Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mycso

    veterán

    LOGOUT blog

    LG Optimus 2X

    2011 első negyedévében jelent meg, ez az első 2 magos „okostelefon”. Kis hazánkban a Telenor árusítja illetve mobilos boltokban 110.000ft környékén kapható kártyafüggetlenül. Többen jelezték, hogy az olcsóbb helyeken esetleges külföldről behozott nem európai független telefonokat adnak el.

    Általánosságban: mérete/súlya elég jelentősnek mondható 123,9 x 63,2 x 10,9 milliméter/139 gramm ám cseppet sem zavaró.A telefon kijelzője egy 4 hüvelykes kapacitív 480*800pixel felbontású TFT-LCD.512MBRAM és 8GBROM áll a felhasználók rendelkezésére, ebből olyan 5.5GB-ot használhatunk bármire illetve microSD kártyával bővíthető. Operációs rendszernek a 2.2.1-es Froyo-t kapjuk a készüléken, melyet a 2magos NVIDIA Tegra 250 1GHz-es processzora hajt. Természetesen itt is elérhető az Android Market, mely segít a testre szabhatóságban és ledes, 8megapixel-es fényképezőgép segíti a multimédiás igényeinket amely HD video felvételére is képes.
    Az alapcsomag tartalma: készülék+1500mAh akkumulátor+HDMI kábel+stereo headset+töltő 2részre bontható USB adatkábellel.

    Általános hibák:
    Sokunknál előfordult a kijelző bevilágítása, igazából olyasmi tünet, mintha a kijelző elválna a védő felülettől [link] [link] - garanciában cserélik a készüléket (az én esetemben így volt)

    Töltés közben lefagy a telefon és semmilyen funkciója nem elérhető --> csak az akku kiszedése segít, illetve a legfrisebb szoftver felrakása után általában eltűnik a probléma.

    Nem tudunk hívást fogadni/nem is jelzi, hogy hívásunk-sms-ünk volt illetve nem tudjuk a hívást befejezni - ez szintén szoftveres probléma, ez is megoldódik a legfrissebb szoftver felrakása után.

    Hasznos/ajánlott programok:
    Launcherek: lecserélhető a gyári LG Home felület, ez által több lehetőség nyílhat a testreszabhatóságra illetve sebességnövekedéssel is járhat.
    Ajánlott Launcherek: Launcher Pro, ADW Launcher EX, GO Launcher EX

    Internet:
    3G adatforgalom ki/be kapcsolása: APN on-off Widget
    3G adatforgalom naplózása: 3G Watchdog
    Böngésző, teljes, gyors: Dolphin Bowser HD

    Root: a lényege, hogy a "rootolással" rendszergazdai jogot szerezhetünk a készülék operációs rendszerében, ezáltal minden fájlhoz hozzáférünk és módosíthatjuk is ezeket (azért csak óvatosan ezzel) menete

    ROM-ok, módosított ROM-ok:
    OC kernel

    Számítógépes csatlakozás: szoftverek/adattár mód/stb...adattár módban csatlakoztatva általában telepíti a windows a megfelelő drivert és ekkor megajtóként láthatjuk a készülék belső/külső tárolóit. Lehetőség van az LG saját PC szoftverét is használni: LG PC Suite 4 -szinkronizáláshoz, adatok/névjegyek szerkesztéséhez, stb. illetve software frissítéshez: LG Mobile Update. Az LG support oldaláról beszerezhető.

    Általános kérdések:

    A 2 magot használja? - jelenleg a 2.2-es android rendszer nem igazán aknázza ki a 2 mag adta lehetőségeket, a 2.3-al majd javulni fog a helyzet

    Valóban Gorilla Glass a kijelző? - igen az, viszont érdemes rá fóliát tenni, mert zsebben hordva hajlamos karcolódni

    Tényleg 1 napig bírja az akku? - ha a telefon folyamatosan nyomkodva illetve valamilyen adat kapcsolatot használ (3g/wifi) akkor lemeríthető 1 nap alatt. Film nézéssel, játékkal sokkal hamarabb is. Ha csak telefonálásra használjuk esetleg néha kis böngészgetéssel/mail nézegetéssel akár 2 napot vagy picivel többet is kibír.

    A GPS adatforgalom nélkül használható? - Igen a megfelelő programmal használható és viszonylag gyorsan talál kapcsolatot.is.

    Van-e erősebb akku hozzá? - eBay -en található pár erősebb akku, bár a minőségük egyelőre ismeretlen. Illetve ha valaki gigantikus akku-ra vágyik.

    Beállítható-e *.mp3 sms/ébresztő/jelző -hang? - Igen.
    Ezt a mappaszerkezetet kell létrehozni vagy a belső vagy a külső SD kártyán:
    media/audio/alarms/ és ide jöhetnek a hangok (ébresztő)
    media/audio/notifications/ és ide jöhetnek a hangok (sms, jelző)
    media/audio/ringtones -el pedig szintén berakja a csengőhangjainkat a listába, így nem kell külön kiválasztgatni.

    Túl "fényes" zavaró a vezérlő gombok fénye - a megoldást az LG Optimus 2x touch key lights program rejti magában.

    Ha kapok egy sms-t/e-mailt/vagy nemfogadott hívásom van észre sem veszem, nem lehet valamiféle fényjelzáést beállítani? - Igen be lehet, mégpedig az LG O2X Touch LED Notifications programmal.

    Az installált programok/játékok kimenthetőek-e *.apk fájlként? - Igen az apk fájlok kimentése a Norton Mobile Utilities (Beta) programmal történhet.

    A galériában mindenféle kép/ikon megjelenik, nem lehetne eltüntetni ezeket? - Természetesen el lehet, ezekbe a mappákba kell raknod egy üres file-t, ami a a következő ".nomedia" így ezen mappák tartalma nem fog megjelenni a galériában.

    Rom frissítés után nem működik a mobilnetem (v10d) mit tegyek? - valamilyen oknál fogva, ha az LG saját szoftverével frissítjük telefonunkat a jelenleg leg újabb v10d rom-ra, akkor azt vodafone-os romnak érzékeli, és a vodafone-os APN beállítások lesznek aktívak. Új APN létrehozása oldja meg a problémánkat a saját szolgáltatónk beállításaival.
    T-mobile Telenor

    Használható-e a villanó led zseblámpaként? - Igen, a LED Light programmal, amely widgetnek is kirakható.

    [ Szerkesztve ]

    “The Night is Dark and Full of Terrors”

Új hozzászólás Aktív témák