- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
PlayStation 3 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL:
Új hozzászólás Aktív témák
-
A`rpi
addikt
válasz
SenorDave #66668 üzenetére
Én erről nem tudok, ami régebben hatályban volt, viszont mára lehet nem aktuális, (még nem hívtam fel őket).
"Amennyiben rendelkezünk Sony garanciapapírral, a gépet nem bontottuk meg (HDD csere lehet), illetve a konzolon található sorozatszám megegyezik a garancialevélen található számsorral, abban az esetben vásárlástól számított 3 éven belül lehetőség van élni a méltányossági garanciával.
Ez annyit tesz, hogy bármilyen meghibásodás esetén 16.500Ft-ot kell fizetnünk, ezért egy refurbished (gyárilag felújított) konzolt kapunk a hibás konzolért cserébe, amire fél év garanciát is biztosítanak. A hivatalos szerviz a Hireltech Kft., rajtuk keresztül lehet intézni. A csere általában azonnali, de elképzelhető hogy pár napot kell várni a csere készülékre." -
Rezuhu
aktív tag
Ha szeretsz kockáztatni, akkor nyugodtan.
Én úgy gondolom, hogy egy fat gépért fizetni mondjuk 25k-t is nagyon sok, mert ha 1-2 hónap használat után kifekszik (a régebbi modelleknél simán benne van), akkor integethetsz a 25k-nak.
Egy új gép vásárlása lényegesen többe van, de az 1 év garancia + 1 év méltányossági Sony garancia szerintem megéri a plusz költséget (arról nem is beszélve, hogy az ember biztos lehet benne, hogy a gépre vigyázva van/volt, ha csak 1 tulaj van).
Szóval szerintem fat gépet venni a lutri kategóriába tartozik! -
A`rpi
addikt
válasz
littledon #55676 üzenetére
Super slimre van már csak garancia nagy eséllyel így azt keress szerintem.
Nem szokott velük gond lenni, de azért nem árt ha van.
Hivatalos garanciajegy: [link]
Garancia menete: Téma összefoglaló
"Amennyiben rendelkezünk Sony garanciapapírral, a gépet nem bontottuk meg (HDD csere lehet), illetve a konzolon található sorozatszám megegyezik a garancialevélen található számsorral, abban az esetben vásárlástól számított 3 éven belül lehetőség van élni a méltányossági garanciával.
Ez annyit tesz, hogy bármilyen meghibásodás esetén 16.500Ft-ot kell fizetnünk, ezért egy refurbished (gyárilag felújított) konzolt kapunk a hibás konzolért cserébe, amire fél év garanciát is biztosítanak. A hivatalos szerviz a Hireltech Kft., rajtuk keresztül lehet intézni. A csere általában azonnali, de elképzelhető hogy pár napot kell várni a csere készülékre."Ha bővebb kérdésed van, és biztosra akarsz menni felkeresed a hivatalos importőrt, valaki azt állította itt, hogy már nincsen méltányossági garancia.
-
Bogyi007
veterán
válasz
#49155328 #53411 üzenetére
Blogbejegyzésemről egy (nagyobb) részlet - egyben válasz is a felvetésedre...
UPDATE:
Ma reggel felhívtak "végre". Az ügyfélszolgálatos kiscsaj azzal kezd, hogy őszintén mondjam el, hogy mi is történt a géppel - fura kezdés annyi szent - én nekikezdem a történetnek ismét.
Újra elmondom neki, hogy szombaton kora délutánra (alig múlt el dél) édesanyám látva a gyülekező fellegeket, kihúzta a fali konnektorokból az összes elosztót amibe a különféle eszközeim be voltak dugva ( tv, számítógép, ps3, Diginek a kábelmodeme, wifis router stb) és a tv antennákat és a Digis routerból a telefonzsinórt.
Mint utólag kiderült ő akkor a lan kábelt ami a wifibe ment nem húzta ki és a Digis routerba érkező koax kábelt sem (azt egyébként sem egyszerű kikapni onnan mivel annak csavaros menete is van rászorítással)Amikor hazaérkeztem, akkor már javában ment a vihar ezerrel és én kihúztam a lan madzagot is a routerből. Kb fél óra után a vihar elült és én is nemsokára elmentem otthonról és másnap este jöttem haza.
Mivel előző nap nem szereltem össze a rendszereket, így vasárnap este pakoltam össze. Innen a többség is ismeri a sztorit így ezt csak vázlataiban írnám le megint. Az Lcd Tv önmagától ki és bekapcsolt de csak Pc módba, a Digis kábelmodem mint egy karácsonyfadísz villogott, de nem adott ki jelet, a Wifi routerem is süket mint az ágyú.
Upc-s SettopBoxom hálózatra dugva semmi életjelet nem ad csak a ventilátorra visít mint egy ipari hajszárítónak. Az 5.1-es rendszer bekapcsolásra undorítóan égett szagot ont magából és a Ps3 sem reagál sem a bekapcsoló gombra sem a kontrolleres indításra, csak a ventilátora reagál egy kb másodperc erejéig.Ezek elmondása után a hölgyike azt mondja, baj van. Igen nagy. Szerinte és a szervizes szerint TELJESSÉGGEL KIZÁRT, hogy ezt a hibát villámlás vagy annak bármilyen közvetlen vagy közvetett hatása okozta volna. Visszakérdezek hogy ezt mire alapozza, tekintettel arra, hogy minden más eszköznél ezt kaptam szakvéleményül és maga a Digis szerelő is megerősítette hogy a három házzal arrébb levő úrnak volt egy nagyteljesítményes egyébként illegális és földeletlen antennája és nála volt a ház előtt a Digis kapcsolószekrény ami gallyra ment és szinte biztosan azon át jöhetett be hozzánk is a "fenevad"
Nem, mondja a kiscsaj, szerintük az alaplap ment szinte biztosan gallyra ami a Ps3-akban gyakran SPONTÁN a használattól szokott elromlani és pont most mehetett tönkre, de elképzelhetőnek tartják azt is a szervizessel hogy az EPromnak lehet baja. Itt azt akarta vázolni nekem voltaképpen, hogy én esetleg felülírtam azt és ezt a villámesetet akartam kihasználni arra, hogy a gépet lecseréljem egy újra. Na itt már elkezdtem a hangomat egyre jobban felskálázni én is. Megmagyaráztam neki, hogy csak eredeti játékokkal tolom és hogy van Ps Plus előfizetésem is ami voltaképpen kizárja a flashelt Ps3 meglétét is.
Oké, akkor meg marad az alaplap hibája, de ők erre nem írják rá szakvéleményként hogy a villám miatt van, ragaszkodnak ahhoz hogy ez nem attól hibásodott meg. Kérdezem tőle, akkor mitől?
Azt ő nem tudja, az alaplapot nem vizsgálták át tüzetesen ilyen célból csak a téren, ami ki tudta zárni vagy megerősítette volna a villám káros hatását.
Kérdem tőle, akkor voltaképpen bármilyen további javítást tudnak ajánlani akkor az saját zsebemre megy és azt a biztosító nem fogja állni? A válasza igen volt.
Felajánlotta a méltányossági garanciás javítást (ezek szerint az tényleg van a harmadik évben) ami olyan 46000 forint az esetemben - ekkor kiviszik Franciaországba a gépem és teljesen fel lesz újítva és kapok rá fél év garanciát. vagy elviszem tőlük és akkor nem kérnek az eddigi bevizsgálásért (szép is lett volna a majdnem két hét után.....)
Az utóbbit választottam - és közben pár embertől kaptam is válaszokat a fent nevezett szervizzel kapcsolatban, hogy ez a gyakorlat náluk. Igen ritka hogy bármire is pecsétet adnának - egyébként egy másik biztosítónak személyese ők a kárfelmérőjük is ( ez is elgondolkoztató egyébként számomra), beszéltem olyan szerelővel is, aki azt mondta, hogy bár tudna kiadni nekem szakvéleményt a gépre, hogy villámkár érte, de komoly az esély rá, hogyha az Allianz felkérhet egy "független " kárszakértőt és Sonys gépek esetében lehet találgatni, hogy éppen kik szoktak lenni azok?
Igen pontosan ők... És éppen ezért ez a szerelő is azt mondta, hogy nem írja alá a papírost.
Egyet tudok tenni még. És ezt ez a szerelő is javasolta, megpróbálok egy Pesti nevesebb szervizt, ahol megnézik a pontos hibát vagy hibákat, ha ésszerű árban javítani lehet a gépet, akkor megjavíttatom, ha nem akkor meg megnézetettem velük azt, hogy a gépemből mit lehet még felhasználni másik gépekben és azokat vagy megtartom egy másik géphez ha veszek vagy eladom alkatrész gyanánt.
A legrosszabb esetben ha szinte minden totálkár a gépben akkor meg sajna a játékokat is valószínűleg el kell hogy adjam, mivel gép hiányában nem sokra tudok velük menni.
Hát ez van most.....
Nem vagyok boldog, nagyon nem.....
-
ManUnited
aktív tag
Közben voltam a hireltech-nél, azt mondták hogy méltányossági garanciával 42ezerért adnak egy vadi új 120-as slim-et 6 hónap garival. Úgyhogy most super slim 12gb 1év garival vs slim 120gb fél év garival a döntés. Szerintetek?
-
jczettler
tag
kövezzetek meg, de én 2007 decemberében vettem egy ps3-at (fat, 40GB), használtam, szerettem, átesett a méltányossági mutatványon is (drive probléma), semmi egyéb bajom nem volt vele... idén eladtam 30e-ért, mondván majd jön a ps4... erre ügye jön az infó is, hogy nem fogja vinni a ps3-as játékokat.
megmondom őszintén, ezért a döntésért nem tudok haragudni a sony-ra, menni kell előre, a ps2 vs. ps3 is átesett ezen, ez van... viszont erősen gondolkodom azon, hogy ps4 helyett veszek egy super slimet és szétesésig fogom használni... akkor már lesz talán ps5 is
egész egyszerűen azért, mert van egy csomó ps3 játékom, amik a szívemhez nőttek és nem vagyok hajlandó lemondani róluk
a ps3 továbbá - elmondható szerintem, hogy - kiforrott, stabil gépezet (évek alatt nekem össz-vissz 3-4 alkalommal volt az, hogy megfagyott és ki/bekapcs kellett, ami szerintem bőven jobb arány az xbox-hoz képest - amivel semmi bajom, csak hagyjanak békén
hogy miért is írtam ezt itt le? talán azért, hogy még egy kicsit jobban meggyőzzem magam a döntésről, meg... hát érdekel a véleményetek természetesen
-
ldave
félisten
válasz
Shatterstar #48552 üzenetére
Sose volt 3 év teljeskörű garancia, 1 év volt, majd ez az 1 év után a +2 év méltányossági (ami mint írtam, fizetős), de ha jól tudom, az már nincs. Szóval ha valaki ma vesz egy PS3-at, akkor az 1 év garanciát kap rá és ennyi.
-
ldave
félisten
válasz
Shatterstar #48550 üzenetére
Régebben volt +2 év méltányossági garancia, amikor is egy fix összegért (~16000 Ft) lehetett az 1 éven túl javított gépet kérni. De ha minden igaz, ilyen már nincs.
Többit nem tudom.
-
DM-Fan
nagyúr
Látom a szövegértés nehezedre esik. Esetleg ha el is olvastad volna a cikkemet mielőtt hülyeségekkel vádaskodsz, akkor láthattad is volna benne, hogy magam is felhívom a figyelmet, hogy a gép felnyitása garanciavesztéssel jár és csak a 3 év letelte után érdemes ezt megtenni:
"Előrebocsátom azt is, hogy senkinek nem javaslom, hogy az újonnan történő vásárlást követő 3 éven belül megbontsa a gépét, ugyanis ezzel azonnal elveszti az 1 éves teljes körű, illetve a 3 éves méltányossági garanciáját is!
Sokan nem tudják ugyanis, hogy az 1 éves Sony garancia letelte után még további 2 évig van lehetőség a gép kedvezményes javíttatására: 16.500 Ft befizetése mellett a Sony megjavítja a gépet, bármi is legyen a hibája (akár elszállt alaplap, akár olvasó) és újabban egy refurbished (teljesen felújított) gépet adnak a meghibásodott helyett, végleges használatra. Ennek mindössze az a feltétele, hogy eredeti Sony garanciával vásároljátok a gépet, legyen meg a vásárlást igazoló számla és garancialevél, illetve, hogy a gép lezáró csavarját takaró matrica sértetlen legyen. A gépet márpedig csak ezen matrica eltávolításával tudjuk kinyitni, ami a garancia azonnali elvesztését vonja maga után.
Az én gépem már 3 éves múlt, így semmilyen garanciám nem volt már rá, nem volt vesztenivalóm a megbontásával."Pedig ki is emeltem a gyengébbek kedvéért. Vagy szerinted az warez, illetve illetgális, ha valaki a gépe élettartamának meghosszabbítása okán, a garanciaidő lejárta után szétszedje, kitisztítsa és újrapasztázza a gépét? Veled is csak többen vagyunk.
-
nokia párti
őstag
válasz
WhiteWalker #43921 üzenetére
Nem egy gépről beszélünk.
Még a 60GB FAT gép előtt (amit megvettél tőlem) volt egy 80GB-os gépem is, ami YLOD-es lett. Egyébként örülök, hogy még mindig működik, tartsd továbbra is szellőzős helyen és játék után hagyd a menüben hűlni egy 15-20 percet, sokat fog segíteni. Ha meg lejár a méltányossági, azonnal újrapasztázás, és takaírítás, ha nem csinálod meg, akkor megharagszom
Az a gép amúgy imádja az Unchartedet, nekem a 2.rész sokat ment benne. -
DM-Fan
nagyúr
válasz
STC Speed #41057 üzenetére
Soha nem volt 3, mindig 1 év volt a Sony garancia. A további 2 év már méltányossági és fizetős! Viszont fontos megkülönböztetni a Sony-féle 1 évet a bolti 1 évtől, mert a Sony azonnal cseréli neked refurbished gépre a sajátodat, a bolt meg sanszos, hogy beveszi a gépet és szöszöl a javítással x napot/hetet és ki tudja, milyen lesz a végeredmény.
-
Bogyi007
veterán
válasz
kelzsoca #40507 üzenetére
Az én voltam. Beszéltem a Hireltech Kft-vel - ők a hazai Sony főszervíz és illetékes a Párizsba küldendő gépek sorsával rendelkezni - és (legalábbis) nekem azt mondták hogy ez a méltányossági garis dolog már nem él. Igaz én akkor egy nővel beszéltem nem azzal a bizonyos emberrel aki ebben állítólag illetékes (anno olvastam, hogy kit kell keresni a cégnél konkrétan).
Esetleg kérdezzetek rá ti is. Több személy több információ.....
-
kelzsoca
félisten
válasz
ivanyi #40500 üzenetére
A fat gépek már régen kifutottak, garancia sincs rájuk már, továbbá többet fogyasztanak, jobban melegednek, és hangosabbak is lehetnek, mint slim társaik.
A kérdés az, hogy használt, vagy új gépben gondolkozol?
(#40506) DM-Fan
Valaki pár hete azt mondta, hogy nincs már ez a méltányossági garancia, ezzel kapcsolatosan jó lenne valami friss infó, megbízható helyről.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
ivanyi #40504 üzenetére
Én csak újat vennék. Egy pár hónapos gépet is szét lehet hajtani. Ettől függetlenül nézhetsz használtat is, de csak igényes tulajtól, megkímélt példányt.
Vásárláskor arra figyelj, hogy kapj számlát is és Sony garanciajegyet is, mert csak ezzel lesz érvényes a 3 év méltányossági garancia. Magyarul ne bolti garanciás legyen, hanem gyári 1 éves (amire azon felül még 2 évig jár a 16.500 Ft ellenében történő refurbished gépre való csere, ha valami gond van).
-
Bogyi007
veterán
Ez a méltányossági gari dolog már nincs.
Tavaly szeptemberben vettem meg a használt de még decemberig garis, számlás 320-as Slimemet s direkt rákérdeztem a Pesti hivatalos központi Sony szervíznél (Hireltech kft) erre a 3 éves garira, s azt mondták hogy ez már nincs érvényben. -
ldave
félisten
válasz
#32711680 #39020 üzenetére
Jól van írva az első hozzászólásban pedig, a méltányossági garancia "annyit tesz, hogy bármilyen meghibásodás esetén 16.500Ft-ot kell fizetnünk, ezért egy refurbished (gyárilag felújított) konzolt kapunk a hibás konzolért cserébe, amire fél év garanciát is biztosítanak."
-
kelzsoca
félisten
válasz
TazLeacher #38826 üzenetére
Ez helyett:
Amennyiben rendelkezünk Sony garanciapapírral, abban az esetben vásárlástól számított 3 éven belül lehetőség van méltányossági javításra. Ez annyit tesz, hogy bármilyen meghibásodás esetén 16.500Ft a javítás, ami egy burkolat-cserét és a javítástól számított fél év garanciát is magában foglal. A hivatalos szerviz a Hireltech Kft., rajtuk keresztül lehet intézni. A javítást Franciaországban végzik, a várható időtartam 2-4 hét.
ez kellene:
Amennyiben rendelkezünk Sony garanciapapírral, a gépet nem bontottuk meg (HDD csere lehet) illetve a konzolon található sorozatszám megegyezik a garancialevélen található számsorral abban az esetben vásárlástól számított 3 éven belül lehetőség van élni a méltányossági garanciával.
Ez annyit tesz, hogy bármilyen meghibásodás esetén 16.500Ft-ot kell fizetnünk, ezért egy refurbished (gyárilag felújított) konzolt kapunk a hibás konzolért cserébe, amire fél év garanciát is biztosítanak. A hivatalos szerviz a Hireltech Kft., rajtuk keresztül lehet intézni. A csere általában azonnali, de elképzelhető hogy pár napot kell várni a csere készülékre. -
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
BMWFan #38086 üzenetére
Normál működés, így viselkedik. Ha egyszer elért egy fordulatszámot, nem lassul vissza akkor sem, ha már nem indokolt az a hűtési intenzitás. Több fokozatú a ventillátor-szabályozás, szépen lépdel fölfelé fokozatokat a melegedés függvényében. A felsőbb fokozatokban már elég zavaróan hangos tud lenni. Ez van, ilyen gyárilag.
Ha túlzottan gyorsan kezd el magasabb fordulatokra váltani bekapcsolást követően - akár terhelés nélkül is - akkor valószínű kiszáradt a hővezető-közeg a CPU/GPU és a borda között. Azt a gép 3 éves kora után (mikor már nincs méltányossági gari sem) célszerű újrakenni. Írtam erről cikket anno.
-
kelzsoca
félisten
válasz
TazLeacher #37349 üzenetére
Szerintem nem érdemes ennyibe hagyni, telefonálj oda nekik, és kérdezd meg ez esetben mi a teendő, mert szükséged van a garanciajegyre, azt nem dísznek adják a géphez.
Méltányossági garancia vásárlás napjától kezdve 3 éven belül vehető igénybe, de kérik hozzá a SONY garjegyet is.
-
TazLeacher
nagyúr
Elkövettem azt a hibát, hogy másra bíztam a 320-as PS3 elhozatalát a boltból. Nem adtak mellé Sony garanciát...
Egyrészről rohadt felháborítónak tartom, másrészről így jártam. A bolt a Konzol Studio. Több okból sem jó nekem ez - főleg, mert külföldre megy a gép, ott meg megb@szhatják a bolti garanciát - de tételezzük fel, hogy 1 évig nem lesz baja a gépnek. A méltányossági garancia az sorszámra szól? Vagy esetleg el tudom vinni az én gépem papírjaival? (Illetve meddig él a méltányossági garancia a vásárlástól számítva?).
Szerk.: tudok valamit kezdeni azzal, hogy nem kaptam rá Sony garanciát? Reklamálni, vagy ilyesmi?
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Dexar007 #36430 üzenetére
Milyen MM-os matrica? Hol látsz rajta olyat? A hivatalos Sony garancia is csak 1 év, ezen felül jár még 2 év méltányossági garancia a hivatalos kereskedőtől vásárolt, megbontatlan gépekre, amely 2 éven belül fix összegért javítják (illetve most már refurbished gépre cserélik) a konzolt. A MM elvileg hivatalos viszonteladó. Adatokat szériaszám alapján nem tudsz lekérni. A garanciális ügyintézéshez legalább egy blokk/számla azért kellene.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
dvd_R+ #34703 üzenetére
Szétszedve nem volt, chipelni PS3-at nem szokás, a jailbreak meg nem zárható ki, ahhoz nem kell szétszedni, ergo bannolva is lehet.
Ha nincs papírod = nincs garanciád. Ennyire egyszerű.
Ha visszakapcsolsz write only-ból, akkor láthatod, hogy épp tegnap linkeltem a modelltáblázatot, abból láthatod, hogy mikor gyártották az adott szériába tartozó gépeket, illetve, hoy mivel kevesebb, mint a korábbi gépek.
Az tenne be, ha nem adna hangot a gép, mert az azt jelentené, hogy nem megy a hűtés. Ha nagyon pörög már rögtön bekapcsolás után, akkor lehet, hogy újra kéne pasztázni, mert kiszáradt. De ezt csak akkor, ha már nincs méltányossági garancia!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
dvd_R+ #34690 üzenetére
A tápkábel olyan, amilyen, másmilyet nem tudsz beledugni, nagy csodákat nem kell várni tőle: ha megy vele, akkor jó. A Slim-ekhez már csak "magnókábel" jár, a FAT-ekhez még PC-tápkábelt mellékeltek, ott még olyan volt az aljzat a gép hátulján.
Ha a matrica megvan a csavar fölött, akkor még nem volt szétszedve, ergo javítva sem volt. Ha hivatalos kereskedőnél lett vásárolva 3 éven belül és megvan a Sony garancialevél, valamint a vásárlást igazoló számla, akkor még méltányossági garanciás, ami azt takarja, hogy ha valami gond van, akkor 16.500 Ft ellenében kicserélik a gépet egy felújított példányra, ahogy tegnap is leírtam pár HSZ-szel följebb.
Ha bannolva van, az úgyis kiderül az első hálózatra lépésnél.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
elttiL #34684 üzenetére
Azt látod, hogy szét volt-e szedve, mivel gyárilag le van ragasztva egy matricával az a csavar, amivel meg tudod kezdeni a szétszedést. Ha ez hiányzik, akkor ugrott a garancia.
Amúgy meg leírtam, ott van az újrapasztázással kapcsolatos cikkem elején:
"Előrebocsátom azt is, hogy senkinek nem javaslom, hogy az újonnan történő vásárlást követő 3 éven belül megbontsa a gépét, ugyanis ezzel azonnal elveszti az 1 éves teljes körű, illetve a 3 éves méltányossági garanciáját is!
Sokan nem tudják ugyanis, hogy az 1 éves Sony garancia letelte után még további 2 évig van lehetőség a gép kedvezményes javíttatására: 16.500 Ft befizetése mellett a Sony megjavítja a gépet, bármi is legyen a hibája (akár elszállt alaplap, akár olvasó) és újabban egy refurbished (teljesen felújított) gépet adnak a meghibásodott helyett, végleges használatra. Ennek mindössze az a feltétele, hogy eredeti Sony garanciával vásároljátok a gépet, legyen meg a vásárlást igazoló számla és garancialevél, illetve, hogy a gép lezáró csavarját takaró matrica sértetlen legyen. A gépet márpedig csak ezen matrica eltávolításával tudjuk kinyitni, ami a garancia azonnali elvesztését vonja maga után."De beleírtuk ezen topic #1. HSZ-ébe is, amivel kapsolatban mindenkit kérni szoktunk, hogy olvassa el, mielőtt kérdez, vagy bármit tesz/vesz:
"A vásárlástól számított három éven belül lehetőség van méltányossági javításra (amennyiben megvan az eredeti SONY garanciapapír). Ez annyit tesz, hgy bármilyen meghibásodás esetén 16.500Ft a javítás, ami egy burkolat-cserét és a javítástól számított fél év garanciát is magában foglal. A hivatalos szerviz a Hireltech Kft., rajtuk keresztül lehet intézni. A javítást (tudtommal) Franciaországban végzik, a várható időtartam 2-4 hét."
Ez utóbbi annyiban módosult azóta, amit az idézett cikkemben leírtam: most már elviekben nem a saját géped kapod vissza, hanem egy refurbished példányt. Most már mindegy.
Egyébként a leírtak alapján szinte biztos, hogy YLoD-os a gép, amire keresztet is vethetsz, nem éri meg a javíttatásra szánt pénzt.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
elttiL #34682 üzenetére
Azt írtad CECH-3003 a típusa. Ez még simán méltányossági garanciás gép volt (amíg szét nem szedted), ugyanis 2010-ben került piacra és a méltányossági garancia ugyebár az első vásárlástól számított 3 éven belül érvényesíthető. Ingyen cserélték volna refurbished gépre.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Gebriel #33944 üzenetére
Nem az előbb írtam, hogy 40"-os fullhd-n tolom és nem érdekel?
Amúgy találtam egy eladó ps3-at. Fóliás, de a ház nem tűnik teljesen újnak, cserélték a belsejét mindent. Ez méltányossági gariban lehetett javítva? Viszont 1 év garancia van feltüntetve, de tudtommal fél év jár csak méltányossági esetén.
-
jookomak
őstag
válasz
BlackJack80 #33384 üzenetére
Én ezt a boltot szoktam ajánlani, magam is ott vettem a második pédányt, magyar gari, sony garjegy, minden van.
És olvasd el a topik 1. hsz-ét, különös tekintettel a méltányossági garancia részre. Valamint 1-2 oldallal ezelőtt volt kitárgyalva egy hasonló kérdés. -
jookomak
őstag
válasz
waterdragon1 #33276 üzenetére
Többünk szerint nem szabad használtat venni. Kb 40-ért mennek a jó állapotúak, boltban meg 60k 1+2 év garival. Én annyit inkább kiadnék érte.
Ha használtan, akkor csak olyat, ami még esetleg garis, illetve van rá méltányossági garancia (keress rá a topikban). Vásárlás csak személyesen, megizzasztani pár percig valami jó grafikájú játékkal, utána előtte meg barangolni egy kicsit a menüben, store-ban. -
DM-Fan
nagyúr
válasz
nokia párti #32911 üzenetére
1,5 év alatt?! Simán ki tud száradni a paszta ennyi idő alatt, ez egyébként is nagyban függ a használat módjától, intenzitásától, a működési környezettől, számos egyéb tényezőtől. Ha érvényes méltányossági garancia van a gépen, ami még nem járt le, akkor semmiképp ne bontsd meg, mert ha megmakkan is, akkor is megvan a javítás 16,5 eFt-ból. Ha betöltötte a 3 éves kort, akkor hozzám hasonlóan újrakenheted és várhatóan megint elmegy pár évet gond nélkül. Nálam azóta is vígan duruzsol a FAT 40 GB.
-
DM-Fan
nagyúr
Én nem hallottam arról, hogy megszűnt volna a méltányossági garancia! Milyen bolttal beszéltél? Eszedbe ne jusson Sony gari nélkül gépet venni, ha még létezik! Ha hivatalos helyen veszed, akkor kapnod kell a gyári garanciát, ami elengedhetetlen, tekintettel arra, hogy a legtöbb gép pont 1 éves kora után hal meg. Nagyon nem mindegy, hogy ekkor lesz egy szervizszámlád 25-30 eFt-ról (egy sima olvasófejcsere is beleszalad ennyibe, az alaplapcseréről nem is beszélnék), ami után nem is lesz garanciád a javításra (és ráadásul ki tudja, hogy kókánykodják össze - mert erre is van pár érdekes story), vagy pedig ugye a gyári garival kifizeted a 16.500 Ft-ot és eleve kapsz egy hivatalos szervíz által kiadott refurbished gépet, amire plusz garanciát is kapsz.
-
jookomak
őstag
válasz
Vîncent #31506 üzenetére
Azt az egy év kibővítés gondolom olyan hely adja, ahol alapból nem adnak Sony méltányossági garanciát. Ott ne vásárolj!
Amúgy az első hsz-ben valóban sok dolog le van írva, és a méltányossági garanciára is elég sok találatot ad a kereső.
320 gb-ost azért érdemes venni, mert az a legújabb széria (cech-3004b). Teljesítmény különbség nincs köztük, de időről időre kisebb lesz a gyártási csíkszélesség, kevésbé melegszenek az újabb gépek. -
Sundesz
addikt
válasz
Vîncent #31506 üzenetére
Szia!
1. Felmásolni nem lehet, de van ami telepít amúgy is valamennyit a HDD-re.
2. Ha sok játékot fogsz letölteni a Store-ról, illetve filmeket tárolni, akkor érdemes lehet a 320 GB-os. Én 80 GB-os vinyóval nagyon jól elvagyok, nem kicsi nekem.
3. Annyira gyakori a meghibásodás, mint bármely más műszaki cikk esetén. Tehát nem kirívóan magas, de mindig benne van a pakliban mondjuk 2-3 év elteltével. Elsősorban az olvasó mondhatja be az unalmast.
4. Ha 3 éven belül bedöglik a gép, akkor méltányossági garival (talán 10e Ft-ot kell fizetni) javítják, nem kell előre kötni + év garanciát (ha 1 éven belül megy tönkre, akkor természetesen ingyenes a szervíz). -
Gergi
senior tag
Sziasztok!
A 2 ünnep között volt egy kis időm kicsit átolvasgatni a fórumot és a szemem megakadt a garanciális dolgokon, ugyanis karácsony előtt megajándékoztam magamat egy PS3-al, amit a Konzolvilágnál vettem meg. Sajnos hiába túrtam át a kapott papírokat, a Sony garlevelet nem találtam. Ma vissza is mentem hozzájuk, hogy akkor a számla alapján töltsenek ki nekem egyet a méltányossági gari miatt. A srác nagyon készséges volt és fogott egy A5-ös méretű 2 oldalas Sony garlevelet és kitöltötte, de nem olyan volt, amint korábban valaki belinkelt (Sony oldaláról lehetett letölteni pdf formátumban). Rá is kérdeztem erre és mutattam neki a pdf-es változatot, amire azt mondta, hogy ők ilyen kis 2 oldalas garlevelet kapnak minden géphez és a gépek a hivatalos Sony disztribútortól származnak... De mondta, hogy megnyugodjak kinyomtatja nekem az Sony oldaláról való pdf-et és akkor kitölti azt is...
Szóval szerintem tök korrektek voltak és még adtak is ajándékba egy Uncharted 3 skint a PS3 tetejére! -
DM-Fan
nagyúr
válasz
supercow #29274 üzenetére
Rá kell kérdezni náluk, hogy csak bolti garancia van-e a gépre, avagy gyári is!
Def26: A méltányossági garancia csak a gyári Sony garanciás gépekre jár, amelyekhez szabályszerűen kitöltött Sony garanciajegyet ad az arra jogosult bolt. A csak bolti garanciás gépekhez ez nem jár. Azt jelenti, hogy az 1 év alapgarancia leteltével még további 2 évig biztosítva vagy. Ha ebben a további két évben elromlik a géped, akkor 16.500 Ft befizetése mellett kicserélik a géped egy refurbished (felújított) példányra, a régi leadása mellett. Teljesen mindegy, hogy mi a hiba, így lehet meghajtóprobléma, elszállt alaplap, stb. Az első 1 évben a javítás díjmentes.
-
Def26
félisten
Méltányossági gari mit is jelent pontosan?
Egyébként ahogy nézem amit Gabi linkelt, ott szerepel media markt is. Tehát ha ott veszi meg asszony a gépet kap rendes garit is mellé.
-
kelzsoca
félisten
válasz
Gebriel #29172 üzenetére
Nézd, vannak/lehetnek olyan esetek, ahol nem vagy nem rendesen végzik a szervizesek a dolgukat, és hanyagságból vagy egyéb ok miatt, nem tartják be a szabályokat, ami ez esetben mondjuk a pórul járt usernek kedvezett.
Viszont minden esetben ellenőrzik a gépet (bontás, szériaszám stb..) átnézik a számlát meg mindent.
Mivel nem a levegőbe beszélek, nekem is volt garanciális ügyintézésem.
Az Überkonzolból vettem gépet, majd 2-3 hónap múlva elszállt a HDMI vezérlő chip, elvittem a központi SONY szervizbe (Hireltech Kft.)Szerencsére hosszan el tudtam beszélgetni a szervizes sráccal is, akkor mesélte el mi történik a gépekkel, mi kell a méltányossági garanciához stb...
3 különböző szervizelés volt az elmúlt évek során:
1. A hibás gépet Szlovákiába küldték, ahol javították (ez volt sógoromnál)
2. A hibás gépet Franciaországba küldték ahol javították (ez volt nálam)
3. A hibás gépet refurbished gépre azonnal cserélik (ez van most, szerencsére nem volt rá szükségem) -
DM-Fan
nagyúr
válasz
Gebriel #29172 üzenetére
Már ott indul, hogy alapvetően egy csomó bolt nem is ad Sony garanciajegyet - többnyire azon boltok, amelyek nem hivatalos kereskedők és csak bolti garanciával árulják a gépet. Ezekkel a gépekkel kapcsolatban nagy eséllyel semmilyen garancia nincs a Sony részéről, csak a bolt javításában bízhatsz - 1 éven belül. Ezekről beszélünk. A blokk nem helyettesíti a garanciajegyet.
"Viszont kár a fórumon ide tévedőknek azt az információt adni, hogy "ott vásárolj ahol adnak hozzá Sony garancia jegyet""
Ez abszolút nem téves információ, pontosan a Sony is ezt mondja! Az, hogy volt egy eset, amikor kb. hanyagság miatt neked szerencséd volt, az nem jelenti azt, hogy ez az általános. Szóval inkább Te ne dezinformálj azzal, hogy bőven elég olyan helyen vásárolni, ahol csak blokkot kapsz, mert szokványos esetben ezzel elhajtanak, pláne ha látják, hogy egy nem partner konzolbolt az eladó! Kollégának pár hónapja semmit nem kértek a PS3 gariztatásánál, csak a kitöltött garanciajegyet, a számla nem is kellett nekik, egyből azt nézték, hogy melyik bolt pecsételte a garanciajegyet.
A Panasonic-nál meg véletlenül se zavarjon, hogy az akció az 5 éves garanciakiterjesztést takarja - kvázi ugyanaz, mint a Sony-nál a méltányossági, azzal a különbséggel, hogy itt semmit nem kell fizetned a javításért, illetve azzal a különbséggel, hogy az alap 2 év ott is csak szabályosan kitöltött garanciajeggyel érvényes és a számlával nem is foglalkoznak és erre jön rá a plusz 3 év a hivatalos kereskedő által kiadott számla és a szabályosan kitöltött garanciajegy meglétével. Utóbbi nélkül hozzád sem szólnak.
-
NeoExDeath
aktív tag
válasz
dilipok #29008 üzenetére
A kérdés leginkább arra vonatkozott, hogy a gép mellé kapott garancia papírokból meg tudok-e bizonyosodni arról hogy a +2 év méltányossági garancia jár-e. Magyarul oda van-e írva valahova, hogy 1 év, +2 méltányossági. Nem akarok úgy járni hogy tájékozatlanság miatt lemaradok a +2 év gariról.
De ahogy láttam, a pár hozzászólással ezelőtt belinkelt sony papírra sincs ráírva ilyesmi.Amúgy kiváló a memóriád
-
szasanyi
félisten
Ezért kell megkérdezni!
Jó napot kívánok! Én PS3 konzolt vásárolnék és az érdekelne, hogy a honlapjukon feltüntetett ár ellenében hivatalos SONY garancia és garancia jegy is van-e hozzá? Magyarul csak olyat akarok venni, amelynél meghibásodás esetén - a hivatalos SONY garanciajeggyel -bárhol szervizeltethetem és igény bevehető az 1 év teljes körű garancián túli, 2 éves méltányossági garancia is.Ja, hogy csak az üzletbe szól...és csak egy évig... köszönöm szépen, akkor tartsák meg! A viszont kukkantásra!
Valami ilyesmire gondolta. Ezt se félreérteni, se félre magyarázni nem lehet, és amit mondanak annak megfelelően veszed ott, vagy máshol.
kelzsoca: nem éppen ezt mondom én is? Meg kell kérdezni azt annyi.
-
jookomak
őstag
válasz
NeoExDeath #29006 üzenetére
elfogyott...
Hogy mitől függ? A bolttól.
Lényeg, hogy a sony garancia jegy igazolja, hogy hivatalos forrásból van a gép. Alapból 1 év mindenhol a garancia, de a sony papír +2 év méltányossági garanciát jelent, amely idő alatt 16.500-ért megcsinálják a géped.
Nagy boltokban, Media markt, stb adnak, Platinumshop, ahol szintén, eddig az überkonzol is biztos hely volt, de ezek szerint ki tudja. -
NeoExDeath
aktív tag
Sziasztok,
PS3 vásárlásánál az mitől függ hogy kap-e az ember Sony méltányossági garanciát?
Illetve, hogyan tud megbizonyosodni róla hogy a 1 év + 2 év méltányossági biztos jár-e neki?Csakmert nemrégiben beszéltem az Überkonzollal akiket itt ajánlottatok, és nem igazán voltak képbe a dologgal kapcsolatban ami kicsit furcsa azért. Először azt mondták már elfogyott a Sony "garancia jegyük", aztán csak találtak a fiókban. És azt mondták 1 év a gari. Szeretnék biztosra menni garancia ügyben.
Köszi -
jookomak
őstag
válasz
karakpecze21 #28820 üzenetére
Én 38-ért adtam el a 80-as fatemet, amin még volt fél év méltányossági, igaz csak 1 kontrollerrel. A játékok árai is reálisak szerintem, viszont egyben baromi nehéz lesz eladni. Aki használt gépet vesz, azt a minél olcsóbb ár vonzza, és nem feltétlen játékokkal együtt.
Akinek van 70k-ja, az inkább vesz új gépet kevés játékkal, aztán szépen lassan tölti föl a készletet, meg csereberél. Én legalábbis ezt tenném.
Amúgy miért akarod eladni? Nem használod, nincs olyan játék, amivel még játszanál?
-
kelzsoca
félisten
válasz
NeoExDeath #28792 üzenetére
Éppen ez miatt is fontos a gyártói garancia megléte.
1 év garancia+ezen felül 2 év méltányossági garancia.
A méltányossági garancia annyit jelent, ha bármilyen probléma miatt meghibásodik a géped, akkor 16.500Ft ellenében azt egy gyárilag felújított darabra cserélik, amire fél év teljeskörű garanciát is adnak.
A méltányossági garancia csak akkor vehető igénybe, ha megvan a számla+SONY garanciajegy, továbbá a gépen külsérelmi nyom nem látható, illetve megbontva nem volt (HDD csere lehet) és a szériaszám is azonos a papíron szereplővel.
-
Gebriel
veterán
válasz
kelzsoca #28504 üzenetére
megfelelő helyen direkt rákérdeztem a dolgokra, azt a választ kaptam, hogy csak a számla+SONY garanciajegy az ami méltányossági garanciára jogosít, minden más ELUTASÍTÁSRA kerül.
Jaj ne viccelj már.
Mit vártál mit mondanak? Igen vedd meg a gépet bármelyik nem hivatalos partnerünknél jóval olcsóbban és mi megszervizeljük.
Én sem küldöm el az ügyfelemet, hogy máshol vásároljon.
Ha van egy gépem ami sorszámmal rendelkezik, és az a gyártótól származik számla mellett kutya kötelessége megjavítani. /Bokszolja le ő cégen belül, hogy hol kerülhetett ki "feketén" gép a kezük közül.
4. § (2) A jótállási jegy szabálytalan kiállítása vagy a fogyasztó részére történő átadásának elmaradása nem érinti a jótállási kötelezettségvállalás érvényességét.Ébresztő királylány, Andersen már meghalt, a mesének vége
Nem hiszem, hogy én vagyok az egyetlen aki, kit tudja használni a "szavatosság és a jótállás" lényegét.
-
kelzsoca
félisten
válasz
Gebriel #28502 üzenetére
Én elhiszem Neked, hogy egyszer szerencséd volt, a garanciával kapcsolatosan, de mivel én is végigjártam ezt az utat, és a megfelelő helyen direkt rákérdeztem a dolgokra, azt a választ kaptam, hogy csak a számla+SONY garanciajegy az ami méltányossági garanciára jogosít, minden más ELUTASÍTÁSRA kerül.
És ezt a "méltányossági garanciát" simán nevezhetnénk "szavatosságnak" is ami ugye bár szintén két év. Csak itt keményen tudni kell érvelni, hogy a hiba a gyártás során keletkezhetett. Ebben az esetben a 16500ft-t sem kell befizetni.
Ébresztő királylány, Andersen már meghalt, a mesének vége
A második sem teljesen valós, bár inkább hátráltatóbb mint a gari jegy. Sok boltra igaz...
Az bizony valós, és ha másképp közelítjük meg a dolgot, a Sony már nem javítja, hanem refurbished gépre azonnal cseréli (amire még garanciát is ad) a hibás konzolod (és azért tegyünk már különbséget az között, hogy a hazai "szakemberek" mókolnak valamit, vagy a SONY központi szervizében, ahol minden körülmény/felszerelés és szaktudás adott a javításhoz csinálnak valamit)
-
Gebriel
veterán
válasz
kelzsoca #28499 üzenetére
Kezdésnek ugrik a méltányossági garancia (ez egy Sony garjeggyel vásárolt gépnél 1 év gyári+2 év méltányossági garanciát jelent)
Ez nem igaz..Nekem bolti garijeggyel csinálták meg az első PS3-t méltányosságiba.
És ezt a "méltányossági garanciát" simán nevezhetnénk "szavatosságnak" is ami ugye bár szintén két év. Csak itt keményen tudni kell érvelni, hogy a hiba a gyártás során keletkezhetett. Ebben az esetben a 16500ft-t sem kell befizetni.
A második sem teljesen valós, bár inkább hátráltatóbb mint a gari jegy. Sok boltra igaz...
-
kelzsoca
félisten
Hát.. a bolti garancia nem sok jót jelent, ha megfogadsz egy tanácsot, csak olyan helyen veszel konzolt, ahol mellékelik a SONY garanciajegyet, még akkor is megéri ezt választani, ha az adott boltban esetlegesen drágább a készülék (ami nyilván nem véletlen)
(#28498) Gebriel
Azért ennél komolyabb hátrányok is vannak
Kezdésnek ugrik a méltányossági garancia (ez egy Sony garjeggyel vásárolt gépnél 1 év gyári+2 év méltányossági garanciát jelent)
Továbbá az ilyen konzolboltos gépeket általában javítják, hogy hol és ki, és milyen kóklerek, az már megint más kérdés, én soha nem bíznám a gépem hazai "szakemberekre"
-
Biomokus
tag
Helló!
Valaki meg tudja mondani, hogy ha Platinumshopnál vennék ps3-at, élne-e a +2 év méltányossági garancia?
Köszönöm!
Üdv: Biomokus
-
nokia párti
őstag
válasz
jookomak #27425 üzenetére
Szerintem sem tetted rosszul, hogy eladtad méltányossági lejárata előtt. Én is ezt fogom majd tenni, fél évvel a méltányossági lejárata előtt, mert egyszer igy is úgy is sárga ledes lesz, hiába óvóm nagyon. Kb. szombámban jó, hogy ha van 14-15 fok, és még akkor is melegszik.
-
nokia párti
őstag
Bejelentem megvettem életem 2. Ps3-as gépét.
íme lenne a mostani Playstation családomról egy kép:[link] és egy nagyon fontos dolog emberek erre szeretném, ha válaszolna valaki. Ezt adta a gyerek a géphez[link] Ez ugye jó? Nem találom sehol sem rajta a modelszámot, ugye nem lettem átbaxva?
Aztt mondta nem model szám alapján nézik méltányosságin vagy sima garin.
-
nokia párti
őstag
Holnap megyek megvenni elvileg, életem 2. PS3 gépét (még gyári garis Fat), mit érdemes lecsekkolni a garanciapapíron? Csak azért kérdezem, mert még életemben nem láttam ilyet, és nem akarom, hogy át legyek verve.
És ugye a számla is fontos? Pl: a méltányossági garihoz?
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
TazLeacher #27186 üzenetére
Uh, nem hittem, hogy ekkora nehézséget okoz felfogni a dolgot. A Fat a Slim árának 2/3-ába kerül, de a méltányossági garancia miatt 2 évig ugyanúgy semmi gond nincs vele, mint a Slim-mel, tehát méltányossági garanciában pontosan ugyanannyit kap vele. Az alapgaranciával kevesebb csak a gép, ahogy írtam ezt magam is, de könyörgöm, árban is jóval olcsóbb. Ha meg bedöglik a Fat, akkor kell csak azt a különbözetet (illetve még annyit sem) kifizetnie, amivel a Slim többe kerülne. Ekkor megkapja a Slim-et, rá a garanciát - ami nem azonos a méltányosságival - és tudtommal a méltányossági időszak fennmaradó részét. Mi is ezzel a gond, miért is nem éri meg? Ja, ha mindenképpen teljes árat akar kidobni az ablakon, akkor tényleg nem éri meg, egyébként meg teljesen korrekt bolt szerintem. Én simán bevállalnám, ha most kéne gépet vennem, mert normális Fat-et már nehéz találni és ez egy makulátlan állapotúnak tűnő, korrekt garis hátterű gép. Ilyen állapotú gépet, ennyi garanciával nemigen kapsz. De persze lehet venni az alapanyagban is karcsúbb Slim-et, másfélszer ennyiért.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
DM-Fan #27177 üzenetére
Tényleg nem kötekedés, de ezt nem értem:
egy harmaddal többet egy évvel több garanciáért, amire egyébként akkor is marad lehetősége, ha mégis a Fat-et választja, csak ott nem kötelező jellegű, hanem csak gond esetén kell kifizetni a pluszt.
Erre van 1 év sima gari + 2 év méltányossági. Hogy lenne ugyan az, mint a 2 év méltányossági? Mert azt írod, hogy a +1 év garancia megvehető? Hogy lenne megvehető? Ha 25 hónap múlva romlik el a gép, akkor már csak a Slim garis....nem értem, hogy hogy lenne ugyan az.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
kelzsoca #27175 üzenetére
Na állj! Nem egy akármilyen érdeklődőnek ajánlottam (amúgy sem ajánlottam senkinek, csak annyit merészeltem megjegyezni, hogy szerintem megéri az árát), hanem egy olyan fórumtársnak, aki köztudottan árérzékeny és egyébként is dühös az előző gépe elhalása miatt, tehát biztos nem venne teljes árú gépet, ráadásul ő maga dobta be a témát. Szerintem nem bizonytalan a forrás: első tulaj, papírok megvannak, képek alapján szalonállapotú a gép, 2 év méltányossági garancia van rá, a Fat neki jobban tetszik, árban 2/3-a az újnak. Ha beüt a krach, akkor rádob még 16 eFt-ot és kap egy garanciális Slim-et, árban meg még mindig nem fizetett többet, mintha újat venne. Semmivel nincs több esély arra, hogy egy vadiúj Slim egy perccel is tovább megy. De hagyjuk, látom többőtöknek csak az lebeg a szeme előtt, hogy fizessen egy harmaddal többet egy évvel több garanciáért, amire egyébként akkor is marad lehetősége, ha mégis a Fat-et választja, csak ott nem kötelező jellegű, hanem csak gond esetén kell kifizetni a pluszt.
Én simán adnék érte ennyit, márcsak azért is, mert vélhetően ugyanez a modell megy nálam 3,5 éve hibátlanul, pedig nem keveset ment. Próbáljátok meg túltenni magatokat azon a téhiten, hogy ha valami újabb, az jobb minőségű, vagy megbízhatóbb is. Sok területen ennek pont az ellenkezője igaz, pl. házimozi erősítők. A TV-k is egyre jobbak, több funkciót tudnak, szebb a képük évről-évre, a tartósságuk, megbízhatóságuk, hibaszázalékuk mégis növekszik. A PS3 ráadásul funkciókban is szegényedik.
-
kelzsoca
félisten
válasz
DM-Fan #27168 üzenetére
Szóval szerintem kár magasztalni a Slim-et és leszólni a Fat-et
Még mindig nem erről van szó
Az utolsó körben már kifutott fat gépek is 1 évesek, tehát a Sony garancia lejárt, maximum méltányossági, ha maradt még rajta, nyilván aki tud, az ilyen géptől szabadul, túlad rajta.
Azóta fejlődött a gyártástechnológia, az alaplapot is többször áttervezték, mellé nyilvánvaló a hűtést is, hiszen az első fat gépek 90nm-ről indultak, a friss slimek már 45nm-es technológiával készülnek, de ezt Te is pontosan tudod.
Most őszintén, ha idejön egy érdeklődő, nyugodt szívvel mered ajánlani, a már kifutott, használt, bizonytalan eredetű, és előéletű használt fat gépet, egy új, garanciális 1+2év garanciás slimmel szemben?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
DM-Fan #27156 üzenetére
Nem ugyan ott van árban, mert a végeredmény teljesen más lesz. 8 hónapon belül mindkettő besz@rik.
1. FAT változat esetében van egy gépe 6 hó garival
2. Slim esetében van egy gépem 4hó +2év garivalAz meg ugye megint benne van, hogy nagyobb eséllyel romlik el egy öregebb gép, tehát a FAT-nek nagyobb esélye van elhalálozni.
Az meg ugye megint más tészta, hogy eladásnál a ráköltött +15K egy része vissza is folyik. Egyrészről összegszerűen, hiszen valószínűleg 10 hónap múlva is többet fog érni egy 160 GB-s garancia + 2 év méltányossági garis gép, mint egy 40 GB-s méltányosságis, arról meg ugye nem is beszélve, hogy már most is nehéz eladni a FAT gépeket, mert az emberek többsége az újat keresi, mi lesz jövőre?
De tényleg kinek mi, mit ér meg. Nekem egy ilyen gép esetében a +garancia, a +tárhely és az, hogy 0 perces, simán megérne 15K-t, főleg - mint említettem - ennek egy része eladásnál vissza is jön, ráadásul általában nem 3-4 hónapra vásárol az ember.
De egyébként a kérdezőnek: vedd meg nyugodtan, aztán lehet jönni megint, hogy mekkora sz@r ez a SONY, épp lejárt a gari, és már nem javítják.
-
kelzsoca
félisten
válasz
TazLeacher #27155 üzenetére
+15K-ért +2 év garancia, +120 GB vinyó, és 0 perces hardvert kapsz, akkor mi a kérdés.
Tovább gondolva, az a +2 év a használt FAT gépnél "csak" méltányossági, ahol 16.5k-t ki kell pengetni, ha probléma van vele, és egy refurbished slim gépet adnak cserébe.
Az új gépnél az első 1 év, ugye teljesen ingyenes.
(#27156) DM-Fan
A használt gép lutrival indul 40k-ért, és marad a méltányossági, ezek nem valami biztató indulási számok, persze aki FAT mániás, az belevághat, de inkább 30-35k körül lehetne jó vételnek mondani.
A hűtést, mint tudjuk azért lehetett "olcsósítani" mert a gyártástechnológia fejlődött, nem is keveset, 90nm-ről ugrottak le 45nm-re.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
TazLeacher #27155 üzenetére
Itt jelen esetben egy 1 éves - ha minden igaz - megkímélt gépet kap 40 eFt-ért. Még 2 év méltányossági garancia van rá. Egy új Slim leginkább 60 eFt, de még ha 55 eFt-ért meg is kapja, akkor is ugyanott van árban, még akkor is, ha a FAT beszarik és rá kell költeni a pluszt a méltányosságira. Amivel az új Slim többe kerül, azzal csak a plusz 1 év normál garanciát kapja, semmi többet. Illetve de: egy hardveresen és hűtésileg már farigcsált modellt. Szerintem simán megéri ez a FAT a 40 eFt-ot, mert szemre is nagyon megkímélt és szerintem megbízhatóságát tekintve semmivel nem rosszabb, mint egy új Slim. Árban meg egyértelműen jobb, kétharmadába kerül, szerencsétlen esetben ugyanannyi lesz a vége és kap egy felújított Slim-et gariba. Innentől kezdve meg ízlés dolga, hogy kinek melyik tetszik, szerintem a Slim rusnya, hűtése is kevésbé hatékony, így egyértelműen a FAT-et venném. Persze mindenki azt csinál, amit akar.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
nokia párti #27150 üzenetére
Az már elég rég volt. Idén tavasz óta refurbished gépet kapsz a tönkrement PS3-ad helyett, ha méltányossági garanciális ügyintézésre kerül sor. Amúgy igen, mindenre vonatkozik, akár alaplap száll el, akár az olvasó.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
kelzsoca #27142 üzenetére
Az a bizonyos 40 GB-os FAT modell nálam már több, mint 3,5 éve húzza hibátlanul! Az újrapasztázás után teljesen zajmentes, a ventit is alig hallani, nem melegszik, stabilan működik. Ehhez képest jópár Slim-ről tudok, ami 1 éves kora előtt lazán megsült az alulméretezett hűtés miatt. Ugyan már a 40 GB FAT sem heatpipe-os, de még így is jóval több anyag van benne, mint bármelyik Slim-ben. Ráadásul az új Slim-ek ugye már egyes funkciókat tekintve butítottak is. Egyetlen előnyük talán, hogy kevesebbet fogyasztanak, de ez meg annyira elenyésző, hogy asszem nem ez fogja csődbe vinni a háztartást. Nem kell félni a FAT-ektől, a 40 GB-os modellek környékén már simán megbízható volt a PS3. Kivételek meg mindig vannak. Szerintem egy megkímélt FAT-ért, ami még 2 évig méltányossági garanciás egyáltalán nem sok a 40 eFt és ez a példány a képek alapján is tényleg megkímélt. Ha beszarik, még a 16 eFt ráfizetése mellett is olcsóbban jött ki a vevő, mintha most egy új Slim-et vesz, ami már ráadásul hardveresen lényegesen farigcsált gép.
Ha elszállt volna a gépem, én simán megvenném, sokkal szebb, mint a Slim-ek és jóval olcsóbb is.
-
kelzsoca
félisten
válasz
nokia párti #27146 üzenetére
És mit csináljak vele, pontosan tudom, hogy valami igazán jó gépet kifogott ki
A garanciajegy nem névre szól, de ha jól emlékszem a számla kell hozzá.
A méltányossági garancia most már úgy néz ki, hogy beviszed a gépet, aztán kapsz 16.500Ft-ért egy refurbished vélhetően slim gépet, amire adnak, ha jól tudom 6 hónap teljeskörű garanciát.
Most őszintén, nem jobb egy 0km-es gépet használni, aminek ismered az előéletét, a használt holmi mindig is zsákbamacska.
A link, amit mutattál egy igaz történet, probléma volt a HDMI csatlakozóval.
A kijelentés abban a pillanatban állta meg a helyét, amikor a fat gép nálam volt, de kölcsönbe.
Azóta már a javított gépet is eladtam, és vettem egy 160-as slimet, ami új generációs, és semmi probléma nincs vele.
-
nokia párti
őstag
-
kelzsoca
félisten
válasz
nokia párti #27138 üzenetére
SOHA nem vennék FAT gépet, főként nem a 40gb-os modellt, persze, ha élvezed hogy sorra hullanak el a konzolok, csak nyugodtan.
Mellékesen 40k?
Jó lesz az 25-30k-nak is=> slim 160gb, 0km=55k
ui: Amit ráköltessz a méltányossági garanciára: 16.500Ft, annyit ha hozzáteszel a 40k-s árhoz, már ki is jön az új gép.
-
Edgeri
senior tag
válasz
nokia párti #27138 üzenetére
Hát ugye hetente feljön ez a kérdés a fórumon. A 2 év méltányossági garancia miatt meggondolandó, viszont ha már veszel megint, akkor szerintem új slimet (de megjegyzem, nekem is jobban tetszik a régi fat), hátha tovább húzza...
-
kelzsoca
félisten
válasz
nokia párti #27025 üzenetére
Öreg hiba egy konzolt 3 vagy több évre venni
A megfontolt vásárlás ott kezdődik, hogy csak SONY garanciajeggyel veszem meg a konzolt, és nem dzsunka sarki konzolos boltból, vagy rosszabb esetben használtan.
Ha van a gép mellé SONY garanciajegy, 1 évig ingyenes, majd +2 évig méltányossági garanciában már azonnal cserélik a konzolt, és adnak egy refurbished gépet+hozzá ha jól tudom 6 hónap garanciát is.
......
Ettől függetlenül egy használt vagy bármilyen forrásból származó konzolnak is jó esetben 3 évet ki kellene bírnia, de az első fat gépek még 90nm-es technológiával készültek, hajlamosak voltak túlmelegedni stb.. -
Gebriel
veterán
válasz
TazLeacher #26787 üzenetére
Nekem a konzolvilágos számlával csinálták meg a méltányossági garanciát.
-
kelzsoca
félisten
válasz
nokia párti #26720 üzenetére
Én minden évben év végén eladom a jelenlegi gépet, és veszek egy 0km-es új masinát.
Miért? Mert az új gépre annyit kell (vagy annyit se) rádobni, mint az első méltányossági garanciára (~16k) és akkor még nincs benne hogy fel kellene vinnem és haza kellene hoznom a szervizből.
Ilyen 3-4-5 évre egy konzollal szerintem sem érdemes számolni.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
nokia párti #26723 üzenetére
"Ne legyél ebben olyan biztos."
Itt vagyok élő ellenpéldaként. Már 3,5 éves a 40 GB-os FAT-em és tökéletesen megy a mai napig. Pár hónapja írtam meg, hogy a méltányossági gari lejártával szétszedtem és csináltam rajta egy nagygenerált, azóta is tökéletesen megy, hangtalan és alig melegszik, pedig elég sokat megy, BD-lejátszóként is sokat használom.
Persze az vitathatatlan, hogy sok elpukkan közülük, de azt is sokat elfelejtik, hogy azért az sem mindegy, hogy milyen körülmények között használja az ember. Sokan nem figyelnek oda, hogy mennyire tiszta a gép környezete, tele van a gépük porral, zárt TV-állványban, szűk helyen használják, éjjel-nappal hajtják stb. Szóval a meghibásodások jelentős részében azért a user is benne van keményen. Nyilván sok esetben meg nem és csak simán kifog egy hibás példányt, de ez benne van a pakliban. Szerintem a PS3 tábor alapvetően összeteheti a kezét, sok Xbox-tulaj tudna mesélni, hogy hány gépett nyűtt el az évek alatt, míg adott esetben Te egy PS3-at.
Mindamellett, ha megnézed, hogy már 60 eFt alatt zsír új PS3-at kapsz, gyári garanciával, azt mondhatni, hogy ez annyira azért nem vészes, tekintve, hogy 5-6 játék árából ki is jött az új gép. Ha van már egy komoly gyűjteményed, amit nem akarsz fillérekért kiszórni (ahogy szasanyi kolléga is írta), akkor ez az áldozat szerintem meghozható még egyszer.
A CRT TV-det meg az említett Nokiádat meg ne állítsd szembe a PS3-mal, azok még alapvetően (nem a rossz értelemben vett) igénytelen technikai megoldású készülékek voltak! Egyetlen plazma/LCD sem fog annyi ideig szolgálni, mint egy CRT, valamint egyetlen mai okostelefon sem fog addig kitartani, mint a hajdani téglák, ez teljesen természetes.
Amúgy, hogy ne csak dühöngj és hogy lásd, hogy nem a Sony az egyetlen, aki hibáztatható, nézd meg ezt a filmet, érdekes dolgok hangzanak el benne!
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
nokia párti #26716 üzenetére
ha nincs 3 éves, akkor méltányossági gari sony-nál?
szerk.: bár, ha már más megbontotta, akkor lehet, h már nem él.
hülye kérdés: miért nem egyből a SONY-hoz vitted, ha még 3 éven belül vagy?
-
kelzsoca
félisten
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
emerzse #26305 üzenetére
"amugy régi kövér 2006-os 40 gb-os"
Akkor hogy kapnál? Az #1. HSZ-ben leírt feltételek továbbra is fennállnak: a méltányossági garancia érvényesítésének feltétele, hogy a gép ne legyen 3 évesnél régebben vásárolt (már itt bukod), hivatalos garanciával kellett megvásárolnod anno, meg kell legyen a vásárlást igazoló számla és a jótállási jegy, valamint sértetlen kell legyen a gép szemből nézve bal oldalán levő matrica. Ha mindez klappol és nem hibás használat okozta a meghibásodást, akkor 16.500 Ft leperkálása után vagy jogosult a méltányossági garancia érvényesítésére (takarjon az most akármit - javítást, vagy cserét egy felújított gépre).
Egyéb esetben marad a szerviz általi javítás, vagy affinitás megléte mellett az otthoni javítás. Alkatrészt lehet rendelni e-bay-ről, a szerelés meg megoldható otthon is, ha van hozzá türelmed és érzéked.
-
válasz
emerzse #26299 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe az 1. hsz.-t:
Méltányossági garancia:
A vásárlástól számított három éven belül lehetőség van méltányossági javításra (amennyiben megvan az eredeti SONY garanciapapír). Ez annyit tesz, hogy bármilyen meghibásodás esetén 16.500Ft a javítás, ami egy burkolat-cserét és a javítástól számított fél év garanciát is magában foglal. A hivatalos szerviz a Hireltech Kft., rajtuk keresztül lehet intézni. A javítást (tudtommal) Franciaországban végzik, a várható időtartam 2-4 hét. -
DM-Fan
nagyúr
válasz
Gebriel #26047 üzenetére
Attól függ. Ha azért pasztázták újra, mert YLoD miatt kellett szétszedni és hőlégfúvózni, akkor nagyon nem! Ha megelőző jelleggel pasztázták újra, ahogy én is, akkor talán, de csak olyantól, akit ismersz és tudod, hogy alapos, valamint ugye az ár ilyenkor már kellően nyomott kell, hogy legyen, mivel méltányossági garancia sincs már a gépre.
Én inkább egy 1 éves korát be nem töltött használt gépet vennék, ha mindenképpen kéz alól kéne venni. Arra még az alapgarancia is megvan.
De alapvetően most, hogy a Sony árat csökkentett, talán egy 5-10 eFt-tal olcsóbb lehet a gép újonnan is bizonyos helyeken. Ha 55-60 eFt között megáll, akkor szerintem már nem nagyon érdemes használtban gondolkodni.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
szonti #25952 üzenetére
A hivatalos Sony garancia 1 év. Ahol többet látsz, ott feltehetőleg a bolt adja a második évet, de az nyilván többe is kerül. A lényeg, hogy megkapd a Sony garancialevelét, mert azzal megkapod az 1 éves Sony garanciát, plusz ezen felül még további 2 év méltányossági garanciát (ha a 2. vagy a 3. évben romlik el valami a gépben, akkor 16.500 Ft befizetése ellenében cserélik). A bolti garanciát tehát jobb is hanyagolni, Sony garanciásat keress, az a lényeg! Meg kell őrizni a vásárlásról szóló számlát és legyen meg hozzá a Sony saját jótállási jegye, valamint a gépen legyen sértetlen a zárómatrica!
-
DM-Fan
nagyúr
Tekintettel arra, hogy a PS3-mam már elmúlt 3 éves, ezért elérkezettnek láttam az idejét, hogy szétszedjem, kitisztítsam és újrapasztázzam. Most volt egy kis időm és meg is csináltam. Akinek van egy pici affinitása a szereléshez, az bátran belevághat, nagyon egyszerű hardveres felépítése van, minden egymásra épül, teljesen logikus, a neten fellelhető Youtube-videók alapján simán kivitelezhető a dolog, annyira érdemes odafigyelni, hogy az egyes modellek között azért vannak felépítésbeli különbségek - és itt nemcsak a FAT és Slim modellek közötti különbségre gondolok.
Nekem egy FAT 40 GB-os, CECHH jelölésű modellem van, 2008. elején vásároltam. A gépet azért használtam becsülettel, de mindig odafigyeltem, hogy a környezete tiszta legyen, heti rendszerességgel port törlök a lakásban, így a gép környékén és alatta is. A gépet úgy kéthavonta ki szoktam porszívózni, ami annyit takar, hogy a szemből nézve jobb oldalán, illetve a hátulján levő szellőzőnyílásokon keresztül alaposan át szoktam szívatni. Az utóbbi egy évben megfigyeltem, hogy ha picit melegebb volt a környezeti hőmérséklet, akkor már rövidebb idő alatt váltott a ventillátor magasabb fordulatba, mint a gép új korában. Ezért is gondoltam rá, hogy kitakarítom, újrapasztázom.
Általános tapasztalatok:
A gép nagyon könnyen darabjaira szedhető. Csupán torx- és csillagcsavarhúzók kellenek hozzá, semmi más. A gép - várakozásomnak megfelelően - szinte patyolattiszta volt belülről, nagyon minimális por volt csak benne - az is főként a tápegységen. A hűtőbordán, a ventillátor környékén és lent, a burkolat aljában szinte semmi, az alaplapon pedig abszolút semmi. Szóval továbbra is csak biztatni tudok mindenkit, hogy tartsa tisztán a gépe környékét és rendszeresen szívja ki a port belőle a szellőzőnyílásokon keresztül. Megéri, látványosan nem volt por a gépben.
A gépet darabjaira szedve konstatáltam, hogy már ebben a modellben sem heatpipe-os a hűtés, mindösszesen két, egymástól független alumínium-borda figyelt a burkolat alsó felében, réznek nyoma sincs sehol. Az alaplapot lecsavarozva a bordákról látható volt, hogy a hűtőközeg viseltes, de abszolút nem mondanám drasztikusnak. Nem volt kemény, de persze lágy sem, de az ujjaim között még simán kenődött. A Cell egyik sarkában már nem nagyon volt paszta, de amúgy mind a CPU, mind a GPU megfelelő mennyiséggel volt ellátva, nem préselődött ki sehol a gyári paszta a kupakokról. A chipek és a bordák felületét is letisztítottam alkohollal, azt a kevés port nedves ruhával letöröltem a burkolatról, az alaplapot pedig magas nyomású levegővel és ecsettel megtisztogattam, a tápot alaposan kiporszívóztam.
Az újrakenéshez Arctic Cooling MX-2 típusú közeget vettem, amely elektromosan nem vezet, viszont nagyon jók a hőátadási mutatói, rengeteg tesztben győztesként szerepelt. Leheletvékonyan megkentem a CPU-t is és a GPU-t is, majd fordított sorrendben összeraktam a gépet, minden flottul ment.
A végén pöccre indult a gép, mindössze a dátumot kellett a netről újraszinkronizálni, mivel az alaplapi elemet is leválasztottam a szétszerelés során. Minden egyéb beállítás tökéletesen megmaradt, ahogy a HDD tartalma és az oprendszer sem érzékelt semmit a darabokra szedésből.
Remélem ezek után elégedett lesz a gép, és kibír még vagy 2 évet. Teszteltem, több órát nyúztam játékkal is, Blu-Ray filmmel is, semmi gondja nem volt. A ventillátor ugyan dolgozik, de szerintem teljesen normális fordulattal. A folyamatot végigfotóztam, de nem kezdem el beszurkálni ide a képeket, mindazonáltal látom, hogy eredetileg mi hogy volt és azt is, hogy ugyanúgy raktam vissza.
Szerintem kicsit túl is van lihegve ez az "évente-másfél évente szedessük szét és pasztáztassuk újra" téma, ez a gép több, mint három évet ment aktívan és egyáltalán nem volt vészes állapotban, mindehhez csak annyi kellett, hogy a környéke mindig rendben volt és jól szellőző helyen tartottam. Megjegyzem, a gép nálam horizontálisan fekszik. Ennek megfelelően a paszta sem volt drasztikus állagú és állapotú, kicsit egyenetlen volt, de semmi extra. Nem azt mondom, hogy nincs értelme újrakenni, de szerintem bőven elég ezt megtenni a méltányossági garancia lejárta után is - ahogy most én is tettem.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
jookomak #24030 üzenetére
Szerintem érdemes lehet belevágnod, bár kétlem, hogy 50 eFt-ot kapnál egy 2 év 2 hónapos FAT-gépért.
A mentéseket akár egy pendrive-val is át tudod vinni, bár vannak olyan játékok, amelyek nem támogatják a mentések átvitelét, így azok nem fognak működni az új gépeden.
A konzolboltokban érdemes első körben szétnézni és rá kell kérdezni, hogy adnak-e rendes Sony garanciát, de pl. multiknál is ki lehet fogni jó pakkban PS3-at korrekt áron, ha épp akciózzák. Ott tuti Sony garit adnak.
Én is gondolkoztam egy időben rajta (nekem már csak 2 hónap van a méltányossági gariból), de aztán úgy voltam vele, hogy nem válok meg a FAT-től, mert nekem egyrészt jobban tetszik, mint a Slim, másrészt meg semmi baja mai napig (kop-kop-kop), a hűtés is teljesen korrekt, nem pörög fel hamar a ventillátor. Ha letelik a 3 év, szétszedem, kitisztítom, újrapasztázom és reménykedek, hogy még elmegy 1-2 évet.
-
jookomak
őstag
Sziasztok
Azon gondolkoztam, hogy el kéne adni a 2 év 2 hónapos 80-as fat gépem, és lecserélni egy legújabb slimre. Majdnem egy év méltányossági gari még van rá. Talán 45-50 közt elmenne, és egy 20-ast kéne rádobnom az új gépre, ami kb a mélt. gar. díja, viszont tök új gépem lenne, 3 év garral.
Mit gondoltok, belevágjak? Ha igen, a vinyó tartalmát hogy tudnám átvinni? Mondjuk elsősorban a save-ek érdeklnének, demók nem igazán, full játékokat meg le lehet újra tölteni.
Ja és hol lehet a legolcsóbban Sony garis ps-t kapni? -
DM-Fan
nagyúr
Igen, végül is akkor a pendrive-os backup jöhet még szóba, de az csak a mentésekre. Mondjuk én arra gondoltam, hogy ha beszarik a gépe, akkor ne a 640 GB-ossal adja le szervizbe méltányossági gariban - mivel ugye május 1-től már nem azt a gépet kapod vissza, amit leadtál. Ezért ilyenkor célszerű bele a gyárit visszapasszintani, minthogy a saját beruházású HDD-det elbukd.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Gebriel #23784 üzenetére
Nem rossz, bár adatvédelmi aggályokat azért felvet a dolog. Ha meghibásodik a gép, akkor már biztonsági mentést nem tudsz csinálni és törölni sem a privát tartalmaidat, így marad az, hogy kiveszed a HDD-t, magad megformázod PC-vel (teleírod nullával), majd visszateszed a gépbe és így adod le, így nem fognak csámcsogni a felújítást végzők a privát fotóidon, zenéiden, filmjeiden, letöltött játékaidon, stb. Inkább az 1 éves garanciaidőt tolták volna ki 2-3 évre, vagy a 3 éves méltányossági garancia idejét 5 évre. Tudom, bilibe lóg a kezem.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Criton #23608 üzenetére
Nem tudod kipucolni a gépet normálisan amíg a garanciád él. Gari időn túl lehet szétkapni darabjaira a gépet újrapasztázni és portalanítani. A fat gépeknél ami nekem is van 60 gigás a legtöbb szellőző nyílás ezen a tipuson van. Ezért működik valamennyire a porszívózás. Én se akarom letépni a matricát egy csavarról ami nélkülözhetetlen ahhoz hogy meg lehessen kezdeni szétbontani a gépet. Novemberig ha elromlik a gépem méltányossági gariba még megcsinálná a sony. Addig porszívózgatom. A te esetedbe szinte semmit nem ér a porszívózás ha nem bontod a gépet meg. A venti felpörgetős téma nem tesz jót a slimnek sem. Nem ajánlom egyáltalán.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Hamarosan megjön az ASUS házak új zászlóshajója
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Autós topik
- Linux felhasználók OFF topikja
- Háztartási gépek
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3023, 90% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest