Hirdetés
- Apple Watch
- Apple iPhone 11 - népalma
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Itt a friss Moto G Stylus
Aktív témák
-
patex1983
őstag
Szerintetek melyik fülesnek minőségibb a hangja?
Superlux HD 668B vagy Sennheiser HD 518?
Értem ezalatt azt, hogy tisztábban, részletesebben szól, jó teret ad és a mélyei is a helyén vannak? -
baluka26
veterán
Zárt planár?
Az igen.. -
baluka26
veterán
válasz
greenfairy #26978 üzenetére
Gratulálok.
Jön felfelé Tatabánya is -
KMT
addikt
válasz
"SR-009 Retail $5250"
Mih?(#26990) Shufny:
Honnan tudod, merre indult az eredeti jel? (: -
greenfairy
tag
válasz
bigmasterg #26989 üzenetére
Köszönöm!
Szívesen vállalkozom a dologra, hogy meghallgassak két jó fejhallgatót! Megbeszéljük....
SRM-600 (Nekem jónak tűnik, de biztos hátast vágnék egy jó DAC és jobb erősítő után.)
Stax bácsi kérte, hogy holnap hívjam fel, hogy minden rendben van-e, meg hogy tetszik-e a hangja.... Ő még nem hallotta, mivel a másik példány bontatlan egyelőre. Valahova tesztelésre fogja adni.
-
Shufny
őstag
válasz
schawo #26984 üzenetére
Planár?
Egyébként érdekes, hogy sokan egyből írták, hogy "úristen, az SR-007 -nek jobbak az eredményei" de én ezt valahogy nem így látom. Gondolom arra gondolnak, hogy nincs akkora túllövés a négyszögnél, de csak a lassúak nem szoktak olyat. Persze eddig azt gondoltam, hogy az elektrosztatikusban ez a pláne, hogy az anélkül is tud jól szólni (és ez lényegében igaznak is tűnik), de ezek szerint annak is egészségesebb, ha egy kicsit kevésbé van csillapítva. Érdekes még, hogy lényegesen jobb a THD 100dB SPL -en, mint 90 -en.
Másik, amit még mindig nem tudok: Impulzusválasznál miért ellentétes irányba indulnak ezek?
greenfairy: Így legalább többször örülsz majd neki.
-
bigmasterg
addikt
válasz
greenfairy #26987 üzenetére
Grat hozzá.
Remélem sikerül majd valamikor meghallgatni a K1000 és HD800 mellett.
MIlyen erősítőről hajtod ?
-
greenfairy
tag
válasz
Shufny #26983 üzenetére
Köszönöm!
Ha meglett volna most előző szombaton, akkor mentem is volna... és fogok is, mivel szeretnék én is tapasztalatokat szerezni. (Csak munkától függ, hogy ráérek-e.)
Még annyi (amit szinte le sem merek írni), hogy egyelőre alaplapiról hallgatom, mivel a kinézett DAC-ra még gyűjtenem kell (PS Audio Perfectwave). Azért most hétvégén meghallgatom egy jobb SACD lejátszóval.
#26986 Szintén köszönöm!
Kylie hangja is istenien szól.... bár Ő mindig. Ó bárcsak jazz-t énekelne!
-
DEJVID
őstag
válasz
Gratulálok! :')
-
Shufny
őstag
válasz
greenfairy #26981 üzenetére
Használd megelégedéssel!
Gondolom a többiek nevében is mondhatom, hogy szívesen látunk a következő találkozón.
Mellesleg Tyll pont tegnap rakott fel pár mérést. -
fi:zi'k
nagyúr
válasz
greenfairy #26981 üzenetére
Most kaptad meg, vagy most értél rá foglalkozni vele?
Persze gratula hozzá. -
válasz
-
guppy
őstag
válasz
Nagyon szép fejes, grat
-
greenfairy
tag
Megjött amire vártam!
Bezár, megfog, elvarázsol.... SR-009
Egyelőre kellemes. Fáradtan is jobbnak tűnik, mint az SR-404LE. És rettentő kényelmes.
Dire Straits - Brothers in Arms; Sultans of Swing
-
sgery
őstag
válasz
dudika10 #26973 üzenetére
Amit pl. én néztem Sennheiser RS 170/180 típusok azok kb 50g-al könyebbek mint a mostani hd 555. És számomra ez sem nehéz, így ez a szempont gondolom nem okoz problémát
A kérdés hogy a digitális wirelles-nél is van-e zaj, vagy ez már jelentéktelen mértékű?
Továbbá a hangzása milyen kategóriával ér fel -
dudika10
veterán
Eszetlenségig is mehetsz akkor se fogsz rendes vezeték nélkülit kapni véleményem szerint.
Egy kompromisszumot kell rögtön kötni a súly és a minőség közt, mert a fejed nem szeretne erősítőt, akkut hurcolászni hosszú távon ebben biztosak a mérnökök.
És ez még csak az első kompromisszum.... -
sgery
őstag
Sziasztok!
Társasházba költözök, így gyakrabban kell majd fejhallgatóhoz nyúlnom, ezért gondolkozom egy vezeték nélkülire cserélni a jelenlegi sennheiser HD555-ös készülékem.
Főleg zenét hallgatok rajta, de filmnézésre is használnám a szomszédok örömére
Volt már több sennheiser fül/fej hallgatóm, még nem csalódtam bennük (ez a hd555 nekem pl. nagyon bejön, de a kábel eléggé idegesít) ezért gondoltam hogy a márkánál maradnék.
Mit érdemes venni, ami hasonló minőséget produkál mint a jelenlegi? A fehér zajok még léteznek a korabeli, vezetnék nélküli fejhallgatóknál?
Továbbá létezik esetleg olyan szett, amibe 2db fejhallgató van? Hogy a közös mozizás se legyen probléma
Az ár igazából a minőségi ugrások lényege, mivel ezek tartós cuccok így hajlandó vagyok feljebb is menni, persze nem esztelenségig
Köszönöm mindenkinek aki segít -
nagyúr
Lassan lehetne már vmi ontopic is.
-
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #26963 üzenetére
Apropó, mi a véleményed az Alces-ről?
-
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #26963 üzenetére
Az ingyenes voodoohoz kell a voodoo rom, a fizetőshöz elég csak a root.
-
Norbeez
csendes tag
Tegnap vettem egy Sennheiser 201-et. 4990 huf volt.
Egy félig süket Hama fülhallgatóról váltottam.
Eddig jól szól. 2 filmet néztem meg vele.
-
baluka26
veterán
Fú, sokkal agresszívabb a HD650-nél, a terét van ahol kifejezetten nagynak, van ahol kifejezetten szűknek érzem.
A sziszegés továbbra sem zavaró.
Eszméletlen hangosra lehet feltekerni.
Nem sokkal érzékenyebb a HD650-nél, az erősítést azért meghálálja.
Továbbra is nagyon kényelmes.
Ma valahogy sokkal több mélyet érzékelek, mint tegnap, de még most sem érzem túl soknak. -
baluka26
veterán
A HD25 is made in Ireland, mint a HD650.
Csak én tudtam úgy, hogy ez made in China? -
-
dudika10
veterán
-
Tomi_Sci
őstag
válasz
jaffa 2843 #26949 üzenetére
A nagyon rossz minőségű potméter miatt általában ront a hangon. Szerintem kerüld az olyanokat, amiken van.
-
Már rég meg akartam kérdezni, csak mindig elfelejtettem... ha egy fejhallgató kábelén van hangerőszabályzó, az változtat valamit a hangján, ha pl le van halkítva? vagy esetleg érdemes maxra huzni és szoftveresen levenni a hangot?
-
baluka26
veterán
válasz
TazLeacher #26946 üzenetére
Ezer forint egy Zalman mic.
-
baluka26
veterán
válasz
TazLeacher #26944 üzenetére
25 körül szerintem.
-
TazLeacher
nagyúr
Sziasztok!
Csak egy gyors kérdésem lenn: szerintetek mennyit érhet egy Sennheiser HD280? 2 éves, az ezüst-fekete változat, kb. 10 órát használt. Mennyiért lehet egy ilyet eladni kb?
Előre is köszi.
-
Shufny
őstag
válasz
ijjen nincs #26942 üzenetére
Hárommal feletted az aláírásában van link.
-
ijjen nincs
tag
válasz
bigmasterg #26941 üzenetére
Izé a driver vékony kicsi drótja engedte el magát.
-
bigmasterg
addikt
válasz
ijjen nincs #26938 üzenetére
3ezer párszáz forint egy Senn HD650 kábel és vastagabb, jobb minőségű is, mint az 580-é.
-
ijjen nincs
tag
Sziasztok!
Segítsetek kérlek! Nagyon kedvelt Sennheiser Hd580-nom bal hangszórójának kábele elengedett a csatlakozótól! Baromi vékony, nekem meg baromira remeg a kezem és nincs olyan vékony hegyű pákám amivel kísérletet tehetnék a visszaforrasztására!
Nincs ügyes kezű pákász köztetek?
Senn szervizt kihagynám mert kissé drágán dolgoznak.Előre is köszönöm!
-
baluka26
veterán
válasz
dudika10 #26935 üzenetére
HD25-nek hogy van a kábelezése? Neked az egyik kedvenc típusod, ha jól emlékszem.
Én úgy nézem, hogy asszimetrikus, a jobb oldalon rövidebb.Erősítőről zseniális. 40-ért nem sok jobb fejhallgató van szerintem újonnan. Teljes mértékben kiegészíti a HD650-et, nagyon kényelmes (ISO-szabvány fej előnye
), nem vészes a mélykiemelés. Elektronikus zenével hatalmas.
Bakker, nem hallatszik be semmi, de a mikró igen XD
Sziszegés nem vészes, messze nem annyi, mint amennyi a HD540-nek volt. Lehet azt is meg kellene már nézni értelmes rendszerről..
-
dudika10
veterán
Az electri-q teljesen megöli a zenét akármit csinál az ember.
Inkább hallgatom a mélykiemeléseket (pedig tudjátok mennyire ellenemre van...) mint az electri-q által kiherélt zenét.KMT: csak a kimért helyeken a kimért szélességben húztam lefele. Máshol eszembe se jutott belepiszkálni.
Azt hiszem teszek egy próbát a medamonkey programmal. Egyszer már próbáltam és tetszett is, nem is tudom miért tértem vissza foobarra.
-
GribMate
aktív tag
válasz
jaffa 2843 #26929 üzenetére
No problem, akkor redukáljuk a kérdésemet erre:
Ezek közül melyik a legjobban ajánlott fejes kb. 4000-igEz pl. milyen? Úgy látom szépen körülöleli a fület, de a műszaki paramétereihez és így az ár/érték arányához ennél többet nem értek.
(#26931) Bodz: Az a laikus szememmel is supraauralosnak tűnik, és jelenleg egy kb. hasonló Geniusom van most és 1 óra tán eléggé nyomja a fülemet (a csere másik nyomór érve, hogy kb. használhatatlanná "érintkezési-hibásosodott" a csatlakozója
)
(A topikot kicsit böngészgetve látom, hogy ez igencsak az alsókategória, de most ennyire van keret
)
-
bajnokpityu
félisten
valakinek van tippje,honnan lehetne gyári új K500párnát venni?
-
-
GribMate
aktív tag
Üdv mindenkinek!
A segítségeteket szeretném kérni!
Rendelnék egy konfigot és maradt kb. 3500-4000 Ft-om egy fejesre.
Megtennétek nekem, hogy ajánlotok innen egy 3.5-4k-s fejhallgatót, amit megéri megvenni.Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Csak otthon.
Milyen célra szeretnéd használni?
Elsősorban játék (és ehhez tartozó voice chatek) és zenehallgatás.
Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
3500-4000 Ft (ha találtok valamit ami megér mondjuk +500-600 Ft-ot még, akkor belefér).
Vezetékes vagy vezeték nélküli?
Vezetékes.
Circumaural vagy supraaural?
Circumaural (ha lehet).
Zárt vagy nyitott?
Zárt.
Mikrofonos vagy mikrofon nélküli?
Mikrofonos.
Mi hajtaná meg?
ASUS Xonar DG.Jó lenne ha beférne a keretbe. Nem akarok professzionális 25 csatornás fejest, csak egy ajánlott középkategóriásat (szubjektív, ez nálam az imént említett árkategória).
Előre is nagyon
minden válaszért.
UI.: sürgős lenne, még ma este 1-2 órán belül rendelnék! -
p_adam
addikt
válasz
Shufny #26926 üzenetére
Nem de annyira nem is érdekel mivel a HD250II-nél úgyse találok jobb zártat ilyen áron, a Denon-nál egyértelműen nyitottabb kiegyensúlyozottabb és kontrolláltabb a hangja (de még mindig kicsit bummogós és ahogy írtam a Lavry simán nem tűnik teljesen elégnek neki) meg persze ez izolál is valamit míg a Denon szinte semmit.
De újabban már nyitott fejhallgatót se probléma használnom úgyhogy ezek fele mozdulok inkább bár sok zenénél meg filmeknél jól jön a sub-effekt -
-
arpi145
csendes tag
Sziasztok
AKG K240 12.000-ft-ért jó vételnek számít?
korábban sokat halottam ról, hogy milyen jü kis fejhallgató. Illetve milyen zenei stílus áll neki a legjobban? Kell külön erősítő alá, vagy jó neki egy sima hangkártya? (asus xonar dg hajtaná)
Köszönöm a segítséget
-
p_adam
addikt
Ha esetleg valakinek kell valamilyen Stax v. Audio-Technica fejhallgató Japánból (nyilván más is van csak szerintem ezek érik meg) szóljon mert úgyis rendeltem egyet.
-
katonam
tag
Sziasztok! Valaki Bp-en kölcsön tudna nekem adni egy Audinst-ot 1-2 napra, cserébe tudnék ajánlani hallgatózásra egy AD700-at.
-
szaszayanou
aktív tag
Elvileg lesz még egy k240-em.
-
nagyúr
Mostanában volt néhány vezetéknélkülis érdeklődő. Ez mit tudhat?
-
Bodz
nagyúr
661 lesz a szállítmányban? -
dudika10
veterán
válasz
fi:zi'k #26893 üzenetére
Nem alakítható vissza. Kivágta a rácsot ha jól emlékszem.
Szerintem a HD555 20k körüli használt ára teljesen irreális. Nem is fogom ajánlani.
Ha más akarja majd megteszi.
Baluka, Te is megteheted bármikor, nem hiszem, hogy vita lesz belőle, én legfeljebb megjegyzem, hogy én nem ajánlanám ezért meg azért. -
dudika10
veterán
válasz
baluka26 #26882 üzenetére
Azért volt anno nagyon divatos, mert 18k körül meg lehetett szerezni újonnan. A 20-22k-s használt ára szerintem irreális, arról nem is beszélve, hogy reped a pánt.
Én azért sem ajánlom, mert nem szeretem, de azért néha meg van említve.contaxg: részemről a Shure is simán ajánlható, sőt a Creative Aurvana Live is. Az is érthető, ha valakinek az AD300 jön be így az is ajánlható.
De A Superlux HD330 egyértelműen sokkal jobb szerintem ezeknél. Csak az alá kell egy erősítő is véleményem szerint. A HD330-ból kiindulva a HD660 is jobb. Így meg van a zárt és a nem zárt is a kategóriában. Persze a többiről is illenék említést tenni, hogy teljes képet kapjon a kérdező.ntomka: odacsapom, amint lesz egy hibás darab ami nálam köt ki és meghallgathatom.
-
contaxg
veterán
válasz
Nertpaelg #26883 üzenetére
Ez nem utálat, ez más. De ezt viszont már megzenésítették!!
Shufny
Elárulok egy titkot Engem ugyanolyan érdek fűz/fűzhet a Shure-hoz, mint a többi füleshez. Csak ez a kedvencem és remélem másnak is bejön ez a szitu..De hogy visszatérjünk az alapkérdéshez.
Létezik-e olyan fejhallgató amit érdemes ajánlani 20eFt-ig az érdeklődöknek? -
Nertpaelg
tag
Szeretem ezt a topikot, több utálat van benne, mint egy brutal death metal albumban.
Egyszer majd biztos megzenésítem.
-
baluka26
veterán
Amúgy, ha 20ért ATHAD300-at ajánlunk, miért nem ajánlunk HD555-öt?
Nagyon kiesett a divatból az utóbbi időben, pedig 15-20at simán megér...
slfln: Szubjektív vagy objektív szempontból jók az ilyen erősítők? Egyébként ezen kívül még egy-két dolog simán számít. Én annak a híve vagyok, hogy áldozok a technika oldalán a hallgathatóságért.Holnap megyek a 25-1 II-ért
-
Shufny
őstag
válasz
contaxg #26875 üzenetére
Hát persze, hogy nem csinálsz ilyet. Vagy ilyet. Esetleg ilyet.
Aztán ez után, hirtelen baromi fontos lesz az ismeretlen egyén ipod -os véleménye amazonról.Ezekkel szemben a teszt tényleg teljesen más téma, mert ott fel van tüntetve, hogy anyagi érdek fűzi hozzá, nem úgy mint esetedben itt a fórumban. A lényege pedig az, hogy akinek nincs lehetősége meghallgatni, annak legyen fogalma róla, hogy melyik típust érdemes választania.
-
ntomka
nagyúr
-
-
contaxg
veterán
válasz
Shufny #26867 üzenetére
Megint kevered a dolgokat... én pl. nem írtam Shure tesztet és nem mondtam neki, hogy nálam lehet/kell ilyet venni. Én csak annyit állítottam, hogy ha valaki 15-20eFt-ért keres fülest ne feledje ezt a lehetőséget és vannak más alternatívák. Kb. ennyi...
(#26873) Bodz
Valóban az! Néha a Lavry helyett is ezt hallgat...nám, ha nem fogyott volna el az MSII+.De majd egyszer ezt is bepótoljuk.
-
csƵ
addikt
Volt ilyen találkozó Debrecenben?
Basszus, ha tudom, akkor elmentem volna. -
J97
tag
Üdv!
Kicsit megkésve de jobb későn mint soha alapon leírom én is a szombati találkozón szerzett tapasztalataimat.
Elsőnek is a K1000 fejessel kapcsolatos benyomásaim. Emlékszem rá, hogy elég nehezen tudtam elszakadni tőle.
Előzőleg a Shuret hallgattam, bigmasterg kolléga még meg is kérdezte, hogy milyen a Shure, de éppen akkor álltam fel a K1000 -től így a nemes egyszerűséggel jó válaszon kívül nem is igazán tudtam jellemezni. A K1000-ben megfogott a részletesség, a tér. Volt a gépén egy jó kis jazz beütésű zene ,rendesen ütött vele, ahogyan az Apocalyptica Nothin Else Matters feldolgozás is.
Ezt követően figyelmem a K500 -ra majd a Shure fejesre összpontosult. Sok fejest meghallgattam, de valamiért mindig ez a kettő akadt a legtöbbet a kezembe. Az én ízlésemnek talán ők felelnek meg a legjobban. Ha most kéne döntenem kettejük között, nem biztos, hogy tudnék! A K500 kényelme is kiemelkedő. K601 -el összehasonlítva a K500 -at nekem a K601 -nél - Így pár nap elteltével kicsit nehéz visszaemlékezni. - a középtartomány talán, ami nem volt annyira részletes. Nehéz megmondani, de valami a K500 után nem tetszett a K601 -ben. Sajnálom, hogy a 240 -el nem hasonlítottam össze a K500 -ast. Egyszer volt a fejemen gyári párnákkal de rövid időre így nem is igazán maradt meg.
Igaz eddig is tisztában voltam vele de, ami még megerősítést nyert bennem, az a jó minőségű forrás szükségessége. Talán a legjobban a streamer II + Canamp páros maradt meg bennem. Még azt mondom, hogy a klón kicsivel jobban is tetszett. Ugyan nem sok eltérést de tapasztaltam a kettejük között. A klónnak nem volt annyi magas tartománya véleményem szerint. Az biztos, hogy következő lépésként szerintem egy jó forrás beszerzése lesz szükséges. Ahogy nézegettem a kínálatot ár/érték arányban legközelebb az Audinst áll hozzám, nem utolsó szempont, hogy használható hangszórókhoz is.
Összességében örülök, hogy részt vehettem ezen a találkozón, sok tapasztalattal lettem gazdagabb! A végére már jól elfáradtam, lassan már mindegy is volt, mit hallgatok. Lehet ebben az állapotomban kellett volna még bepróbálni a philipset!
Viccet félretéve kényelemben viszont a philips nagyon helyt állt, ahogy bodz kolléga is említette egy két és fél órás film kényelmesen végignézhető vele. Ezt alá tudom támasztani én is, ugyan nem ez a típus de én is használtam évekig egy philips fejhallgatót. A mostani Superlux 681F természetesen hangzásban sokkal jobb, de egy filmet a maga kényelmével egy gyötrelem lenne végig nézni vele. Azt még kicsit sajnálom, hogy végül idő hiányában a CEC erölködőt nem sikerült meghallgatnom! De talán majd legközelebb!
-
slfln
senior tag
válasz
ntomka #26866 üzenetére
A Presenter nagy damping faktora miatt szól ennyire keményen, szigorúan, megfogottan. Ezért is mondhatta rá schawo, hogy CEC karakter, mert a jó erősítők ilyenek (0 közeli kimeneti imp.)
A fejes nem tudja taknyolni a mélyeket, és nem színezi szét a hangot alacsony impedanciás fejesekkel sem.
Pedig ilyen az igazság.Ezért jó az az erősítő.
-
PuMbA
titán
válasz
ntomka #26866 üzenetére
"ilyen szempontból kár, hogy arra nem kötötted rá."
Ha lesz rá még lehetőségem, akkor majd meghallgatom
Hogy mennyire lehet fokozni a szubjektívséget: a legnagyobb poén, hogy a Shure nekem a legtermészetesebb, de egyben a legszórakoztatóbb/legéletteltelibb fejes is volt az összes közül
Pedig azt szokták mondani, hogy a természetes hangzás lapos és élettelen...
-
Shufny
őstag
válasz
contaxg #26860 üzenetére
Mi ezen a nyakatekert? Egyik sem jobb szerintem a HD660 -nál. Azt meg nagyon jól tudod, hogy miért nem érdekes a véleményed az Shure -okról.
-
Bodz
nagyúr
válasz
Complete #26862 üzenetére
De vannak. Az áráról majd fi:zi'k nyilatkozik pontosan, nem akarok hülyeséget mondani.
A Media Marktról jut eszembe, hogy a nyíregyiben normálisan lehet hallgatózni. Ki van téve egy mikro hifi, amin rádió szól és azt a fejhallgatót dugod rá, amelyiket akarod. A saját lejátszóért sem szólnak természetesen.
-
PuMbA
titán
válasz
szilu7 #26845 üzenetére
Pesten gondolom meg lehet valahol hallgatni
ntomka: " A presenter durván lineáris, száraz "képet" ad le"
Az Audinst nem? Mindenhol azt lehet olvasni, hogy semleges hangzású."Ha azon kéne mindennap hallgatnom ezt a fejhallgatót kimenekülne belőlem a lélek."
Miért, hogy szól? Élettelenül?Shufny: Tehát mi is a lényeg?
Az, hogy pár alapvető dolgon kívül teljesen szubjektív ez az egész hangzás téma?
-
Bodz
nagyúr
Ezért is jutottam arra a következtetésre, hogy nem feltétlen megfelelőbb a technikailag jobb fejhallgató az adott egyénnek, inkább legyen hallgatható számára. Az mindenkinek az egyéni preferenciája, hogy számára mi a fontosabb. Hiába veszek majd (mert fogok ám) HD330-at venni, ha 2 hét után itt is főbe lövöm magam a magasak miatt és bevágom a szekrénybe.
-
Bodz
nagyúr
válasz
Shufny #26856 üzenetére
Technikailag alatta van, de nekem jobban tetszik a hangja. Nincs olyan magas kiemelés, meg szerintem térbeli pozicionálásban jobb (ezért is szeretem játékra használni). Amúgy bármilyen Beyert is hallok, ebben mind jó. Nálam lassan ez olyan márka védjegy lesz.
20 alatt ott van még a DTX 910, amit ugyan nem hallottam, de csodákat nem várnék tőle. A DTX 710 nyitott testvére. Mindkettő messze van a nemsokára érkező Slux HD330-tól pl.(#26858) ntomka: Jól láttad. Igyekszem objektív maradni.
-
ndever
csendes tag
sziasztok!
szeretnék vezetékes fejhallgatót venni 15-20 ezer forint körüli áron. alapvetően játékra, illetve zenére és filmre használnám. eddig mikrofonos fejhallgatókkal szenvedtem, de most asszem veszek egy jobb fejhallgatót és hozzá majd vmi olcsó mikrofont. a hangzás mellett fontos, h kényelmes legyen, mert sokat lesz rajtam
(a hosszú kábel sem hátrány)
mit javasoltok?
köszi előre is!
-
Lefty
addikt
Emberek, van egy eladó Beyerdynamic DT 235 fekete fülesem, alig pár hetes. Akit érdekel írjon privátban!
-
slfln
senior tag
válasz
Complete #26848 üzenetére
Vinni kell magaddal értelmes forrást és megkérni szépen az eladó nénit/bácsit, hogy húzza ki neked a házimozi erősítő fejeskimenetéről (-amin épp valami okádék Beyonce koncert megy-) 654 felé osztott aljzatból a fal mögül a fejest, ami tetszik. Majd kapcsolja ki az elkerített hifiszobában a sok szart ami bömböl és már lehet is nyugodtan tesztelgetni csendben, békességben. Erre azonban sok helyen nem adnak lehetőséget. Kevésbé forgalmas időpontokban, azonban szokott sikerülni. A Westend MM-ben és a Duna Plaza Saturnban szoktak segítőkész eladók lenni, akik ezt megengedik.
Forgalmazóknál szintén lehet nyugodtan hallgatózni.
Ismert forrás, felvételek nélkül nincs értelme ilyen helyeken a próbálgatásoknak.bigmasterg: Inkább valami okból szándékosan kárt tesznek benne és lelopnak róluk mindent, amit csak lehet. Láttam már olyan, hogy műanyag kötözőszalaggal volt rögzítve a párna, mert már több szettet lecsórtak előtte.
-
bigmasterg
addikt
válasz
szakibá... #26847 üzenetére
Google mindkettő.
Első az pcmag.com, a második pedig superlux 'gyári' graf.Complete:
MM csak tényleg arra való, hogy kézbe fogd a fejhallgatót és leszűrd, hogy mennyire strapabíró. Ott azért nyúzzák őket. -
Complete
tag
Gondoltam ma próbaképp belehallgatok pár fejhallgatóba a Média M.-ban.
Nos, asszem leszögezhetjük, hogy az ottani belehallgatásnak a világon semmi értelme!
A 30-40 ezres fülesek is úgy szólnak,mintha Sokol rádiót hallgatnék.
El sem tudom képzelni mi lehet az a forrás, amivel ezt a minősíthetetlen hangzást elérik.
Média M. kilőve... -
szakibá...
senior tag
válasz
bigmasterg #26808 üzenetére
Az a "máshol" az hol van?
-
ntomka
nagyúr
Ahogy tapasztaltuk nagyon sokat jelent a forrás is a fejhallgató mögött. A presenter durván lineáris, száraz "képet" ad le. Hogy milyen is a hangja valójában a K601-nek azon hallhatnád meg leginkább. 0, azaz nulla színezés jön abból az erősítőből. Ha azon kéne mindennap hallgatnom ezt a fejhallgatót kimenekülne belőlem a lélek.
-
Valed
tag
Mi a véleménytek erről a fejhallgatóról: Sony MDR-ZX100?
Mennyire kényelmes hosszútávon? -
-
Shufny
őstag
Gondolom nem veszik le, mert mint azt sokszor beszéltük: "hűderészletes" érzetet ad. Így visszajutunk megint oda, hogy a rendszerednek próbálnia kéne kompenzálni a zenét, vagy csak átadja azt lesz, ami lesz? (sarkítva persze, de lényeg, hogy azt sem tudjuk mit várunk el)
-
PuMbA
titán
válasz
AMDFan #26834 üzenetére
ntomka: Nem, ott kevesebb a középmagas? Egyébként még véletlenül sem akartam a K601-et lehúzni (írtam is, hogy térben meg kényelemben meg a mélyekben jobb, mint a Shure - a többi dolog meg már szubjektív), csak most így példaként ezt hoztam fel, mert ezt hallgattam a Shure után a legtöbbet.
Shufny: Hoppá, erre nem gondoltam
Mivel elég sok minden közelről vesznek fel, ezért a felvételbe több magas kerül. Az meg már másik kérdés, hogy a végleges masterben mi lesz belőle. Bonyolult dolog az az egész
-
Shufny
őstag
Mert te a dobot onnan hallgattad, ahol mikrofonozni szokás?
Egyébként én azt hittem már nem szimlpa frekvencia átvitelről beszélünk. Attól magában még semmi nem lesz élethű. Egyrészt, ahogy schawo mondta, ezt az ember könnyebben kompenzálja, másrészt meg abszolút hallgatási pozíció függő élőben.
-
PuMbA
titán
válasz
schawo #26830 üzenetére
"Kérdés, hogy melyik semlegesebb."
Mondjuk ez már erősen szubjektív téma.
"Másik kérdés, hogy kötelező feladat-e a tökéletes semlegesség."
Igen, ez is személyenként különböző, nekem pl. fontos, mert úgy gondolom, hogy a K601-et sem bírnám ki hosszabb távon.
AMDFan: Én elhiszem, tehát akkor neked a K601 neutrális még a középmagasaknál is
ntomka: Nem, csak nekem egy kicsit furcsa, hogy elég sok fejhallgató megkapja a neutrális jelzőt, de mostmár tudom az okát. Jó, téma lezárva.
Gondolkoztam egyébként, hogy beírjam-e ezt, hiszen eléggé flame vélemény.
-
ntomka
nagyúr
És a 20-20000Hz küszöbből te egy pár 100 Hz-es tartomány alapján ítélsz meg kizárólag egy fejhallgatót? Ez számomra egy érvelésben csak akkor állja meg a helyét, ha pl. olyan fejhallgatóról van szó, mint a denon 1100, ami elég bumm a fejbe, de egy K601-nél ami közel sem erről szól...
-
PuMbA
titán
válasz
Shufny #26764 üzenetére
Semmiféle flame-et nem akarok kelteni, csak a gondolataimat írom le, szóval ha esetleg annak tűnne akkor nem az
Azért gondoltam erre a más hallásra, mert nekem az, hogy a K601 neutrális-e annyira egyszerű kérdés, mint az, hogy milyen színű az ég. Két kérdést szoktam feltenni magamban: 1. (egyébként 1-2 évig jártam zeneiskolába) Hallottam-e valaha annyi középmagasat egy dobban, mint amennyit a K601 ad ki? Nem 2. Hallottam-e valaha a való életben olyan hangot (itt mindenre gondolok pl. beszéd, taps), amiben annyi középmagas lenne vagy inkább úgy írom, hogy annyira világos karaktere lenne, mint amit a K601, HD800 vagy K1000 prezentál? Nem. Én úgy gondolom, hogy ez helyes következtetés, de ha nem akkor szóljatok. -
válasz
fasirTTT #26825 üzenetére
Azért halkulnak el, mert a mély tartomány olyan erős, hogy ráhúzódik és elfedi a közepét, és a magasakat. Bármilyen, erős mélykiemeléses fülesnél előjön ez a jelenség.
Még mindig az XB500-t mondom, vagy a Creative Aurvana Live-ot.
De az is lehet, hogy valaki esetleg megválna a Denon D1100-tól, amit mostanában vett. Arra majd ő reagál, ezt csak én gondolom, egyelőre.
-
fasirTTT
őstag
válasz
schawo #26670 üzenetére
ja, ha szerintetek ebbe elég a mély, akkor okés. ez miatt nem váltok.
viszont a torzítás, és az zavar kicsit benne, mikor 1 számba baszus megszólal, akkor a magas hangtartományok elhalkulnak, ami kicsit zavaró,
és akkor így ajánlanátok másik fülest? olyan 15-20k közötti árra gondoltam. de a mély ne legyen kevesebb -
válasz
bigmasterg #26822 üzenetére
Ha mindkettőt egy szamár húzza, a Lada jobb, mint egy Ferrari, mert többen elférnek benne.
(#26824) bigmasterg
Nem ugyanolyan. -
bigmasterg
addikt
válasz
contaxg #26819 üzenetére
Azt szokták mondani, hogy a HD800nak nagy tere van. (hd600/650nél tényleg nagyobb és a döntött driverek miatt valójában nagyobb tere is van)
De előbb volt k1000-em, ahhoz képest teljesen mindegy, hogy milyen kiemeléssel próbál csalni(?) a térrel, akkor islof*szlesz a végeredmény hozzá képest.Az "olyan mintha igazi kéthangszórós hifit hallgatnék" szép hasonlat a shure-nál, de valamikor szívesen megmutatnám az akg-t neked is. Kis túlzással nála már lehet ilyesmiről beszélni. (Ez már hasonló. Fejhallgató teréből valószínűleg nem lehet többet kihozni, de egy tényleg jól beállított hangfalpárnak azért másabb tere van.)
De elhiszem, hogy teljesen rendben van a 240 tere, a 440 tere is teljesen jó. Ha még azt is hozzáveszem, hogy zárt, akkor tényleg hibátlan a végeredmény.Szerk.:
Az előző bemásolt vélemény itt válik teljesen értelmetlenné:
"each connected to an iPod Touch"
A HD800nak a Lupus Junior is bőven kevés volt. A mostani rendszerről teljesen másképpen szól.szerk2.:
Na ez tényleg egyszerre ment. -
contaxg
veterán
Eztetettt most találtam:
The Shure SRH-940 compares favorably to the Sennheiser HD-800, which costs five times as much on average as the SRH-940. The differences between the SRH-940 and the HD-800 are subtle at most over the entire spectrum. The HD-800 has a very slight edge in clarity of upper harmonics, and I don't know if that's due to superior driver design and manufacture, or whether it could be due to the placement of the larger HD-800 drivers in their large earcups and the sense of extra spaciousness which that creates. Either way it's not a difference that jumps out at me when switching between the two (each connected to an iPod Touch latest model playing the same tracks, and with the volumes set so they sound equally loud on most tracks) - you have to listen for the difference.
The bass sounds the same to me with each headphone, and I compared them closely with tracks that have heavy, medium, and light bass. Besides the tracks listed below, bass-centric tracks include Donald Fagen - Morph The Cat, Afro-Celt Sound System - Inion Daughter, Medieval Babes - Isabella, and Pink Floyd - Speak To Me.
The midrange differences are also subtle, with the HD-800 sounding slightly more open or airy, but again that may be due to the ambience the HD-800 adds by projecting its sound into those large earcups. My sense of the difference in balance is that the SRH-940 is up approximately 1 to 2 db compared to the HD-800 around 300 to 600 hz (my guess), and down about the same amount around 3 to 7 khz.
Many of the SRH-940 reviews I've read talk about it being "analytical", "bright", or even sibilant on the high end. It doesn't sound that way to me. As best I remember the sound of the Sennheiser HD-600 and HD-650 (which I no longer have), the SRH-940 is very similar, very smooth and more-or-less neutral sounding, which may sound bland to people who expect more "punch" or other such things that grab your attention. If you have well-recorded music tracks with concussive bass, punchy mids, sparkly highs or other such qualities in them, the SRH-940 will reproduce those with their proper flavor and proportion. You won't miss anything.
2011-09-18 23:18:35
Nekem nem tűnt olyan nagyon nagy feladatnak a HD800 meghajtása (Hivox, Canamp) de az iPod Touch valóban egy kicsit necces. Mondjuk nekem eddig legjobban a lányom iPod Touch-ja az SRH240-en tetszett a legjobban.
Még alszom rá egyet...de lehet, hogy holnap hozok haza egy SRH440-et és egy SRH940-et.
Tök jó! Tudok a végtelenségig módosítani a beírásomon!!
2011-09-18 23:31:03 -
válasz
Lewzke #26815 üzenetére
Vasalóval és forrasztópákával is kísérletezek majd. Kicsit problémás, hogy az egyik párnán a belső gyűrűn is elengedett a forrasztás.
A szivacsot most kicsit meggyűrögetem, hogy szokja, hogy ezután fejjel lefelé van bent, mert egyelőre nagyon sztrájkol, nem igazán akar beférni a szövet alá
Egyébként ma egy igazi hűha érzés volt meghallgatni jó gyári párnáról a K601 párnával szemben. Szar gyári párnánál jobb a K601 párna, de mindkettőnél sokkal jobb a jó gyári párna.
-
contaxg
veterán
válasz
bigmasterg #26814 üzenetére
A felbontás, részletesség az még csak OK, bár a HD800-ban a középmagasoknál lehet egy irdatlan kiemelés, amitől van egy "hű de milyen a felbontása van" érzése az embernek, de ez a pukli teljesen fals teret is eredményez. Még a tipikus Szenisnél is nagyobbat!
Nekem pl. az 240 tere szuper! Olyan mintha igazi kéthangszórós hifit hallgatnék.
A basszusa olyan kis akágés, de egy kicsit tologatva a fejemen elegendő szokott lenni. -
válasz
Ádám egy Staxot (SR5 Gold) ajánlott nekem, ami ilyen karakterű, keresd meg privátban.
De egyszer majd hallgasd meg a DF-et. Az hasonló karakter, de jobb technikailag. Persze nem K1000, vagy Stax
-
Shufny
őstag
válasz
Jól sejtem, hogy a K1000 egyéb okokból esik ki a játékból?
A HP1000 -nek elvileg semmi köze nincs a mostaniakhoz, mert nem csak a driver más, hanem azt még Joe tervezte/hangolta, és nem John. Gyakori kérdés is, hogy mit gondol az öreg, hogy ez lett a márkából.
Viszont tere természetesen ugyanúgy semmi nincs.
Szóval ötletem nincs. A nagy STAX -ok lehetnek még érdekesek és a lehetőségek kb ott ki is fújnak. Még reménykedhetsz benne, hogy p_adam tud valami érdekeset.
-
bigmasterg
addikt
válasz
schawo #26809 üzenetére
De akkor mennyi mélye lehet a többi shure-nak ? :/
(A 240-nek van még -a graf szerint- hasonlóan csapott mélye.)szerk.: Közben látom, hogy felhelyezés függő a dolog. Akkor storno az egész.
Shufny :
Ha bármi köze van az sr225 hangjához, akkor, annyiért nagyon nem.
(Tudom, elvileg ezek már más driverrel dolgoznak, más a hangjuk is.)Az a baj, hogy rendesen én sem tudom megfogalmazni. A shure magas/közép/mély arányát tartom most ideálisnak. Ilyen jellegű hang lenne számomra ideális egy HD800 szintű technikai tudással. (felbontással/részletességgel és térrel)
-
válasz
Shufny #26811 üzenetére
Igen, valóban, jól látszik az ábrán, hogy nagyon felhelyezésfüggő a mély tartomány. A mért 5 pozícióból 2-ben sok mély, 3-ban kevés mélyt mért barátunk.
--
Már látom, mi a baja a K500-am párnájának: kifordult a szivacsa, és a vastagsága lett a szélessége, és fordítva. De mivel ezt nem ma tette, hanem az évtizedek alatt, így már nem hajlandó rendesen visszafordulni, másik szivacsot kell vágnom hozzá.
Szerk: hehe, ha fordítva rakom vissza a szivacsot, akkor nem tud kifordulni, és az eredeti szivaccsal is visszanyeri alakját a párna
Már csak arra kell rájönnöm, hogy hogyan rögzítem vissza a szövetet, mert ez gyárilag bele volt sütve a műanyag alapba.
-
PuMbA
titán
válasz
schawo #26802 üzenetére
Értem, szóval akkor csak nekem tűnik természetesebbnek a K601-nél.
bigmasterg, ntomka: Én úgy hallottam a mélyeket, mint ahogy az első grafikonon van. A szintén headroomos K601 grafikon szerint is több mély van a K601-ben. Tényleg kevesebbet hallottam, még 100-200Hz-nél is, asszem a Bubo-rol...
-
Shufny
őstag
válasz
HP1000?
Tényleg nem tudom mire gondolsz pontosan.
(#26809) schawo: Ez speciel pont elég jó magyarázat a jelenségre.
"Bottom - Raw Data of 5 Headphone Positions." -
ntomka
nagyúr
válasz
Grado.
Egyébként nemtom hogy jöttek ki ezek a grafikonok, de tényleg nem jelentenek semmit. Most, hogy hallottam, azt mondom, van abban mély bőven, nem olyan, mint ahogy az ábra mutatja. Pumbát meg végképp nem értem, hogy talált a K601-ben több mélyet, mint a shureban (legfeljebb mélyebbre megy, az igaz).
-
válasz
Ez pedig egy innerfidelitys mérés, ami tök ugyanaz, mint a headroomos.
Egy életem, egy halálom, szétszedtem a K500 gyári párnáját. Kell majd találnom egy szivacsot, amiből valahogy kivágom a kör alakot.
-
-
Lewzke
őstag
válasz
schawo #26806 üzenetére
A head-fi-n is írták többen, hogy új párnával jobb a közép és a magas tartomány, ami persze nekünk lényeges. Ezen gondolkodni fogok, új párnákra most nem telik de valami hátha eszembe jut a keményítéssel kapcsolatban.
Így elsőre tapétaragasztó jutott eszembe, amivel "fonal gömböket" szoktak készíteni díszítésként. A fonalat bekenik ezzel a vízben feloldott ragasztóval és utána lufikra tekerik majd amiután megkeményed úgy marad a formája ... kísérleteznem kell egy szivacson,
úgy hogy kevés ragaszót oldok fel a vízben.
Aktív témák
Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Apple Watch
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- VoIP telefonálás
- Apple iPhone 11 - népalma
- Milyen légkondit a lakásba?
- Ukrajnai háború
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 11" (M4) Hu 2 év Alza jótállás
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest