Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 80-évespapa

    csendes tag

    válasz Tonyk #10754 üzenetére

    Válaszok kérdéseidre: (csak hallomásokat, olvasott dolgokat közlök, nem vitatkozom, mert a hálózattal keveset foglalkoztam - úgy 40-50 évvel ezelött sok nyelven sokat programoztam, de hálózat nem kellett)
    1,2 Az admin felületen a DyDNS feltelepitése után az adott linkre kattintgatva elérhető a NoIP (állitólag ingyenes) szolgáltatás. Itt megadhattam egy NEVet, és kaptam egy ip cimet. Ha lekérdezem a whatismyipaddress programot, a gépemre nem a belső 192.168.1.100 cimet irja ki, hanem azt, amelyikre azt irtad, hogy ha beirom nem lesz internetem. De ez nem a gépem cime, hanem az átjáró külső cime. (Ezt a DyDNS-Hálózat irja ki azokkal az adatokkal együtt, amelyeket - tanácsodnak megfelelően- most irtam be.
    A távoli felhasználók ezután a szervert a NEV.NoIP.com cimmel érhetik el (valószinü azzal a mechanizmussal, amit leirtál, hogy cimváltozás esetén a router értesiti a NoIP-t a változásról).
    5,6. Az 56341-es port számot - mint szabadon használhatót - egyik fórumozó társunk irta példaképpen. A 8443-as portot a NAS nem használja (ugy tudom, hogy http-re 80, https-re 443-ast használ). Igy aztán tényleg senki nem fog válaszolni.

Új hozzászólás Aktív témák