Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tzl

    senior tag

    válasz Halo #14438 üzenetére

    linux alatt háttértárt csak leválasztás után, szigorúan. Ennek az az oka, hogy a linux a fájlműveletek gyorsítása miatt erősen cache-el, ha leválasztás nélkül lehúzod a háttértárat, simán lehet, hogy már lement a fájlművelet látszólag, de az adatokat még nem írta ki, csak cache-be. Gyönyörűen látni, hogy amikor ráböksz a leválasztásra, akkor veszettül villogni kezd a drive pár mp-ig, aztán elalszik és lehet lehúzni.
    Winnél ez kevésbé neuralgikus, mivel ott nem foglalkoznak ilyen úri huncutságokkal, mint fájlművelet gyorsítás :) Ott, ha írsz, minden egyből a háttértárra megy, ha befejezte a műveletet, akkor az adat is biztosan ott van. Cserébe töredezik és lassú :)
    linuxnál a cachebe összeszedi a sok apró cuccot és egybe írja ki. Eredmény, gyorsabb fájlművelet és elhanyagolható töredezés, viszont nem lehet ész nélkül lerángatni.
    Mindennek van előnye és hátránya :)

    Ökölszabály, hogy eltávolítható tár eltávolítása előtt közöljük a rendszerrel, legyen az bármilyen, hogy el fogjuk távolítani az eszközt, legyen szíves a rendszer nem használni azt.

Új hozzászólás Aktív témák