Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cheesy

    őstag

    AUDI A4 1.6 Business
    Megérkezünk. Csendes, nyugodt környék, "angol" sorházak, lehajtós pincegarázsokkal. Rendes ház, perzsamacska. Jól szituált őszes hajú úriember, köszönünk, akkor ő elő is állna az autóval.
    Nyílik a garázsajtó odalent, mi az utcaszinten várakozunk. Indul: pöcc-röff, gyönyörűen jár, szebben mint a Pug, ebben nincs az a halk csapágyas zaj. Előtűnik a félhomályból, nekünk meg leesik az állunk. Nagyon szép az állapota, mögötte azért látszik a családi Audinak az orra, az kicsit újabb :)
    Jár a motor, elkezdünk keringeni, mint a lepkék. Nézegetem, atyámnak felnyitja az úr a motorháztetőt. Hátulról nekitolattak vonóhoroggal, ott van egy kis sérülés, látszik, hogy ráecseteltek. A rendszámtábla feletti világítós elem két szélén, ahol megáll cseppekben a víz, van egy kis javítás, ecsetelve. Egy-két karc itt-ott, bal első ajtón egy enyhe hupli, semmi olyan amit ne lehetne orvosolni. Hengerfej most lett felújítva (a gumitömítés amiben a szelepszárak mozognak - atyám a gépész, ő értette, én nem - idővel felkeményedik és nem zár teljesen, ezt cserélni szokták kb. 100k km-ként. Tavaly novemberben volt műszakin. Gyári állapotú az autó. Motortere tiszta, de nem az az "eladásra mosott". Alánézek az első sárvédőívnek, előtűnik a 4 lengókaros felfüggesztés, patyolat. Apám alánézett, sehol rozsda.
    Menjünk egy kört. A tulaj vezet, teszünk egy 2-3 km-es kört, az ország vidékére jellemző utakon. Csend, nyugalom. Semmi nyössz, semmi zörr. Kazettás gyári fejegység, a potmétert javítani kell. Említésre sem érdemes. Jobb hátul ültem, nem az az óriás hátsó lábtér, de akár el is lehet férni. Az első ülések sínje picit rozsdapöttyös, nehezen akad be, ha hátracsúsztatja az ember (jobb elsőt), jelentéktelen probléma. Működik minden. Tulajban szimpatikus, hogy nem nyálazza az autót, de beszálláskor majdnem megkérdeztük, hogy cipőt levegyük? Patyolat belülről. A műanyagokon itt-ott látszik az idő, de 14 év alatt mit vár az ember. Látszik, hogy gondos gazdája volt az autónak.
    Alszunk rá egyet, holnap megpróbáljuk szerelőhöz elcsábítani, de sejtjük az eredményt.
    Örülök, hogy nem álltunk meg a Peugeotnál, apám holnap azért tisztességből tesz azzal is egy kört, hogy na azért mégis. De úgy néz ki holnap délután lesz egy újabb tagja a családnak :)

    www.vakbelmutet.hu

Új hozzászólás Aktív témák