Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • interstate76

    addikt

    válasz interstate76 #48214 üzenetére

    Megjött a wifi repeaterem Aliról, amit az előzményben linkeltem (csak a link már sajnos nem működik, de külsőre ugyanilyen).

    Tapasztalatok:
    1. Ha vezetékkel csatlakoztatom a routerhez és 1 méterre teszem tőle a laptopom, amit wifin keresztül csatlakoztatok hozzá. akkor is csak 4-5 Mb/s-ot mérek Speedtest.net-en.
    2. Repeater módban azt szerettem volna elérni vele, hogy a ház külső falán bedugva, a routerhez wifin csatkoztatva olyan szinten szórja, erősítse fel a wifit a kertben, hogy mindenhol stabilan legyen net. Hát, annyit sikerült elérni, hogy olyan 2-3 Mb/s van ott is (telefonon és laptopon egyaránt), ahol korábban a telómat nem tudtam használni, de ugyanott a laptopom a routerhez csatlakozva olyan 8-10 Mb/s-ot tud.

    Konklúzió: olyan eszközhöz, amiben erős wifi vevő van, nem jó semmire. Telefonok esetében, ahol ugye csak kis vevőt tudnak beépíteni, van esély rá, hogy segít egy kicsit, de nagyon el kell találni, hol üzemeli be az ember, mert ha messze van a routertől, akkor már az égvilágon semmit nem tud "felerősíteni", ha közel van hozzá, akkor meg a router saját wifije erősebb, mint az ún. "felerősített" jel. Nálunk a ház külső falán kb. 3 Mb/s-ot tud (akkor is, ha mellé állok), és ezt elég jó hatásfokkal szórja a kertben. Ha "kivinném" neki a netet vezetéken, akkor lenne ez az érték olyan 4-5 Mb/s, szóval egy használt, ezeréves router többet tud.

    9,30 USD-ért vettem, de az enyém nem ér annyit sem. Nem tudom, hogy mind ilyen-e, de ez egy rakat ... Refund.

    [ Szerkesztve ]

    téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... Nintendo Switch stílusú bt kontrollerek, Teclast P20S és P20HD tablet, továbbá PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey, The Evil Within 2)

Új hozzászólás Aktív témák