Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cappa72

    nagyúr

    válasz aytukabozs #1103 üzenetére

    Keeperv85 ajánlása alapján Linux mint-ből sem mindegy, hogy milyet tesz fel az ember. A 13-as Mint utáni verzió nem javasolt (12.04-es Ubuntu alapokra épül).

    Kell a Linuxos Android SDK, frissítve. [link]

    Az MTKs SP flashtool-nak is elméletileg van Linuxos változata, de én nem tudam még használni (igaz, nem is erőltettem).[link] Szóval téglát visszahozni linux alól számomra egyenlőre esélytelen.

    Azonban féltéglát már nem reménytelen, ha van pl. factory mode. Ott legtöbb esetben (sajnos jellemzően 4.4 alatt már nem) van élő adb elérés, ahonnan szinte minden megoldható.

    Ahogy Keeperv85 írta, az MTK platform jelentősen Windows-only orientált, ott (sem mindig) működnek a dolgok, lásd az általa írt bejegyzést.

    Menteni root-olt telefonról dd-vel lehet, igazán egyszerű (szerintem).
    Téglát gyártani könnyű, szintén dd-vel lehet (dd-vel is lehet preloadert kilőni ;) )

    Az újabb MTK SoC-ok esetén lehet használni a fastboot mode-ot. Aztán lehet gyártani insecure kernelt, miután van már mentett boot img. Ezt követően pedig fastboot mode-ban feltenni; utána adb-n keresztül már root elérés lesz, ami a dd mentés alapja.

    Vannak olyan esetek is, amikor engineering mode-ban használható az insecure adbd-re állítás, mint pl. Lenovo P70, ekkor gyakorlatilag a gyári rendszer adja a lehetőséget a teljes root elérésre adb-n keresztül, ami megint nyitott kaput enged mindenféle (nem balatoni) hekkelésnek.

    Aztán a boot és recovery módosításához ott van az mtktools (a githubról, Bruno Martins szakinak köszönek!).
    Ezzel lehet az MTKs recovery, boot, logo img-ket kibontani /módosítani / összecsomagolni.

    Illetve ugye nagyon fontos elolvasni Keeperv85 (már megint Ő ;) ) ismerkedős bejegyzéseit mind MTK-ra, mind pedig egyebekre.

    Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

Új hozzászólás Aktív témák