- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi Note
Új hozzászólás Aktív témák
-
tami92
aktív tag
válasz
Milestone2 #8648 üzenetére
Erről tudnál valamit mesélni? Mi az alapja? AOSP vagy Cm11 vagy esetleg valami más?
-
tami92
aktív tag
válasz
Milestone2 #7829 üzenetére
Milestone2 kolléga, mivel te kb az összes ROMot kipróbáltad, olyan kérdésem lenne,hogy szerinted jelenleg melyik a legjobb AOSP ROM amit fel lehet lelni?
-
Varesz_86
aktív tag
válasz
Milestone2 #7827 üzenetére
hát ez egy vicc
fel is dobom az aosp-t, bár szeretem ezt a telót, és nem is tudom mit vennék helyette ami dual sim-es, de utoljára ezt a terméktámogatást az s3-nál éreztem...
-
Milestone2
nagyúr
-
tami92
aktív tag
válasz
Milestone2 #7462 üzenetére
Még az talán az első portolt Samsung ROM-OT de az után nem maradt kellemes emlék mert teljesen legyalulta a belső SD-t , akkor még a 4.2es alapú mokee AOSP t és még pár 4.2eset de azokra már ne annyira emlékszem. Inkább újabb 4.4es alapút próbálnék.
-
Milestone2
nagyúr
Hát az elsõ oldalon az összefoglaló kinyitása sok mindenre választ ad neked. De pl az új TWRP-vel az nvramot meg az ubootot is menteni tudod (pl. Ma kipróbáltam az AOSP 4.4-et, De utána simán vissza tudtam rakni a teljes v6 mentést). De a legbiztosabb az Toolsos mentés! Cappa72 leírásait keresd!
Egy megjegyzés(tanács) még. A V6 telepítéskor alapértelmezettként visszaírja a kínai recovery-t, Tehát hiába van fenn TWRP, v6 flesselés után jó azonnal visszarakni MobileUncleToolssal a TWRP-t.
Illetve a V6-nak teljesen más a root engedély rendszere mint a v5-nek volt. Elindítod a root jogot kívánó programot. Kiírja nincs root jog. Kilépsz a programból. Be a Security app ~ Permissions ~ Root access menübe. Ott megjelenik az elõbbi app, megadod neki a root jogot. Ötször (!) megkérdezi biztos-e, ötször igent mondasz. Ezután már lesz root jog. Nem egyszerǔ...
-
Milestone2
nagyúr
válasz
Weeman1 #7069 üzenetére
5.1.30
Hétvégén nem csináltak újat.
Nem találtam azóta hivatalos frissítést.
Nekem megfelelő. Főleg most hogy megláttam az AOSP mennyit zabál.
De az alap nyűgjei megvannak.
(Szerintem az akku kijelzést direkt nem csinálják meg, hogy az átlagfelhasználónak még nem legyen értelme használni)
De lehet hogy csak azért szeretem mert megszoktam a szarságaival együtt. -
Milestone2
nagyúr
AOSP 4.4 WCDMA (ENG-CHN)
Elég stabilnak tűnik. Most tesztelem.
Ha meglepő, ha nem, sokkal többet fogyaszt mint a v6, amitől ki voltam akadva, hogy mennyivel többet zabál mint a v5...
Hülye kínai-angol billentyűzettel települ és jó pár felesleges kínai cuccal.
Előre rootolt, alapból SuperSU-val indul, (ilyenkor szokott baj lenni, mikor a beépített SU frissül, majd meglátjuk.)
3G váltás a második SIM kártyára MŰKÖDIK. (Kicsit bonyolult az átállítás, nem egy gombnyomás...)
MiBand nem akar párosodni. (Hát sokáig nem fog tartani a teszt azt hiszem, megyek vissza v6-ra) -
Milestone2
nagyúr
Beszámolok az első nem MIUI/XIAOMI által készített 4.4 ROM-ról. (Már amit megtaláltam és kipróbáltam)
JOTIKI 4.4.2 + Gravity Box + Xposed + Root + GAPPS (tehát Google cuccokat nem kell különtelepíteni)
TWRP-vel telepíthető. Nekem 2.8.4.0-val simán felment, a fejlesztő 2.8.1.0-val írja.
AOSP és BETA V6 alapokon keveredik. Flesseléskor nem írja át a fennlévő recoveryt ( a v6 betákkal ellentétben).Két dologra hívja fel a figyelmet a spanyol (kínai?) fejlesztő! Mielőtt telepítenéd TELJES MENTÉST KÉSZÍTS a TWRP-vel (NVRAM-ot és UBOOT-ot is!!!) a jelenlegi rendszeredről! Illetve ne próbálj Titanium Backuppal visszaállítani programokat! És még egy utolsó intelem: ROM telepítés után wipe cache/wipe dalvik és csak utána reboot.
Kapsz egy rootolt, minimal gappssal, gravityvel, xposeddel, office suite proval, bluemaillal, xperia billentyűzettel megspékelt AOSP-ot, a kernelt meg a beta v6-ból.
MULTILANGUAGE, tehát magyarul is tud. Kínai appok nincsenek benne. Zseblámpa működik. Fényképező és kamera működik.
Mindkét SIM működik, a szokásos módon, azaz csak az elsődleges képes a 3G-re. GPS gyors és pontos.
Ami nem stimmel, automata fényerő, kapacitív gombok háttérvilágítása, ART mód botladozik (van, de inkább nincs), és ugyanaz a fő probléma mint a MIUI v6-nál IRGALMATLANUL ZABÁLJA AZ AKKUMULÁTORT! Nekem nagyon kevés beállítási lehetőség van szem előtt hagyva, biztos xposeddel vagy gravitival állíthatók, de ilyenekkel nem szeretek s
zarozni...Működik, meg minden, de én megyek vissza hivatalos beta v6-ra, mert akkora másságot, jobbságot, nem tapasztaltam. Sőt még azt is meg merem kockáztatni, hogy az 5.1.27-ben már az akkufogyasztás is kevesebb.
És ami még nagy szó, minden gond nélkül vissza tudtam utána rakni a v6 mentésemet, szóval nem b
aszta szét a telefont. -
Xabi78
aktív tag
válasz
tolvaj! #6796 üzenetére
Ó... Most néztem meg jobban, hogy amit az XDAn találtam, az a 4Gre van...
Az aosp hozzászólásokat olvastam, de sok konkrétum nem volt benne, ezért kérdeztem, hátha van valaki, akinél mindennapi használatban van...
A LeWa-t meg a Needromon láttam, régebben valamelyik telefonomon használtam, a tárcsázója zseniális, azt a részét nagyon szerettem - az adatbiztonsági kérdéseket, amiket feszeget, nagyon nem...Köszi a választ
X.
-
tolvaj!
őstag
válasz
kexjocy #5830 üzenetére
Ötlet: használd egészséggel
A jelenlegi legfrissebb rom van rajta, elvileg jön frissítés (majd kiderül, van még kb két hete ahhoz, amit ígértek). Alternatív romok vannak, én személyszerint nem ajánlom, az aosp (cm like) eddig két telefont tett gallyra, amiről tudok. Teljes rendszer mentéseket ajánlott csinálni, cappa72 mester leírásai alapján. Dióhéjban ennyi
-
tami92
aktív tag
Tegnap felraktam egy AOSP ROM-ot a telóra és rá kellett jönnöm hogy teljesen megfertőzött a MIUI. Ez a telefonom előtt a CMre esküdtem mivel nagyon csípem a gyári kinézetet és el nem tudtam képzelni mást. mióta ez megvan azóta "csak ezt tudom" használni. Még, hogy nem lesz kutyából szalonna
csak gondoltam megosztom ezt veletek
-
tolvaj!
őstag
Ott sem fogsz mást kapni, csak lóf*szt, mert amint bebiztosították magukat, már nem lesz érdekes a támogatás, lásd samsung. Az agyon dícsért apple is kezdi egyre feljebb tornázni a támogatási korhatárt.....
Akinek nagyon sokáig és jól támogatott készülék kell az vegyen One+ One-t. Eleve közösségi a rendszer rajta, hiszen gyárilag CM rommal fut. Mivel a CM modderek állatok, hisz a galaxy ace-re is heggesztik még mindíg a romokat így egy csúcskonfiggal megáldott telefon ami eleve rájuk volt bízva, addig támogatva lesz amíg lesz AOSP.
(#5046) kornelka
Ismétlem: "amint bebiztosították magukat, már nem lesz érdekes a támogatás, "
(#5047) Remiel
Azt nem mondtam, hogy jó is
-
tolvaj!
őstag
Ha sima androidot veszünk, teljesen más a memória kezelése. Próbáld csak ki! Menü/beállítások/alkalmazások/futó alkalmazások-> és itt bökj rá a szabad memória feliratra, meg fogsz lepődni ( ez normál droid, nem MIUI). Gyanítom nagy valószínűséggel ott lesz a viber is köztük párod telefonján.
Oldman2
Gyorsan átfutva ez csak CM11skinnel ellátott AOSP rom integrálva a gravity box-val.Keress rá a neten az MTK platform és a cyanogenmod viszonyára, sajnos nem a legjobbÉn meg elmegyek a szemészetre mostmár
"Ma feltettem az innen letölthető "kamu" CM 11-et, elsőre nekem nagyon bejön..." -
tolvaj!
őstag
válasz
ekrisztian #3072 üzenetére
Van rá aosp rom. Mobilról nem tudok linkelni, a needromon van, illetve a kiemeltben van link.
Oldman2
Írd be a keresőbe, hogy: origi!- lesz link
Aorta99
Az apn beállítást át kell írnod! Vitamax.internet.vodafone.net -ből ki kell törölni a vitamax.-ot.
Ollie
De, csak nem nexus stock rom, viszont gyári közeli android csak még tele van pár dologgal +ba.
-
tolvaj!
őstag
válasz
krisi047 #2506 üzenetére
Igen, sajnos a miuit vagy szereti valaki vagy utálja, köztes nincs. MI2-re sőt mostmár MI3 -ra is lesz CM, mert xiaomi kiadja az öregebb telefonok forráskódját, ha megjelenik az új. Amúgy erre is van AOSP rom, amit gravitybox-val CM közelivé tudsz tenni.
bodrik11
Az mtk 4.4.2 alá írta meg a drivert. Általában egy fő verzión belül csak egy drivert adnak ki, de ha tényleg törekednek a felső szegmens felé akkor ez már nem lesz elég és hátha....
-
tolvaj!
őstag
válasz
batai15 #1952 üzenetére
Istenkirály!- de ez szubjektív ugye
Akku fergeteges, pont az elmúlt két napban sajtoltam ki belőle 9:31 kijelzőidőt. Custom rom tudtommal egyedül bladegerynek van fent , az is AOSP. amúgy a needromon fellelhető custom romok nagyrészét ugyanaz a srác csinálja. Az hogy spanyol vagy portugál most nem tudom, annyira nincs jó nyelvérzékem, hogy a neolatin nyelveket megkülönböztessem, mindenesetre jó munkát végez ahogy olvastam és stabilak a romok. Az AOSP volt az enyémen is kicsit és jó benyomást tett, a GPS stabil volt vele és az iránytű is azonnal tájolt rendesen. -
bladegery
senior tag
válasz
tolvaj! #1573 üzenetére
Nem tudom hogy ez gyan az az aosp-e, vagy masik.
Ami nekem van az szerintem hibatlan.
illetve egy dolog, amit lehet hogy csak nem tud a jelly bean:
van elozifetesem a google play music all access-re, es a masik telomon kitkat volt es ott berakta az album artot lockscreen hatternek, itt meg csak egy kis reszen teszi be, ami eleg csunyacska igy.
Bar funkcionalitasban ez is ugyan azt tudja, csak csunya. -
tolvaj!
őstag
válasz
maggi1886076 #1570 üzenetére
Bladegery t faggasd ki az aosp romról. Én csak teszt céljával használtam és az alatt nagyon kellemes benyomást tett rám, de ő förendszernek használja napi szinten.
-
tolvaj!
őstag
Gyerekek, ez valami csoda! 26 alkalmazás bent a gyorsítóban, szabad ram 130 mb, és olyan gyors mint akit picsán rúgtak. Arról nem beszélve, hogy valamire rábökök az fut. Nem indul... azonnal ahol abbahagytam folytatódik. Én aosp párti vagyok, de ez a miui egyre jobban tetszik, nem beszélve a nyers erőről ami a socban van. Nem bántam meg.
-
Botrány tényleg... Miért ekkora várományos a 4.4? MIUI felületén milyen újdonságot hozna mégis?
az AOSP droidnak lenne esetleg mit átvennie a MIUI-ból... Nem tudom miért várod ezt ennyire... így is többszörös tudással rendelkezik a MIUI...
Magyarázd el, mert tényleg nem értem mire jó a verziószám ugrás...
Ha egy kiforrott rendszer helyett vágyálom egy ráhergelt Presztizdsó 4.4, akkor add el a Sziamiaút és vegyél prestigiot...
Fokozott élményben lesz részed
Ezen már máskor is rugóztál, akkor se igazán értettem...
-
tolvaj!
őstag
Nnna. Akinek nem jön be a miui, annak van egy jó hírem. A needromon fellelhető aosp ( nativ android) eddig tökéletes. gyors benyomások: google maps agps helymeghatározás pontos. Iránytű pontos, wifi stabil. Telepített dolgok: adw luncher ( ez maga a "gyári"), root, gravity. Most vissza állítom a miuit, de ígérem, még a hét folyamán rendesen leterhelem és megírom az összes tapasztalatom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- World of Tanks - MMO
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Honor 400 Pro - gép a képben
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó megkímélt állapotban levő Apple iPhone 13 Pro Max 128GB / AKKU 84% / 12 hónap jótállás
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG OLED Televíziók: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest