Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Scytha

    tag

    Sziasztok!

    Otthoni csoportos problémával küszködöm. Két asztali gép van egy iskolai hálózaton, amit össze szeretnék kötni (win7 enterpr. és win10 enterp.). Minden elképzelhető dolgot engedélyeztem a tcp/ip-től (netbios is engedélyeztem) a hozzáféréstől az otthoni csoportban engedélyezhetőkön át.
    A win7-es gép (ez az otthoni csoport kezdeményező, "anyagépe") szépen fogadja is a megosztott mappákat nincs vele gond, be tudok lépni olvasni/írni is tudok. A probléma az, hogy a win10-es gép nem tud semmit fogadni. Látja a 7-es gépet, de ahogy a mappára ráklikkelek semmi nem történik (intézőben) total commanderben, pedig hibaüzenetet kapok (0x80070035) a hibaelhárítás sem tud mit kezdeni, mert valamilyen alapvető protokollt hiányol.
    Nyomtatót szeretnék használni , de a megosztott nyomtatót nem is látom egyszerűen. Gondolom a probléma a hálózatban van szóval ha kikerülöm az otthoni csoportot, attól még a nyomtatót nem fogom tudni használni. Egyáltalán melyik géppel van a gáz? Ahol a hibaüzenet jön elő vagy a másikon? :)

    Tűzfal, vírusírtók ki lettek kapcsolva, elvileg ott nem lehetne gond.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák