Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • trisztan94

    őstag

    válasz Sk8erPeter #14452 üzenetére

    "Nyilván azért tartoznak a legnépszerűbb IDE-k közé a NetBeans, meg az Eclipse is, mert akkora szarok."

    Nem magák az IDE-k a szarok, hanem az, hogy Java-ban vannak írva. Persze, azt megértem, hogy így egyszer kell csak megírni a kódot, ami kb. egy univerzális alkalmazást ad, amit minden Java-t támogató op. rendszeren tudsz futtatni. De azért valljuk be, ha egy natív IDE-t kifejlesztenének, legyen most Windows vagy OSX, tök mindegy, ami ugyan azokat a dolgokat tudja, mint a Java-ban írt társuk, akkor te is a natívat használnád, mert sokkal gyorsabb lenne :)

    Most egy picit ki is forgathatnám a szavad azzal, hogy: Azért használod a NetBeans-t meg az Eclipse-t, mert nincs más normális alternatíva. (vágom, hogy van Aptana, meg Komodo, meg PHPStorm, de most egyrészt OpenSource és operációs rendszer natív alkalmazásról beszélek)

    "vettél fél milkáért egy Macet, mert az menő, és azóta folyamatosan szenvedsz vele. Megérte?"
    Nem fél millióért vettem, "csak" 200.000,- pénzért. Most ezt ha összevetjük a profi Windows alapú gépekkel, akkor kb. egy szinten van: i5 2.4ghz, 4gb ram, 500gb hdd, 7-8 órás akku. Egy ultrabook is körülbelül ugyan ennyibe kerül, de annak nagy valószínűséggel nem lesz ilyen jó billentyűzete, nem lesz full alumíniumból a háza, nem lesz ennyire jól összerakva. (persze tisztelet a kivételnek)

    "Nem találsz hozzá menő OS X-es alkalmazásokat (ebbe nyilvánvaló, hogy beletartozik a csillivilli, különben nem menő, és nem menő módon nem lehet dolgozni, hát milyen már az, hogy csak úgy simán hatékonyan tudod végezni a munkádat, mindenféle menőség nélkül), amiket hatékony munkára tudnál használni, vagy ha találsz is, akkor azért perkálni kell (ha még nem lett volna elég drága a gép). "

    Most ez megint hülyeség, kezd Windows vs OSX felé tolódni a dolog.. Ugyanúgy használok vim-et, pedig annak a kinézete nem mondható "menőnek", azért mert jól működik, produktivitás terén kimagasló. Ezért is vettem Mac-et, mert produktivitás terén odavágja a Windows-t. (ebbe légyszi ne menjünk bele, hosszú oldalakat lehetne írni, hogy miért, miért nem, stb, ne flame-eljük tele a topikot - szubjektív vélemény) Na, és itt jön képbe, hogy mi bajom van a NetBeans-el: mivel belassítja a gépet a produktivitás csökken. És baromira idegesítő az, hogy 1-2 óránként újra kell indítanom a programot, mert a Safari is 10 mp-e ugrál ott a Dock-on miatta. De amíg Windows-os gépem volt, ott is ugyan ez volt a bajom ezekkel az IDE-kel, csak ott legalább tudtam Visual Studio-t PHP IDE-nek használni.

    "Ezeket a "Java alapú sz*rokat" egyébként lehet különböző paraméterezésekkel indítani, amikkel korlátozni tudod a memóriahasználatukat, meg egyéb erőforrásokkal kapcsolatos dolgaikat."

    De miért állítgassak neki paramétereket, miért sz*rakodjak terminal-ban ezzel? 2013-ban már-már elvárná az ember, hogy minden kis apró hülyeséghez legyen GUI. Annyira nehéz lenne feldobnia a programnak egy ablakot, hogy "Add meg, hogy maximum mennyi memóriát használhasson a program"? Miközben írtam ezt esett le, hogy ez egy OpenSource progi, így nem szidom a fejlesztőket, de azért nem lenne annyira bonyolult belerakni :)

    https://heureka-kreativ.hu

Új hozzászólás Aktív témák