- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- VoLTE/VoWiFi
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
HTC ONE
Új hozzászólás Aktív témák
-
BenHans
addikt
válasz
kdennis #23048 üzenetére
Ez nem hülyeség sajnos. Van ismerős, nem fogom kiadni hogy hol, de nem véletlen az hogy nem tárgyal bizonyos dolgokról mobillal egy helyiségben... (de van olyan is aki hangszigetelt páncéldobozba rakja a szolgálatiját vagy akár a magántelefonját, persze szétszedve) De ezzel régebben én is sokat foglalkoztam kérdezősködtem olvasgattam.
1) Háromszögeléssel a SIM-en keresztül (adókörzet,adótornyok közelsége, jelerősség) bárhol megállapítható a mozgásod a világon. (pontosság 10-150m) A google maps szintén jó erre is de az csak a készüléket tudja, értelem szerűen, nem feltétlen a használóját.
2)Törvény írja elő hogy a cellainfót 3évig kötelező a szolgáltatónak tárolni.(pozíció, hívás, üzenet)
3)A nemzetbiztonság belehallgathat a hívásokba bármilyen hálózaton, ennek kiépítése anno a szolgáltatók feladata volt. Legális keretek között ehhez bírósági végzés kell, de ismerve pár szituációt olykor mégsem kell
4)Van 64bites GSM titkosítás(A5.1), de egyes programok lazán beférkőznek, akár állami akár egyéb célra lopnak adatot... Ez egy mobil adótorony amihez kapcsolódik a készülék, és a szolgáltatóit imitálva nyitja meg a hívásokat, üzeneteket (GSM alapon) stb a nem kívánatos személyek felé. Ennek hátránya hogy feltétlen ehhez kell kapcsolódnia a lehallgatandó készüléknek és nem minden esetben működik de monitorozni lehet a jelátvitelt.
5)Létezik moddolt sim is amit ha odaadnak neked, nem veszel észre semmit, csak lesz egy állandó +1 hallgató.
6)Angliában, Svédországban, US-ben, Németországban, Svájcban létezik egy szolgáltatói push hálózat ami találomra hallgat bele beszélgetésekbe és a beszélgetésben elhangzottak alapján rendszerezi egy nemzetbiztonsági listán. pl ha elhangzik egy olyan mondat vagy szó amit veszélyesnek talál akkor még egy hónapig rádkapcsolódik és rögzíti a forgalmat, és nem érdekli hogy a klozettbombát csak havernak mondtad hülyeségből.És a végére, hogy minek kell kivenni az aksit: "vándorbogár" keress utána. Szolgáltató és hatóságok tudják távolból is telepíteni a kis bogarat és bekapcsolja a telefon mikrofonját számodra teljesen észrevehetetlenül, KIKAPCSOLT ÁLLAPOTBAN IS! egy ellenszer van az akku kivétele.
Ez nem bizonyíték semmire amit írtam csak el kell gondolkodni rajta. Én ezt még akkor gyűjtöttem össze külföldi és hazi és egyébb cikkek + személyek forrásaiból amikor még csak 1-2 embernek volt PDA-ja, csak nagyon érdekelt a téma. Persze ez csak így pontba van szedve mert nagyon hosszú lenne és azt hiszem a padláson van eldobozolva az a füzetem amibe még a vonatkozó jogszabályokat is lejegyeztem.
Bocs hogy hosszúra sikeredett és off.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Azonnali fotós kérdések órája
- Új kétfiókos NAS-sal gyarapodott a Synology palettája
- Formula-1
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- IR fotózás/Infra fotózás
- További aktív témák...
- Egyedi ékszerdobozka
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest