségű cuccot, az szerintem hatalmas ostobaság.[ Szerkesztve ]
-
Markizmark
addikt
válasz guriga1234 #2562 üzenetére
De még mindig nem fogtad föl, hogy nem szándékosan csinálják.
Már az előbb is leírtam, hogy ami nem úgy sikerül, azt lepasszolják ide. Ennyi.Mérnökök nélkül a tudomány csak filozófia.
-
m4rc!
őstag
válasz prebuds #2547 üzenetére
FAIL. Hogy jön ide a coca-cola??? Én a Samsungról beszélek... Innentől kezdve, ahogy te is írtad "A Samsung esetében nem tudom, mi a helyzet", hülyeség ez a magyar jobban kopik mint a külföldi. Bármily hihetetlen kicsit több rálátásom van a dologra, mint neked, meg a hasonlóan (gőzöm nincs róla, de véleményem van figuráknak), arra, hogy hol milyen minőségűek a Samu telói, ugyanis itt nálunk javítjuk az osztrákok készülékeit is például. Elhiheted ugyanannyira kopik, mint a magyar.
Úgyhogy hába "kokakólázol" itt a Samu topicba...We are analog players in a digital world
-
prebuds
aktív tag
válasz Markizmark #2564 üzenetére
Igen, az esetek egy részében ez történik. Az esetek másik részében pedig szándékosan helyettesítenek bizonyos alkotórészeket más, olcsóbb alapanyagokkal, azaz olcsóbban állítják elő így a fejletlenebb országoknak. De ezek kevésbé a mobiloknál, inkább a vegyszerek, üdítők, élelmiszerek, mosószerek stb. esetében lehet eljátszani, ahol lehet variálni, és úgy sem veszed észre a különbséget - hacsak nincs mellette egy Ny-EUból származó A lényeg, hogy egyre több nagy, világméretű cégnél ez a hozzáállás és az üzleti elv.
Az eredeti állítás pedig az volt, amit vebbful írt: "Egyébként ide tényleg mindenből a sz@rabb jön. Mosópor, csoki, autógumi stb... ezen az alapon a note 2 is gyengébb minőségű lehet, mint pl egy francia területre szánt :S" Ez továbbra is megállja a helyét, csak helyesen kéne értelmezni a mondatot, felhívnám a figyelmet a lehet szóra.
[ Szerkesztve ]
-
guriga1234
addikt
válasz Markizmark #2568 üzenetére
Smirglivel mindegyik kopik. És nem csak a samuk, hanem mindegyik. Az enyém legalább annyi ideje megvan, mint a tied, de mégsem kopik. Több dolog lehet:
- nekem külön gyártottak egy különösen jó minőségűt (szándékosan!)
- neked külön gyártottak egy különösen gyenge minőségűt (szándékosan!)
- én tudok vigyázni a cuccaimra
- te nem tudsz vigyázni a cuccaidra
Melyik számodra a szimpatikus? -
guriga1234
addikt
válasz Markizmark #2564 üzenetére
??? Én nem is állítottam ilyet, rossz helyre címezted.
-
notefan
csendes tag
válasz ZoliM@ster #2556 üzenetére
Halvány lila gőzük sincs alapvető dolgokról, az üzleti érzékről nem is beszélve.Ha valaki igazán szereti a munkáját, pl telefonok árusítását az még hobbiból is teszteket olvas, fórumozik, és próbálgatja a készülékeket.
www.asztal.blog.hu
-
Markizmark
addikt
válasz guriga1234 #2569 üzenetére
nekem sem kopik, nem írtam ilyet
Mérnökök nélkül a tudomány csak filozófia.
-
Markizmark
addikt
válasz guriga1234 #2570 üzenetére
"De hogy szándékosan gyártanának gyengébb minőségű cuccot, az szerintem hatalmas ostobaság."
Ezt te írtad, ne mondd, hogy ez nem azt jelenti. Erre írtam, hogy senki sem mondta, hogy direkt szart gyártanak.
-
prebuds
aktív tag
válasz Markizmark #2573 üzenetére
gurigával kár vitatkozni, ezt már itt bebizonyította. Javaslom, hogy térjünk vissza a témához. Note 2
[ Szerkesztve ]
-
guriga1234
addikt
válasz Markizmark #2573 üzenetére
Dupla nickkel vagy itt? Esetleg személyiségzavar? Azt ugyanis nem neked írtam.
-
guriga1234
addikt
válasz prebuds #2574 üzenetére
Legalább idézni tanultál volna meg, te "minden titkok tudója"! Vagy az a vélemény talán releváns? Más véleménye meg nem? Talán az előzményeket is illett volna elolvasni. Csak magadról állítasz ki szegénységi bizonyítványt. Tipikus kettős mérce, a véleményed így fabatkát sem ér.
-
Markizmark
addikt
válasz guriga1234 #2575 üzenetére
Nem nekem írtad, az igaz, de attól még olyat senki sem állított, hogy direkt gyártanak silányabb note 2-t. Vagy ha mégis akkor másold be ide azt a részt pontosan.
Esetleg más termékkel kapcsolatban merült fel a szándékosság.[ Szerkesztve ]
-
Markizmark
addikt
válasz guriga1234 #2576 üzenetére
A tahó hozzászólásaidat aznap én is láttam, az előzményeket is... Egyedül te vagy az aki itt ilyen közönséges módon kommunikál, mindenki más képes véleményt írni személyeskedés nélkül.
Akármennyire hivatkozol a korodra, csak a bunkóságodat fejlesztetted tökéletesre, a szövegeid alapján....[ Szerkesztve ]
-
guriga1234
addikt
válasz Markizmark #2577 üzenetére
"Itt szándékosságról van szó, ami bebizonyosodott: olcsóbb alapanyagokból készítik, vagy kihagynak belőle dolgokat: elmaradottabb országokba szarabb terméket küldenek, állítanak elő." - nincs kihangsúlyozva, hogy ez a Note2-re nem vonatkozik, így akár arra is érthető.
-
Markizmark
addikt
válasz guriga1234 #2579 üzenetére
Tehát, hogy a note 2 szándékosan lenne szarabb, arról szó nincs. Erről ennyit.
-
guriga1234
addikt
válasz Markizmark #2578 üzenetére
Na, akkor itt egy önigazoló, több nickkel is jelen lévő emberkét ismerhettünk meg benned. Sűrűn helyesled magadat. Nem nehéz kitalálni a többi nickedet.
Én nem minősítettelek, pedig tudnék pár jelzőt én is felsorolni, elhiheted. -
ForRedGlory
félisten
Hagyjátok már el az offot, minden második off, semmi értelmes nincs a topicban
-
Markizmark
addikt
válasz guriga1234 #2581 üzenetére
paraniás vagy, miért lenne több nickem? ... erről ennyit.
Szöveget értelmezni kicsit sem tudsz. Olyan vagy mint a cleverbot, csak a közvetlen előtte lévő szöveget tudod figyelembe venni..Az a baj a hülyékkel, hogy nem adják föl.
Veled befejeztem, nem vagy rá érdemes.
[ Szerkesztve ]
-
lasvegas
tag
válasz ForRedGlory #2582 üzenetére
Ha ez így megy itt tovább és többet nem olvasom a fórumot más nincs mint garancián vitatkoztok oldalakon keresztül,meg,hogy selejtes stb
Én bátorkodtam feltenni egy kérdést arra meg semmi válasz,na mindegy.
Mégegyszer 1 db S jegyzetet létrehoztam ki is tettem egy kezdőképernyő oldalra de csak egész képernyőre rakja ki nemtudom kisebbre tenni,hogy legalább 4 db ot kitegyek egy oldalra? 7.7 es tabomon a gyári jegyzettel ez simán ment ott kisebb jegyzetet rakott ki egy párat ki lehetett tenni egy oldalra,
más úgy gondolom beállítottam mindent de nem érzékeli a telefon a tollat ha otthagyom valahol és elindulok nélküle a gép T-mobilos PDA ROM: 4.1.1 XXALJ3
köszi ha valaki válaszol rá[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Note 4, Samsung Galaxy i9305 S3 Lte,Asus Padfone 2
-
milanmylo
aktív tag
Offolas helyett inkább gyozzetek meg, hogy miért vegyek Note II-t Ma nyomkodtam egymás mellett az SIII-at és az N2-t is, de nem tudok dönteni. Ami meglepett, hogy a telenornal lévő SIII-nak már be volt égve a kijelzoje gondolom mert a reklám cucc ami fut rajta non stop beegette.. De ez picit elrettentett.. Ami pro az SIII mellett, hogy 30al olcsóbb és nem olyan nagy.. Amin még elgondolkoztam, az a nexus4. Érdemes rá várnom?
ROM frissítést nem lehet elrontani, csak nem a leírtak alapján végezni.
-
lasvegas
tag
válasz milanmylo #2585 üzenetére
Ha már gondolkodsz az rég rossz 3 havernak is van S3 sokat nyomkodtam hetekig egyik másikat ebból kettő lassú akad stb,az egyik meg csak divatnak vette alig van rajta program mégis ramproblémája van nevetséges megnézték az enyémet az egyik aki megteheti le is fogja cserélni,nem sokkal kerül többe és nézd meg mit kapsz nagyobb kijelző kétszer annyi RAM stb stb,, nem gondolkozz szerintem
Samsung Galaxy Note 4, Samsung Galaxy i9305 S3 Lte,Asus Padfone 2
-
Awez
csendes tag
Nekem S3-am van.
Rengeteg program van feltelepítve rá, nem akad, nem laggol... igaz már feltettem rá a hivatalos 4.1.1-es Romot. Nem bírtam kivárni a frissítést.
Szóval azért járok ide zömmel mert érdekel mik a tapasztalatok a Note2-vel. Tényleg minden paraméterében erősebbnek tűnik a Note2. Azonban mindez semmit nem ér, ha kényelmetlen a méret miatt használnod. És ezt csak Te tdod eldönteni. Mekkora a kezed, mennyit használod írásra stb... Használtam két napig Note2-t és valahogy mindig olyan érzésem volt az egykezes gépelésnél, hogy ki akar fordulni a kezemből. Ez a készülék két kezes használatra lett tervezve, egyértelmű. Pedig nincs kis kezem...
Az S pen jó, szép, kb 5 percig tuti, aztán utána nagyon kevés ember használja ki... De aki kihasználja, megérezte a feelinget, az már függő lesz...
Szóval neked kell tudnod mire, emnnyit használod. Midnennapi használatra bőven elég az S3 telejesítménye... Bárki bármit it mondjon...
A kijelző beégésére meg csak annyit, hogy a Note2 kijelzője alapvetően ua. mint az S3-é, csak a pixelkiosztás más. Ez is be tud sajnos égni...
[ Szerkesztve ]
-
zola-
őstag
Most van nalam egyszerre egy note2 es egy s3. Felvaltva nyomogatom. Nekem is el kene adnom valamelyiket. Tenyleg eleg nehez eldonteni mit tartsak meg. Ha a notit hasznalom akkor nem erzem nagynak egyaltalan amig kezbe nem veszem az s3at. Eleg sokat hasznalom a telot. Napi 5-6ora kijelzohasznalat.....a szemem ovasa erdekeben celszerubb lenne a note2, es ugye bamulatos uzemideje van, viszont nehez. Nyomkodom oket par napig utana valamelyik jon a hardveraprora.
-
-
Berguson
tag
válasz prebuds #2565 üzenetére
Köszi,de sajnos nem értettél meg mit szerettem volna! De azért köszi az ajánlatot!
Akkor mégegyszer: Olyan "zseblámpa" progit keresnék,ami a note1ben is megvan (akinek volt ilyen telefonja az tudja mire gondolok!) hogy min.2 állása a világításnak! Van egy gyengébben világító és egy erősebben világító állása! Vagy létezik olyan progi,amin esetleg egy "virtuális potméterrel" lehet állítani a hátsó led fényerejét?
Köszönettel! -
WaterWave
veterán
válasz prebuds #2592 üzenetére
tollnál a kikapcsolt állapot és sok mozgás kell ezt kifejtenéd?
mert mondom én is kipróbálom hogy viselkedik a készülék ha kihúzom belőle a tollat, és a képernyőt kikapcsolom, de kb semmit
spen menüben meg természetesen bepipáltam mindentapropo: criskelo papa note2 es romja fentvan xda-n... lehet szedni ezerrel
[ Szerkesztve ]
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
APC ADAM
tag
-
Titana
tag
válasz Berguson #2594 üzenetére
Szia,a Note 2 ben is van gyengébb és erősebb.A gyengébbet úgy tudod ki tenni widgetként,hogy rá tapizol hosszan a kijelzőre és ott a widgeteknél van : Assistive light,gyengébben világít(segédfény)és van a Smart tools 1x1,ez az erősebb,ezeket tudod külön-külön használni.Remélem tudtam segíteni és ez jó lesz.Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest