Hirdetés
- Bemutatkozott a Realme 16 Pro széria
- iPhone topik
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Magisk
-
Mobilarena
Lumia 930 összefoglaló - kérdés előtt olvasd át!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Galopp
tag
válasz
punterhun
üzenetére
Az enyémen nincs fólia.
Annos sokat törtem a fejem a megoldáson, de ez maradt végül.
Van egy alulra nyílós flip-tokon, amiben a műanyag telefontartót kicseréltem szilikonosra, mikor az eredeti elkezdett széthullani.
Ez nekem nagyon bejön. Ugyan vastag, mint a fene, de táskában hordom, nem zsebben.
Karc nincs a kijelzőn. És nem csak azért, mert a gariidő végén elvittem elálló kijelzővel és néma mikrofonnal szervízbe, ahol cserélték a kijelzőt kerettel. Előtte sem volt karcos, pedig a két éves gari vége novemberben volt.. -
Galopp
tag
válasz
punterhun
üzenetére
Van ilyen lötyimötyi fólia is, ez elvileg felveszi a formát:
https://www.youtube.com/watch?v=BowO89ku50IKérdés, hogy olyan-e mint korábban voltak a teljes zázra rakható vizes fóliák, hogy 1 napot várni kell velük, hogy minden nedvesség kijöjjön a fólia alól. Mert ahogy a videón is látszik, azért elég ratyin néz ki a felrakás után közvetlenül.
És amire utaltam az előző hozzászólásban:
http://wowfixit.hu/
illetve ezek társai. Persze jópofa, mikor az oldalon olyat olvasni, hogy "a titániumkristályok megtöltik az üvegfelület üregeit", vagy "Véd az elektromágneses sugárzás ellen" . .. :-D :-D -
Patrick
addikt
Most volt 1 éves a teló.
Na kb pár napja kezdte el azt csinálni, hogy ha valakit akarok hívni, kiválasztom, aztán telefonszám és hívás, abban a pillanatban elsötétül a kép és csak a 2. oldalsó gombnyomásra tűnik fel újra a kép, hogy éppen tárcsáz. Felveszi, fülemhez teszem és nem tűnik el a kép, ahogy eddig szokott telefonálás közben. Fólia nincs rajta.Volt már valakinek valami hasonló?
-
válasz
Pistakiss
üzenetére
Szia!
zsoltzsoltnak igaza van. A sima fólia sem áll meg rajta, ami kiér a széléig. Van olyan üveg amely nem ér ki a széléig a telefonnak, de az nagyon csúnya, ahogy van olyan fólia is.
Nekem ez van rajta: [link]
Vagy ezt tudom még ajánlani: [link]Mind a kettőt szappanos vízzel tudod felrakni. Minimális rész marad csak ki a telefon 4 oldalán.
-
313313
addikt
válasz
korcsillio
üzenetére
Én patika állapotú (egy hajszálkarc nem volt rajta, végig top+fólia) 8 hónapos készüléket adtam el, egy hónap hirdetés után 40k-ba még szeptember elején...
Azóta folyamatosan jönnek a lehangolóbbnál lehangolóbb hírek a Microsoft felől...
Ahogy nézem 55-60 körül meg már 950-et lehet kapni, akár Gsm boltból is... -
Janó1999
tag
Sziasztok.
950-re vásároltam üvegfóliát, amit az üzletben fel is raktak.
Néhány nap múlva a bal felső sarkánál elvált egy 2x5mm-es részen.
Az üzletben együtt megállapítottuk, hogy feltehetően rajta van a kijelző keretén, ami egy kicsit magasabb mint az érintőpanel.
Feltettek egy újat (nem gariban). Látványosan nem ér hozzá a kerethez, de néhány nap alatt most is elvált, ami sajnos egyre jobban növekszik. Ronda.
Kérdésem az lenne, hogy mi lehet a gond?
Ilyen fólia van rajta:
http://www.speedshop.hu/termekek/2020864/microsoft-lumia-950-tempered-glass-kijelzovedo-uvegfolia.html
Egyéb problémája nincs, teljesen jó lenne, ha jó lenne.+egy kis OFF
Hardveresen tényleg jobb a 640 mint a 650.
Nejem 820-sa helyett kellene valami, de állítólag a 650 gyengusra sikeredett.Köszönöm!
Hirdetés törölve.
[ Módosította: Karma ]
-
Imibácsi
aktív tag
válasz
Nergalos
üzenetére
Nem akarom itt ennek az iphonenak tolni a szekerét. Mindenki azt használ majd a Lumia 930 helyett a jövőben, amit szeretne. Nem azért választottam ezt a telefont, mert többet tud, hanem azért, amiért anno a Lumia 930-t is vettem, hogy amit tud, azt stabilan és megbízhatóan tudja. Én sem másfél évre terveztem 160ezerért a Nokiával, és bosszant is a dolog, hogy ennyi kehe van ennek a telefonnak. Nyomógombos telefonok korában egy húszezer forintos Ericssonnal 4 évet lehúztam hibamentesen. Bár tudom, ezek az idők elmúltak, de legalább 2 évet illett volna teljesítenie a 930-nak komolyabb letérdelés nélkül, szerintem.
Visszatérve az iphonera, hogy kinek mi a szép meg az elég jó, az szubjektív. A Here WeGo nekem működik hanggal. Ami szerintem nagy előnye, hogy a drive-maps-transit itt egy appban van benne. 4 col nekem elég. Tetszik, hogy 1 kézzel átérem az egész telefont. Office Lenst használom sokat, az nagyjából azt tudja itt is mint a Lumián. Word/Excel egy évben egyszer van elindítva nálam. A Onedrivenak működik minden funkciója iOS-en, beleértve a megosztást is, ami nekem a Lumián nem működött soha. Illetve van friss Waze is.
Továbbá ami tetszik, hogy Apple termékekhez van minden, jópénzért. Lumiához egy tok vagy kijelző fólia is körülményes. Lehet ez is elromlik majd, vagy nem bír ki két évet sem,ezt most nem tudom megmondani. Nekem személy szerint logikus és megfontolt lépés volt ez a váltás. Lehetett volna Galaxy S7 edge is, ami szintén nagyon tetszik, de volt több androidos telefonom, és mindegyik egy bug halom volt. Nagyjából ennyi. Mindenkinek további jó Lumiázást!
-
shaggy
aktív tag
válasz
313313
üzenetére
de van rajta fólia egy üveg fólia van rajta és mivel nem teljesen sima a képernyő ezért nincs is normálisan a helyén lehet az zavar be. Mondjuk a tesztet lefutattam amit itt előttem írtak ott is hibát dobott ki rá lehet az üvegfólia zavar be mert azelőtt jó volt.
Sőt még egy hibát kidobott nekem az a teszt az elején az öntesztelésnél is azt írta ki kisebb hiba írt ki egész pontosan erre írta: The test verifies internal functionality of touch module.Volt visszaállítás amikor feltettem a win 10.
-
Johnny70
tag
válasz
Galopp
üzenetére
Az érzékelőnek semmi baja nem volt, nem esett le, nem áll el az üveg, viszont a .318 frissítés után jött elő. Ezért lehet, hogy az érzékenységét kalibrálták át (van fólia a kijelzőn, és lehet, hogy így már zavarja, főleg, ha kicsit koszos is.) Azért este felteszem a gépre hw tesztre.
-
shaggy
aktív tag
Előfordulhat h a kijelző az nem teljesen egyenes hanem kicsit homorú?
Az oldalain látom h kicsit lekerekitett de nekem az alján és a tetején is meg elál a fólia.
Vettem rá egy üveg fóliát és nagyon nem akar rásimulni
-
Talala
senior tag
Sziasztok. Végre sikerült szerezni egy Lumia 930-at. Használ valaki xprotector fóliát rá? Vagy esetleg milyet ajánlotok ami jól passzol rá, a kijelző hajlított sarkai miatt gondolom, hogy nem problémás a fólia felhejezesé? Illetve valami jó minőségű tokot tudtok ajánlani hozzá?
A válaszokat előre is köszönöm. -
mmaattee90
tag
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
sajnos nincs olyan töltőm, meg azért a gépre is szeretném rádugni, 3 hónapos a telefon, pont mire megjött a tok meg a fólia e-bayről akkor megy tönkre...
-
lbence
aktív tag
Sziasztok!
Már a a második Niklin Super Frosted [link a tokhoz] tokot használom (az első két hét után elpattant, de kicserélték) és a következő hibám van vele:
Amikor felrakom elkezd meghülyülni a közelségérzékelő talán, de a tünet az az, hogy ahogy hívást indítok egyből lekapcsol a kijelző és alig tudom visszakapcsolni.
Szerintetek mitől lehet? Egyébként a kijelzőm nem áll el, úgy tűnik, hogy teljesen rendben van. Fólia van fent, de tok nélkül problémamentes.
Üdv,
Bence -
Titi76
aktív tag
Magyarázzátok már el nekem hogy miért jó az üvegfólia? De tényleg, nem kötözködni akarok! Ha leejtem a telefont pl a sarkára akkor ugyis eltörik a kijelző, a karcoktól meg a hagyományos fólia is véd.
-
confuser
senior tag
válasz
korcsillio
üzenetére
Az enyém jól bírja. Pedig fekete, tehát nem anyagában színezett mint a szürke keretesek. A hátlap sem karcos/kopott, ellenben a kijelzőn van már néhány mikrokarc. Összességében szerintem az enyém jól bírja a kopást, tekintve hogy soha nem volt rajta fólia/tok, igaz az egyik zsebem csak neki van fenntartva, mást sosem teszek mellé.
-
spider23
senior tag
válasz
spider23
üzenetére
Na visszakaptam a telót. Az egész belsejét cserélték, kérdezte is a szervizes hogy leveleztem velük hogy cserélték? Mert egyébként nem szokásuk mikrofon hibánál. Mondom én nem leveleztem velük. Viszont az a baj hogy a kijelzőn lett két mélyebb karc ami nem volt rajta előtte mert full karcmentes volt. Most mit csináljak vele? Mikor átvettem volt ráragasztva egy fólia és nem nézegettem meg ugye úgy nem látszott.

Ráadásul hogy ne legyen egyszerű a mentésemet sem rakja vissza, a onedrive-ba belépve ez fogad:
"Sajnos hiba történt
Gondok merültek fel a kiszolgálónkkal. A lehető leggyorsabban megpróbáljuk kijavítani a problémát. Próbálja meg pár perc múlva újból." -
Burt1793
veterán
válasz
sszemtelen
üzenetére
Bekapcsolt kijelzőnél nem látható, ne zavarjon titeket. Enyémen sincs fólia.
-
Imibácsi
aktív tag
Sziasztok!
Visszavittem garanciális javításra a Lumia 930-t T-comhoz, másfél hét alatt javították meg az alábbi hibákat:
- süket mikrofon, cserélték, most jól működik
- hangos rezgőmotor, hátlap tömítést cseréltek, most nem hangos
- hibás giroszkóp, cseréltek egy spring clip nevű alkatrészt, de nem javult meg.A kijelzőmön nem volt fólia, de a szervizben tettek rá egy ideigleneset, így nem karcolták össze. További sérülések sem lettek a telefonon.
-
Clemi
veterán
válasz
Zsoleszhun
üzenetére
Jó sokáig bírta neked
Ahogy feltettem, rásimítottam, kb azzal a mozdulattal már kaptam is le róla az üvegfóliát
Sima fóliát nem rendeltem még hozzá, de szerintem az is ilyen, mert az ívelt felületen nem áll meg a fólia. A DSLR gépem felső kijelzőjén se áll meg a szélén mert abban is van egy pici letörés, onnan gondolom. -
Gabesz77
senior tag
Visszakaptam ma a mikrofon hibával leadott telefont, alkatrész szintű javítás forrasztással szöveg szerepel a jótállási jegyen, amit a Nokia Care-es srác el is mondott. Kipróbálni még nem tudtam, remélem jó lesz.
Ami negatívum, hogy a rajta lévő fólia agyon van karcolva, szerencse, hogy azzal együtt adtam le, nem tudom elképzelni, mit csinálhatnak ezekkel a készülékekkel javítás címszó alatt.
Vicces volt amúgy a Nokia Care-ben, hogy a szervizből visszaérkező készülékek dobozán "Lumina" felirat szerepel... -
korcsillio
addikt
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Nincs fólia.Nem tudom mi baja van.Garipapírom nincs de garanciás a telefon.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
korcsillio
üzenetére
akkor pardon.
esetleg van rajta fólia, ami belóg elé? az tuti, hogy a közelségérzékelőt zavarja valami, vagy maga az érzékelő rossz. szervizben javítják.
(azért nyomj rá egy jó erőset a jobb felső sarokra, hátha) -
tomboy0013
veterán
válasz
tomboy0013
üzenetére
Valaki fólia ügyben tudna segíteni?
-
tomboy0013
veterán
Kis segítséget szeretnék kérni. Rendeltem múltkor e-bay-ről fóliát a kijelzőre. Matt a fólia és undorító lett a képminőségem tőle, szemcsés nagyon és zavar. Venni akarok másik fajtát. Mire figyeljek oda, hogy csak egy normál fóliát kapjak ami nem szemcsés csak sima átlátszó. Valami kis filléres cuccot akarok rá venni a lényeg, hogy ne karcolódjon a kijelzőm (mert a GG3 ilyen szempontból elég rossz) és ne csessze el a képminőséget. Ha valaki dobna linkeket vagy adna tanácsot, hogy milyet is vegyek pontosan azt megköszönném.
-
bundilolo
tag
Hamarosan megválok a 930-as telefonomtól. Szuper fólia, tok van rajta, karcmentes, tényleg nagyon jó telefon. Még a rendszert is szeretem, de sajnos a munkámhoz csak a kamerája miatt használható. Az e-mail kezelése valami borzalom, meg ez az értesítés rendszer is. Valahogy vannak olyan gyenge pontjai, ami miatt lecserélem.
-
Clemi
veterán
válasz
Gymnova81
üzenetére
Ez a kamera egy nagy fos ami benne van. Páromnak a BB Z30-a jobb képeket csinál 8 megapixellel, mint a 930-om. Vonalélesség 0.
Esetleg ha megtisztítanád a lencsét az ujjlenyomatoktól, vagy levennéd róla a védő fóliát, sokat segítene, ugyanis olyan a vonal élessége a vele készült képeknek, hogy borotválkozni lehet vele. Ha neked tiszta a lencse előtti üveg, és nincs rajta fólia, akkor javaslom vidd be szervízbe.
Csak példának a kisméretű jpegek-ből 2 db amit a telefon feltölt a OneDrive mappába.
-
drfedayn
tag
Tegnapi törésteszten volt a telefon. Futás közben kirepült a zsebemből.
Se tok se fólia se semmi. Természetesen betonra esett éllel majd kb minden élén cigánykerekezett és kijelzővel lefelé allt meg. Mindenre fel voltam készülve mikor felvettem a telefont. Azt rögtön nyugtáztam h a kijelző nem tört be. Duplakoppal felébresztettem leellenőrzés minden klappol. Hazaérve tüzetesebb atvizsgalas. A bal felső es jobb alsó csucs kicsit sérült horpadás plussz lejött a festék de ezt leszámítva megúsztam. Ezért jó a fémház
nalam átment a teszten 
-
jeni
félisten
válasz
tomboy0013
üzenetére
akkor írom sorban:
már az a baja a Nokia Lumia 930-nak,hogy:
-erősen melegszik.
-botrányosan gázos képeket csinál esti felvételnél.
-kijelző elválás.
-lilul a kijelző.
-görgetésnél elhalványodik a felírat.
-a kijelző felület nem egy síkban van,és így nem tehető rá teljesen fel egy fólia vagy edzett üveglap.mi jön még?
lassan már be kéne tiltani a forgalmazását!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
NomAd_82
aktív tag
A videó nálam sem akad, pedig elég sokat használom kültéren és beltéren.
Biztosítást mindenki kössön rá ha tetszik ha nem, mert úgy jártok mint én.
1 hónapos teló nilkin tokban ( egy nagy fos ) leesett kb. 50 cm-ről. Képernyő pókhálós lett alul. A működést nem zavarja de azért na!
Gariban 60.000 a javitás. Ha nem javíttatom meg hivatalos szervizzel, bármilyen hiba esetén be sem fogják venni mert rákenik arra, hogy az esés miatt lett hibás.
Meg tudnám csináltatni 17.000-ért de akkor pápá gari szóval ez cumi.
Tehát mindenki kössön biztosítást !!!
Dupla kopp nem mindig ébreszt de nem zavaró.
Kijelző elállás nincs, lilulás nincs. Telenornál vásárolt
Melegedés néha égetően forróra sikerül, főleg navi közben de nem zavar.
Hangszóró pukkanás van de nem zavar.
Az android után tökéletesen használható gep, nem bántam meg, hogy megvettem
Eredmény: biztosítás + szilikon tok + fólia = zsír teló -
cerb
tag
válasz
Lasliegrand
üzenetére
tedd mindig ugyan abba a zsebedbe, ahová soha nem raksz semmi más. Még soha nem sikerült megkarcolnom egyik telefonomat sem, pedig egyiken sem volt se fólia, se tok. Ha lány vagy, és nem fér a zsebedbe, vagy csak nem tetszik z a megoldás, akkor kb bármelyik tok megoldja a problémádat, mert mind kiemeli a kamera környékét kicsit.
u.i. Lehet lencsét cserélni ebben a telefonban is természetesen., gondolom ebayen pici pénz az alkatrész.
-
borat26
aktív tag
Sziasztok!
Ma gazdagodtam egy Lumia 930-al, és abban kérném a segítségeteket, hogy milyen kijelző védőt érdemes rá venni? Láttam edzett üveget ca 4000-ért, de van fólia rá, ami 990-től indul. Olyat keresek, ami illeszkedik a kijelző széléhez. Van egyáltalán ilyen hozzá?
-
Titi76
aktív tag
válasz
GordonSamway
üzenetére
Én is a napokban kaptam meg. A fólia az okés de azon gondolkodom hogy eladom a tokot mert nem nagyon jött be...
-
-
Titi76
aktív tag
válasz
Seangaijin
üzenetére
Fólia, nem kendő 😃. Nem ma kezdtem... Olyasmi mint a kijelzőre csak kisebb, puhább és kék!
-
Nergalos
aktív tag
-
Integrale
veterán
válasz
Nergalos
üzenetére
Az a gyári fólia volt, pont olyan mint ami volt a tiéden is a kicsomagoláskor.
Először nem vettem le róla, mert úgy gondoltam, hogy a leendő tulaj megoldja.
Később vettem rá a Nokiánál egy másik fóliát, és át is írtam a szöveget.
De a hirdetésben is szerepelt, hogy teljesen új, a SIM fiókból is kilógott a szalag, illetve benne volt abba a kemény fólia huzatban is, csak a fotó erejéig levettem.Semmit nem tettem a cseréért, elvittem, lediktáltam azt a töménytelen hibát amit produkált (kb 7-8) majd egy hét múlva megkaptam a teljesen újat. Aminek egyébként mostanra szintén mozgott a jobb felső és alsó sarka, de még nem annyira mint az előző kettőnél.
-
embe
nagyúr
válasz
Integrale
üzenetére
Akkor ennyire saccolod az árát?
Patika állapot, 3 napos
NILKIN tok + fólia + 1 fólia + 1 TPU tok. Nincs hozzá doboz és papír.
De gari a múltam itt
, és írnék is róla papírt persze a "letiltási gariról".
Sajnálom, mert nagyon minőségi teló, de a kamerája jött be a legjobban. Alszok rá egyet. Egy pár hetes NEXUS 5-t cseréltem le erre. Az minőség érzetre a közelében sincs ennek a telónak. -
Integrale
veterán
válasz
GordonSamway
üzenetére
Faltól falig nem fog érni egyik sem, egy vékonyabb még talán, ha a sarkaiból kivágsz egy kis háromszöget, de a legtöbb kapható fólia, csak a képernyőt fedi.
-
GordonSamway
aktív tag
Sziasztok.Kellene nekem valami príma minőségű fólia ami nem gyűjti az ujjlenyomatokat nagyon és persze faltól falig ér.
Mert most ez van rajta és nem igazán fasza.A 920-on is hasonló fóliám volt azt mondják,hogy azért ilyen a fólia mert a képernyő széle lekerekített és nem ragadna rá.
Előre is köszönöm. -
Lasliegrand
tag
Tokot; fóliát/üveglapot keresek a telóhoz. Mivel a tok valszeg már nagyjából eldőlt (Nilkin SuperFrost), az utóbbihoz lenne pár kérdésem:
Érdemes üveglapot [link] választani fólia ([link]) helyett? Nem áll el a telefon szélénél a lekerekített peremek miatt? Illetve a fólia nem jön le túl könnyen? Illetve mit jelent az, hogy "ütésálló fólia"[/L)] ? -
Integrale
veterán
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
3 havonta egy új képernyő (vagy telefon
), és felesleges a fólia 
-
ZavaBalazs
őstag
szerintem tök fölösleges a fólia. úgyis előbb fog elállni a kijelző, mint hogy csúnyára karcolódik, akkor meg úgyis garisan cserélik.
-
Titi76
aktív tag
Emlékeztek még mikor megkérdeztem hogy recseg/nyikorog-e a hátlap a kamera felett? Átmenetileg megoldódott ha erősebben megnyomtam, de pár óra használat után ismét jelentkezett a probléma. Microsoft-tal előzetesen le levelezve, elvittem a miskolci Nokia Care-be. Bő egy hét alatt megjavították, lecserélték a hátlapot minden egyéb ráragasztott kütyüvel együtt (NFC, QI töltő, stb...) A hátlapon fólia van (mikor kibontottam annó a gyári dobozból nem volt...). Recsegés és az illesztési hiba megszűnt.
Egy valamit nem sajnálok: fólia volt a kijelzőn, úgy adtam le a Nokia Care-be. A fólián jó nagy, mély karcokkal kaptam vissza. Ha nem lett volna rajta akkor most biztos figyelne rajta pár -szervizben eltöltött időre- emlékeztető nyom. -
Seangaijin
senior tag
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
Nem is a lencse hanem a szenzor. Írtak már róla más oldalakon, hogy nem ajánlatos direktbe sokáig kitenni a napnak mert károsodhat. Ám mivel napfogyatkozás így a fény is gyengébb lesz, de azért egy szűrűt sokan ajánlanak a kamera elé rakni. Elég egy olcsóbb napszemüveg vagy valami ilyesmi fólia ha van. Ha csinálsz 3 képet meg beállítgatod a kamerát hozzá addig nem lesz semmi baja, csak hosszú záridős képeket ne csinálj mert a szenzort roncsolhatja az erős napfény a lencséken keresztül. Olyan mint a nagyító meg a hangyaégetés

Szóval ne legyen hosszú záridős kép meg a videónál szerintem valamit tegyél a teló elé.
-
Seangaijin
senior tag
Én kemény vagyok, se tok se fólia mégsem karcos. Nilkin superfrosted volt rajta de az eltört még az elején így lekerült. Sima belecsúszós bőrtokja van amibe hordom ha megyek valahova de állandója ninca.
-
bcbrown93
csendes tag
Nekem a case friendly kialakítású fólia teljesen jó, ahol Te jelölted, hál'ég ott is rendesen ráragadt.
Akkor lehet szerencsés vagyok.
Régebben volt HTC 8X-em, ott nekem sem akart egy fólia sem a hajlított résznél (bár nem is ilyen folyadékkal bekenem és ráragad típusúak voltak).
Sajnálom, hogy neked nem ragad
. Bár tény, hogy fólia nélkül az igazi, nem egy olcsó játék, biztosabbnak érzem így. 
-
jeni
félisten
válasz
bcbrown93
üzenetére
Van fóliám ami teljesen rátehető ez nem is vitás, de az hasztalan az a fólia rá!
Két szélén nem tart semmit.
Ugyanis a fotó alapján nálam pirossal van jelölve ott nem tapad fel rendesen a fólia vagyis levegős,ugyanis a kijelző felülete nem sima ,nem egyenes hanem keret felé lejt,tehát nem tapad rá a fólia azon a részen! -
bcbrown93
csendes tag
Aki állítja, hogy nincs széléig kiérő fólia a telefonra: de van. Nekem a tokbarát megoldású van (nem tőlük, de ugyanilyen kivágásra és illeszkedésre), mert használok rá többféle tokot, nehogy valamelyik (inkább talán szilikon, csak sarkain kapaszkodó/flip tokok nem igen bántják) elkezdje felhajtani a szélén. Nem a klasszikus fólia, hanem szappanos vízzel felrakós 24 órát várós fajta. Egy próbát megér, ha valaki ilyenre vágyik.

-
Leha
csendes tag
én még várok a zöld CP-637-re, nagyon féltem a telefont a szervíz óta (előtte is így volt, csakhát...) és lassan megy rá fel az xprotector ultra clear fólia. a matte tapintása isteni volt, de a színeket/betekintési szöget azért rontotta rendesen. majd jelentkezem az ultra clear-rel hogy milyen, ha felraktam.
-
válasz
hoffman_
üzenetére
Nekem van rajta fólia is és gel tok is.
Kizárt dolognak tartom, hogy az idő vas foga nem harapjon bele bármibe is, ezért az összes telefonomon volt mindig "biztonsági rendszer".
Csak egy példával élve : samsung telomat 2 évig használtam 2 x volt gél tok cserélve és 4x fólia. Ha még meg lenne lefotóznám nektek.Amikor levették róla a tokot A használatnak SEMMI NYOMA nem látszott rajta, mintha most vetted volna ki a dobozból, és ez nem vicc.Nekem L930 BLACK van most, és van rajta fólia, viszont nekem a kijezö szélétöl kb 2 mm re van a széle nem 0.5 - 2 cm.- re !
Van rajta tok is rajta [link]És mivel a telo frankón fekete majdhogy nem észrevehetettlen a rajta levő profi gel tok.
-
tfery
tag
válasz
Razzul
üzenetére
Elnézést, nem úgy gondoltam, hogy te nevezed világ csodájának. De úgy gondolom, hogy szofveresen megoldhatták volna akár a win "billentyűn" is. Én személy szerint elvagyok nélküle is, de ha van, az egy kis kényelmi plussz. Ami viszont nagy előnye, hogy a kijelző sokkal kevésbé zsírosodik mint az előző LG-m. Szerintem a fólia lerontaná a gyönyörű kijelzőt.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
Burt1793
üzenetére
ja, volt hozzá union jack tok grátisz, de nem arra gondoltam, hanem... dobpergés... a hoffman_ által kutatott passzentos fóliára! külön figyelmet fordítanék a pontos és kosz/buborékmentes felhelyezés megéljenzésére.
és így használta ~5 hónapig...
én egy napot is alig bírtam ki vele így, de muszáj volt havernak megmutatni. 
de, ez is eláll (főleg jobb alul), de kevésbé, meg amúgy is, nem bug, feature, már szinte hiányozna.
hoffman_: íí, az derék. mondjuk kis odafigyelés kérdése, hogy ne rakd a kulcsos kabátzsebbe, és akkor nem kell elszenvedni a fólia jelenlétét. szerintem megéri, jobb lesz a tapintás, nem zöldül/lilul a felgyűjtött zsírfoltok alatt a kijelző (becsszó ezen a két színen fénylett be a fólia!
), nem húzod át a peremén az ujjad az acion centerhez...
(mi a pórul járt darab, egy 820-as?) -
hoffman_
nagyúr
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
köszi a véleményt. azt kizártnak tartom, hogy ne létezne rá passzentos fólia, de az általad vázolt okokból én se voltam mellette soha. most is csak az visz rá, hogy egy fél év-év után elkezdek nem vigyázni a vasra, aztán az mindig csúnya véget ér.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
hoffman_
üzenetére
Szerintem 1, fölösleges, 2, nincs is rendesen illő -> ronda.
Elsőre: Én fóliával használtam, amint kiderült, hogy úgyis cserélik a kijelzőt, #yolo oszt leszedtem. November óta 2 mütyür karc a hangszórónál (lényegi részen kívül), a szemüvegem szára miatt, de azt is csak úgy latom, ha teljesen letörlöm, és közelről erős fényforrással világítom. Emellé még a tapintása és a zsírosodása is ég és föld.
Második: Lejt a kijelző széle, nincs fólia ami teljesen lefedi, csak olyan ami a felső, lapos részén védi. Így kialakul egy perem, ami csúnya, meg az action center lehúzásánál nagyon zavaró.Bocs, tudom nem a kérdésedre válaszoltam

ha valakit érdekel, tolok képet arról, hogy az előző tulaj hogy használta az új darabot október óta. Az valami külön művészeti irányzat

-
hoffman_
nagyúr
Üdv,
Fólia tanácsra lenne szükségem. Ez már az 5. komoly okostelefonom, de sose éltem vele. Ennek viszont annyira magával ragadott a kijelzője, hogy nagyon elgondolkodtam egy minőségi fólián. Tudnátok ajánlani valamit? Tokot is nézegettem, de az esélytelennek tűnik.
Előre is köszönöm!
-
Leha
csendes tag
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
lehet, hogy teljesen hülye kérdés, de: nincs rajta a fólia?
nekem ma fullra fóliázva adták oda (a kereten is volt) és az volt lilás -
Leha
csendes tag
Sziasztok!
Az történt, hogy tegnap kiesett a kezemből a készülék, és hiába a 2 napja feltett XProtector fólia meg a nillkin tok, az üveg alatt (!!) a kijelző berepedt és tönkrement. Voltam az Arany János utcai Care-ben, 72 ezerért cserélik, mert alaplapot leszámítva mindent újraraknak benne... Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek mit csináljak. Húzassam újra teljesen (és akkor lesz végre ezüst keret meg zöld hátlap) vagy vegyek újat 105 ezerért (van snowattackes kuponom). Nagyon csalódott vagyok, vigyázok a telefonomra ez volt az első alkalom, hogy leejtettem, csak hát ugye pont rosszul csókolta meg a betont :/
köszi a gyors válaszokat!
-
csokabi
tag
Az előbb vettem egy fehér készüléket a Media Marktban. A dobozon nincs lezárás, de a mobil egy fóliatasakba van csomagolva ami két helyen van leragasztva. Bontatlan állapotban nem látszik ( vagy csak alig) ez a ragasztó, viszont nyitás után már elkenődik. A SIM tartóban benne van narancssárga csík.
-
Kavinton75
senior tag
-
jeni
félisten
válasz
Nergalos
üzenetére
Értelek

De szerinted 10000-ből az 5%-a szeretné ha a telóján fólia legyen és a maradék 95%-a pedig nem?
Az a GGS3/GGS4 annyit ér mint amit lehúzok a klotyón! Magyarán semmit.
Itt hiába jön valaki,hogy remélem ez a trendi jó lenne ha megmaradna jó sokáig. Sajnos egy ekkora volumenű telónál alapkövetelmény,hogy még véletlenül se karcoljuk össze,mondhatni ezen összeg mellett már inkább ékszer a telefon. -
Szergely83
tag
Én is sokat kutattam tempered glass után 930-ra, mivel nemrég olvastam róla és pont olyan, amilyen nekem megfelelne (0 fólia feeling). Viszont hamar kiderült, hogy nem fog működni, mivel a 930-nak domború üvege van. Az edzett üveg nem simul rá a domború felületre, így vagy kisebb felületre lehet kapni, vagy kilóg a széle a domborulat mentén és alámegy a por (ez a rosszabb).
Így néz ki a 930 egy méretben "passzoló" tempered glass kijelző védővel: [link]Ebay-en néhány terméknél feltüntetik, ha kisebb a mérete a cuccnak, mint a kijelző, és azt is, hogy ez okkal van így. A kisebb méretű tempered glass viszont megint bután néz ki és kényelmetlen is, szval 930-nál ez az opció elég halott sajnos. :/
-
ZÁEL
tag
Sziasztok!
Vásároltam egy Lumia 930-at és érdeklődnék, hogy milyen tokot érdemes vásárolnom hozzá?
Vagy csak elég egy védő fólia hozzá?
Ami szintén zavar, hogy a mini USB portot nem védi semmi sem, így sztem bele mehet a por, kosz.
Vagy nem így van?
Előző telómnál volt egy kis műanyag izé, ami védte és mindig ki kellett pattintanom.
Köszönöm előre is a válaszokat! -
Cheesy
őstag
válasz
üzenetére
A gyárilag vele adott kis kerek Qi töltőt pár nap után dobtam be a fiókba, értéktelen vacak. Forró volt a telefon háta és ki-be kapcsolt a töltés. Inkább nem akartam tönkretenni.
Köv hónapban majd beszerzek egy fatboy-t inkább.hadzsi75

Többnyire nem. Ráadásul fólia van a teljes képernyőn, meg az oldalán is, amiatt még nehezebb látni. -
Leha
csendes tag
Igen, mintha Denim óta hangosabban "pukkanna" a hangszóró, mint előtte. Arról van szó, hogy ha kiad valami hangot a telefon, utána még pár másodpercig bekapcsolva hagyja (ha közelről meghallgatod, zóg), de ez minden hangszórónál ilyen, csak van ahol jobban hallani, van ahol kevésbé. Mivel nekem is csak Denim óta csinálja, gyanítom, hogy szoftveres dolog lesz, tehát könnyen javítható. Sajnos nem hangerőfüggő a dolog, 5-ös hangerővel is ugyanúgy pukkan, mint 8-ason.

Egyébként észrevételek a saját (fekete) példányommal kapcsolatban:
-nekem nem áll el az üveg, tökéletesen működik a közelségérzékelő, fény, stb. (lekopp)
-A Denimmel mintha kicsit lassabban merülne, de ez csak szubjektív benyomás
-Lumia Camera indítási ideje valami szenzációs az elődhöz képest
HDR nálam eddig működik rendesen, bár nem lőttem vele még sok képet...
-Fólia nélkül sokkal jobb használni, nekem nem gyűjti a karcokat a GG3 (kijelzővel lefele sohasem teszem le, csak farmerzsebben tartom, rágó szokott max. melette lenni; tok: Nillkin Super Frosted)
-a kijelző Denim ellenére hajlamos zöldülni, de engem nem igazán zavar.Szerk.: bocs, most olvasom, nekem a hangszóró pukkan, és nem hívás közben hallom a kattanást
-
Fólia minőségétől is függ szerintem,hogy milyen a tapintása,érzete.Nekem drágább van rajta,rászántam,mert megérdemli
,és tökéletes.A 620-on az olcsóbbik van,érezhetően gyengébb,de legalább védi.
Soha nem használtam fólia nélkül a telefonjaimat,mert féltettem a kijelzőt.Egyébként kicsit furcsa,hogy nincs glance,de nekem nem létszükséglet.
-
falijja
őstag
Én használok fóliát minden egyes telefonomra mert mindegy az hogy milyen gorilla vagy akármi akkor is megkarcolódik...!! volt minden fajtaféle telefonom egytől egyig mindegyik megkarcolódott amin nincsen fólia...!
(s4-s5-g2-..stb.) pedig csak zsebben hordva vigyázva rá.és ezis ugyan úgy megkarcolódna ha nem lenne rajta fólia. -
ZavaBalazs
őstag
válasz
Integrale
üzenetére
mondjuk értem, hogy te nem raksz rá fóliát. arra a 2 hónapra, amíg használod az aktuális kijelzőt...

én is leszedtem, mert úgyis cserés, szóval lehet keményen tolni a YOLÓt, cserébe a zsírgyűjtős szar tapintású fólia után egy álom a tapintása a GG-nak (meg amúgy is:
) karcot én azt hiszem csak úgy találtam rajta, hogy telibe világítottam valami erősebb fényforrással közelről, és akkor fültájon láttam mikrokarcokat, de lehet csak a fejemről szedett fel valami lájti zsírt.
egyébként meg makulátlan. mondjuk nadrágba nem szoktam rakni, csak pulcsi/kabátzsebbe. nyáron szívni fogok asszem 
-
szabo.csabi
tag
Őszintén szólva nem szeretem sem a fóliát sem a merev műanyag / szilikon cuccokat viszont úgy rémlik, mintha valahol azt olvastam volna, hogy a Gorilla Glass 3 ellenére portól, miegymástól apró hajszálkarcok keletkezhetnek a kijelzőn.
Illetve meglep, hogy egy ilyen készüléknél ilyesmire szükség van!?
Mármint minden telefonomra vigyázok, nem hordom kulcs vagy egyéb mellett, ami kárt tehet a dizájnban és tokban hordom mindig. És mégis ...
Vagy csak nekem magasak az elvárásaim egy úgynevezett zászlóshajóval szemben? :-)Egyébként hátlapra fólia kapható / ajánlott? Illetve olyan fóliát lehet kapni a készülékre, ami teljes egészében védi a kijelzőt / hátlapot? Szerintem ótvar kinézete van egy telefonnak és nem is túl praktikus, amikor szigorúan csak a kijelzőt védi a fólia de a káva része szabadon van!?
-
Integrale
veterán
válasz
szabo.csabi
üzenetére
Képernyőre szerintem tegyél fóliát, én fólia nélkül használom, és olyan szép karcok vannak rajta, hogy öröm nézni, hátlap nekem is fényesedett pár hét után a sarkaiban, és az élei is fényesebbek mint voltak.
-
jeni
félisten
válasz
Burt1793
üzenetére
Volt szó arról,hogy az első évében a kereskedőnél kell reklamálni.
Ezért írtam,hogy ha a Tesco bezár akkor mi lesz (Nagyon felkapott lett mostanában)? Mivel a bevezetőben kiemelten csak a Telenor van megemlítve,mint függetlenül árult 930 telo. Nekem a Telenoros praktikum csomagban van meg. Szerencsére az említett hibákat meg nem láttam rajta(kivéve az után húzásokat ). Egyelőre dobozában van míg nem lesz hozzá fólia és tok. -
Bocaa
senior tag
ki hogy tudja megoldani azt ,hogy a kijelző széle íves és a fólia eláll emiatt? vagy van olyan fólia ami felmegy rá jól?
-
confuser
senior tag
Frissült az összefoglaló a héten beérkezett megjegyzésekkel. Az összefoglaló elejére egy rövid linkgyűjtemény kerül, továbbá bekerült az ismert hibák közé a kijelző vibrálás 2G-n, és a Gyakran ismételt kérdések fejezet is új (kivéve a fólia+tok kérdést).
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Vezetékes FEJhallgatók
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Energiaital topic
- Spórolós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Pánik a memóriapiacon
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Huawei Watch 4 Pro eSIM okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Microsoft Surface Pro 7+ - Újszerű, billentyűzettel és ceruzával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Na kb pár napja kezdte el azt csinálni, hogy ha valakit akarok hívni, kiválasztom, aztán telefonszám és hívás, abban a pillanatban elsötétül a kép és csak a 2. oldalsó gombnyomásra tűnik fel újra a kép, hogy éppen tárcsáz. Felveszi, fülemhez teszem és nem tűnik el a kép, ahogy eddig szokott telefonálás közben. Fólia nincs rajta.

Ahogy feltettem, rásimítottam, kb azzal a mozdulattal már kaptam is le róla az üvegfóliát
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

), és felesleges a fólia

HDR nálam eddig működik rendesen, bár nem lőttem vele még sok képet...