Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Land

    veterán

    Alcatel 995 váráslás a T-nél + érdekesség:

    Pénteken megvettem a telefon, amely így történt:
    Pár napja az Árkádban telefonszámlát fizettem be és megkérdeztem, hogy van-e olyan lehetőség, hogy Webshopban rendelem meg, de élőben veszem át, tehát 10 % kedvezménnyel tudok várásolni. A válasz igen volt, mégha nem is ez a hivatalos út. Pénteken megérkeztem az Árkádba és megkérdeztem az egyik eladó hölgyet erről a dologről, de ő nemmel válaszolt... Jó, akkor húzzunk számot. Egyből sorra kerültem és pont ő hozzá. Ó remek, már tudtam, hogy buktam 5 ezer Ft-ot... Kérdezte melyik telefont szeretném. Mondtam Alcatel 995.
    Kérdezett néhány dolgot, majd elindul a készükékért, de azért megkérdezte újból: -Milyen Alctatel is mondtam? Válaszoltam neki. Ekkor már tudtam, hogy nem egy Pro-t fogtam ki. Kihozta a fehéter és a feketét. Mondtam nekem a fekete kell, mert az matt színű és nem csillog villog. Kibontotta a fehéret, megfordította, csillog.
    A hölgy: - A fekete is csillogni fog.
    Mondom: - Nem hiszem... Kibontja, tényleg matt. Marad a fekete.
    -Milyen csomaggal kérjük? (barátnőmmel voltam, övé az előfizetés)
    - Mozaik XS.
    Akarunk-e net tutningot. Mondom nem kell, elég a 200 MB.
    A hölgy: - De hát annál van túlforgalmazási díj.
    Mondom: - Dehogy van, az a régi csomagoknál volt esetleg.
    - De van!
    - De nincs. Jólvan nem erőltette tovább.
    Ezalatt mellettem egy srác LG Optimus Black-ért jött és az előtte ülő eladó hölgy erősködött, hogy az az LG Optimus L7. Nem bírtam ki és szóltam neki, hogy az 2 különböző telefon... Megköszönte. Mondta a srácnak, hoggy akor Black már nem kapható náluk és "kihozott" egy L7-et, egy L3-at az LG-kből és egy HTC One V-t. Nem hiába az idézőjel... Kihozott a valóságban 2 db L3-at és egy HTC One V-t. Srác kézbevette, forgatta a 2db L3-at, majd a HTC-t válaszottam. Hihetetlen volt. Aztán látta a nő, hogy képben vagyok és megkérdezte tőlem, hogy a One V microSIMes-e:D Válaszoltam.. Közben fülelek, hogy a srác a Vodá-tól jött át számkordozással (tehát ennyi köze volt eddig a T-hez, mint az összes VV Majomnak az értelemhez) és méltányossági kedvezményként megkapja a 10% kedvezményt. Nézek az eladóhölgyemre, de csak pislogott és hebegett-habogott, hogy az teljesen más eset, de én nem kaphatok (barátnőm nevén fut az előfizetés, aki most előszőr T-s, szóval nem hiszem ,hogy a számhordozás az Méltányossági eset...)
    De térjünk vissza az én üzletemre.
    A hölgy kérdezgette a barátnőmet, ő válaszolt, majd elénk tólta a kezdő befizetésről szóló számlát. Ugyebár ezzel a csomaggal 3591 Ft. A papíron 9950 Ft állt. Hát egyből rávágtam, hogy itt valami sántít, de erősködött, hogy ennyit dobott ki a gép és ennyi a kezdőrészlet. Befizettük duzzogva. Kérdezgette tovább a barátnőmet, én meg kezdtem elborulni. Nyomtatgatta ki a papírokat és láttam egy érdekes végösszeget.
    Kérdezem: - Mennyi a telefon teljes ára?
    - 47990 Ft.
    - Mennyi???
    - Hát annyi.
    Húú vérben forogtak a szemeim. Mondtam neki, hogy a honlapon a T-Pontok kettőspont után 39990 Ft áll. Ő sajnálja, de a gép ennyit dobott ki. De hát ez az ár a 2 év hűséghez és a tarifahűség nélküliséghez van írva a honlapon. Megmutattam neki a telefonomon. Aztán addig noszogattam őt, míg befejezte a rutin kérdéseket és szólt, hogy bemegy az egyik kollegáért. Ó nyilván én vagyok a szemét vásárló, de menjen csak! Kijöttek.
    Kérdezte mi a baj. Mondtam, hogy nagyon nem stimmel az ár. Elővett egy kinyomtatott papírt az asztalról:
    - Látja Uram itt is 47990 áll.
    A hölgy, aki elkövette az esetet: - Én mondtam, hogy nem hibáztam. (Eléggé bicskanyitogató mondat volt.)
    Magamban: Hohóó várjuk ki a végét Kisanyám.
    Erősködtem a honlappal.
    Az új kollega: - Mi ezt az árlistát kaptuk ma, a honlapon el van írva.
    Gunyosan megjegyeztem, hogy nem tudtam arról, hogy a honlap és a T-Pont az két különböző cég...
    A kijött kolléga: - Jujujj rossz kinyomtatott árlistát nézünk, ez a szomszéd kolléga listája (HTC-s srác csomaghűség nélkül vette a telefon).
    Aztán kattingatás. Kiderült, hogy a hölgy valamit elbarmolt, rossz csomagra állította a szerződést (vagy ki tudja mit nyomott el). Nekem volt igazam. Mondta a kezdőrészletet:
    -3990 Ft. Ennyit fizettünk be?
    - Nem, mi 9950 Ft-ot..
    Remek a T tartozik nekem, de a barátnőm mondta, hogy jólvan akkor befizet 3 havi részletet. Befizette, így a következő telefonrészlet szeptemberben jön. Kárpótlásként semmit nem kaptunk, csak ajándékba a flegma, tudatlan, talán kezdő nőtől a rossz szerződést, meg egy megjegyzést, hogy fél órája vége a munkaidejének. Attől a nőtől, aki majdnem meglopott 8 ezer Ft-tal, ha éppen egy töketlen fickó lettem volna! Hát elmehet a...:P
    Ez történt. Hazafelé mérgelődés, gyomoriged stb.. Este fél 9 volt.

    Kiegyészítve az eset:

    A barátnőm nulla T-s múlttal gyakorlatilag 3990 Ft-ért el tudta hozni a telefont varászlat nélkül.
    Én 2 hónapja 2 év kártyás T múlttal előre befizettem 2 havi előfizetésrészletet a kezdőrészlet mellé, plusz meg kellett buherálni a státuszomat Aranykártyássá, mert anélkül a részletfizetés se jött volna össze. A készülék Nokia Lumia 800 volt. Hogy ebben mi a logika, foglalmam sincs...

    Pixel 8 8/128 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive

Új hozzászólás Aktív témák