Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • feketepeti

    aktív tag

    Egy kis Defi-Desire összevetés és egyéb külföldi tapasztalatok.

    A Saját Desirém mellé, volt lehetőségem egy T-s mobilt választani és persze Defy lett. Független. Éppen csak belaktam, root és egyebek telepítése és húztam is külföldre, spanyol terület és anglia. Közel 2 hét, vittem mindkettőt, legalább lesz időm kütyüzni :)

    Nincs igazán sok különbség a 2 telefon között, a Desi azért minőségibb benyomást kelt és szoftveresen sokkal kiforrottabb, a Defy meg kisebb, könnyebb.
    Ami viszont óriási előny Defy oldalán, az a kijelző napfényben való láthatósága. A Desirém az elsők közül való, még Amoled kijelzős, ami gyönyörű, de ha süt a nap, olvashatatlan. A Defy ellenben ragyogó napsütésben, napszemüvegben is remekül látszik.
    Akkuval is egyértelműen tovább bírja a Defy, persze nem nagyságrendileg, de egy kicsit.
    A fényképezője nagyságrendileg jobb a Motorolának, ami meglepett. Ebben mondjuk a a Desire béna optika védő üvegje is nagyrészt felelős, de levett hátlappal is sokkal jobb képet csinál a Moto.

    Nagyon dilemmázok, hogy melyik maradjon, de 2.2-vel esetleg 2.3-al egyértelműen a Defy a nyerő nálam.

    Vettem egy spanyol és egy angol prepaid kártyát is, hogy ne maradjak le semmiről, szvsz ez a legolcsóbb módja a külföldön netezésnek. Spanyoloknál 12 Eur egy prepaid Voda kártya, ami full lebeszélhatő és most volt egy akciójuk, amikor 3 Eur levonásért 1 hét !!!!!!! netet adtak korlátlan adatforgalommal. 1 hét alatt kb 500 megát használtam el és ment a wifi hotspot is.
    Angliában egy O2 kártyát próbáltam, ezt a reptereken hozzád vágják üresen és bárhol feltöltheted. Rátolhatsz akár 5 fontot is és az adatforgalom 1 font naponta, szintén korlátlanul. (ez nem engedte a megosztást)
    Én régóta így teszek külföldön, általában viszek egy akármilyen telefont telefonálni a magyar kártyámmal, meg a net miatt az okosat :), most mondjuk 2 okos volt...

    A Google navija (mert ugye így az is ment) állat. Bár a hangja elég rémisztő, de a sat képekkel, meg a street view opcióval eléggé odabaszósan lehet navigálni és még normál gprs sebességen is teljesen jól ment. (mondjuk adatroaming opcióval a gatyám rámenne, annak elennére, hogy meglepően szerény adatmennyiséggel is elvan)
    Cserébe eszi az akksit mint állat. Szerintem 3 óra alatt levinné nullára.
    Elég szomorú, hogy magyarország ebből ki van zárva.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák