-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baryka007
addikt
válasz
vezeralmos2 #66700 üzenetére
Alderen nekem sem megy a C14 ... De a 4133 C15 az ment...
Illetve G2 ben a 4600 c17 usmus stabil volt...
aztán 4800 c17 en már hibádzott, de benchek lefutottak :'DEz meg a 4133 C15 usmus teszt, ma fogom lenyomni a torkán a többit
Aztán akkor stabil ! A tiéd nem stabilCoffe Lakenél az RTL IOL ott ahol a dram timingokat állítod, ott kell nagyon lemenni és vagy egy menün belül, vagy simán alul. De megfogod találni...
-
vezeralmos2
senior tag
válasz
Baryka007 #66699 üzenetére
Nem találom az hol van a biosban lol
Vissza lazítva sem volt stabil, mondjuk ez csak egy 4266c19 kit, lehet ennek nem tetszik
A másik kitemnek nem volt gondja a 4000c14el de az az Alder mellett van.
meg van még egy Neo RGB 3600C14 XMP profilos, azt csak XMP-ben használtam -
Baryka007
addikt
válasz
vezeralmos2 #66697 üzenetére
RTL IOL okon látszik, hogy nem stabil.
Azok egyenesek szoktak lenni.De ha beállítod azokat is (-7 vagy ha nagyon jó az imc/memória akkor -8 mindenre) és akkor lemész olyan 34 ns ig vagy tovább !
De 1x teszteld már ki, legalább egy 20 perces USMUS TM5 elHa az lemegy, akkor már nagy valószínűséggel játékstabil legalább a beállításod !
20 perc nem sok -
vezeralmos2
senior tag
válasz
vezeralmos2 #66697 üzenetére
update: 15 perc game után kékhalál, lazítani kellett
-
vezeralmos2
senior tag
válasz
zebra_hun #66688 üzenetére
Közbe itt én is alkottam a királyi arany csillogás memóriákkal(másoltam rólad haha)
A proci SA/VDD 1.2 voltokat kap de sztem beérné kevesebbel is. VCore is valami 1.15v@ 4700MHz max
Ramok 1.55 volt
Cache clock is gyári
Már pár óra hosszája megy, meg leszedett kb. 120 gigányi cuccot, szóval eddig stabil.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Baryka007 #66694 üzenetére
A Forza Horizon 4-5 is nagyon jó benchmarkra, ugyan ezen okok miatt, mint a SoTTR, mindenre is skálázódik, CPU-ra, GPU-ra, és RAM-ra
Csak a Horizon 5-nél a mai überbrutál high-end CPU-k minimum grafikán már a játék határait feszegetik, 480-500FPS-nél van a játék korlátja
Sajnos nincs a 5800X3D-mmel SoTTR eredményem, pedig jó lett volna összehasonlítani
szerk: De van... 720p maximumon, 3070-el, 83% GPU boundSzóval CPU összehasonlításra nem jó.
-
Baryka007
addikt
válasz
CJ4567 #66691 üzenetére
Amit én ott beadtam OC-t nagyon nem stabil a gép
Szóval ne sopánkodj, daily beállítással 310-312 az amit nagyjából tud a 12600K -m...Ahogy zebra is írja 720p lowon, ahol nincs a GPU kihasználva (te is láthatod 0% gpu bound) ott csak a CPU számít mert a VGA malmozva várja azt, hogy a CPU dolgozzon...
És azért szeretjük nagyon, mert kiválóan skálázódik RAM/CPU ra ez a játék
-
válasz
CJ4567 #66691 üzenetére
Igazából így lehet mérni precízen. Sajnos ebből vita van állandóan.
Sokan félreértik, hogy "dehát ki játszik 720 low-on?"
Senki sem, ez nem is a TR-ben elérhető fps.
Viszont a konfig (ram, cpu, nvme, pcie, stb) tesztelésre tökéletes.
Ha most felraknám 4k maxi grafikára a 1080ti-t, pont ennyit adna egy 10400f jedec memóval, mint egy bármely világcsúcs konfiggal.
Lenne 30 fps
Sok esetben egy 4090/5090 sem elég, azok hasalnak el előbb.
Legjobb a 720/1080p, high/very high, egy bika gpu mellett.
Lényeg, hogy a gpu kihasználás ne ütközzön plafonba.
Nagyon zárt körben megy a cpu és ram mérés a viták elkerülése végett.
Videokártyát meg pont fordítva mérünk. Fusson 100% kihasználtságon.Köszi a mérést, szépet megy
-
fudi2002
Topikgazda
Urak, ramhoz kötődő eredmények és hozzászólások. Maradjanak ONban.
-
válasz
CJ4567 #66687 üzenetére
Köszi!
Közben reszeltem rajta, csak nem akartam untatni senkit sem. A kis vakarcs 10700k a z490 szintén vakarcs itx-ben ezt tudta adni:
OCC Profil: [kép]
A 4100C14 ezekkel az időzítésekkel engedelmeskedik. Jobban megszorongatva elhasal a teszten, de nem mondanám rossznak így sem.
Mai csúcs masinákkal nem fog versenybe menni, de a különbség saját magával látványos.Teljesen default 10700k és overclock-kolt 10700k.
Ebben minden benne van, ram, proci.
Azért egy ilyen teljesítmény 5 éve igencsak jónak számított.
210-220 fps-eket tudtak akkoriban összehozni. 300 az elképzelhetetlen volt.
Nosztalgiázni jó volt a kis I7. Ezeken élmény volt a ram ocSzerk.:
Elsőre rossz képet raktam, sorry -
Baryka007
addikt
Most olvaslak csak ^^
Akkor már ketten vagyunk !Furcsa egyébként, mert az ASUS Z370 Prime-A deszkámmal meg simán ment bármi 4000-4100 on is ha jól emlékszem ....
Micsoda visszafejlődés
Pedig hidd el, kipróbáltam 3db CPU val abban a deszkában a B-DIE ramjaimat... 3900 alatt volt csak stabil eredmény ...Pedig akkoriban volt egy Z490 Aorus Master deszkám is, abban meg bármi elment 4300 ig...
Ha lazára írtam az időzítéseket akkor döcögve lehetett stabilizálni a 4400 at is, de azt már nem szerette...Apexxel meg látod 4600 akat járattak stabilan
-
Baryka007
addikt
válasz
vezeralmos2 #66682 üzenetére
Senki nem nézi le a konfigod... De írtad ezeket a beakadásokat is...
Ahelyett hogy kitesztelnéd, hogy stabil -e... Hasracsapsz, és neked akkor stabil ha nem akad meg valami ...Ez olyan Kókány Tibi féle munka, vagy Maszek Sándor .... stb... Érted na ... !
Félmunka, nincs érdeme se semmi...A konfigodat nem nézi le senki !
Azt értsd meg, a gond ott van hogy beállítasz egy beállítást amit ajánlunk, nem teszteled ki nem jársz utána... És akkor most visszamondhatnám, hogy te meg lefikázod a tudásunkat ...
Pedig a te hanyagságod miatt akad be a játék ...
És az egész úgy néz ki kívülről, hogy te ide beírod, hogy nem volt jó a beállítás mert döcögött a játék szóval visszalazítottad ...Hát mintha az én hibám lett volna
Pedig te nem tesztelted ki ... És még továbbra sem látunk semmi feszt, csak tudnunk kéne magunktól vagy hogy fogalmaztál.
Továbbra is azt mondom, ez nem lenézése a konfigodnak... Csak már unalmas... Ha meg nem akarod kitesztelni akkor ne teszteld, de ne mond senkinek hogy stabil, mert kihullik a hajam tőle !
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
vezeralmos2 #66682 üzenetére
Nem a beállításaid nézem le, hanem téged. Csak, hogy tiszta legyen. Keményen megdolgoztál érte, csak összejött a végére.
-
vezeralmos2
senior tag
válasz
Baryka007 #66679 üzenetére
Nem akarlak megsérteni, de nekem az Alder konfiggal nincs sok kedvem órák hosszat tesztelgetni, elég erős ez így is.
Amúgy is, tegnap bekapcsoltam az E-Corekat, és úgy memória benchmark alatt rendesen Coil-Whine hangot ad valami, vagy a lap vagy a processzor. A 13700k ugyanezt csinálta csak méghangosabb volt a Coil-Whine effektus. Kikapcsolt e-corekkal néma csöndes.Játszottam ezzel a belőtt RAM profillal is, de volt egy két beakadás szóval visszatettem lazábbra. (Amúgy ahogy telt az idő úgy gyakoribb lett az akadás, szóval szerintem a 292 trfc már kicsit kevés ahogy melegszik a chip , pedig 36 foknál nem mennek feljebb)
Ha vissza kunyiztam a Skylaket mert most ősöknél van, na majd azzal talán több értelme lesz hegyezgetni a Royal Gold kitet.
Munkahelyen meg püfölöm a T9800-at, meglepően gyors ez a régi cucc, persze amíg nem akarsz rajta játszani. -
Baryka007
addikt
válasz
vezeralmos2 #66676 üzenetére
Nem szeretek találgatni ott, ahol fontos tudni pontosan... VDDQTX is lehetne 1,3....
btw, az jó magas ... De SA voltagehez semmi köze a memóriádnak... Tehetsz be akármilyen memóriát, ha 3800 hoz 1,3v SA kell, akkor másik fajta memóriához is 1,3v SA fog kelleni.BTW, az tényleg a felső határa a safe voltage rangenek. Szóval megértem, hogy nem mentél feljebb vele.
-
Baryka007
addikt
válasz
vezeralmos2 #66674 üzenetére
Mi 1,3 volt ?
SA, VDDQTX, DRAM ? -
Baryka007
addikt
válasz
vezeralmos2 #66672 üzenetére
Hát figyelj... Nem tudunk semmit
Fentebb láthattad a mi képünket, rajt a HWInfo, ATC, Y-Crunch meg TM5 teszt !
Ezekből minden kiderül... de konkrétan minden.
Nálad annyit tudunk, mi a ram sebessége, és milyen időkkel.
Nálunk a másik képen tudni mindennek a:
Feszültségeit,
Órajelét,
Stabil -e,
Időzítések,
Fogyasztás,
Hőmérsékletek,Van egy HWInfo-s képed, de azon semmi nem látszik ami hasznos volna.
Így nehéz mit mondanom.A 13700K esetében azt mondanám, hogy azért nem bírsz feljebb menni mert a 4x16gb modul az IMC-t terheli... Teljesen normális jelenség egyébként.
Ha kiveszed bármelyik két modult, akkor tuti megy feljebb is -
vezeralmos2
senior tag
válasz
Baryka007 #66671 üzenetére
E-Core nekem aztán nem kell. Ez egy 2x8GB-os 4000c15 Royal Silver kit.
A Ring 4700MHz-en megy, szóval elvileg az sem indokolná a lassabb write-ot.
Alacsony feszültségek befolyásokhatják a latencyt, és a sebességeket?Tapasztalatból azt tudom mondani hogy a túl alacsony SA feszültség memóriahibát okozhat, és elsősorban böngészőablakok összeomlása az első ami szembejön ilyenkor, ez az előző procinál tűnt fel.
De az a 13700k egyébként 4x16GB 3200MHz ramot könnyedén visz azóta is, de valamiért a magasabb frekit nem tolerálta. -
Baryka007
addikt
válasz
vezeralmos2 #66670 üzenetére
Sokkal jobb már így, mint az előző 3800 as eredményed volt !
Lehet, hogy más miatt kevés a Write... talán HT off, vagy E core off miatt. Talán az alacsony Cache/Ring ratio ... Nem tudom, mi van nálad a BIOS-ban beállítva. De a ram beállítások szerint, mivel ez SR modul, fel kellett volna mennie a Write-odnak is -
Baryka007
addikt
válasz
vezeralmos2 #66667 üzenetére
Amiket fentebb írtam, írd be a BIOS- ba módosíts a RAM időkön
zebra_hun:
HWInfo alapján SA-VID értékre gondolt. -
válasz
vezeralmos2 #66667 üzenetére
Nem.
Nem.
Nekem mindegy, csak ha vki vmit megoszt, akkor annak stabilnak is illik lennie.
Egy képre ráfér minden infó, így senkinek sem kell kérdeznie.
Persze lehet, csak ha rajta van minden, akkor felesleges.
A "szénné égést" meg felejtsük már el egy életre. Sosem láttam olyan égést, aminek a végterméke egy újabb éghető anyag.
Nem tönkretenni kell, hanem megbizonyosodni róla, hogy a munkánk valóban megfelelő lesz e bármely felhasználásban.Amúgy az 1.14V mi?
JEDEC is 1.20V DDR4 esetén. -
vezeralmos2
senior tag
válasz
zebra_hun #66666 üzenetére
Dailyban ezt a profilt használom már régóta, a 13700k-nak ez értelmes feszültségekkel nem ment, ez 1.14 volttal viszi. 4 modullal is megy, de úgy már több feszültség kell neki.
A TM5, Y-Crucnher nem azok a programok, amikkel Angie tavaly pár hónap alatt szénné égetett egy processzort? -
válasz
vezeralmos2 #66665 üzenetére
TM5, összefoglaló.
De le is töltheted a TR-t.
A 3800c14-et mutasd, 4000c14..., ajjaj.
Mellé hwinfo-t is. -
válasz
vezeralmos2 #66663 üzenetére
Én megnézném azt a 3800c14-et.
Nem aida, az nem érdekel. Olyan képet mint az enyém.
A 8/16+8 prociknál igen szép profitot lehet elérni.XMP Vs. RAM OC
290 Vs. 360 fps avg
200 Vs. 250 fps minEz nem extrém oc, teljesen hétköznapi.
Minden játékban hozza ezt az arányt, nem kell feltétlen a tr-re érteni.TM5 1.5 óra, Y Cruncher legalább 15-20 perc. (Nagyon minimum)
Akkor az már talán nevezhető profilnak, egy aida vacak fabatkát sem ér.
8/16+8-as procival csináltam. -
vezeralmos2
senior tag
válasz
Baryka007 #66662 üzenetére
A normál 3800c14 és a tweakelt 4000c14 profil között kemény 3-4 GB/s és 2-3ns különbség van, cserébe sokkal több feszt kér a ram is, meg a cpu is. Ringet is OC-zni kéne tovább. Szerintem nem ér ennyit az egész, engem annyira nem vonz.
A 9900k-nál szívesebben csináltam ilyet, azt lehetett vinni 35-37ns körülre viszonylag könnyen, és sokkal kiegyensúlyozottabb annak a processzornak az írás, olvasási sebessége is. -
Baryka007
addikt
válasz
vezeralmos2 #66661 üzenetére
Akkor ráhibáztam
Ahogy mondtam, twr magas... minimum felezd meg... 10-12 közé nyugodtan leviheted.
Tfaw -> 16
trtp -> 6
twtrl _l -> 6
twtrl _s -> 1
(ez a kettő a twrrd _sg _dg -t lejjebb fogja vinni mindkettőt 2-vel.. De hagyd őket AUTO-n, hogy a twtr állítsa őket)
harmadlagos időknél a _dr _dd végűek mindegy, mert 2 dimm SR kited van ! (DR kitnél kell a DR 4 dimmnél pedig a DD)
Továbbá
ha feszíteni szeretnél a trdrdr _sg mehet 7 ről 6 ra, ahogyan lejjebb a twrwr _sg is 6 os !
a többi maradhat ahol van. De kezdésnek ez így lórúgás lesz
-
Baryka007
addikt
válasz
vezeralmos2 #66655 üzenetére
Többet kéne hoznia neki. Nekem 12600K alatt 4000 cl16-16-16 on hoz olyan 65-66gb/s Read, Write, Copyban is. Latency meg ugyan annyi mint neked így.
Mivel a writeod van lemaradva, a rosszul belőtt harmadlagos időkre, és a magas twr re tudnék tippelni. De ez önmagában nem elég. A másodlagos időknél twtr _l _s sem lehet igazán a helyén.
Egy ASRock Timing Configuratort csapj hozzá, és akkor segítek belőni faszán
-
válasz
vezeralmos2 #66657 üzenetére
Elmondom halkan, hogy amit készítünk kép, azon minden ott van. Ilyen kérdéseket nem volna szabad feltenni, mivel naponta többször megosztjuk.
Anno nekem nem nagyon voltak ilyen segítségek (képek), magam kísérletezgettem ki, mi, mit csinál.
Most a kész profilok itt vannak, csak másolni kell és értelem szerűen tesztelni. Minimál difi lehetséges csak.Csak tőlem van több mint 100 profil, cml i3-i9-ig, rpl refresh-ig mindenféle felállásba, kombinációba.
Ilyen ram, olyan proci, amolyan deszka.
Mit nézel akkor azokon a képeken?
Egy kupac számhalmaz?Nem leszólni kell az embereket és a vásárolt hardvereiket, hanem megtanulni használni őket.
Raptor jelenleg mindenben a legjobb. Nem degradálódik, nem forr fel, eszméletlent lehet gyorsítani rajta.
Nem is ismered, miért fikázod állandóan? -
válasz
vezeralmos2 #66655 üzenetére
Minősíthetetlen, bocs.
Ilyet igen, 3 perc csinálni.
Tegyél alá 3 órás ram tesztet, az majd értékeli a munkád.
Aida sem kell, csak a tm5, hci, gsat, y cruncher 2.5b és vst/vt3 váltó.
Ha az megvan, utána lehet az eredményeket értékelni. -
Baryka007
addikt
válasz
vezeralmos2 #66651 üzenetére
Van itthon egy P5Q Deluxe alaplapom, van benne valami Xeon Proci ami egy Q9650 nek felel meg... Hozzá van 4x2gb 1066mhz es ramocskám... Megnézem mit gurít összedobom
-
Baryka007
addikt
válasz
zebra_hun #66652 üzenetére
Az a baj, hogy Rocket Lakenél jöttek be a GearMode-ok... felhúztak egy teljesen új IMC-t... Nem mondom, hogy a semmiből ... De teljesen új alapokon volt mint a Comet féle IMC ...
Aztán Arrow Lakenél ugyan ez történt, csak nem az IMC vel... Ott architektúrálisan és tipográfiailag is rengeteg az eltérés...
Egy ilyen rendszer kifejlesztésére több idő kellett volna... Ezért jön most majd az Arrow Refresh... Abban majd láthatjuk, hogy milyen "lett volna" ...Igen, egy jó hangolással simán lehet generációkat lépni
És nem kell hozzá csúcs alaplap sem.. Persze nem árt ha van ! Egyrészt megkönnyíti a dolgodat, másrészt nagyobb teret ad a hangolásra. De nem létszükség egy jó beállításhoz a csúcs deszka.
-
válasz
Baryka007 #66650 üzenetére
Én nem vicceltem amikor azt írtam, hogy egy jobb oc-kal generáció(kat)-t lépek előre.
Láttam én 13900k-tól 300 fps-t.Lemértem mennyi alapon a 10700k TR 720 lowest. 184
Szép előrelépés azért. Ok, ebben van cpu, cache oc is, nem csak memória.
A 275 fps viszont nagyon kényelmes, semmi extrém.
A 10400f-fel is csináltam 4133c14-et, aztán a 3080/90 topikban sorra hoztam a jobb értékeket játékban másokétól.
10400-at akkor is lenézték. Direkt vettem egyet, ment az Apex-ba
Cinebench-ben nem, de játékokban sosem megy 100%-on.
Gyors legyen az fontosabb, mint erős.
A lenti 11700k csúcs RKL is egy ritka, az 3866c14 volt.
Rocket Lake csúnya visszalépés volt a Comet Lake-hez.
Mint most az ARL a RPL-hez. Hiába a 9200-9400C42, nem tudja a rapit hozni sem, nemhogy überelni.
Ez a CML a maga idejében nagyon jónak számított. Ma is egyébként. HZD és hasonló procizabáló játékokkal már nehezen boldogul, de panaszra azért nincs ok
Almát almával kell hasonlítani, nem a raptorral. -
vezeralmos2
senior tag
Egy átlagos DDR2 laptop pedig ennyit tud
-
-
-
Baryka007
addikt
válasz
zebra_hun #66643 üzenetére
Jééééézusom !!! Én teljesen emlékszem ... Comet Laken soha nem sikerült 60gb/s feletti Copy-t csinálnom ! 4100 C14
Az a latency is durva nagyon
SOTR tesztben mit megy? Megdönti az én 276 fps emet így ? Szintén 10700K val volt az is, csak azért kérdemGrat az eredményhez
-
Baryka007
addikt
válasz
CJ4567 #66637 üzenetére
Sajnos engem nem izgatnak a hőmérsékletek... amíg nem kell LN2, vagy hidegvíz, addig nem félek tőle...
Az, hogy nekem 4,5ghz AC ról 5,3ghz AC ra van húzva a CPU, az teljesen más... Gyári állapotában nekem is pontosan ugyan olyan hőmérsékleteim voltak mint neked a BQ 280 as AIO val...
Fentebb azon a képen 140w ot, csak kiengedett TDP vel tudtál elérni... 125w on, ami a gyári TDP je, meg egy dekával sem volt melegebb, mint az általad említett CPU-k...Az jobban izgat, hogy egy havernak most raktam össze egy gépet konkrétan tegnap... semmibe nem volt beleszólásom hozzátenném !
Giga B650E Eagle alaplap + R5 7600X + 2x32gb viper memória 6000 cl30 expo...
És 2-3 óra ment el azzal, hogy valahogyan elinduljon JEDEC-en egyáltalán a gépe ... BIOS-ban egy ASUS Prime 360 as AIO vízzel 57°C os volt a CPUMiután sikerült elindulnia JEDEC 4800 on, egy kitet kivettem és úgy benyomtam neki az expo-t... 7-8 perc training után megtalálta magát... bekapcsoltam a fastbootot és beraktam a másik memóriát... És paff megint nem indult...
Nem is folytatom ... Összeraktam neki a gépet, és 2-3 óra hülyéskedés volt mire EXPO-n elindult egyáltalán a gép .....
Engem ez jobban izgat
-
Még egy 4100C14 belefér.
Most 5GHz-en toltam az avx2 vst/vt3 tesztet. 10 perc elég is ebben a kánikulában, nagyjából stabilnak is nevezhető. Így látszik a bits / sec érték is, mármint a valós. Azért sztem kicsit sok ez az oc a 10700-nak.- MSI MEG Unify Z490i
- 10700k @5GHz
- G.Skill 3600CL14 15 15 @4100CL14 15 15 -
CJ4567
nagyúr
válasz
vezeralmos2 #66638 üzenetére
Ez most E-core off, és HT off?
Nálam CO -30-al ezt tudta, de ez már nagyon nagyon off.
5800X3D CO -30, LF3 280 -
vezeralmos2
senior tag
válasz
CJ4567 #66637 üzenetére
Az AMD melegebb volt, melegebb, és melegebb lesz.
Ex- 5800X3D felhasználó vagyok.
Az 5800X3D még -30CO val sem tudta megközelíteni energiahatékonyságban sem ezt a processzort. Ha csak a magot nézzük akkor egy 13900k méghatékonyabb, arról inkább ne is beszéljünk. De összességében ezt egy jobb processzornak tartom, mint a Raptort.
[benchmark] -
CJ4567
nagyúr
válasz
Baryka007 #66636 üzenetére
~2019 óta vagyok AMD felhasználó, kezdtem Zen+ -al (2600), majd 3600, majd 5800X3D, most 7700. Hiába fogyasztanak kevesebbet, mint az Intel megfelelőik, ha annyira kis helyen tömörül össze az a hő Zen 2 óta, és ez egyre rosszabbodik, hogy nem tudja az IHS-en keresztül átadni a hőt, és ugyan annyira melegedni fog, mint a többet fogyasztó Intel társa
A tuningolt R5 2600 Cinebench alatt bekajált 115W-ot, egy SilentiumPC Fortis 3-al felment 67 fokra, nyáronAz 5800X3D pedig ~22 fokos szobában, egy Liquid Freezer 3-al 112W-on (alulfeszelve) 78 fok
A 7700-at sajnos már nem tudtam az LF3-al tesztelni, mert az alaplap miatt nem fért be a házba, úgyhogy hűtőt kellett váltanom, de ez is piszkosul forrófejű
-
Baryka007
addikt
válasz
zebra_hun #66634 üzenetére
Köszönöm
Van ott még1 durva dolog azért, bár ramos topicba nem számít szóval offba írom...
12600K @ 232w = 79°C - 80°C
Delid nélkül amikor megvettem bontatlanul, egy BQ Pure Loop 280 volt felette, full default BIOS-al 140w on 95°C on throttlingoltam.Igaz, azóta bőven erősödött a hűtés a CPU -n ... De !
Annak a gyári teljesítménynek, ahol 1 magos boost 4,9 volt, és allcore 4,5
Ahhoz képest most allcore 5,3 és hűvösebbDe összességében 6p magon és 4e magon 232w fogyasztás
És le van hűtve
-
válasz
Baryka007 #66632 üzenetére
Ez is biza brutál, le a kalappal.
Nekem anno Z690 TUF lapban volt a 12600k, igen valószínű, hogy azért nem ment feljebb.
Lássuk a lenti példámat a Z590 TUF-fal. 3800MHz és vége volt.
MEG Z490 meg megy mint a fene ugyanazzal a cpu/ram-mal.Igen, Y lényeges, azt is lenyomtam a torkán. 26 perc nekem elég most, úgysem tartom meg a profilt meg a konfigot sem. Nekem csak oc profilok létrehozására kell, az okoz örömet. Ha meg mindent beállítgattam, veszek vmi mást
VST/VT3 váltó, de a 10700k 4700MHz-es alapon, így is van oc rajta. Idióta avx-es vackokkal nem akarom tönkre vágni.
-2 avx offset-et kapott most az 50x oc-ból:
Ezzel a 4000C14-et én késznek nyilvánítom
Vezérmester:
Mutasd. De így ahogy mi.
C14 és C14 közt hatalmas különbségek vannak. Laza C14 kukába való
TM5, és Y Cruncher váltó. Bónusz HCI RunMemTestPRO. -
-
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
Overlocker #66624 üzenetére
Az baj. Ez a cl18 ilyen neszesemmifogdmegjól. Amit nyernél a sávszélen, azt bukod a késleltetésen.
-
-
Végül a házat cseréltem ki egy Flux PRO-ra és nagyon meglepő, hogy 27 fokos szobában is 4-5 fokkal hűvösebb, mint a Shadow Base vagy a Lightning esetén volt.
Így már a kártyát nem cserélem le.
-
vezeralmos2
senior tag
válasz
Aprósólyom #66620 üzenetére
Régit is kedvelem, a core 2 laptop még ráadásul egész használható windows 10-el, 8gb rammal.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
vezeralmos2 #66619 üzenetére
Jaaa, hogy retro kedvelő vagy? Akkor sorry.
-
vezeralmos2
senior tag
válasz
Aprósólyom #66618 üzenetére
Jó is hogy mondod, így mégnagyobb örömmel használom tovább a Core 2 Duos laptopjaimat.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
vezeralmos2 #66617 üzenetére
Ne tartogasd, semmi értelme, add le a megfelelő ponton, mert a recycling alatt kinyerik belőle az értékes fémeket.
Pontosabban tartogathatod
, mert én sem egyenként viszem el az elektronikai hulladékot, hanem mire összejön egy doboznyi... 1-2-3 évente 1x.
-
Baryka007
addikt
válasz
vezeralmos2 #66615 üzenetére
De régen láttam Kingmaxot... DDR2 korszak királyai voltak :'D
Azért DDR3 2000mhz se rossz !
Mihez használod, Haswell? Devil's Canyon ? -
vezeralmos2
senior tag
Üdv
Kingmax Nano DDR3-2000 -
fudi2002
Topikgazda
válasz
Overlocker #66611 üzenetére
Ha tényleg whea mentesen tudja az if2000-et akkor először is tedd össze két kezed.
Másod sorban, egy 4000cl16-ot nyomj neki gyorsan, ne szuttyogj holmi cl18-al.
Egy átlagos 3800cl15-el anno: [link] -
Overlocker
veterán
-
Baryka007
addikt
válasz
Overlocker #66607 üzenetére
Szép !
Ritkán látok AMD platformon ilyen szép eredményt -
Overlocker
veterán
AMD 60k + , Hynix CJR 1.35v
-
-
mrzed
senior tag
Van arra mód, hogy Kingston Fury ramoknak a ledje kikapcsolva maradjon újraindítás vagy bekapcsolás után, anélkül, hogy a ledvezérlő szoftvert be kelljen tölteni induláskor?
-
Baryka007
addikt
válasz
zebra_hun #66601 üzenetére
Én még jövök neked pár képpel azért
Ezek mind 4000 CL19-21-21 es B-DIE HyperX ramokkal készültek
10700K -> Z490 Aorus MasterEgyébként az alaplap a gyenge tényező nálad...
Húgomnak egy Rog Strix Z490-F lapja van... Akármilyen B-DIE-t rakok bele 3900 ig bírom stabilizálni...
Volt benne a 10700K cpu-m is, ami másik deszkában vitte a 4300 at... Szóval az alaplap volt gyenge... -
Micsoda "pro" setup
Szépen lezárva ami nem kell, grat.Az az igazság, kicsit elkényeztetettnek érzem magam. 98%-ban profi Apex lapokat használtam, legjobb válogatott samu b die-okat, illetve I9-eket.
Jó, ritkán volt ugyan um. "olcsó" kategóriás lap is, de rövid ideig.
Viszont Samsung b die-on kívül sosem használtam mást.
Ez az első "nyitott" ram kit, hogy 16 19 19.
Ez a 16 18 18-at sem eszi meg.
Érdekes teszteket is csináltam velük, ugyanis a drága 14 15 15 vs 16 19 19 közt xmp-n használva 2 fps különbség van egy cpu/ram intenzív HZD RM Benchmark-ban.
Ergo aki xmp-s, nem kíván fickándozni ram tuninggal, semmi haszna nincs a drágább kit-tel.
OC esetén azért van, nem kicsi, de alap xmp-n alig.
Tegnap este még kepesztettem vele, de továbbra sem kedvel engem ez a konfigKöszi a megosztást mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- E-roller topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Formula-1 humoros
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Formula-1
- PR-Telecom
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- További aktív témák...
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged