Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • modder

    aktív tag

    válasz Speeedfire #13181 üzenetére

    Elég általános megoldást írtam, nem yii specifikus.
    Jól értem, hogy nem akarod az egész adatbázist közösen használni, csak a user managementet? Sajnos nem ismerem a yii-t és az extensionjeit, de ha a két rendszer ugyanaz, akkor ugyanazt az adatbázis sémát használják. Így elvileg egyszerűbb megoldani, hogy az egyik webshop másik adatbázishoz kapcsolódjon közvetlenül, és onnan kérje le az adatokat. A gyakorlatban pedig vannak problémák:
    1) lehetnek olyan join lekérdezések, ahol egy webshop táblát kapcsolsz össze egy user táblával. Ezt akkor szét kell választani kódban.
    2) ha használ tranzakciókezelést, akkor a két adatbázis közötti elosztott tranzakciót inkább felejtsd el, hacsak nincs már erre megoldás yii-ben vagy PHP-ban.

    Egy rendszert általában egy adatbázisra terveznek. Kétlem, hogy annyira modulárisra csinálták volna ezt a webshopot, hogy egyszerűen le tudd cserélni honnan autentikálja a felhasználókat. Ha igen, akkor szerencséd van :)

    Mindenesetre tényleg nézz utána, hátha ezt már valaki megoldotta, ha nem, akkor kezdd el nézegetni a kódot, hogyan van megoldva a user management, és hol tudnál belenyúlni, melyik réteget tudnád lecserélni úgy, hogy közös user adatbázist használjon.

    A user management modullal együtt tud működni
    Ha a user management modulnak meg tudod mondani, hogy melyik adatbázishoz kapcsolódjon, az jó. Ez azt is jelenti, hogy a webshop vélhetőleg nem függ adatbázis szinten a user tábláktól, úgyhogy nem lesznek 1)-beli esetek. A probléma viszont még fennáll, hogy a webshop saját user táblája, ahol a postázási címet meg ilyeneket tárol, ugyanazt az adatbázis hozzáférést akarja majd használni, mint a maga a webshop.

    A legnagyobb problémát szerintem az fogja jelenteni, hogy a webshop modult, mint egy egységet egy adatbáziskapcsolatra tervezték, így kétlem, hogy konfigurálással be tudnád neki állítani, hogy a termékeket a saját adatbázisból szedje, de a webshop user-t egy másikból. (mivel ha jól láttam a képről, a webshop user táblája össze van kötve a yii user táblájával)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák