- Android szakmai topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- 8300 mAh, maradhat?
-
Mobilarena
HTC ONE
Új hozzászólás Aktív témák
-
BenHans
addikt
válasz
kdennis #23048 üzenetére
Ez nem hülyeség sajnos. Van ismerős, nem fogom kiadni hogy hol, de nem véletlen az hogy nem tárgyal bizonyos dolgokról mobillal egy helyiségben... (de van olyan is aki hangszigetelt páncéldobozba rakja a szolgálatiját vagy akár a magántelefonját, persze szétszedve) De ezzel régebben én is sokat foglalkoztam kérdezősködtem olvasgattam.
1) Háromszögeléssel a SIM-en keresztül (adókörzet,adótornyok közelsége, jelerősség) bárhol megállapítható a mozgásod a világon. (pontosság 10-150m) A google maps szintén jó erre is de az csak a készüléket tudja, értelem szerűen, nem feltétlen a használóját.
2)Törvény írja elő hogy a cellainfót 3évig kötelező a szolgáltatónak tárolni.(pozíció, hívás, üzenet)
3)A nemzetbiztonság belehallgathat a hívásokba bármilyen hálózaton, ennek kiépítése anno a szolgáltatók feladata volt. Legális keretek között ehhez bírósági végzés kell, de ismerve pár szituációt olykor mégsem kell
4)Van 64bites GSM titkosítás(A5.1), de egyes programok lazán beférkőznek, akár állami akár egyéb célra lopnak adatot... Ez egy mobil adótorony amihez kapcsolódik a készülék, és a szolgáltatóit imitálva nyitja meg a hívásokat, üzeneteket (GSM alapon) stb a nem kívánatos személyek felé. Ennek hátránya hogy feltétlen ehhez kell kapcsolódnia a lehallgatandó készüléknek és nem minden esetben működik de monitorozni lehet a jelátvitelt.
5)Létezik moddolt sim is amit ha odaadnak neked, nem veszel észre semmit, csak lesz egy állandó +1 hallgató.
6)Angliában, Svédországban, US-ben, Németországban, Svájcban létezik egy szolgáltatói push hálózat ami találomra hallgat bele beszélgetésekbe és a beszélgetésben elhangzottak alapján rendszerezi egy nemzetbiztonsági listán. pl ha elhangzik egy olyan mondat vagy szó amit veszélyesnek talál akkor még egy hónapig rádkapcsolódik és rögzíti a forgalmat, és nem érdekli hogy a klozettbombát csak havernak mondtad hülyeségből.És a végére, hogy minek kell kivenni az aksit: "vándorbogár" keress utána. Szolgáltató és hatóságok tudják távolból is telepíteni a kis bogarat és bekapcsolja a telefon mikrofonját számodra teljesen észrevehetetlenül, KIKAPCSOLT ÁLLAPOTBAN IS! egy ellenszer van az akku kivétele.
Ez nem bizonyíték semmire amit írtam csak el kell gondolkodni rajta. Én ezt még akkor gyűjtöttem össze külföldi és hazi és egyébb cikkek + személyek forrásaiból amikor még csak 1-2 embernek volt PDA-ja, csak nagyon érdekelt a téma. Persze ez csak így pontba van szedve mert nagyon hosszú lenne és azt hiszem a padláson van eldobozolva az a füzetem amibe még a vonatkozó jogszabályokat is lejegyeztem.
Bocs hogy hosszúra sikeredett és off.
Új hozzászólás Aktív témák
- Android szakmai topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Steam topic
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó megkímélt állapotban levő Apple iPhone 13 Pro Max 128GB / AKKU 84% / 12 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 1TB M.2 SSD
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest