- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Huawei Ascend Y300 topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-ZeeZee-
senior tag
Sziasztok!
A lányom Y300-asa a tegnapi napon ezt a hibajelenséget produkálta: bekapcsolt állapotban félrerakta, majd zöld villogásra lett figyelmes, gondolta megnézi, de a kijelzőt nem lehetett életre kelteni. Akksi kivételével, majd visszahelyezésével sem változott a helyzet, a telefon kijelzője sötét, de valószínűleg működik, mert bekapcsoláskor rezeg, egy idő után az alsó gombsor felvillan, majd pár másodperc múlva megint felvillan. Ha gépre dugom, akkor látom az SD kártyát, csak hozzáférni nem tudok, mivel nem tudom engedélyezni a hozzáférést. Este kivettem a SIM és az SD kártyát, majd akksival letettem "pihenni". Reggel a kikapcsolt telefon megint zölden villogott (az értesítő LED), de a kijelző még mindig sötét, nem látni rajta semmit. A telefonra elvileg még 1 hónapig van jótállás.
Van valakinek valami ötlete?
-
horika1
csendes tag
Sziasztok,
a kijelző hibája miatt (egy kb. 1 cm-es függőleges csíkban nem érzékel semmit) szervizbe kell vinnem a telefont, még van rá jótállás.
Azt szeretném megkérdezni, hogy - azon túl, hogy az SD-kártyát kiveszem - hogyan érdemes leadni a telefont? A gyári biztonsági mentés appal mindent toljak át az SD-re, aztán pedig töröljek mindent? Utána szépen vissza lehet állítani ezeket(telefonszámok, sms-ek, híváslisták)?
-
St3ven
addikt
válasz
Zolio3 #16673 üzenetére
Nem nekem van gondom a közelségérzékelővel, nekem az értesítő LED nem megy. Mondjuk ha arra tudtok mondani valamit, ne tartsátok magatokban.
A jótállási időn belül hivatalos márkaszerviz által végzett kijelzőcsere nem eredményezi a garancia elvesztését, sőt, ilyenkor a cserélt darabra újra is indul a garancia.
-
Makakk0
csendes tag
válasz
Zolio3 #16602 üzenetére
Az én esetemben arról van szó, hogy a kamera belül beporosodott.
A T-Mobile jótállási jegyében meg ez áll:
A jótállási kötelezettség a Magyar Telekom Nyrt. nem terheli, ha a hiba nem a szakszerviz által végzett gépkocsibeszerelés, nem rendeltetésszerű használatból eredő törés, sérülés, szakszerűtlen kezelés vagy illetéktelen átalakítás, helytelen tárolás, szoftveres beavatkozás, [...], vagy az értékesítés után keletkezett bármely oknak a következménye.Ebből arra következtetek, hogy amíg nem szoftveres a hiba addig érvényes a jótállás, akármit csinálsz a rendszerrel.
-
horika1
csendes tag
-
törölt tag
válasz
Zotyoo56 #14174 üzenetére
Rengeteg hülyeséget írsz. Statisztika bizonyítja, hogy minél öregebb egy telefon készülék, annál nagyobb valószínűséggel romlik el. Az egyém most 1 éves, 9 hónapos korában az érintőképernyője felmondta a szolgálatot.
Ha egyszer rootoltad a telót, vagy kinyitottad a bl-t, akkor annak örökre nyoma marad. Eltüntetni nem lehet, ráadásul könnyen kideríthető. Az, hogy sokaknál nem figyeltek ilyen dolgokra a szervizben, az nem jelenti azt, hogy nem is fognak.
Megsúgom neked, hogy egy átlagos felhasználó számára semmi előnnyel nem jár az egyedi romok telepítése!
Sőt, jelentős hátrány az, hogy a jótállás érvényét veszti.
Továbbá más kérdés, hogy egy adott alkalmazás melyik operációs rendszerre van optimalizálva. Ne csodálkozzunk, hogy nem ugyanúgy fut mindegyik ROM-on. -
törölt tag
válasz
gkawka #12881 üzenetére
Ez nem igaz. Nincs semmi ilyen a szerelőknek kiadva.
Hivatalos formában van szabályozva, hogy mi jár garanciavesztéssel. Ezt a jótállási jegyen is elolvashatod.
Többször szóba került már a fórumban, hogy a rootolás és a BL nyitás garanciavesztéssel jár, amit a Huawei Technologies Hungary Kft. is megerősített. Ilyen esetben nem kell csodálkozni, ha megsemmisítik a jótállási jegyet.Nincs itt semmiféle kényszerpálya. Ha telefonod elromlik (vagy nem úgy működik, mint régen), akkor elviszed a szervizbe, ahol megjavítják hivatalos jótállás keretében.
-
drjuris
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Gondoltam elmesélem rövid kis történetem ezzel a telóval!
Lányomnak hozta a jézuska a készüléket! Karácsony előtt pár héttel megvásároltam, az üzletben kipróbáltuk, majd eltettem, gondoltam, hogy szenteste előtt feltöltöm az akksit, hogy a gyerek tudja nyomogati miután kikapja a fa alól. Íg is történhetett volna, de amikor rádugtam a töltőt, a készülék fittyet sem hányt rá, mintha semmit sem csináltam volna. Hátlap leszed, akksi ki-be, a készülék veszi a töltést! Visszavinni már nem tudtam, révén a 3 nap már vagy 10 nap volt. Ajándék átad, próbálja bekapcsolni, de semmi! Hátlap le, akksi ki-be, és már is indul is a kisokos. Másnap önálló életre kelve magától kikapcsolt párszor és ezt játszottuk addig, míg vége nem lett a téli szünetnek. Ezután visszavittem a Telenorhoz, két hét szerviz után a tegnapi napon visszajött a készülék! Szoftverfrissítés és akkumulátor csere, állt a jótállási jegyen. SIM és SD kártya vissza, bekapcsolás és láss csodát működik a készülék!
Ma reggel előveszi a gyerek, majd valamit közösen nézünk rajta, amikor is feltűnik, hogy egy "kanyi buznyák" térerő sincs rajta. Telefon kikapcsolás-bekapcsolás, természetesen SEMMI! Hátlap le, akksi ki-be, természetesen SEMMI!Gyári beállítások visszaállítása ( ki tudja miket telepített a gyerek, amik esetleg befolyásolják a működését) , DE SEMMI, Még csak a PIN kódot semmi kéri! Másik telóval jó a SIM, és a Huawei másik SIM-mel sem működik!
Ez tényleg egy ekkor rakás Sz.r, vagy csak megint nekem sikerült azt az egy selejtet megvennem????Most megint mit csináljak vele? Megint szerviz, csak eltelik az a két hét....
-
Woodrow
csendes tag
Sziasztok!
Újra én vagyok, az avast root hozzáférést kér a tűzfalához, ami nekem nagyon kellene, hogy csak azok a appok kapjanak adathasználatot, amiket én akarok. Ha van hasonló ami azt akadályozza meg, hogy bizonyos programok automatikusan elinduljanak olyan is érdekelne.
Egyébként, ha csak rootolom a telefont elveszíti a jótállást?
Üdv,
Józsi -
x1port
addikt
Jótállási felelősség kizárása
1. A jótállási kötelezettség nem áll fenn (illetve megszűnik) , ha a forgalmazó vagy a jótállás körébe eső javítások elvégzésével megbízott szervíz bizonyítja , hogy a hiba nem rendeltetésszerű használat , ÁTALAKÍTÁS , a forgalmazót vagy a a gyártót terhelőjótállási kötelezettségteljesítésére nem jogosult szervíz vagy magánszemély idegen beavatkozása , szakszerűtlen kezelés ..........blablabla.
-
sssent
senior tag
válasz
Graphics #973 üzenetére
Ha így viszed be, akkor lehet. [link]
Érdemes olyan sw-es módosításokat eszközölni, amelyeket szükség esetén vissza is tudsz csinálni. Azonban ilyenkor sem vagy teljesen védve, hiszen vannak olyan garanciális problémák, amik mellett a sw érintetlen marad, ugyanakkor te nem férsz hozzá. Teszem azt, hirtelen teljesen meghal pár gomb vagy a kijelző. Ilyenkor csak szerencse kérdése a dolog.
*** Aki teljesen biztos akar lenni a jótállás érvényességének megtartásában, az ne nyúljon a sw-hez a menü által megengedett módon túl sehogy! ***
(És lehetőleg ne nagyon használja esőben a telefont, mert az egyik beázásjelzőt elég gonosz helyre rakták)
-
sssent
senior tag
válasz
peestike #838 üzenetére
Nagyon gyártó-, ill. szerviz-, sőt szervizes-függő, hogy csinál-e belőle problémát, pusztán jogilag ugyanis ilyenkor te vagy védtelen. A jótállás annak a készüléknek a rendeltetésszerű használata mellett érvényes, amit megvettél a boltban, vagyis az eredeti hw. + a hivatalos sw. Ha csak root-olod, már az sem a hivatalos sw, és mondhatják rá, hogy nem rendeltetésszerű használat, így nem érvényes a jótállás. Ha kiderül, hogy a készüléknek hw-es hibája van, akkor próbálhatunk érvelni azzal, hogy azt aligha okozhatta akármilyen sw. Ugyanakkor szigorúan jogilag ilyen mérlegelési lehetőség nincs.
Én a Dialer One-t használom elég régen (ingyenes). A legfőbb ok, hogy - ellentétben a Huawei (és sok mainstream gyártó) tárcsázójával - ebben ékezetes karakterekre is működik a T9, ill. nem csak a névre, hanem bármi egyéb információkra is tud szűrni. Előfordul, hogy valakinek hirtelen csak a cégneve ugrik be, vagy mondjuk egy villanyszerelőt keresnék, akárhogy is hívják. Na ez szépen kibogarássza nekem az ilyeneket is a névjegyekből.
Már csak egy olyan callscreen-re vágyom, ami bejövő hívásnál nem csak a nevet írja ki, hanem pár egyéb mezőt is a névjegyből. Ha valaki tud ilyet, ne tartsa magában! Azért jobb lenne, ha nem nekem kéne megírni a cuccot, már csak azért is, mert félek, hogy sose fog a "majdegyszer"-nevű teendőlistám elejéig eljutni egy ilyen.
#842-re:
Ha átváltasz angolra, és leírod úgy a service és a processz neveket a settings > manage apps menüből, akkor leírom, hogy mi miért fut. Nekem emiatt nincs kedvem nyelvet váltogatni és/vagy bogarászni. Amúgy amiket a cached listában látsz, azok csak előtöltött cuccok, vagyis bár foglalják a memóriát, de ha valami másnak kellene a hely, akkor azonnal ki lennének vágva onnan. A cache-t egyébként nem érdemes kézzel ürítgetni, mert idővel úgyis úgyis visszatölti a rendszer, csak az akkuidőt pazarolnád.meganers:
Azt mondod, hogy ott van előtted mondjuk a Chrome, nyomkorászod, és egyszer csak becsukja előled? Mert ha igen, akkor hűha, én ilyet még soha nem tapasztaltam semmilyen készüléken. Olyan előfordul, hogy valami trehány oldalon kiböfög egy force-close-t, de az más tészta. Most konkrétan lehúztam az asztali böngészőmről 21 db tab-ot, és meg se nyekkent. Nem mondom, hogy hűde gyors lenne, de működik. Amúgy ez a Chrome beta Play-en aktuálisan legfrissebb verziója (igazából csak a fullscreen miatt használom a stable (khm.) helyett).
Új hozzászólás Aktív témák
- Hálózati / IP kamera
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- iPhone topik
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- PlayStation 4
- Battlefield 6
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- További aktív témák...
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest