Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • picur10

    aktív tag

    Sziasztok!

    Otthonra tervezek egy NAS-t vásárolni, melynek a filmek tárolása mellett olyan szerepet is szánnék, hogy a fényképeket biztonságban tudjam. A képeket szeretném tükrözve tárolni, ez azonban filmeknél és más pótolható, nem érzékeny fájloknál felesleges lenne. Az árakat figyelembe véve a 4 lemezes NAS más túl van a lehetőségeimen, így az kérdés merült fel bennem, hogy 2 lemezes NAS-nál megoldható-e az alábbi:
    Ha veszek pl. két 2TB-os HDD-t, akkor 750GB lenne tükörben és a maradék 2x 1,25TB egyben vagy külön elérhető legyen filmtárolásra. Így lenne 750GB + 2,5TB tárhelyem (most tekintsünk el az 1000/1024-es szorzóktól)
    Két NAS-ban gondolkoztam: a DS2013J és a TS-212P típusban. A QNAP felé kacsingatok az erősebb hardver miatt, szoftveresen valószínűleg kiszolgálna mindkettő, ahogy néztem a live demokat olyan irdatlan nagy különbségek nincsenek (vagy csak én nem láttam :))
    A Synology support már válaszolt, hogy felejtős a fenti elgondolás. A QNAP tudhatja ezt? Nem tudom mennyire földtől elszakadt az igényem, raid-hez teljesen hülye vagyok.
    A felhőbe mentésnél csak azokhoz szolgáltatókhoz lehet menteni, amiket felsorolnak (QNAP-nál 3 db). Ha lehet máshová is, akkor több is futhat egyidejűleg? Például több szolgáltatónál ingyen pár GB-s acc és mindre feltenni pl. 1-1 könyvtár tartalmát? Na jó, ezt talán még én sem gondolom komolyan. :D

Új hozzászólás Aktív témák