Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Rusi

senior tag

válasz pranksta #96 üzenetére

Nem akadtam ki, csupán leírtam a valós tényeket, miután közel 2,5 éve dolgozom Telenornál, így azért talán jobb rálátásom van a dolgokra, mint bárki másnak (nem azt mondtam, hogy valótlanul állítottad azt, amit a boltban tapasztaltál, mindössze az abból levont következtetésekre reagáltam, mint hiteles és hivatalos forrás).

A Telenor honlapján és az ott elérhető árlistán valóban nincs fent az iPhone (sosem volt fent, amióta kapható), a boltokban lévő árlistán azonban ott van, és természetesen ha az adott üzletnek van belőle készleten, akkor ugyanúgy értékesítjük, mint bármely más telefont (jómagam is adtam már el nem egyet). Ennek okát nem tőlem, hanem közvetlenül a Telenortól kell megkérdezned, de tudomásom szerint az iPhone kötelező árusítását, reklámozását semmilyen törvény nem írja elő, így kvázi nálunk kapható ez a készülék is, de nem reklámozza a szolgáltató, ennyi (ha az összes nálunk kapható mobilt reklámozni akarnánk, akkor napi több órában mehetnének a reklámfilmek). Azt viszont hozzátenném, hogy a telenoros iPhone telefonok semmiben sem különböznek a másik két szolgáltatónál lévőtől, ugyanúgy gyári Apple garancia is jár hozzájuk.

Mint már írtam, az üzletekben a bemutató falon lévő készülékek típusait, azok elrendezését központilag határozzák meg, ráadásul bolttól függően többféle bemutatófal is létezik, különböző kihelyezésekkel és termékekkel (egy központi shopban vagy nagyobb Telenorban akár 24 készüléket is kiállítanak, míg pl. nálunk csak 16 telefonnak van hely, és a típusok, elrendezések különbözőek is lehetnek), ezt az adott bolt semmilyen módon nem bírálhatja felül. Ugyancsak leírtam, hogy a kiállított készülékeknek mind bekapcsolva kell lenniük, ez alól csak az lehet kivétel, ha pl. a bemutatófalon egy adott telefonnál pl. elromlott a töltést is biztosító panel (vagy a kábel), amit persze javítani vagy pótolni kell, ami nem feltétlen 5 perc alatt megoldható dolog. Az értékesítési verseny sem jogosít fel arra, hogy bármelyik bemutató készüléket kikapcsoljuk, ennek semmi köze ehhez. Egyébként megjegyezném, hogy az Árkádban lévő üzletben hosszú hónapok óta ki van téve az iPhone 5, ez alól az az időszak volt kivétel, amikor egy ideig az adott panel hibás volt és talán érthető, hogy nem hagyjuk kint a bő 200 ezres mobilt hibás biztonsági rendszerrel... A jelenleg is érvényes készülékfal kiosztás is tartalmazza az iPhone 5-öt, így a megadott üzletekben ki van állítva a készülék.

Azt is hozzátenném, hogy az elmúlt kb. 2,5 év alatt jómagam is több értékesítési versenyen vettem részt (Samsung, Nokia, Huawei többek között), ezekben soha senkit nem köteleznek arra, hogy az adott terméket részesítse előnyben, jómagam is ugyanúgy ajánlottam készülékeket az ügyfélnek, mint bármikor, így aztán egyszer 300 forintnyi, egyszer meg 11 ezer forintnyi utalványt kaptam, mert éppen így alakult. No és ezek nem úgy vannak ám, hogy oké, adjál el Samsungot, hanem meg van határozva 2-3-4 konkrét típus, csak ezek számítanak bele a versenybe. Hiába van benne pl. a Galaxy Fame, ha az ügyfelek többsége pl. Galaxy S Advance-ot, Huawei Y300-at, mondjuk LG L7-et akar vagy az tetszik neki vagy az a legjobb ajánlat számára, akkor azt fogom eladni, nem pedig a Fame-et.

Mégegyszer mondom, nincs semmi kiakadás, meg ilyenek, mint ott dolgozó és ezáltal a folyamatokat pontosan ismerő és használó ember, leírtam a valós tényeket. Végül pedig újra kihangsúlyozom, hogy sem a Samsung, sem pedig más márka, sem anyagi sem más formában nem kéri tőlünk az előnyben részesítését!

Új hozzászólás Aktív témák